AFM Vergunningnummer 12044269 KiFiD 300.016415

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee je schade voor de inboedel van je huis dekt. Hierbij moet je denken aan schade door brand, waterschade, vandalisme en inbraak. Het verschilt per inboedelverzekering welke soort schades zij dekken. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je voor veel dure spullen een aparte aanvullende verzekering moet afsluiten.

Wat valt er onder een inboedelverzekering?

Onder inboedel valt een heel groot aantal dingen, bijvoorbeeld kleding, meubels, boeken en bepaalde apparatuur. Vandaar dat de verzekerde waarde bij een inboedelverzekering lastig te bepalen is. Vaak is het zo dat alles wat verhuisbaar is, valt onder de inboedelverzekering valt. Alles wat niet verhuisbaar is en dus aan het huis vast zit, valt niet onder de inboedelverzekering maar onder de opstalverzekering. De opstal van het huis kan je met een opstalverzekering afsluiten. Bij Vergelijkdirect.com kun jij je verzekeren voor veel verschillende inboedelverzekeringen. Bij een uitgebreide dekking ben je al gauw verzekerd voor brand-, schroei-, bliksem-, storm-, water-, inbraak- en diefstalschade.

Bepalen van je dekkingswaarde

Als je een inboedelverzekering afsluit, is het kiezen van een juiste dekkingswaarde van groot belang. Als je schade hebt, wordt er namelijk gekeken naar de werkelijke geschatte waarde van je inboedel. Op het moment dat je een te lage waarde hebt verzekerd, dan krijg je niet de volledige schade vergoed en ben je onderverzekerd. Als je een te hoge waarde hebt verzekerd, dan ben je oververzekerd. Je krijgt dan maximaal de werkelijke waarde vergoed en je bent op dat moment een te hoge premie aan het betalen. Om dus een goed beeld te krijgen over de waarde van je inboedel, bereken dan altijd met een waardemeter de waarde van jouw inboedel!

Vergelijk en kies de juiste inboedelverzekering!

Als je een inboedelverzekering wilt afsluiten, dien je eerst te bepalen wat voor type inboedelverzekering je wilt afsluiten en of het bij je past. Door het grote keuzeaanbod van verschillende verzekeraars, verzekeringsproducten en de grote premieverschillen, is het verstandig om te vergelijken. Wij helpen je graag om een keuze te maken van de juiste inboedelverzekering met een goedkope premie. Gegarandeerd dat jij de best mogelijke inboedelverzekering krijgt die perfect aansluit bij jouw inboedel en persoonlijke situatie!

Verzekeraars

We hebben van alle vergelijkers het breedste aanbod aan verzekeraars. In onderstaand overzicht zie je met welke verzekeraars wij een partnerschap hebben.

aon
anwb
witgeld
zelf
fbto
deltalloyd
nationalenederlanden
ditzo
inshared
ohra
centraalbeheer
meeus

Reviews

Het onderstaande resultaat komt van VerzekeraarsInBeeld. Dit gebeurt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars vinden het belangrijk dat zij open zijn over hun prestaties. In 2017 doen 48 verzekeraars mee aan het onderzoek.

bar74

bar72

bar75

bar74

Het onderzoek is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS.

FBTO inboedelverzekering
01-11-2014 | Marinda
Het is gemakkelijk, overzichtelijk en uiterst service- en klantgericht.
OHRA inboedelverzekering
07-09-2014 | Pjotr
Duidelijk overzicht, goede voorwaarden, gemakkelijk afsluiten en goede prijs.
Centraal Beheer inboedelverzekering
29-11-2014 | Thijs
Na een enorme waterschade, zijn wij geweldig geholpen door Centraal Beheer. Alle registers werden opengetrokken om ons zo spoedig mogelijk uit de problemen te helpen. De schade expert heeft alles beoordeelt en daarna is de schade snel afgewikkeld .Professioneel en vriendelijke hulp. Nogmaals dank!
MEER REVIEWS

Veelgestelde vragen

We snappen natuurlijk dat vragen over verzekeringen een beetje saai zijn om te stellen. Daarom beantwoorden we ze op een korte en simpele manier. Mocht je onverhoopt nog vragen hebben dan kan je ze altijd stellen via een van onze contactmogelijkheden.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Nee, een inboedelverzekering is niet verplicht. Wel is het verstandig om een inboedelverzekering af te wegen. In je huis staan meubels, apparatuur en andere waardevolle spullen. Als deze beschadigd raken kunnen de kosten flink oplopen.

Wat moet ik doen als ik ga verhuizen?

Laat het jouw verzekeraar gelijk weten zodat ze op de hoogte zijn van jouw verhuizing. Je inboedel is bij verhuizing meestal 30 dagen verzekrd op beide adressen. Let op, het verhuisbedrijf is voor een bepaald bedrag aansprakelijk voor schade aan je inboedel. Om dit volledig te dekken kun je een transportverzekering afsluiten.

Kan ik nog kortingen op de premie krijgen en hoe doe ik dit?

De verzekeraar kunt jou een premiekorting aanbieden als je over een goede inbraakbeveiliging beschikt. Dit moet je kunnen aantonen door middel van het politiekeurmerk veilig wonen of een BORG goedgekeurde inbraakalarminstallatie. Dit moet ook aangelegd zijn door een erkend bedrijf. Vaak krijg je ook korting als je jouw eigen risico verhoogt. Sommige verzekeraars verlenen een no-claim korting als je geen schade declareert. Tot slot krijg je vaak pakketkorting als je meerdere verzekeringen bij één verzekeraar afsluit.

Wat betekent onderverzekering?

Wanneer het verzekerde bedrag van je inboedel lager ligt dan de werkelijke nieuwwaarde van je inboedel, dan is er sprake van onderverzekering.

Is schade door eigen schuld verzekerd?

Dit hangt af van je dekking. Als je voor de meest uitgebreide dekking hebt gekozen ben je verzekerd tegen elk soort schade. Dus ook als het je eigen schuld is. Als je precies wilt weten welke schades wel en welke schades niet gedekt zijn, raadpleeg dan je verzekeraar.