Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Bedrijfsaansprakelijkheids- verzekering nodig?

Vind jouw zakelijke verzekering.

Vergelijk nu aansprakelijkheids- verzekeringen

 • Wij vergelijken meer dan 11 aansprakelijkheidsverzekeringen voor je
 • Altijd de laagste premie
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
Gratis offerte aanvragen

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Tijdens het werk wordt wel eens een foutje gemaakt. Het is niet erg als dit kleine foutjes zijn die makkelijk te herstellen zijn. Maar het kan wel erg zijn als werk tot een ongeluk leidt en het bedrijf hiervoor aansprakelijk is. Dan is het fijn als je een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten. De schade voor het herstellen van kapot apparatuur of zelfs letselschade wordt dan vergoed door je verzekeraar. We leggen je graag meer over de AVB verzekering uit.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Wat is een AVB

Een AVB is een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, ook wel een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering genoemd. Hiermee verzeker je je als bedrijf tegen aansprakelijkheid. Het gaat dan om aansprakelijkheid nadat een medewerker schade heeft toegebracht aan andermans spullen of aan andere personen. Dit soort schades kunnen flink in de kosten lopen. Door als bedrijf een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, hoef je deze kosten niet zelf te betalen bij aansprakelijkheid.

Bekijk meer

Kosten AVB verzekering

Wat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering precies gaat kosten, hangt van een aantal factoren af. Zo kijkt een verzekeraar naar de bedrijfsactiviteiten. De ene branche loopt nou eenmaal meer risico op schade dan het andere bedrijf. Ook het verzekerde bedrag en het eigen risico wegen mee in de bepaling van je maandelijkse premie. Via onze handige online vergelijker ontdek jij direct wat een AVB voor jouw bedrijf gaat kosten.

Bekijk meer

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kun je bij meerdere verzekeraars afsluiten. Maar je bent natuurlijk op zoek naar die ene verzekeraar met de beste dekking en de scherpste premie. Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Via onze online vergelijker kun jij namelijk AVB's vergelijken. Door jouw wensen en gegevens in te vullen, zie je direct welke verzekeraar het beste bij je past én dat ook nog eens voor de scherpste premie. Wat wil je nog meer?

Bekijk meer

Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven

Als bedrijf lever jij producten of diensten aan klanten. Tijdens het werk kunnen er situaties ontstaan waardoor je als bedrijf schade veroorzaakt aan spullen van de klant. Denk aan schade aan apparatuur, maar het kan ook erger. Wat dacht je van schade aan personen? Bijvoorbeeld als iemand struikelt over een snoer dat jij gebruikt, valt en letselschade oploopt. Voor deze schade ben je als bedrijf aansprakelijk. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je als bedrijf voor deze schades verzekerd. Je hoeft de schade dan niet zelf te vergoeden.

Deze verzekering wordt ook wel een AVB verzekering of een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven genoemd.

Kosten bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Als bedrijven een aansprakelijkheidsverzekering willen afsluiten, verschillen de kosten hiervoor per bedrijf. Dat komt doordat verschillende factoren de premie bepalen. We leggen je uit om welke factoren dit gaat.

AVB bedrijven bedrijfsactiviteiten

Bij het afsluiten van een AVB verzekering kijkt een verzekeraar naar de branche waarin je werkt. Jouw werkzaamheden bepalen namelijk hoeveel risico je loopt om schade toe te brengen. Werk je op kantoor? Dan is het risico veel kleiner dan wanneer je bij mensen thuis iets aansluit. Daarom zijn de kosten voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering mede afhankelijk van de werkzaamheden van het bedrijf. Hoe groter het risico op schade aan spullen of personen, hoe hoger de premie.

Verzekerd bedrag

Ook het verzekerde bedrag heeft invloed op de premie. Dit is het maximale bedrag dat jaarlijks aan schade vergoed wordt. Vaak kun je bij de verzekeraar tussen verschillende bedragen kiezen. Dit ligt meestal tussen de €250.000,- en €1.000.000,-. Dat lijken hele hoge bedragen, maar in geval van letselschade kun je zo’n dekking goed gebruiken. Een hoger verzekerd bedrag betekent ook een hogere premie. Ga na wat bij jouw bedrijf past.

Eigen risico

Verder heeft het eigen risico invloed op de hoogte van je premie. Dit is het bedrag dat je zelf betaalt in geval van schade. De verzekeraar betaalt de schade die boven jouw eigen risico valt. Hoe hoger het eigen risico is dat je kiest, hoe minder een verzekeraar zelf hoeft te betalen in geval van schade. Je premie is daardoor lager bij een hoger eigen risico. Kies je voor een laag eigen risico? Dan betaal je zelf minder in geval van schade. Dit zorgt er dan wel weer voor dat je premie iets hoger wordt. Bedenk goed wat jouw bedrijf zelf kan en wil betalen in geval van schade.

