Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

a.s.r. camperverzekering

Ontdek deze camperverzekering

Offerte camperverzekering

 • Hoogste no-claim korting op je camper
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ en Allrisk)
 • Keuze uit meer dan 10 camperverzekeringen
Offerte aanvragen

a.s.r. camperverzekering

Heb je jouw droom waargemaakt en een camper gekocht? Of heb je interesse in een nieuwe camperverzekering? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Door onze samenwerkingen met verzekeraars en doordat we verzekeringen vergelijken, kunnen we de beste en goedkoopste camperverzekering voor je vinden. Misschien is dat wel de a.s.r. camperverzekering. We leggen je graag wat meer uit over deze verzekering, de dekkingen en prijzen, maar natuurlijk ook over hoe wij de beste camperverzekering voor je vinden.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Dekkingen camper

Voor de a.s.r. camperverzekering heb je keuze uit veel dekkingen. Je kunt eerst kiezen uit de drie basisdekkingen WA, WA plus en allrisk. Daarna zijn er maar liefst zes aanvullende dekkingen die je eventueel kunt afsluiten. Dit zijn: pechhulp, ongevallen inzittenden, schade inzittenden, rechtsbijstand motorrijtuigen, inboedel en schade aan ingebouwde extra's. Daar bovenop heb je nog eens drie extra keuzes. Zo bepaal je zelf jouw eigen risico en of je jouw luifel wil meeverzekeren. Daarnaast kun je bij een nieuwe camper de nieuwwaarderegeling uitbreiden van één jaar naar vijf jaar. Genoeg keuze dus om de verzekering helemaal naar jouw wensen samen te stellen!

Bekijk meer

Kosten en korting

Hoe hoog of laag de premie wordt die je voor de a.s.r. camperverzekering moet betalen, hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld het type camper dat je wil verzekeren, het aantal kilometers dat je er jaarslijks mee rijdt en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Maar ook de dekkingen en het eigen risico dat je gekozen hebt, wegen mee. Daarnaast heeft a.s.r. drie manieren waarop je korting op de premie kunt krijgen! Daar vertellen we je graag wat meer over.

Bekijk meer

Camperverzekering afsluiten

Ben je op zoek naar de beste en goedkoopste camperverzekering? Daar helpen we je graag bij! Met onze jarenlange ervaring en samenwerkingen met verzekeraars, kunnen wij de goedkoopste en beste verzekering voor jouw camper vinden. We vergelijken de dekkingen en premies van meer dan tien camperverzekeraars met elkaar. Zo vinden we precies wat jij zoekt!

Bekijk meer

Voordelen camperverzekering a.s.r.

Met de camperverzekering van a.s.r profiteer je van een aantal voordelen. Met deze verzekering heb je bijvoorbeeld gelijk een eigen adviseur. Deze persoon denkt met jou mee over de verzekering. Zo verzeker je nooit onnodig veel of juist te weinig. Daarnaast neemt deze persoon de administratieve taken uit handen. Heb je een keer schade? Dan handelt je adviseur dit af. En wanneer deze schade niet jouw schuld is, verandert a.s.r. je no-claimkorting niet. Zij noemen dit ‘no blame, no claim’.

Naast je camper neem je misschien nog een vouwwagen of aanhanger mee. Deze zijn standaard WA-verzekerd als ze achter je camper hangen. Verder kun je op verschillende manieren van korting profiteren. Hierover vertellen we je verderop graag meer!

Mocht er een moment komen waarop je de camperverzekering van a.s.r. wil opzeggen, kan dat wanneer jij wil. De verzekering stopt dan de volgende maand.

Basisdekkingen a.s.r. camperverzekering

Bij a.s.r. kun je kiezen uit drie dekkingen. Voor welke dekking je ook kiest, de schade die je met je camper aan iets of iemand anders toebrengt, is standaard verzekerd. Dit valt onder de WA. Met WA plus of allrisk is schade aan jouw eigen camper ook verzekerd. We vertellen je graag meer over deze dekkingen.

WA

Je bent verplicht om minimaal deze dekking af te sluiten. Hiermee dek je de schade die jij met je camper veroorzaakt aan spullen of personen. Wil je ook dat bepaalde schade aan jouw eigen camper verzekerd is? Dan kun je kiezen voor een van de andere dekkingen.

WA plus

Dit is een uitbreiding op de WA-dekking. Hiermee is bepaalde schade aan jouw eigen camper verzekerd. Denk aan schade door brand, storm of ander natuurgeweld. Ook diefstal valt in deze dekking. De vergoeding wordt gebaseerd op de dagwaarde van de camper.

Allrisk

Dit is de meest uitgebreide basisdekking. Je bent verzekerd voor alles dat in de WA en WA plus-dekking valt. Maar daarnaast is ook schade aan je camper door een aanrijding verzekerd. Of schade door vandalisme. De vergoeding wordt bij deze dekking gebaseerd op de aankoopwaarde of op de dagwaarde van de camper. Voor nieuwe campers geldt een nieuwwaarderegeling. Dit houdt in dat de vergoeding het eerste jaar gebaseerd wordt op de waarde waarvoor je de camper gekocht hebt.

