Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Inboedelverzekering vergelijken?

Verzeker je inboedel tegen schade door brand, storm en water

  • inboedelverzekeringen overzichtelijk met elkaar vergelijken
  • Kies de dekking die bij jouw situatie past!
  • Alle soorten dekkingen mogelijk (Brand, Diefstal, Storm)

Inboedelverzekering vergelijken

Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen in jouw huis, dit zijn vooral de losse spullen in jouw huis of tuin. Een voorbeeld van je inboedel zijn sieraden, de tuinmeubelen en de televisie. Maar ook je fiets kan hieronder vallen. De meest voorkomende oorzaken van schade aan je inboedel zijn brand en diefstal. Een inboedelverzekering is niet verplicht maar zeker wel heel belangrijk. In dit artikel bespreken we alles wat je van een inboedelverzekering moet weten. We spreken bijvoorbeeld de dekkingen, de kosten, waarvoor het is en nog veel meer. Meer over dit onderwerp weten? Lees dan gerust verder.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is er om verschillende soorten schade aan verhuisbare, verplaatsbare spullen in huis te dekken. De niet aard en nagelvaste spullen in huis noem je de inboedel. Onder inboedel vallen bijvoorbeeld spullen zoals meubels, gordijnen, wasmachines en andere spullen die niet vast zitten aan de woning zelf. De schadesoorten die worden vergoed zijn onder andere brand-, storm-, inbraak-, en waterschade.

Inboedelverzekering dekkingen

Welke dekkingen zijn er voor je inboedelverzekering? Een inboedelverzekering vergoedt meestal de inboedel binnenshuis. Sommige verzekeraars vergoeden ook schades buitenshuis (bijvoorbeeld spullen in de tuin). Bij de inboedelverzekering worden alleen spullen vergoedt die niet aard en nagelvast zitten. Bij inboedelverzekeringen zijn er meestal twee soorten dekkingen. Wat deze dekkingen inhouden bespreken we hieronder:
Basisdekking, deze dekking word ook wel extra uitgebreid genoemd.
Allriskdekking, ook wel de meest uitgebreide dekking genoemd.
De extra uitgebreide dekking dekt schades door brand, blikseminslag, inbraak, ontploffing, storm, schroeien/smelten en wateroverlast. Met de allrisk dekking ben je ook gedekt tegen onvoorziene schades die je zelf hebt veroorzaakt aan je inboedel. Wat de precieze dekkingen inhouden verschilt ook per verzekeraar, daarom vinden wij het belangrijk dat je jouw inboedelverzekering vergelijkt en een inboedelverzekering kiest die bij jou past. Dan kunnen wij je daarna precies vertellen wat de dekkingen inhouden.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Het is niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten, maar wij raden het je altijd aan om het wel te doen. In de loop van de jaren verzamel je waarschijnlijk aardig wat spullen en deze spullen hebben in totaal waarschijnlijk een grotere waarde dan je denkt. Als je bijvoorbeeld een brand in je huis hebt is het een fijn idee dat je nieuwe meubels kan kopen met het geld dat je van de verzekeraar krijgt. Ook kan je als er ingebroken word de gestolen spullen laten vergoeden door je verzekeraar.

Wat kost een inboedelverzekering

Hoe hoog de premie van de inboedelverzekering is, hangt af van een aantal factoren. Een factor die meetelt is bijvoorbeeld wat voor soort dekking jij kiest. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie gaat zijn. Daarnaast is de waarde van je inboedel ook een grote invloed. Maar ook gaat de soort woning waarin je woont meetellen voor de premie. En ook het eigen risico speelt een rol in de hoogte van jouw premie. Om jou een inzicht te geven welke factoren er mee tellen voor jou premie, hebben we ze hieronder voor je op een rijtje gezet:
De waarde van je spullen
Je woonplaats
Het type woning waarin je woont
De dekking
Jouw schadeverleden
Eventuele preventiemaatregelen zoals een alarm
Of je een garantie tegen onderverzekering hebt
Wij raden je altijd aan om een vergelijking voor je inboedel te maken tussen verschillende verzekeraars, omdat die vaak ook verschillende prijzen bieden. Deze vergelijking kan je op onze website maken of wij doen dat telefonisch voor jou.

