Rechtsbijstandverzekering nodig?

Voorkom juridische verrassingen en sluit een goede rechtsbijstandverzekering af!

Vergelijk nu 7 verzekeringen!

 • Vergelijk meer dan 7 rechtsbijstandverzekeringen
 • Snel verzekerd. Direct dekking voor nieuwe conflicten
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Werk & inkomen, Verkeer etc.)
Start vergelijken

Verzeker jezelf van juridische hulp!

Goede juridische hulp nodig bij een conflict met je werkgever, een verkoper, verhuurder, aannemer of medeweggebruiker? Sluit een goede rechtsbijstandverzekering af! Hiermee voorkom je hoge advocaatkosten. Ook andere juridische kosten voor het bemiddelen zijn gedekt. Een goede rechtsbijstandverzekering kun je al afsluiten v.a. €5,08 per maand! Hiermee ben je al verzekerd van rechtshulp bij allerlei consumentenzaken zoals bijvoorbeeld bij de aankoop van spullen (ook online). Natuurlijk kun je meerdere soorten conflicten meeverzekeren zoals verkeerszaken, conflicten over je woning, met je werkgever of wanneer je in scheiding komt te liggen.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA Brommerverzekering

De WA-brommerverzekering is de goedkoopste brommerverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor brommerbezitters. Met deze verzekering ben je gedekt voor schade die jij aan derden toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen brommer, hiervoor moet je een meer uitgebreidere brommerverzekering afsluiten.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ brommerverzekering

De WA beperkt casco brommerverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je brommer, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco verzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA-brommerverzekering.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk brommerverzekering

De Allrisk brommerverzekering is de meest uitgebreide brommerverzekering die er is. Met deze brommerverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt en je bent verzekerd voor schade aan je eigen brommer. Als je geen risico wilt lopen, dan is het verstandig om deze brommerverzekering af te sluiten. Let op, de allrisk brommerverzekering keer geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of verboden middelen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Rechtsbijstandverzekeringen

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

In sommige gevallen kan het verstandig zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Veel mensen kiezen hier dan ook voor. Maar wat is een rechtsbijstand en wat kun je hiermee? Deze verzekering kan je afsluiten bij een verzekeraar. Hiermee ben je verzekerd van juridisch hulp bij problemen die kunnen ontstaan. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om arbeidsconflicten of verkeersconflicten. Maar ook om ruzie met de buren en algemene zaken. Bij welke juridische zaken je precies hulp krijgt, hangt af van de verzekering. Alle verzekeraars hebben verschillende modules. Hierbij horen dekkingen voor verschillende gebeurtenissen. Wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten, ben je gedekt tegen juridische kosten. Denk hierbij aan kosten voor juridisch deskundigen. Ook advocaatkosten vallen hierin. Net als de kosten van een gerechtelijke procedure. Uiteraard geldt hierbij ook weer dat dit per verzekering en verzekeraar kan verschillen.


 •  Rechtsbijstandverzekeringen op maat vergelijken
 •  Selecteer de dekkingen die jij graag wilt!
 •  Direct online afsluiten bij de verzekeraar!

Vormen rechtsbijstand

Er zijn twee vormen van een rechtsbijstandverzekering mogelijk. Zo kun kiezen voor een natura rechtsbijstandverzekering of een rechtsbijstandverzekering in geld. Bij een natura verzekering kan de verzekerde gebruikmaken van de jurist of advocaat die de verzekeraar in dienst heeft. Als het nodig is, kan deze jurist of advocaat rechtszaken uitvoeren. Wanneer er gekozen wordt voor een verzekering in geld wordt er een bepaald bedrag beschikbaar gesteld door de verzekeraar. De verzekerde kan dan een jurist of advocaat naar keuze uitzoeken. Deze persoon bekijkt de zaak dan. In Nederland is er bijna altijd sprake van een natura verzekering.

Soorten verzekeringen

Een rechtsbijstandverzekering bestaat uit een basis verzekering. Deze is uit te breiden met verschillende modules. Elke module heeft een pakket aan dekkingen. Zo kan iedereen een maatwerk verzekering afsluiten. De volgende modules zijn in het algemeen af te sluiten bij verschillende verzekeraars: Werk & Inkomen, Wonen, Verkeer en Consument & Geld. Elke verzekeraar heeft zo zijn eigen benaming voor de verschillende modules. Het voordeel aan het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is dat wanneer er wel een geschil ontstaat je veel goedkoper uit. Zelf een advocaat in dient nemen kost meer. Is er dan sprake van een geschil? Dan kun je direct terugvallen op je rechtsbijstandverzekering. Hiermee bespaar je veel kosten.

Vergelijk jouw rechtsbijstandverzekering

Wil je weten wat voor jou de beste en voordeligste premie is? Vergelijk dan rechtsbijstandverzekeringen op Vergelijkdirect.com en krijg de beste verzekering die goed bij jouw persoonlijke situatie aansluit!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 brommerverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Brommerverzekering op maat

Zelf je brommerverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je brommerverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude brommerverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude brommerverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Brommerverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen brommerrijbewijs maar heb je wel een brommer? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je brommerverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier