Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Camperverzekering nodig?

Wij hebben de beste camperverzekering voor jou!

Direct je camper verzekeren?

 • Hoogste no-claim korting op je camper
 • Gratis vrijblijvende offerte binnen één werkdag
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Klik hier voor gratis offerte

Snel je camper verzekeren

Met een camper kun je heerlijk kamperen. Je hebt altijd je eigen spullen bij je. Je kunt zelf je reistempo bepalen en je komt op plekken waar je normaal gesproken niet zo snel komt! Reden genoeg om ook aan je camperverzekering te denken. Om de beste verzekering voor jouw camper te kunnen vinden, is het handig te weten waar je de beste en goedkoopste camperverzekering kunt afsluiten! We helpen je graag met een camperverzekering vergelijken.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA Camperverzekering

Bij een camper is een WA verzekering verplicht. Dit is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Bij een WA verzekering wordt de schade die je aan anderen met je camper veroorzaakt vergoed. Je kunt deze vergelijken met een WA verzekering voor je auto. Uiteraard kun je de WA-dekking uitbreiden met een letselschade dekking en rechtsbijstand.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ camperverzekering

Een camperverzekering afsluiten met een WA+ (beperkt casco) is verstandig wanneer je je camper ook tegen diefstal, brand- en ruitschade wilt verzekeren. Ook wanneer je een ongeluk met loslopend wild hebt, ben je verzekerd voor de schade aan je eigen camper. Daarnaast ben je natuurlijk ook gewoon verzekerd voor de schade die je aan anderen met je camper toebrengt.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk camperverzekering

Wil je een allrisk camperverzekering afsluiten? Verstandig! Met een allrisk verzekering ben je naast alles wat een WA+ dekking verzekerd ook verzekerd voor schade aan je eigen camper na bijvoorbeeld een aanrijding, als je een paaltje over het hoofd ziet tijdens het inparkeren of als je iets tegen je camper aan laat vallen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Camperverzekering? Wij regelen het graag voor je!

Heb je net een camper gekocht of wil je eens kijken of je je camper goedkoper kunt verzekeren? Lees dan snel verder! Wij werken samen met meer dan tien verzekeraars waarbij we je camper kunnen verzekeren. Op basis van jouw wensen kijken we waar je de goedkoopste camperverzekering kunt afsluiten. Uiteraard lever je niet in op de dekking en voorwaarden. Zo is je camper snel en goed verzekerd!

Let op welke waarde je verzekert!

Je kan de waarde van je camper, de inboedel in je camper en je accessoires verzekeren. Let hierbij wel op dat de meeste verzekeraars uitgaan van de dagwaarde wanneer je schade hebt. Heb je een aankoopbewijs of een taxatierapport? Dan kunnen we in veel gevallen de nieuwwaarde, aanschafwaarde of taxatiewaarde verzekeren. Je betaalt dan iets meer premie maar bij schade krijg je dan wel de werkelijke waarde uitgekeerd. Zo ben je in ieder geval niet onderverzekerd. Het laten opstellen van een taxatierapport is dus de moeite waard.

Hoe werkt dat dan?

De hoogste premie betaal je bij het verzekeren van de nieuwwaarde of aanschafwaarde van je camper. Je verzekert hierbij je camper voor een x aantal jaar. Binnen die jaren krijg je de nieuwaarde of aankoopwaarde terug als de camper bijvoorbeeld gestolen wordt, in vlammen opgaat of als je hem total loss rijdt. Je kunt de nieuwwaarde of aankoopwaarde vaak voor één tot vijf jaar vastleggen middels een aankoopbewijs of taxatierapport. Uiteraard kunnen we je hierin adviseren! Neem daarvoor contact met ons op.

Zelfbouw camperverzekering

Als je zelf een eigen camper gaat bouwen is het belangrijk een taxatie te laten doen. De waarde van een zelf gebouwde camper is namelijk niet vooraf vastgelegd in een cataloguswaarde. Een taxatie is daarom belangrijk bij het verzekeren van je camper. Als je problemen krijgt met je camper dan krijg je de taxatiewaarde terug van je verzekering.

Camper verzekeren zonder taxatie

Je kan je camper ook laten verzekeren tegen de dagwaarde. Je krijgt dan de dagwaarde terug als je camper gestolen wordt, in de brand vliegt of als je hem total loss rijdt. Het bepalen van de dagwaarde wordt door een schade-expert van de verzekeraar gedaan. Heb je een zelf gebouwde camper of een camper van twee jaar of ouder? Dan kan het zijn dat de dagwaarde veel lager ligt dan de taxatiewaarde. Ons advies is dus om je camper altijd te laten taxeren!