Eigen risico inboedelverzekering

Wat houdt het eigen risico bij een inboedelverzekering precies in? Het eigen risico bij een inboedelverzekering is het schadebedrag dat je zelf moet betalen voordat je de rest vergoed krijgt. Heb je bijvoorbeeld een eigen risico van 250 euro dan betaal je dit bedrag zelf en krijg je de rest vergoed van je verzekeraar. Je betaald het eigen risico per schade gebeurtenis tekens weer opnieuw eerst zelf. Dus elke keer dat je een schade wilt claimen betaal je dit bedrag zelf en nadat dit gebeurd is krijg je de rest van je schade vergoed. Bij de ene verzekeraar is het eigen risico verplicht en bij de ander kan je het eigen risico uitkopen. Het ligt er dus aan welke verzekeraar jij kiest.

Andere verzekering voor je woning?

Naast de inboedelverzekering zijn er nog een aantal andere verzekeringen voor jouw woning. Het is handig om hier ook even naar te kijken als je geen risico wilt lopen op schades of diefstal. Deze verzekeringen kan je ook toevoegen in een pakket, en wie weet krijg je er dan nog pakketkorting bij!
De verzekeringen die in combinatie kunnen met de inboedelverzekering zijn:
Een opstalverzekering
Glasverzekering
Aansprakelijkheidsverzekering
rechtsbijstandverzekering

Inboedelverzekering vergelijken bij vergelijkdirect.com

Je huis verzekeren vinden wij erg belangrijk. Waarom? Omdat dit je thuis is en het is belangrijk dat je daar veilig bent en geen risico loopt dat je straks zonder huis zit. Er zijn natuurlijk heel veel verzekeraars, en ook veel van die verzekeraars bieden ook inboedelverzekeringen aan. Daardoor is het voor de klant moeilijker om de juiste dekking voor de beste prijs te vinden. Hier willen wij onze klanten mee helpen. Wij vergelijken diverse verzekeraars voor onze klant om een verzekering te vinden die bij hun past, en dat voor de beste prijs. Wij kunnen de vergelijking telefonisch met je afnemen en ook meteen afsluiten. Maar je kan dit ook zelf online doen, het is wat je zelf fijn vind! Heb je hulp nodig of heb je vragen over een van onze verzekeringen dan kan je ons bereiken op: 035-6857888, op dit nummer kan je ons ook whatsappen! Je kan ook de chat van onze website gebruiken. We hopen je snel te kunnen helpen!

Veel gestelde vragen over inboedelverzekeringen aan Bart en Vincent

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: W. Wortel

Beantwoord door: Bart Houtman op 23/03/2020

de hoogte van jou premie zijn afhankelijk van een aantal factoren. Een factor die meetelt is bijvoorbeeld wat voor soort dekking jij kiest. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie gaat zijn. Daarnaast is de waarde van je inboedel ook een grote invloed. Maar ook gaat de soort woning waarin je woont meetellen voor de premie. En ook het eigen risico speelt een rol in de hoogte van jouw premie. Heb je hulp nodig of wil je exact weten wat een autoverzekering bij ASR kost? Dan kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Vraag van: B. Timmer

Beantwoord door: Bart Houtman op 23/03/2020

Voor een inboedelverzekering heb je twee soorten dekkingen. De eerste dekking is de basisdekking, deze dekking word ook wel extra uitgebreid genoemd. De extra uitgebreide dekking dekt schades door brand, blikseminslag, inbraak, ontploffing, storm, schroeien/smelten en wateroverlast. De tweede dekking is de allrisk dekking, met de allrisk dekking ben je ook gedekt tegen onvoorziene schades die je zelf hebt veroorzaakt aan je inboedel. Meer vragen over de dekkingen? Dan kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).