Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Beroepsaansprakelijkheids- verzekering

Vind jouw verzekering door te vergelijken.

Vergelijk nu aansprakelijkheids- verzekeringen

 • Wij vergelijken meer dan 11 aansprakelijkheidsverzekeringen voor je
 • Altijd de laagste premie
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
Gratis offerte aanvragen

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Het is te hopen dat dit zelden voorkomt en dat het niet om grote fouten gaat, maar het kan voorkomen dat jij of een medewerker door een fout zorgt voor vermogensschade van de opdrachtgever. Hier kun je je als bedrijf voor verzekeren met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Je kunt op deze verzekering terugvallen als jij of een medewerker verkeerd heeft gehandeld en de klant hierdoor financiële schade oploopt. We vertellen je graag meer over deze verzekering.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Wat is een BAV

Een BAV heet ook wel een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Hiermee kun je een bedrijf verzekeren tegen vermogensschade die het bij derden veroorzaakt. Dit zijn opdrachtgevers of klanten. Vermogensschade van een klant kan veroorzaakt worden door een medewerker van het bedrijf, bijvoorbeeld bij nalatigheid of een verkeerd advies. Voor deze vermogensschade kan jouw bedrijf aansprakelijk worden gesteld. Om te voorkomen dat jouw bedrijf de financiële schade moet vergoeden én om je als bedrijf te kunnen verweren, kun je een BAV afsluiten.

Bekijk meer

Kosten BAV verzekering

De kosten voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor jouw bedrijf hangen van verschillende factoren af. Zo kijkt een verzekeraar in de eerste plaats naar de branche waarin het bedrijf zich bevindt. De ene branche loopt nou eenmaal meer risico op beroepsaansprakelijkheid dan de andere branche. Verder maken het verzekerde bedrag en het eigen risico uit als het gaat om de hoogte van de premie. Daarnaast kan een verzekeraar de jaaromzet of het aantal medewerkers meenemen in de berekening van de kosten. Hoe meer medewerkers of hoe hoger de omzet, hoe groter de kans is op een schadeclaim. Je betaalt dan dus meer premie.

Bekijk meer

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Om de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor jouw bedrijf te vinden, raden we je aan om beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken. Dat doe je makkelijk, snel en online via onze vergelijker. Door jouw wensen en gegevens in te vullen, gaat de vergelijker direct voor je aan de slag. Je ziet dan meteen welke verzekeraar de beste dekking en premie heeft voor jouw bedrijf in jouw branche. Ideaal toch!

Bekijk meer

Wat is een BAV verzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel een BAV of BAV verzekering genoemd. Hiermee verzeker je vermogensschade die je als bedrijf bij een klant veroorzaakt. Bijvoorbeeld als je een verkeerd advies hebt gegeven. Of als een product verkeerd geproduceerd is. Dit kan voor financiële schade van de klant zorgen. Denk aan verlies van winst of omzet. Als je hiervoor als bedrijf aansprakelijk bent, kan dit flink in de kosten lopen. Zeker als jij het verloren vermogen moet betalen. Met een verzekering voor beroepsaansprakelijkheid ben je tegen deze kosten verzekerd. Daarnaast zijn de kosten voor het verweren van het bedrijf verzekerd. Denk aan juridische hulp.

Deze verzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden! Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan als er een keer een fout wordt gemaakt. Alhoewel deze verzekering niet wettelijk verplicht is, kan een opdrachtgever wel een BAV eisen. Dit geeft de klant namelijk extra zekerheid.

Kosten beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De kosten van een BAV worden bepaald aan de hand van verschillende factoren. We geven je hier graag meer informatie over per factor.

Beroep

Een verzekeraar kijkt altijd naar de werkzaamheden van je bedrijf. Hierbij wordt gekeken in welke beroepsgroep je bedrijf valt. De ene beroepsgroep loopt meer risico op het veroorzaken van vermogensschade dan een andere groep. De branche waarin het bedrijf werkzaam is, heeft dus invloed op de premie.

Verzekerd bedrag

Het verzekerd bedrag is de maximale vergoeding waar je per jaar recht op hebt. Vaak kun je bij het afsluiten van de verzekering tussen verschillende bedragen kiezen. Dit ligt meestal tussen de €250.000,- en €1.000.000,-. Hoe hoger het bedrag is dat je kiest, hoe hoger de premie. Maar dat betekent ook dat je voor een hogere schade verzekerd bent.

