Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Snel je opstalverzekering vergelijken?

Verzeker je huis tegen schade door brand, storm en water

  • Opstalverzekeringen overzichtelijk met elkaar vergelijken
  • Kies de dekking die bij jouw situatie past!
  • Alle soorten dekkingen mogelijk (Brand, Diefstal, Storm)

Zelf je opstalverzekering vergelijken?

Met een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering genoemd) verzeker je je huis en alle zaken die aan jouw huis vast zitten tegen schade. Onder opstal vallen bijvoorbeeld je dak, de houten vastgespijkerde vloer of de schutting die bij jouw in de tuin staat. Een opstalverzekering dekt onvoorziene schade door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Maar wat kost een zo'n eigenlijk? En welke moet ik kiezen? Je kunt zelf je opstalverzekering vergelijken zodat je hier direct antwoord op krijgt!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Allrisk of basisdekking?

Wil je absolute zekerheid? Kies dan voor een allrisk dekking met garantie tegen onderverzekering. Je bent dan in veel gevallen verzekerd, ook wanneer het je eigen schuld is. Bij ons is dit standaard. Wil je toch een basisdekking, dan kan dat natuurlijk ook. Let er wel op dat je dan goed weet wanneer je niet verzekerd bent! Bijvoorbeeld wanneer je schade aan je woning zelf veroorzaakt of als er schade ontstaat door een windhoos.

Start vergelijken

Welke opstalverzekering past bij mij?

Kijk niet alleen naar de laagste premie maar kijk ook naar de dekking en voorwaarden. Wil je een laag eigen risico? Kijk dan ook naar het eigen risico bij storm- en ruitschade. Hierin zitten verschillen! Een basis- of allrisk dekking? Kijk goed naar de voorwaarden!

Geef me tips!

Hulp nodig? Wij helpen je graag bij het vergelijken van je woonverzekering

Onze woonhuisverzekering-experts hebben al meer dan 10.000 anderen geholpen bij hun zoektocht naar de beste woonverzekering. Op basis van je gegevens en je wensen kunnen we je binnen 15 minuten vertellen welke woonverzekering voor jou het beste en het goedkoopste is. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Hulp nodig?

Tips bij vergelijken opstalverzekering

Je huis is een kostbaar bezit! Het is verstandig dat je deze verzekerd met een opstalverzekering. Zo verzeker je je huis tegen onvoorziene schade, bijvoorbeeld door brand-, water- en stormschade.Alles wat nagelvast zit aan de woning is verzekerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je dak, de schutting of je vastgelijmde of gespijkerde vloer! Maar hoe verzeker je je huis goed? Met onderstaande tips kun je zelf aan de slag met het vergelijken van je opstalverzekering.

Kies de juiste dekking

Opstalverzekering dekkingen?

Welke dekkingen heb je bij een opstalverzekering? Zoals eerder vermeld is een opstalverzekering voor alle schades aan je huis voor nagelvaste spullen. Voor deze verzekering zijn er drie dekkingen waar je uit kan kiezen. Jij bepaalt zelf wat je precies nodig hebt en welke dekking het beste bij je past. Wat de drie dekkingen precies inhouden leggen we hieronder uit:
Uitgebreide dekking
De basisdekking van een opstalverzekering is de uitgebreide dekking. Bij deze dekking vergoedt de verzekeraar schade die is opgelopen door brand, ontploffing, storm, onvoorziene waterschade, diefstal, (poging tot) inbraak, vandalisme en omvallen van bomen.
Extra uitgebreide dekking
Een extra uitgebreide opstalverzekering heeft de dekking van de uitgebreide dekking met als toevoeging: schroei en smelt schade, schade door neerslag die binnenstroomt.
Allrisk dekking
Dit is de meest uitgebreide dekking die er is. Neem je deze dekking? Dan ben je verzekerd tegen elk soort schade aan jouw opstal. Behalve schade die is veroorzaakt door aardbevingen, slechte fundering en glasschade.
Wat de precieze dekkingen inhouden verschilt ook per verzekeraar, daarom vinden wij het belangrijk dat je jouw opstalverzekering vergelijkt en een opstalverzekering kiest die bij jou past. Dan kunnen wij je daarna precies vertellen wat de dekkingen inhouden.

De kosten van een opstalverzekering?

Wat kost een opstal verzekering precies? Dit is een van de vragen die wij vaak krijgen. De kosten van een opstalverzekering hangen af van een aantal factoren. Wij berekenen jou premie aan de hand van de aantal factoren, wat deze factoren precies zijn, hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:
Waar je woont
De herbouwwaarde van je woning
De dekking
Je schadeverleden
En bij sommige verzekeraars kunnen de eventuele preventiemaatregelen zoals een rookmelder ook meetellen in de premieberekening, dit is per verzekeraar verschillend. Het is daarom erg belangrijk dat je een aantal verzekeringen vergelijkt en dat je kijkt welke verzekeraar het beste bij jou past.

De herbouwwaarde?

Ben je van plan om een opstalverzekering af te sluiten? Dan is de herbouwwaarde van je huis wel heel erg belangrijk. De herbouwwaarde van je huis is het bedrag daar nodig is om je huis op dezelfde plek en op dezelfde manier te herbouwen. Door de herbouwwaarde weet de verzekeraar voor welk bedrag ze jouw opstal moeten verzekeren. Zoals eerder vermeld in dit artikel word mede door de herbouwwaarde ook de premie van jouw opstalverzekering berekend.

Is een opstalverzekering verplicht?

Wij krijgen ook vaak de vraag of een opstalverzekering verplicht is, het antwoord op deze vraag is nee het is niet verplicht. Heb je een huis of ben je van plan om een huis te kopen met een lopende hypotheek? Dan verplicht de hypotheekverstrekker je wel vaak om een opstalverzekering af te sluiten. Op deze manier weet de hypotheekverstrekker dat je de hypotheek kan terugbetalen, ook in het geval met schade aan je opstal. Je opstal heeft namelijk grote waarde en dat kan je niet zomaar terugbetalen. Als je een opstalverzekering hebt word de schade vergoed door de verzekeraar.

Andere verzekeringen voor je woning?

Naast de opstalverzekering zijn er nog een aantal andere verzekeringen voor jouw woning. Het is handig om hier ook even naar te kijken als je geen risico wilt lopen op schades of diefstal. Deze verzekeringen kan je ook toevoegen in een pakket, en wie weet krijg je er dan nog pakketkorting bij!
De verzekeringen die in combinatie kunnen met de opstalverzekering zijn:
Een inboedelverzekering
Een glasverzekering
Een aansprakelijkheidsverzekering
Een rechtsbijstandverzekering

Opstalverzekering vergelijken bij vergelijkdirect.com

Je huis verzekeren vinden wij erg belangrijk. Waarom? Omdat dit je thuis is en het is belangrijk dat je daar veilig bent en geen risico loopt dat je straks zonder huis zit. Er zijn natuurlijk heel veel verzekeraars, en ook veel van die verzekeraars bieden ook opstalverzekeringen aan. Daardoor is het voor de klant moeilijker om de juiste dekking voor de beste prijs te vinden. Hier willen wij onze klanten mee helpen. Wij vergelijken diverse verzekeraars voor onze klant om een verzekering te vinden die bij hun past, en dat voor de beste prijs. Wij kunnen de vergelijking telefonisch met je afnemen en ook meteen afsluiten. Maar je kan dit ook zelf online doen, het is wat je zelf fijn vind! Heb je hulp nodig of heb je vragen over een van onze verzekeringen dan kan je ons bereiken op: 035-6857888, op dit nummer kan je ons ook whatsappen! Je kan ook de chat van onze website gebruiken. We hopen je snel te kunnen helpen!

De spullen die je wel kan verplaatsen zonder schade vallen onder de inboedelverzekering. Wij raden je aan om beide verzekering af te sluiten, zo loop je geen risico dat je het uit eigen zak moet betalen.

Veel gestelde vragen over opstalverzekeringen aan Bart en Vincent

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: W. Wortel

Beantwoord door: Bart Houtman op 27/03/2020

Om te berekenen wat je voor je opstalverzekering gaat betalen moeten wij jouw woonplaats, de herbouwwaarde van je huis, de staat van het onderhoud, hoeveel eigen risico en waar je huis van is gemaakt weten. aan de hand van die gegevens kunnen wij een berekening maken van de premie. Heb je hulp nodig of wil je exact weten wat een opstalverzekering kost? Dan kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Vraag van: B. Timmer

Beantwoord door: Bart Houtman op 27/03/2020

Bij een opstalverzekering heb je drie verschillende basisdekkingen. De eerste dekking is een standaard dekking, bij deze dekking ben je gedekt tegen schade die veroorzaakt is door brand, ontploffing, blikseminslag, vandalisme, omvallende bomen, water en storm. De tweede dekking is de uitgebreide dekking, deze dekking bevat dezelfde dekkingen uit de standaarddekking en wordt aangevuld met dekkingen tegen schroei- en smeltschade en de kosten van breekwerk om een lekkage in de waterleiding op te sporen. En dan de laatste dekking is allrisk, Naast alle dekkingen uit de uitgebreide dekking biedt deze nog eens extra dekking tegen schade die door onverwacht en van buitenkomend onheil is veroorzaakt. Meer vragen over de dekkingen? Dan kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).