De beste en goedkoopste AVB voor bedrijven vind je door te vergelijken.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Wil je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Dan wil je vast weten welke verzekeraar de beste dekking en de laagste premie heeft. Daar kom je maar op één manier achter: door te vergelijken! Via ons kun je momenteel nog niet online vergelijken, maar wij helpen je hier wel graag bij. Het werkt heel makkelijk. Vul jouw gegevens online in en wij gaan direct voor je aan de slag. We vergelijken bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen op basis van dekkingen en premies. Binnen één dag laten wij je weten welke verzekeraar het beste bij je past. Hierna kun je jouw AVB afsluiten. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Naast een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is het als ondernemer ook aan te raden om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Veelgestelde vragen over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Nathaniël

Beantwoord door: Vincent Schokker op 21/07/2023

Wat de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor jouw bedrijf is, hangt af van allerlei factoren. Zo kijkt de verzekeraar naar de bedrijfsactiviteit, dus welke werkzaamheden je verricht en hoe hoog het risico op schade is. Verder weegt het eigen risico en het verzekerde bedrag mee. Soms staat dit al vast, bij andere verzekeraars kun je uit verschillende bedragen kiezen. Verder heeft iedere verzekeraar andere dekkingen en premies. Daarom raden we je aan om bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken. Door bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen, gaan wij voor je aan de slag met het vergelijken van dekkingen en premies. Binnen één werkdag hoor je al wat de beste optie voor jou is. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jason

Beantwoord door: Vincent Schokker op 29/06/2023

Het is niet verplicht om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Maar het is wel aan te raden. Het dekt namelijk de schade die je als bedrijf veroorzaakt aan anderen of spullen van anderen. Ook als het om letselschade gaat. Door je hiervoor te verzekeren, weet je zeker dat je als bedrijf niet voor onverwachte (hoge) kosten hoeft op te draaien. Door via ons een gratis offerte aan te vragen, gaan wij voor je aan de slag met het vergelijken van bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen. Zo vind je altijd de beste en goedkoopste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Tess

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/07/2023

AVB staat voor 'aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven', ook wel bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering genoemd. Deze verzekering is aan te raden voor iedere onderneming. Ook voor ZZP'ers. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar de schade kan wel op jouw bedrijf verhaald worden. De kosten van schade kunnen flink oplopen. Om deze onverwachte (hoge) kosten niet zelf te hoeven betalen, verzeker je jouw onderneming met een AVB. Vraag bij ons online een gratis offerte aan en vind de beste en goedkoopste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Ties

Beantwoord door: Vincent Schokker op 23/07/2023

Je verzekeren tegen aansprakelijkheid is als bedrijf geen overbodige luxe. Het is heel verstandig zelfs. Met deze verzekering bescherm je jouw bedrijf tegen schade die tijdens het werk ontstaat. Je kan spullen van een ander beschadigen. Maar nog erger: iemand kan letsel oplopen. Daarom is een AVB aan te raden. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Want als jouw bedrijf voor de schade aansprakelijk bent, kunnen de kosten hoog oplopen. Met deze verzekering hoef je zelf niet voor de kosten op te draaien. Wordt jouw bedrijf onterecht beschuldigd? In dat geval dekt deze verzekering vaak ook de juridische kosten die je dan moet maken. Kortom, sluit deze verzekering als ondernemer zeker af. Je vindt jouw AVB makkelijk en snel door ons een vergelijking te laten maken. We gaan direct voor je aan de slag nadat je een offerte hebt aangevraagd. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jason

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/07/2023

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw onderneming tegen schade die een werknemer tijdens het werk veroorzaakt aan spullen of mensen. Denk aan het omstoten van een scherm dat kapot valt of als een klant letselschade oploopt door de manier van werken van de medewerker. Het gaat dus om schade aan spullen of mensen in dit geval. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzeker je de financiële schade die je medewerkers veroorzaken tijdens het werk. Door een foutje kan een klant bijvoorbeeld omzet mislopen. Deze vermogensschade wordt gedekt met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Vergelijk meer dan 11 aansprakelijkheidsverzekeringen
 • Ook te combineren met je inboedel- en woonverzekering

Zelf je aansprakelijkheidsverzekering samenstellen!

Ontdek direct welke aansprakelijkheidsverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

In 2022 hebben we meer dan 100.000 mensen aan de juiste verzekering geholpen.

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige aansprakelijkheidsverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe aansprakelijkheidsverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Aansprakelijkheidsverzekering nodig?
  Ben je op zoek naar de juiste aansprakelijkheidsverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw verzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.