Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Bestelauto verzekeren

Vind de beste zakelijke verzekering voor jouw bestelauto

Vergelijk direct je autoverzekering

 • Kies zelf voor WA, WA+ of Allrisk
 • Spoed? Bel ons op 035-6857888
 • Laagst mogelijke premie
 • Beste dekking en voorwaarden
Start vergelijken

Zakelijke bestelauto verzekeren

Wil je jouw bestelbus verzekeren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! We vertellen je graag meer over een zakelijke autoverzekering en welke belastingvoordelen daar bij komen kijken. Ook leggen we je uit wat een grijs kenteken is en hoe jij nou de beste en goedkoopste zakelijke verzekering voor jouw bestelauto vindt. Twijfel je of je jouw bestelauto zakelijk of privé moet verzekeren? Ook daar geven we je graag antwoord op.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Belastingvoordelen

Met een zakelijke bestelautoverzekering profiteer je van een aantal interessante belastingvoordelen. Zo krijg je vrijstelling van Belasting op Personenauto’s en Motorvoertuigen, betaal je minder wegenbelasting én kun je de BTW die je bij aanschaf van de bestelbus hebt betaald, verrekenen. We vertellen je graag wat meer over deze voordelen!

Bekijk meer

Dekkingen bestelwagen

Net als bij ieder voertuig kun je kiezen uit drie standaard basisdekkingen bij het verzekeren van je zakelijke bestelauto. Je kunt kiezen uit WA, WA plus en allrisk. Je bent verplicht om je minimaal WA te verzekeren. Dit houdt in dat de schade die jij aan iets of iemand anders toebrengt wordt verzekerd. Wil je ook verzekerd zijn in geval van schade aan jouw eigen bestelauto? Kies dan voor WA plus of allrisk.

Bekijk meer

Bestelauto zakelijk vergelijken

Wil je weten welke zakelijke bestelautoverzekering het beste past bij jouw bestelauto? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wanneer jij door de bomen het bos niet meer ziet, of wanneer je gewoon snel wil zien welke verzekering het beste bij je past, kun je gebruik maken van onze vergelijker. Hiermee vergelijk je meerdere zakelijke bestelautoverzekeringen met elkaar. Zo vind je altijd de beste verzekering voor jouw bestelauto.

Bekijk meer

Bestelbus zakelijk verzekeren

Moet je een bestelauto zakelijk verzekeren of juist particulier? En wat kies je als je een bestelbus wil verzekeren als ZZP’er? We hopen dat je met onze uitleg precies weet wat voor bestelauto verzekering je nodig hebt.

Als je een bestelauto gebruikt voor je eigen onderneming moet je deze auto zakelijk verzekeren. Met een particuliere autoverzekering ben je namelijk niet goed genoeg verzekerd. Met een zakelijke bestelauto wil je namelijk ook verzekerd zijn tijdens zakelijke ritjes. Dit zijn bijvoorbeeld ritjes naar een klant. Maar ook vervoer van goederen valt onder een zakelijke rit. Dat geldt ook voor koeriersdiensten, betaald personenvervoer of wanneer de auto als lesauto wordt gebruikt. Heb je een bestelauto maar rijd je hier alleen mee van je werk naar huis? Dan kun je een particuliere autoverzekering afsluiten.

Grijs kenteken bestelauto

Een bestelauto wordt ook wel een auto met een grijs kenteken genoemd. Dit is een administratieve naam voor bestelauto’s, maar ook voor vrachtwagens. Deze term wordt door de Belastingdienst gebruikt. Vroeger was het kenteken van een bestelauto ook grijs. Nu heeft het kenteken gewoon een gele kleur.

Belastingvoordelen bestelauto verzekeren zakelijk

Door jouw bestelbus zakelijk te verzekeren, profiteer je van belastingvoordelen. Dit geldt ook als je een bestelbus wil verzekeren als ZZP’er. Deze voordelen leggen we graag aan je uit.

BPM vrijstelling

BPM staat voor Belasting op Personenauto’s en Motorvoertuigen. Dit hoef je sinds 2007 niet meer voor te schieten als je een bestelauto koopt. Als ondernemer krijg je namelijk automatisch een vrijstelling van omzetbelasting. De voorwaarde die de Belastingdienst hieraan verbindt, is dat je wel meer dan 10% van je jaarlijkse kilometers rijdt voor zakelijk gebruik.

In een aantal situaties betaal je wel BPM. Dat is als je de bestelauto ombouwt tot een personenauto. Maar ook als je onderneming stopt. En als je de auto in de eerste vijf jaar verkoopt aan een particulier.

Als je een zakelijke bestelautoverzekering afsluit, kun je aangeven dat je BPM wil verrekenen. De cataloguswaarde wordt dan verlaagd met het BPM. Hierdoor betaal je minder premie.

BTW aftrek

Het bedrag waarvoor je een bestelauto hebt gekocht, kun je voor de inkomstenbelasting optellen bij het vermogen van je bedrijf. Bij de aanschaf heb je BTW over de auto betaald. Met de werkzaamheden van je bedrijf ontvang je BTW die moet worden afgedragen. Dit af te dragen bedrag kan in mindering worden gebracht. Je trekt de BTW van de bestelauto namelijk af van de BTW die je met jou bedrijf in rekening hebt gebracht. Je hoeft dan minder BTW af te dragen.

Gebruik je de bestelauto privé? Dan moet je daarover wel BTW terugbetalen. Hieronder valt ook het woon-werkverkeer.