Aanvullend je camper verzekeren

Net als bij een auto- of motorverzekering kun je een camperverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Zo kun je jezelf als bestuurder maar ook je mede reisgenoten verzekeren tegen (blijvende) letselschade met een ongevallenverzekering of een verzekering die schade voor inzittenden dekt. Ook kun je verhaalsrechtsbijstand en pechhulp meeverzekeren. Heb je hier advies bij nodig? Neem dan contact met ons op!

Camperverzekering vergelijken

Er zijn meerdere aanbieders van camperverzekeringen. Om de beste verzekering voor jou te vinden, raden we je aan om verzekeraars te vergelijken. Een camperverzekering vergelijken doe je uiteraard via Vergelijkdirect. Door bij ons een vrijblijvende en gratis offerte aan te vragen, gaan wij voor je aan de slag. Op basis van jouw gegevens vergelijken wij verzekeraars op basis van dekkingen en premies. Zo vinden we de ideale en goedkoopste camperverzekering voor jou.

Heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Gratis vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
 • Camperverzekering op maat

Zelf je camperverzekering samenstellen!

Ontdek direct welke camperverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

In 2023 hebben we meer dan 100.000 mensen aan de juiste verzekering geholpen.

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige camperverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe camperverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Camperverzekering nodig?
  Ben je op zoek naar de juiste camperverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw verzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Veel gestelde vragen over camperverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: P. van Kalmhout

Beantwoord door: Bart Houtman op 06/10/2021

Per verzekeraar liggen de eisen anders. Verstandig is dus om vooraf te checken aan welke eisen het taxatierapport moet voldoen. Vaak weet een taxateur dit ook. in het algmeen moeten taxateurs het rapport opmaken volgens richtlijnen van verenigingen van taxateurs, zoals bijvoorbeeld VRT of TMV. Om je te helpen met kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Vraag van: C. de Kort

Beantwoord door: Bart Houtman op 03/10/2021

Dit ligt eraan hoe oud je camper is en welke risico's je wilt verzekeren. Over het algemeen worden de volgende richtlijnen gehanteerd. Is je camper jonger dan 6 jaar, dan kiezen de meeste mensen voor een Allrisk dekking. Is je camper ouder dan 6 jaar, dan kiezen de meeste mensen voor een WA+ dekking en bij campers ouder dan 15 jaar kiezen de meeste mensen voor een WA dekking. Kies je voor WA+ of Allrisk? Let dan altijd op het verzekerde bedrag. Gaat de verzekeraar uit van een dagwaarde, pas dan goed op of je niet bent onderverzekerd.

Vraag van: E. Dorsma

Beantwoord door: Bart Houtman op 01/10/2021

Dit ligt volledig aan je eigen wensen. Wil je advies? Neem dan contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op 035-6857888

Vraag van: Y. El Wahid

Beantwoord door: Vincent Schokker op 30/09/2021

De kosten van een camperverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Er zijn drie soorten basisdekkingen voor een camper, namelijk: WA, WA+ en Allrisk. Met een WA verzekering ben je alleen verzekert voor schade die jij aan anderen toebrengt. Met een WA+ verzekering ben je naast schade aan anderen ook gedekt tegen diefstal, brand- en stormschade. Als laatste kan je kiezen voor een Allrisk verzekering. Met deze verzekering ben je gedekt tegen schade die jij aan anderen toebrengt, en voor schade aan je eigen camper, Zelfs als het je eigen schuld is! Als je een basisdekking hebt gekozen, kan je ook nog kiezen voor een aantal aanvullende dekkingen. De meest afgesloten aanvullende dekkingen zijn: Ongevallen voor inzittenden, schade voor inzittenden, pechhulp en rechtsbijstand. Met de ongevallen inzittenden dekking ben je verzekert voor de financiële schade voor jou en je inzittenden bij (blijvend) letsel. Met de pechhulp dekking ben je verzekert voor pech onderweg, zoals een lekke band of een lege tank. Vaak word er vrijwel direct hulp naar je gestuurd! Met de rechtsbijstand dekking krijg je in de meeste gevallen juridische dekking na een ongeval. Overige factoren die een rol spelen zijn je leeftijd, postcode en type camper.