Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Vergelijk binnen 5 minuten meer dan 13 rechtsbijstandverzekeringen!

 • Vergelijk meer dan 13 rechtsbijstandverzekeringen op premie en voorwaarden
 • Verzeker jezelf van de beste juridische hulp!
 • De beste rechtsbijstandverzekering vergelijker van Nederland

Vergelijk zelf je rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering nodig? Start met vergelijken en kies de verzekering die het beste bij je past. Breid je rechtsbijstandverzekering verder uit met de modules wonen, verkeer, Werk & inkomen en Vermogen & belasting. Je bent dan verzekerd van juridische hulp bij conflicten in verschillende situaties. Bekijk goed welk soort conflicten je wilt meeverzekeren! Woon je niet alleen? Verzeker dan ook je partner of kinderen mee! Zo heb je al een rechtsbijstandverzekering v.a. €5,22 per maand!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Uitgebreide basisdekking (Consument)

Met de basisdekking (Consument) ben je standaard verzekert van rechtshulp bij algemene consumentenzaken. Bijvoorbeeld bij een conflict over het kopen of huren van spullen of diensten.

Module consument

Aanvullende modules meeverzekeren

De basisdekking (Consument) kun je uitbreiden met meerdere modules. De meeste verzekeraars bieden de modules Wonen, Verkeer, Werk & inkomen en Belasting & Vermogen. Daarnaast is mediation bij (echt)scheiding bij sommige verzekeraars aanvullend mee te verzekeren.

Bekijk aanvullende modules

Geen wachttijd maar..

..bij geen enkele verzekeraar heb je direct dekking voor lopende conflicten! Wanneer een verzekeraar geen wachttijd hanteert wil dat zeggen dat er geen wachttijd geldt voor onvoorziene conflicten die na het afsluiten van de verzekering plaatsvinden. Lopende conflicten vallen hier dus buiten!

Verzekeraars zonder wachttijd

Tips voor vergelijken rechtsbijstandverzekering

Wil je een rechtsbijstandverzekering vergelijken? Bekijk dan goed welke dekking het beste bij je past! De verschillen zitten ‘m met name in de aanvullende modules. Hiermee kun je je basisdekking (Consument) naar wens uitbreiden. Ben je bijvoorbeeld in loondienst en heb je een koop- of huurwoning? Dan zijn de modules Werk & Inkomen en Wonen verstandig om mee te verzekeren. Onvoorziene conflicten met je werkgever, je huurbaas of aannemer (koophuis) zijn dan meeverzekerd.

Aanvullende modules vergelijken

Maak je een vergelijking op onze website? Dan kun je in het overzicht eenvoudig alle aanvullende modules vergelijken op premie, dekking en voorwaarden! Schakel eenvoudig modules aan of uit en je ziet direct welke rechtsbijstandverzekering het beste bij je past!

Wonen

Je verzekert je van rechtshulp voor geschillen over je Koopwoning. Bijvoorbeeld bij conflicten met de verhuurder maar ook bij bijvoorbeeld een conflict met je buren.

Je bent verzekert bij conflicten voortkomend uit:

 • onenigheid met je buren zoals geluids- en wateroverlast, beplanting, erfafscheiding, erfgrens en het gebruiken van andermans grond;
 • het kopen, verkopen, (ver)bouwen, bezit, (ver)huren of gebruiken van je woning;
 • onteigening met de plaatselijke of landelijke overheid in Nederland.

Verkeer

Je verzekert je van rechtshulp bij conflicten (hulp verhalen van schade) als je deelneemt aan het verkeer. Als automobilist, maar ook als fietser of voetganger.

Je bent verzekert bij conflicten voortkomend uit:

 • het terugvorderen van kosten van schade die het gevolg zijn van deelname aan het verkeer (ook als voetganger, fietser of skier);
 • (ver)koop, (ver)huur, (uit)lenen, onderhoud van een motorrijtuig;
 • onenigheid met een verzekeraar (of tussen verzekeraars) over schade als gevolg van een verkeersongeval;
 • het terugkrijgen van een door een overheidsinstantie in beslag genomen motorrijtuig, kentekenbewijs en/of rijbewijs.
ModuleVoorbeeld(en)Zelf regelen?
ConsumentWil je de waarde van je accessoires (bijvoorbeeld van je fietstas, fietscomputer of kinderzitje) meeverzekeren tegen schade en/of diefstal dan is dat bij de meeste fietsverzekeraars geen probleem. Je kiest dan een hoger verzekerd bedrag van je fiets. Je betaald dan wel een iets hogere premie.
WonenJe verzekert je van rechtshulp voor geschillen over je Koopwoning. Bijvoorbeeld bij conflicten met de verhuurder maar ook bij bijvoorbeeld een conflict met je buren.
VerkeerJe verzekert je van rechtshulp bij conflicten (hulp verhalen van schade) als je deelneemt aan het verkeer. Als automobilist, maar ook als fietser of voetganger.
Werk & inkomenJe verzekert je van rechtshulp met betrekking tot je werk en inkomen. Bijvoorbeeld bij een conflict met je werkgever, ontslag, pensioen- of uitkeringsinstantie.
Belasting & vermogenJe verzekert je van rechtshulp rond je vermogen en belastingen. Bijvoorbeeld bij een conflict met de belastingdienst of je vermogensbeheerder.
ScheidingsmediationIs je fiets omgevallen en heb je schade aan je fiets? Heeft iemand je fiets proberen te stelen en hierbij schade veroorzaakt? In deze gevallen is er sprake van schade die je graag terugbetaald krijgt door de verzekeraar! Verzekeraars maken onderscheid tussen verschillende soorten oorzaken van schade. Ook verschillen de regels rondom de vergoeding en eigen bijdrage per verzekeraar. Zo dekken de ANWB en Allianz 100% van de schade, op welke manier deze ook is ontstaan, terwijl bijvoorbeeld HEMA alleen schade door poging tot diefstal vergoedt. Het is dus belangrijk dat je goed naar de voorwaarden kijkt voordat je een fietsverzekering afsluit. Wil je exact weten welke voorwaarden er gelden bij elk type schade? Gebruik dan onze vergelijker!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 13 rechtsbijstandverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd tegen komende conflicten
 • Rechtsbijstandverzekering op maat

Zelf je rechtsbijstandverzekering samenstellen!

Voeg zelf modules naar wens toe. Keuze uit Wonen, Verkeer, Werk & Inkomen, Belasting & Vermogen en Mediation

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude rechtsbijstandverzekering opzeggen?
  Wij helpen je graag bij het opzeggen van je oude verzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd?
  Veel verzekeraars hanteren geen wachttijd meer maar sluiten lopende conflicten uit van dekking. Let hier dus goed op!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.