AFM Vergunningnummer 12044269 KiFiD 300.016415

Opstalverzekering

Een opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd. Met een opstalverzekering ben je verzekerd voor jouw woonhuis en de daarbij behorende onroerende zaken tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld inbraak, storm of brand. Een opstalverzekering is niet verplicht, maar als je bij de bank een hypotheek afsluit, word je wel verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Dit is overigens niet raar, de bank leent jouw geld, dus ze willen dat jouw huis goed verzekerd is. Schade aan bijvoorbeeld je meubels (interieur) valt niet binnen de dekking van een opstalverzekering. Sluit hiervoor een inboedelverzekering af.

Onderverzekerd en oververzekerd

Er ontstaat maximale schade als de woning door bijvoorbeeld brand volledig wordt verwoest. De verzekerde waarde bij een opstalverzekering is altijd de herbouwwaarde. De herbouwwaarde is het bedrag wat nodig is om de afgebrande woning opnieuw te bouwen op precies dezelfde plek. Het bepalen van je herbouwwaarde is heel belangrijk. Als je schade hebt, moet je zo snel mogelijk ervoor zorgen dat deze schade wordt hersteld. Als je verzekerde waarde lager is dan de werkelijke herbouwwaarde, krijg je niet de volledige schade vergoed. Je woning kan in dat geval niet volledig herbouwd worden, behalve als je zelf geld bijlegt.

Vergelijk en sluit jouw opstalverzekering af

Er zijn een hoop opstalverzekeraars en veel verschillende verzekeringsproducten. Ook zijn er een hoop premieverschillen wat het lastig maakt om een goede opstalverzekering te kiezen. Wij helpen je graag verder, vergelijk jouw opstalverzekering bij Vergelijkdirect.com en krijg de allerbeste opstalverzekering speciaal voor jou!

Verzekeraars

We hebben van alle vergelijkers het breedste aanbod aan verzekeraars. In onderstaand overzicht zie je met welke verzekeraars wij een partnerschap hebben.

aon
anwb
witgeld
zelf
fbto
deltalloyd
nationalenederlanden
ditzo
inshared
ohra
centraalbeheer
meeus

Reviews

Het onderstaande resultaat komt van VerzekeraarsInBeeld. Dit gebeurt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars vinden het belangrijk dat zij open zijn over hun prestaties. In 2017 doen 48 verzekeraars mee aan het onderzoek.

bar74

bar72

bar75

bar74

Het onderzoek is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS.

FBTO opstalverzekering
23-12-2014 | Humphrey
Ik heb al een paar jaar een woonhuisverzekering bij de FBTO. Eigenlijk nooit problemen mee gehad en ook nog nooit beroep op gedaan tot anderhalve maand geleden. Ergens in mei was er een enorme hagelbui bij mij in Amsterdam Noord. Ik heb een plat dak en deze was gedeeltelijk door de grote hagelstenen vernagelt. Ik had lekkage waardoor mijn vloer in de slaapkamer ook nat was geworden en mijn houten vloer was gaan uitzetten en was gaan breken. Daarom deed ik beroep op mijn woonhuisverzekering. Een verzekering taxateur kwam direct de volgende dag langs en had de schade opgenomen. Mijn dak werd de zelfde week nog gerepareerd en ik kreeg na een maand een bedrag uitgekeerd om mijn vloer te vervangen.
OHRA opstalverzekering
01-04-2014 | Youri
Fijne site, ziet er vertrouwd uit voor de rest. Ik ben tot nu toe tevreden met met verzekeringen bij het bedrijf. Ik hoop dat ik ook tevreden kan zijn bij een mogelijke schade.
Centraal Beheer opstalverzekering
28-04-2014 | Boris
In korte tijd twee keer verhuisd, en hierdoor drie keer een adreswijziging door moeten voeren. Geen punt voor Centraal Beheer: er wordt zeer adequaat gereageerd op binnenkomende vragen/terugbelverzoeken, en vriendelijk personeel aan de telefoon.
MEER REVIEWS

Veelgestelde vragen

We snappen natuurlijk dat vragen over verzekeringen een beetje saai zijn om te stellen. Daarom beantwoorden we ze op een korte en simpele manier. Mocht je onverhoopt nog vragen hebben dan kan je ze altijd stellen via een van onze contactmogelijkheden.

Is het verplicht om een opstalverzekering af te sluiten?

Nee, een opstalverzekering is niet verplicht. Wel is het verstandig om een opstalverzekering te overwegen aangezien schade aan je huis voor grote financiele gevolgen kan hebben. Als je ook je meubels, apparatuur en andere waardevolle spullen in je huis wilt verzekeren, sluit dan een inboedelverzekering af.

Moet mijn opstalverzekering bij dezelfde verzekeraar lopen waar ik mijn inboedelverzekering heb afgesloten?

Nee, dit hoeft niet. Maar handig is het wel. Het voordeel is van bij dezelfde verzekeraar meerdere verzekeringen afsluiten is dat je vaak een korting aangeboden krijgt. Ook kun je van de ene naar de andere verzekering doorverwezen worden als het niet duidelijk is onder welke verzekering de schade valt.

Wat betekent herbouwwaarde?

De premie van de opstalverzekering wordt onder andere gebaseerd op de herbouwwaarde. Deze herbouwwaarde kun je vast laten stellen door een taxateur.

Wat is een herbouwwaardemeter?

Als je een opstalverzekering afsluit, dan moet je de herbouwwaarde opgeven. De herbouwwaarde is het bedrag waarvoor jouw woning in dezelfde staat weer opnieuw gebouwd kan worden. Deze herbouwwaarde kun je bepalen met een herbouwwaardemeter. Die bepaalt de herbouwwaarde op basis van jouw opgegeven gegevens.

Nieuws

Wat vergoedt de opstalverzekering bij stormschade?
dinsdag 07 april 2015 | Mika Linse

In Nederland wil nog wel eens een flinke storm voorkomen. Met een opstalverzekering ben je gelukkig verzekerd voor veel schades aan je huis, ook schades die veroorzaakt zijn door storm. Maar wat valt er precies onder stormschade en welke schades worden vergoed? In dit artikel lees je er meer over! Wanneer is er sprake van een storm? Bij een storm moet er sprake zijn van minimaal windkracht 7. Vanaf windkracht 7 zal jouw woonverzekeraar dan ook de opgelopen stormschade vergoeden.
lees verder