Opstalverzekering

Een opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd. Met een opstalverzekering ben je verzekerd voor jouw woonhuis en de daarbij behorende onroerende zaken tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld inbraak, storm of brand. Een opstalverzekering is niet verplicht, maar als je bij de bank een hypotheek afsluit, word je wel verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Dit is overigens niet raar, de bank leent jouw geld, dus ze willen dat jouw huis goed verzekerd is. Schade aan bijvoorbeeld je meubels (interieur) valt niet binnen de dekking van een opstalverzekering. Sluit hiervoor een inboedelverzekering af.


  •  Opstalverzekeringen overzichtelijk met elkaar vergelijken
  •  Kies de dekking die bij jouw situatie past!
  •  Direct online afsluiten bij de verzekeraar!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Onderverzekerd en oververzekerd

Er ontstaat maximale schade als de woning door bijvoorbeeld brand volledig wordt verwoest. De verzekerde waarde bij een opstalverzekering is altijd de herbouwwaarde. De herbouwwaarde is het bedrag wat nodig is om de afgebrande woning opnieuw te bouwen op precies dezelfde plek. Het bepalen van je herbouwwaarde is heel belangrijk. Als je schade hebt, moet je zo snel mogelijk ervoor zorgen dat deze schade wordt hersteld. Als je verzekerde waarde lager is dan de werkelijke herbouwwaarde, krijg je niet de volledige schade vergoed. Je woning kan in dat geval niet volledig herbouwd worden, behalve als je zelf geld bijlegt.

Vergelijk en sluit jouw opstalverzekering af

Er zijn een hoop opstalverzekeraars en veel verschillende verzekeringsproducten. Ook zijn er een hoop premieverschillen wat het lastig maakt om een goede opstalverzekering te kiezen. Wij helpen je graag verder, vergelijk jouw opstalverzekering bij Vergelijkdirect.com en krijg de allerbeste opstalverzekering speciaal voor jou!

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier