Rechtsbijstandverzekering nodig?

Voorkom juridische verrassingen en sluit een goede rechtsbijstandverzekering af!

Vergelijk nu 7 verzekeringen!

utfhk

Start vergelijken

Verzeker jezelf van juridische hulp!

Wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten ben je gedekt voor kosten zoals juridisch deskundigen, advocaatkosten en de kosten van een gerechtelijke procedure.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Rechtsbijstandverzekering

In sommige gevallen kan het verstandig zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Veel mensen kiezen hier dan ook voor. Maar wat is een rechtsbijstandverzekering precies en wat kun je hiermee? Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die je af kunt sluiten bij een verzekeraar. Hiermee ben je verzekerd van hulp bij juridische problemen die voor kunnen komen. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om arbeidsconflicten, verkeersconflicten, ruzie met de buren en algemene zaken. Bij welke juridische zaken je precies hulp krijgt hangt af van de verzekering. Verzekeraars hebben namelijk allemaal verschillende modules met dekkingen voor verschillende gebeurtenissen. Wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten ben je gedekt voor kosten zoals juridisch deskundigen, advocaatkosten en de kosten van een gerechtelijke procedure. Uiteraard geldt hierbij ook weer dat dit per verzekering en verzekeraar kan verschillen.


  •  Rechtsbijstandverzekeringen op maat vergelijken
  •  Selecteer de dekkingen die jij graag wilt!
  •  Direct online afsluiten bij de verzekeraar!

Vormen rechtsbijstandverzekering

Er zijn twee vormen van een rechtsbijstandverzekering mogelijk. Zo kun kiezen voor een natura rechtsbijstandverzekering of een rechtsbijstandverzekering in geld. Bij een natura verzekering kan de verzekerde gebruik maken van de jurist en/of advocaat die de verzekeraar in dienst heeft. Indien nodig kan deze jurist en/of advocaat rechtszaken uitvoeren. Wanneer er gekozen wordt voor een rechtsbijstandverzekering in geld wordt er een bepaald bedrag beschikbaar gesteld door de verzekeraar. De verzekerde kan dan een jurist en/of advocaat naar keuze uitzoeken en deze de zaken laten bekijken en uitvoeren. In Nederland is er echter bijna altijd sprake van een natura verzekering.

Soorten rechtsbijstandverzekeringen

Een rechtsbijstandverzekering is opgebouwd uit een basis verzekering en is uit te breiden met verschillende modules. Elke module heeft een pakket aan dekkingen, zo kan ieder persoon een maatwerk rechtsbijstandverzekering afsluiten. De volgende modules zijn in het algemeen af te sluiten bij verschillende verzekeraars: Werk & Inkomen, Wonen, Verkeer en Consument & Geld. Elke verzekeraar heeft zo zijn eigen benaming voor de verschillende modules. Het voordeel aan het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is dat wanneer er wel een geschil ontstaat je veel goedkoper uit bent dan wanneer men zelf een advocaat in dienst moet gaan nemen. Mocht er dan sprake zijn van een geschil dan kun je direct terug vallen op je rechtsbijstandverzekering en bespaar je enorm veel kosten.

Vergelijk jouw rechtsbijstandverzekering

Wil je weten wat voor jou de beste en voordeligste premie is? Vergelijk dan jouw rechtsbijstandverzekering op Vergelijkdirect.com en krijg de beste rechtsbijstandverzekering die goed bij jouw persoonlijke situatie aansluit!

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier