Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Speed pedelec verzekering nodig?

Vergelijk 4 speed pedelec verzekeringen en sluit direct de beste af!

 • Kies zelf je dekking
 • Direct verzekerd de weg op
 • Altijd bereikbaar op 035-6857888!

WA verzekering speed pedelec verplicht!

Het is wettelijk verplicht om je speed pedelec tenminste WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) te verzekeren. Uiteraard kun je je verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Ben je benieuwd naar wat een WA verzekering voor jouw speed pedelec kost? Laat ons je dan vrijblijvend helpen met een verzekering op maat! Naast de ENRA speed pedelec verzekering bieden we nog vele andere speed pedelec verzekeringen aan. Je bent al verzekerd v.a. €4,80 per maand.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Speed pedelec als bromfiets verzekeren

De high speed e bike, oftewel speed pedelec wordt inmiddels steeds populairder in Nederland. Sinds 1 januari 2017 wordt de speed pedelec ook gezien als een bromfiets. Je zult deze dus verplicht moeten verzekeren. Maar waar moet je nu precies op letten bij het verzekeren hiervan? Op Vergelijkdirect.com lees je alles op het gebied van de speed pedelec verzekering!

Wat is een speed pedelec verzekering?

Aangezien een speed pedelec gezien wordt als een bromfiets, moet je deze verplicht verzekeren. Het gaat hier minimaal om een verplichte WA-verzekering. De WA-verzekering dekt namelijk eventuele schade aan anderen. Net als andere gemotoriseerde voertuigverzekeringen kun je uiteraard ook kiezen voor een WA+ of uitgebreidere dekking.

Soorten speed pedelec verzekering

Een speed pedelec verzekering is verkrijgbaar in verschillende soorten. Echter, verschillen deze soorten wel per verzekeraar. Over het algemeen kun je de volgende verzekeringen afsluiten:

Aanvullende dekkingen

Uiteraard is het ook mogelijk om aanvullende dekkingen af te sluiten bij sommige verzekeringen. In de meeste gevallen kun je een opzittendenverzekering, pechhulp en rechtsbijstand meeverzekeren.

Pechhulp

Sommige speed-pedelec verzekeringen bieden ook pechhulp aan. Ook hierbij moet je opletten wat er precies verstaan wordt onder pechhulp. Sommige verzekeraars bieden enkel vervoer aan in het geval van pech, terwijl andere verzekeraars daadwerkelijk noodreparaties uitvoeren als jij met pech komt te staan.

Wat kost een speed pedelec verzekering?

De prijs van een speed-pedelec is afhankelijk van een aantal factoren. Hoe jouw prijs tot stand komt, legt Vergelijkdirect.com je uit:

Soort speed-pedelec

De prijs voor de WA-verzekering is vaak gelijk per verzekering. Voor een duurdere speed pedelec betaal je dus niet meer dan voor een goedkopere speed pedelec. Echter, als je je speed pedelec ook nog gaat verzekeren voor diefstal, dan is de waarde bepalend voor de hoogte van je premie.

Postcode

De postcode is bepalend voor je premie. Sommige postcodes bevinden zich namelijk in zogenaamde risicogebieden. In deze risicogebieden worden statistisch gezien meer fietsen gestolen en hierdoor wordt jouw premie op gebaseerd.

Schadevrije jaren

Op een speed pedelec kun je ook schadevrije jaren opbouwen. Sommige verzekeraars accepteren zelfs de schadevrije jaren van je auto. Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je maandpremie.

Dekkingen

Kies je een simpele dekking, dan betaal je weinig premie. Wil je breder verzekerd zijn, dan betaal je logischerwijs ook meer premie. Hoe meer dekkingen je afsluit, hoe breder je verzekerd bent, maar hierdoor betaal je ook meer premie.

Regels speed pedelec

De regels voor een bromfiets zijn hetzelfde als die voor een speed-pedelec. De algemene regels heeft Vergelijkdirect.com voor je op een rijtje gezet:

 • Helmplicht
  Je bent verplicht om een helm te dragen. Ook al zit je op een fiets’, je dient de regels na te volgen van de bromfiets.
 • Maximale snelheid
  Met een speed pedelec dien je je aan de maximumsnelheid te houden. Binnen de bebouwde kom mag je maximaal 30 km/h, buiten de bebouwde kom is dat 50 km/h. Echter, mag je met een speed pedelec maximaal 45km/h fietsen.
 • Kenteken
  Een speed pedelec moet een geel bromfietskenteken hebben.
 • Achteruitkijkspiegel
  Bromfietsen die na 2006 voor het eerst in gebruik waren, moeten voorzien zijn van een achteruitkijkspiegel. Een speed-pedelec dient hier dus ook aan de voldoen.
 • Rijbewijs
  Je bent verplicht om een AM-rijbewijs in bezit te hebben als je een speed-pedelec bestuurt.

Tips

 • Vergelijk je verzekeringen altijd op basis van premie en dekking, zo kom je tot de beste verzekering
 • Check je schadevrije jaren! Meer schadevrije jaren betekent meer korting. Je kunt deze opvragen bij RoyData
 • Elke verzekeraar heeft haar eigen voordelen, check dus welke voordelen voor jou handig kunnen zijn!

 

Lees hier meer over de fietsverzekering.

Veel gestelde vragen over de Speed Pedelec verzekering aan Bart en Vincent van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere speed pedelec rijders!

Vraag van: Z. Maher

Beantwoord door: Vincent Schokker op 27/05/2019

Dit verschilt per verzekeraar en per dekking. Een WA verzekering is altijd het voordeligst en begint al v.a. €2,90 per maand. De premie die jij gaat betalen kan daar sterk vanaf wijken naarmate je een duurdere speed pedelec hebt en bijvoorbeeld aanvullende dekkingen wenst. Wil je een WA+ of een Allrisk verzekering? Ook dan ga je ietsje meer betalen.Wil je precies weten welke premie je maandelijks kwijt bent aan een goede speed pedelec verzekering? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!