Eigen risico

Bij veel verzekeraars kun je een eigen risico kiezen. Dit kan een bedrag van bijvoorbeeld €250,- zijn, maar ook veel hoger, zoals €1.000,-. Hoe hoger het eigen risico is dat je kiest, hoe lager je premie wordt. Kies jij namelijk voor een lager eigen risico? Dan betaal je in geval van aansprakelijkheid maar een klein deel zelf. De verzekeraar betaalt dan de rest. Natuurlijk tot het maximale verzekerde bedrag. Als jij voor een hoog eigen risico kiest, hoeft de verzekeraar minder schade te vergoeden bij aansprakelijkheid. Daarom betaal je dan ook minder premie. Ga voor jezelf na waar jouw bedrijf goed aan doet.

Overige factoren

Verder kunnen er nog andere factoren meewegen in de kosten. Zo kan een verzekeraar kijken naar het aantal medewerkers van een bedrijf. Hoe meer medewerkers, hoe groter de kans op een fout, dus hoe groter de kans op een schadeclaim. Ook de jaaromzet kan hierbij een aanduiding geven van het risico dat een bedrijf loopt en dus het risico van de verzekeraar.

Om de beste verzekering voor beroepsaansprakelijkheid te vinden, raden we je aan om verzekeringen door ons te laten vergelijken. Vraag hiervoor vrijblijvend een offerte aan! Je vindt dan de beste optie voor jouw bedrijf.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Je wil je verzekeren voor beroepsaansprakelijkheid. Dan wil je natuurlijk een goede dekking, maar ook een scherpe premie. Om deze verzekering te vinden, kun je vergelijken. Op dit moment kan dat nog niet automatisch maar doen we dit graag voor je. Het werkt heel makkelijk. Vul jouw gegevens online in en we gaan voor je aan de slag. Zo betaal je nooit te veel! Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Heb je jouw beroepsaansprakelijkheidsverzekering gevonden? Vind dan ook jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering!

Veelgestelde vragen over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Jonah

Beantwoord door: Vincent Schokker op 16/07/2023

Wat de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor jouw onderneming is, hangt af van verschillende factoren. Zo kijkt een verzekeraar naar de werkzaamheden die het bedrijf verricht en het risico op beroepsaansprakelijkheid dat daarmee gepaard gaat. Ook spelen het eigen risico en het verzekerde bedrag mee in de kosten en dus in de keuze voor de beste BAV verzekering. Om te ontdekken wat voor jou de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering is, raden we je aan om beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken. Dat doe je makkelijk, snel en online via onze vergelijker. Je vindt onze vergelijker hier. Neem meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jason

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/07/2023

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw onderneming tegen schade die jijzelf of een medewerker veroorzaakt aan spullen of mensen. Denk aan het omstoten van een scherm dat kapot valt of als een klant letselschade oploopt door jouw toedoen. Het gaat dus om schade aan spullen of mensen in dit geval. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzeker je de financiële schade die het bedrijf veroorzaakt tijdens het werk. Door een foutje van een medewerker kan een klant omzet of winst mislopen. Deze vermogensschade wordt gedekt met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Quincy

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/07/2023

BAV staat voor beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Hiermee verzeker je vermogensschade die je als bedrijf toebrengt aan derden. Dit zijn bijvoorbeeld jouw klanten. Vermogensschade kan ontstaan door een fout tijdens het werk. Je vindt jouw ideale beroepsaansprakelijkheidsverzekering via onze handige, snelle en online vergelijker. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Nio

Beantwoord door: Vincent Schokker op 25/07/2023

Er vinden steeds meer juridische procedures plaats. En ook de concurrentie wordt steeds groter. Hierdoor lopen bedrijven meer risico om te worden aangesproken op de risico’s die aan hun werkzaamheden verbonden zijn. Denk aan verkeerde adviezen of het geven van onjuiste informatie. Deze gebeurtenissen kunnen de klant schaden. Maar jou als ondernemer net zo erg. Denk hierbij aan juridische kosten of reputatieschade. Dan is het heel fijn als je het bedrijf goed verzekerd hebt. Je kunt je dan goed verweren en zo kun jij jouw onderneming beschermen. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Vergelijk meer dan 11 aansprakelijkheidsverzekeringen
 • Ook te combineren met je inboedel- en woonverzekering

Zelf je aansprakelijkheidsverzekering samenstellen!

Ontdek direct welke aansprakelijkheidsverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

In 2022 hebben we meer dan 100.000 mensen aan de juiste verzekering geholpen.

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige aansprakelijkheidsverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe aansprakelijkheidsverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Aansprakelijkheidsverzekering nodig?
  Ben je op zoek naar de juiste aansprakelijkheidsverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw verzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.