Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Rechtsbijstandverzekering nodig?

Voorkom juridische verrassingen en sluit een goede rechtsbijstandverzekering af!

Vergelijk nu 7 verzekeringen!

 • Vergelijk meer dan 7 rechtsbijstandverzekeringen
 • Snel verzekerd. Direct dekking voor nieuwe conflicten
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Werk & inkomen, Verkeer etc.)
Start vergelijken

Verzeker jezelf van juridische hulp!

Door een conflict met je werkgever, een verkoper, verhuurder, aannemer of een medeweggebruiker kun je soms wel wat juridische hulp gebruiken. Hiermee voorkom je hoge advocaatkosten. De jurist gaat voor jou aan de slag om het conflict op te lossen en eventuele schade te verhalen. Ook zijn bemiddelingskosten vaak verzekerd. Je kunt je voor allerlei situaties verzekeren. Bijvoorbeeld als consument, maar ook in het verkeer of als ondernemer. Dus heb je een rechtsbijstandverzekering nodig? Die vind je bij ons.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Zakelijke rechtsbijstand

Niet alleen als particulier is het handig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Ook als ZZP'er of andere ondernemer is het aan te raden om je te verzekeren van juridische hulp. Je kan daarvoor een zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluiten. Als jouw facturen niet betaald worden of als je in conflict komt met een leverancier, staat een jurist je bij. Met deze verzekering ben je zeker van hulp en ben je geen hoge kosten kwijt.

Bekijk meer

Rechtsbijstandverzekering kosten

Wat een rechtsbijstandverzekering kost, hangt van jouw situatie af. Wil je een verzekering als particulier, bedrijf of ZZP'er afsluiten? Ook maakt het uit welke modules jij wil verzekeren of dat je alleen een basisverzekering afsluit. Kies je nog een hoger of lager verzekerd bedrag of eigen risico? Ook dat heeft invloed op je premie. Weten wat een rechtsbijstandverzekering voor jou kost? Ontdek het makkelijk en snel via onze vergelijker.

Bekijk meer

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Natuurlijk zoek jij een rechtsbijstandverzekering met een dekking voor alle situaties die je wil verzekeren. Maar je wil ook een zo scherp mogelijke premie betalen. Jouw ideale én scherpste rechtsbijstandverzekering vind je door te vergelijken. Dat doe je makkelijk, snel en online via onze vergelijker. Vul jouw wensen en gegevens in en je ziet direct wat de beste en voordeligste optie voor je is.

Bekijk meer

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Vraag jij je af ‘Heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?’ Laat ons je meer over deze verzekering vertellen. Met deze verzekering ben je verzekerd van juridische hulp. Deze hulp kan je soms goed gebruiken. Bijvoorbeeld als je ruzie krijgt in het verkeer of met je werkgever. Dat kan gaan over wie schade heeft veroorzaakt of een onterecht ontslag. Ook bij ruzie met je buren en andere ruzies kun je hulp gebruiken.

Iedere verzekeraar biedt meerdere dekkingen aan. Hiermee verzeker je alleen de situaties die jij wil verzekeren. Dus bijvoorbeeld als consument, op het werk of in het verkeer. Als je aanspraak op de verzekering maakt, worden de juridische kosten gedekt. Denk hierbij aan kosten voor een advocaat.

Omdat de dekking per verzekeraar verschilt, kun je bij ons rechtsbijstandverzekeringen vergelijken. Zo betaal je nooit teveel. Kies de dekkingen die je wil en sluit direct online af.

Dekking rechtsbijstand

Heb je een rechtsbijstandverzekering nodig? Dan is het handig om te bedenken wat je wil verzekeren. Bijna iedere verzekeraar biedt een standaard verzekering voor rechtsbijstand aan. Dit is een basisdekking. Je bent hiermee verzekerd van juridische hulp als je moet getuigen in een strafzaak. Maar ook als je een borgsom in het buitenland moet betalen. Of wanneer je wordt verdacht van een verkeersongeval waarbij iemand is overleden of gewond is geraakt.