Aanvullende dekkingen camperverzekering a.s.r.

Welke dekking je ook gekozen hebt, je kunt deze uitbreiden. Dat kan met een of meerdere van de aanvullende verzekeringen van a.s.r.. We vertellen je graag meer over de keuzes die je hebt.

Pechhulp

Hè, balen! Je camper krijgt pech. In dat geval wil je graag geholpen worden. Een rekening achteraf is dan ook niet zo fijn. Daarom kun je deze aanvullende dekking afsluiten. In geval van pech word je geholpen. a.s.r. verleent de pechhulp alleen als je buiten je eigen woonplaats pech krijgt.

Ongevallen inzittenden

Iedereen die in de camper zit, hoort bij de inzittenden. We hopen dat dit je nooit overkomt, maar een ongeluk kan voor een of meerdere inzittenden verkeerd aflopen. Inzittenden kunnen blijvend invalide raken. In het ergste geval komt een inzittende te overlijden. In die situaties biedt deze dekking uitkomst. a.s.r. keer dan een bedrag uit. Je kunt zelf kiezen voor welke bedragen jij je wil verzekeren. Dat kan voor een combinatie van €12.500,- bij overlijden en €30.000 bij invaliditeit. Of €25.000,- bij overlijden en €60.000 bij invaliditeit.

Schade inzittenden

Een ongeluk zit in een klein hoekje en hoeft niet altijd aan jezelf te liggen. Bij deze dekking maakt het a.s.r. dan ook niet uit wie er aansprakelijk is voor een ongeluk. Mochten de inzittenden schade hebben opgelopen, betaalt a.s.r. een bedrag tot een miljoen euro. Het gaat dan om letselschade of materiële schade.

Rechtsbijstand motorrijtuigen

Bij een ongeluk in het verkeer kan ruzie ontstaan. Bijvoorbeeld over wie aansprakelijk is. Of wie wat moet betalen. Dan is het fijn als je juridische hulp krijgt. Bij a.s.r. kun je rechtsbijstand in het verkeer verzekeren. Je hebt de keuze uit drie dekkingen: Verhaalservice, Rechtsbijstand Basis en Rechtsbijstand Uitgebreid. Hoe uitgebreider je verzekerd bent, hoe meer de jurist voor je kan doen.

Inboedel

Heb je als basisdekking WA plus of allrisk gekozen? Dan kun je deze aanvullende dekking overwegen. Hiermee verzeker je al jouw spullen in je camper.

Schade aan ingebouwde extra’s

Ook deze dekking kun je alleen kiezen als je WA plus of allrisk als basis gekozen hebt. Extra’s zoals een startkabel, pechlamp of veiligheidsdoos zijn standaard tot €1.000,- verzekerd. Met deze dekking kun je dat bedrag verhogen. Je kunt dan zelf de waarde van jouw extra’s aangeven.

Extra’s bij de a.s.r. camperverzekering

De basisdekking kun je niet alleen uitbreiden met aanvullende dekkingen, maar ook met extra’s. We vertellen je graag welke extra keuzes je nog meer hebt. Zo stel je jouw verzekering helemaal naar wens samen.

Eigen risico

Bij de a.s.r. camperverzekering kun je zelf bepalen welk eigen risico je hebt. Dit is het bedrag dat je zelf betaalt in geval van schade. Pas als de schade duurder uitvalt dan je eigen risico, betaalt a.s.r. dit.

Je kunt kiezen uit de volgende eigen risico’s €0,-, €150,-, €250,- of €500,-. Hoe hoger het eigen risico is dat je kiest, hoe lager je premie. Maar kies je voor een laag eigen risico? Dan betaal je in geval van schade weer minder. Denk dus goed na of jij een hoog eigen risico kan betalen in geval van schade. Of dat je minder risico wil lopen en voor een laag eigen risico kiest. Je premie is dan iets hoger, maar bij schade betaal je minder.

Luifel

Heeft jouw camper een zonneluifel die je aan de zijkant van je camper kunt bevestigen? Dan kun je deze ook meeverzekeren.

Vijf jaar nieuwwaarde

Bij de allrisk basisdekking is de nieuwwaarde van je camper het eerste jaar verzekerd. Maar deze nieuwwaarderegeling kun je uitbreiden. Namelijk naar vijf jaar. Bij schade wordt de vergoeding dan de eerste vijf jaar gebaseerd op het bedrag dat je voor de camper betaald hebt.

Kosten premie camperverzekering a.s.r.