Geef bij het afsluiten van een verzekering voor je bestelbus aan dat je BTW wil verrekenen. Hiermee profiteer je van een voordeel. Namelijk dat de cataloguswaarde wordt verlaagd met de BTW die je bij de aanschaf van de bestelauto betaald hebt. Door een verlaagde cataloguswaarde, hoef je minder premie te betalen.

Wegenbelasting

Over een zakelijke bestelbus hoef je minder wegenbelasting te betalen. De tarieven liggen namelijk lager. Dit lagere tarief wordt automatisch toegepast als je onderneming is geregistreerd voor omzetbelasting. Je moet dan wel aan een paar voorwaarden voldoen. Zo moet je dus ondernemer zijn voor de omzetbelasting en een btw-nummer hebben. Verder moet meer dan 10% van de jaarlijkse kilometers gereden worden voor zakelijk gebruik. Ook moet de bestelauto op de naam staan van degene aan wie het btw-nummer is toegekend.

Dekkingen verzekering bestelbus

Voor je zakelijke bestelbus verzekering kun je verschillende dekkingen afsluiten. Net als bij andere voertuigen kun je kiezen voor een WA, WA plus en allrisk-dekking. Daarnaast is het vaak mogelijk om aanvullende dekkingen af te sluiten. De basisdekkingen lichten we nog even toe.

WA

Met deze dekking ben je verzekerd bij schade die jij aan een ander toebrengt. Dit kan schade aan een persoon zijn. Maar ook schade aan spullen van iemand anders. Deze WA-dekking vergoedt de schade die jij veroorzaakt hebt.

WA plus

Deze dekking is wat uitgebreider. Hiermee zijn ook bepaalde schades aan jouw eigen bestelauto verzekerd. Bijvoorbeeld schade door brand of storm. Diefstal en ruitschade valt vaak ook in deze dekking. Let er wel op dat iedere verzekeraar net wat andere dekkingen aanbiedt. Kijk hier dus goed naar bij het afsluiten van een verzekering.

Allrisk

Allrisk is de meest uitgebreide basisdekking. Hiermee ben je verzekerd voor alles dat in de WA en WA plus-dekking valt. Daarnaast is schade aan jouw bestelauto door een aanrijding of vandalisme vaak verzekerd. Kijk ook voor deze dekking weer goed naar de verschillende verzekeraars.

Bestelauto verzekering vergelijken

Via meerdere verzekeraars kun je een zakelijke bestelauto verzekeren. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan helpen we je graag. Wij kunnen zakelijke autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat doen we nadat je bij ons een vrijblijvende en gratis offerte hebt aangevraagd. Vul je gegevens in en wij gaan direct voor je aan de slag. We vergelijken bestelautoverzekeringen op basis van dekkingen en premies. Binnen één werkdag ontvang je van ons een offerte met de beste verzekering voor jouw bestelbus. Zo vind je altijd de beste verzekeraar om jouw bestelbus te verzekeren. En met de beste bedoelen we natuurlijk ook een goedkope bestelauto verzekering!

Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over een bestelauto verzekeren

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Elna

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/06/2023

Je bent altijd verplicht om een voertuig minimaal WA te verzekeren. Dat geldt dus ook voor een zakelijke bestelauto. Maar misschien twijfel je of je jouw bestelauto zakelijk of particulier moet verzekeren. Als je een bestelauto gebruikt voor je eigen onderneming moet je deze auto zakelijk verzekeren. Met een particuliere autoverzekering ben je namelijk niet goed genoeg verzekerd. Met een zakelijke bestelauto wil je namelijk ook verzekerd zijn tijdens zakelijke ritjes. Dit zijn bijvoorbeeld ritjes naar een klant. Maar ook vervoer van goederen valt onder een zakelijke rit. Dat geldt ook voor koeriersdiensten, betaald personenvervoer of wanneer de auto als lesauto wordt gebruikt. Heb je een bestelauto maar rijd je hier alleen mee van je werk naar huis? Dan kun je een particuliere autoverzekering afsluiten. Door bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen, vergelijken wij zakelijke autoverzekeringen voor je. Binnen één werkdag hoor je van ons wat de beste keuze voor jouw bestelauto is. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Ruby

Beantwoord door: Vincent Schokker op 05/06/2023

Een bestelauto wordt ook wel een auto met een grijs kenteken genoemd. Dit is een administratieve naam voor bestelauto’s, maar ook voor vrachtwagens. Deze term wordt door de Belastingdienst gebruikt. Vroeger was het kenteken van een bestelauto ook grijs. Nu heeft het kenteken gewoon een gele kleur. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Viktor

Beantwoord door: Vincent Schokker op 06/06/2023

Met een zakelijke bestelautoverzekering profiteer je van een aantal interessante belastingvoordelen. Zo krijg je vrijstelling van Belasting op Personenauto’s en Motorvoertuigen, betaal je minder wegenbelasting én kun je de BTW die je bij aanschaf van de bestelbus hebt betaald, verrekenen. We vertellen je graag wat meer over deze voordelen! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Thom

Beantwoord door: Vincent Schokker op 17/05/2023

Door via Vergelijkdirect een gratis offerte aan te vragen, kun je zakelijke autoverzekeringen met elkaar laten vergelijken. Vul je gegevens in en binnen één werkdag ontvang je een offerte met daarin de beste optie voor jou. Zo vind je altijd de beste autoverzekering. Handig, snel, makkelijk en online! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 25 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Auto verzekeren op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Breid je autoverzekering uit met dekking voor je accessoires, inzittenden etc.

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe autoverzekering!
 • Extra korting autoverzekering?
  Combineer je autoverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.