In de meeste gevallen is de verzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Zo kun je een verzekering afsluiten die bij je past. Vaak kun je uit de volgende modules kiezen: Werk & Inkomen, Wonen, Verkeer en Consument & Geld. Elke verzekeraar heeft zo zijn eigen naam voor deze modules.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Als ondernemer is het handig om een rechtsbijstandverzekering voor het bedrijf af te sluiten. Betaalt een klant jouw factuur niet? Of krijg je ruzie met je leverancier? In die gevallen is juridische hulp erg handig. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering sta je er niet alleen voor. De kosten van deze hulp hoef je dan niet zelf te betalen. Ook voor ZZP’ers is deze zakelijke verzekering aan te raden.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict

Meestal kun je een rechtsbijstandverzekering afsluiten en direct gebruiken. Dit houdt in dat je direct verzekerd bent. Maar dat geldt niet voor conflicten die er al waren. Of conflicten die je aan zag komen. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens een conflict kan wel. Maar in dit geval ben je dan niet verzekerd van hulp voor dat specifieke conflict. Je wist dan namelijk al dat er juridische kosten aan zaten te komen. Alleen voor onverwachte ruzies ben je verzekerd. 

Rechtsbijstandverzekering kosten

Als je deze verzekering gaat afsluiten, vraag je je misschien af ‘Wat kost een rechtsbijstandverzekering?’ De kosten van een rechtsbijstandverzekering verschillen per dekking en verzekeraar. Kies jij meerdere modules? Dan betaal je ook meer premie. Ga je alleen voor de basisdekking? Dan betaal je een stuk minder. Je kunt deze verzekering al afsluiten voor een paar euro per maand. Maar verzeker je je uitgebreid? Dan kunnen het een paar tientjes per maand worden.

Wat de goedkoopste rechtsbijstandverzekering precies is, is niet te zeggen. Dit verschilt dus per verzekeraar en dekking. Om de goedkoopste verzekering voor jou te vinden, kun je vergelijken. Zo vind je altijd de voordeligste optie die bij jouw wensen past.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Ga je een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Dan raden we je aan om te vergelijken. Verschillende verzekeraars bieden rechtsbijstandverzekeringen aan. Er zijn meerdere dekkingen en iedereen heeft eigen wensen. Maar wat is dan de beste voor jou? Vergelijken doe je makkelijk en snel via onze online vergelijker. Door jouw wensen en gegevens in te vullen, gaat de vergelijker aan de slag met een rechtsbijstandverzekering vergelijken. Je ziet direct wat de beste rechtsbijstandverzekering voor jou is. Een rechtsbijstand verzekering afsluiten doe je dus via Vergelijkdirect! Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over een rechtsbijstandverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Emma

Beantwoord door: Vincent Schokker op 26/07/2023

Het voordeel van het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is dat wanneer je bij een conflict betrokken bent en juridische hulp nodig hebt, je veel goedkoper uit ben met een rechtsbijstandverzekering. Zelf een advocaat in de arm nemen kost meer. Is er in de toekomst een keer sprake van een geschil? Dan kun je direct terugvallen op je rechtsbijstandverzekering. Hiermee bespaar je veel kosten. Je vindt jouw ideale rechtsbijstandverzekering door rechtsbijstandverzekeringen te vergelijken. Dat doe je makkelijk, snel en online via onze vergelijker. We kijken naar jouw wensen, de dekkingen en premies. Zo vinden we altijd de beste rechtsbijstandverzekering voor jou. Je vindt onze vergelijker hier. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Rianne

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/07/2023

Het is niet verplicht om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Maar in geval van een ruzie die op je werk, met de buren, in het verkeer of als consument ontstaan is, kun je rekenen op hulp van een jurist. Meestal kun je ook bij de jurist terecht voor advies. Zonder rechtsbijstandverzekering kunnen de kosten flink oplopen. Denk aan kosten voor een advocaat. Met een goede rechtsbijstandverzekering sta je er nooit alleen voor. Via onze online vergelijker vind je makkelijk en snel de beste rechtsbijstandverzekering voor jou. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Yordan

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/07/2023

De kosten van een rechtsbijstandverzekering verschillen per dekking en verzekeraar. Kies jij meerdere modules? Dan betaal je ook meer premie. Ga je alleen voor de basisdekking? Dan betaal je een stuk minder. Om de goedkoopste verzekering voor jou te vinden, kun je vergelijken. Dat doe je makkelijk en snel via onze online vergelijker. Zo vind je altijd de voordeligste optie die bij jouw wensen past. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 brommerverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Brommerverzekering op maat

Zelf je brommerverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je brommerverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude brommerverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude brommerverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Brommerverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen brommerrijbewijs maar heb je wel een brommer? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je brommerverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.