Nu je meer weet over alle keuzes, ben je vast benieuwd naar de premie. Hoe hoog jouw premie wordt, kunnen we niet zo zeggen. We kunnen wel vertellen hoe je premie tot stand komt. Een adviseur stelt dat voor je vast. Hij of zij kijkt naar een aantal kenmerken van je camper. Bijvoorbeeld de prijs en het aantal kilometers dat je er per jaar mee rijdt. Verder kijkt deze persoon naar het aantal schadevrije jaren dat je hebt. Ook de dekkingen die je gekozen hebt, zijn van invloed op je premie. Dat geldt ook voor het eigen risico dat je hebt gekozen.

Bij a.s.r. kan je kiezen of je de premie per maand betaalt. Het is ook mogelijk om dit per kwartaal, zes maanden of per jaar te betalen.

Korting a.s.r. camperverzekering

Zoals al eerder even genoemd, kun je bij a.s.r. profiteren van korting. Die korting kun je op drie manieren krijgen.

Schadevrije jaren

Allereerst door het opbouwen van schadevrije jaren. Ieder jaar extra dat je geen schade rijdt, spaar je een schadevrij jaar. Hoe meer jaren je zonder schade rijdt, hoe hoger deze korting wordt. Heb je schade, maar is dit niet de schuld van jou als bestuurder? Dan behoud je de no-claimkorting.

Voertuigkorting

Ten tweede geeft a.s.r. tot 25% voertuigkorting als je meerdere voertuigen verzekerd. Deze korting geldt bovenop de andere kortingen.

Pakketverzekering

Daarnaast kun je korting krijgen door meerdere verzekeringen af te sluiten. Dit heet ook wel een pakketverzekering. Hoe meer verzekeringen je afsluit, hoe meer korting. Dit kan bij a.s.r. oplopen tot 10%. Maar niet alleen bij a.s.r. kun je een pakket afsluiten. Dat kan ook bij ons! Door verzekeringen te vergelijken vind je de beste verzekeringen voor jou. Dit hoeft niet van één verzekeraar te zijn en kan toch samen in een pakket. Altijd perfect op maat met alle voordelen van een pakket!

a.s.r. camperverzekering vergelijken

Naast de a.s.r. camperverzekering heb je de keuze uit andere aanbieders van deze verzekering. Om de beste verzekering voor jou te vinden, raden we je aan om camperverzekeringen te vergelijken. Hier helpen we je graag bij! Door onze samenwerkingen met verzekeraars, maar ook doordat we verzekeringen met elkaar vergelijken, vinden we altijd de beste optie voor jou. Je kunt gratis een vrijblijvende offerte aanvragen. Binnen één werkdag ontvang je deze van ons. We hebben dan al de beste optie voor je gevonden. Wil je meer weten of heb je andere vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de a.s.r. camperverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Leon

Beantwoord door: Vincent Schokker op 10/06/2023

Hoe hoog of laag de premie wordt die je voor de a.s.r. camperverzekering moet betalen, hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld het type camper dat je wil verzekeren, het aantal kilometers dat je er jaarslijks mee rijdt en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Maar ook de dekkingen en het eigen risico dat je gekozen hebt, wegen mee. Daarnaast heeft a.s.r. drie manieren waarop je korting op de premie kunt krijgen! Namelijk door meer schadevrije jaren op te bouwen, door meerdere voertuigen te verzekeren of door een pakketverzekering af te sluiten. Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze camperverzekering vergelijker.

Vraag van: Rosie

Beantwoord door: Vincent Schokker op 07/06/2023

Hè, balen! Je camper krijgt pech. In dat geval wil je graag geholpen worden. Een rekening achteraf is dan ook niet zo fijn. Daarom kun je bij a.s.r. de aanvullende dekking Pechhulp afsluiten. In geval van pech word je dan geholpen. a.s.r. verleent de pechhulp alleen als je buiten je eigen woonplaats pech krijgt. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: William

Beantwoord door: Vincent Schokker op 08/06/2023

Diefstal van je camper is bij a.s.r. verzekerd als je kiest voor de basisdekking WA plus of allrisk. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Brechtje

Beantwoord door: Vincent Schokker op 08/05/2023

Je kunt kiezen uit de volgende eigen risico’s €0,-, €150,-, €250,- of €500,-. Hoe hoger het eigen risico is dat je kiest, hoe lager je premie. Maar kies je voor een laag eigen risico? Dan betaal je in geval van schade weer minder. Denk dus goed na of jij een hoog eigen risico kan betalen in geval van schade. Of dat je minder risico wil lopen en voor een laag eigen risico kiest. Je premie is dan iets hoger, maar bij schade betaal je minder. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Gratis vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
 • Camperverzekering op maat

Zelf je camperverzekering samenstellen!

Ontdek direct welke camperverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

In 2022 hebben we meer dan 100.000 mensen aan de juiste verzekering geholpen.

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige camperverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe camperverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Camperverzekering nodig?
  Ben je op zoek naar de juiste camperverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw verzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.