Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Jouw aanhangwagen verzekeren?

We vertellen je graag meer!

Direct je aanhangwagen verzekeren?

 • Direct 15 verzekeringen vergelijken
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Brand, Diefstal of Allrisk)
Start vergelijken

Aanhangwagenverzekering

Jouw aanhanger verzekeren? Dat doe je met een goede aanhangwagenverzekering. Hiermee verzeker je jouw aanhanger tegen schade en diefstal. Zo hoef je in beide gevallen niet of nauwelijks zelf voor de kosten op te dragen. Ben je benieuwd of dat je jouw aanhanger ook moet verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid? We geven je graag het antwoord! Ook geven we je een tip hoe jij de beste verzekering voor jouw aanhangwagen kunt vinden.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Dekking aanhanger verzekeren

Met een verzekering voor je aanhanger is je aanhangwagen verzekerd bij schade door bijvoorbeeld brand, natuurgeweld of diefstal. Diefstal is niet altijd standaard inbegrepen in de verzekering. Soms moet je hiervoor een aanvullende dekking afsluiten.

Bekijk meer

Diefstal verzekeren aanhanger

Valt diefstal van je aanhanger binnen je aanhangwagenverzekering? Blijf dan nog steeds alert. Op openbare terreinen zoals je oprit of een parkeerplaats moet je aanhanger altijd op slot staan. Dit slot moet door het SCM of CCV zijn goedgekeurd. Anders ben je alsnog niet verzekerd bij diefstal van je aanhangwagen.

Bekijk meer

Verzekering aanhangwagen vergelijken

Wil je weten welke verzekeraar de scherpste premie en beste dekking heeft voor jouw aanhanger? Daar kom je snel en makkelijk achter door onze vergelijker te gebruiken. Vul jouw wensen en gegevens in en zie direct welke verzekering perfect bij je past!

Bekijk meer

Verzekering aanhanger verplicht?

Als je een aanhangwagen hebt vraag je je misschien af: moet ik een aanhanger verzekeren? Het antwoord daarop is nee.

Het is niet verplicht om een aanhanger te verzekeren. Deze valt namelijk onder de verzekering van het trekkende voertuig. Bijvoorbeeld je auto. Veroorzaak je dus tijdens het rijden met je aanhanger schade aan iets of iemand? Dan valt dat in de verzekering van het trekkende voertuig, dus bijvoorbeeld je autoverzekering. Maar je kunt wél een aparte verzekering voor je aanhanger afsluiten. Dat is vooral aan te raden als je aanhangwagen onmisbaar is vanwege werk of als deze een hoge dagwaarde heeft.

Dekking verzekering aanhanger

Veroorzaak je schade bij anderen? Dan valt dat onder de dekking van je autoverzekering. Maar schade aan je aanhanger is dan niet vergoedt. Daarvoor heb je een aanhangwagenverzekering nodig. Met een aanhangwagen verzekering wordt de schade aan jouw aanhanger wel vergoedt. Dit kan schade zijn door onder andere diefstal, brand of natuurgeweld. Kijk goed naar de verschillende dekkingen die een verzekeraar aanbiedt. Soms kun je ook kiezen om aanvullende dekkingen toe te voegen aan je verzekering. Zo verzeker jij je aanhanger precies zoals jij dat wil.

Verzekering aanhangwagen diefstal

Wordt je aanhanger gestolen? Dan betekent dit niet standaard dat je verzekeraar uitkeert. Op een openbaar terrein zoals op een oprit of aan een openbare weg moet je aanhanger altijd op slot staan. Anders is deze niet verzekerd bij diefstal. Gebruik voor je aanhanger een slot die het CCV of SCM heeft goedgekeurd. Zonder goedgekeurd slot krijg je bij diefstal geen vergoeding. Let hier dus goed op.

Diefstal van je aanhanger is bij sommige verzekeraars standaard verzekerd. Bij andere verzekeraars moet je dit bijverzekeren. Dit geldt in ieder geval voor de aanhangwagenverzekering van Interpolis, a.s.r., Univé en FBTO. Let hier goed op bij het kiezen van een verzekeraar. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als je aanhanger ooit gestolen wordt.

Aanhanger verzekering vergelijken

Er zijn meerdere verzekeraars waar je jou aanhanger kunt verzekeren. Bijvoorbeeld bij a.s.r., Univé en FBTO. Iedere verzekering heeft net een andere dekking en premie. Daarom raden we je aan om ze met elkaar te vergelijken. Dat doe je makkelijk en snel via onze online vergelijker. Je vult jouw wensen en eisen in en je ziet direct de opties die het beste bij je passen. We vergelijken op basis van dekkingen en premies. Hierdoor betaal je nooit meer te veel voor een verzekering.

Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over een aanhanger verzekeren

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Brenda

Beantwoord door: Vincent Schokker op 30/05/2023

Wordt je aanhanger gestolen? Dan betekent dit niet standaard dat je verzekeraar uitkeert. Op een openbaar terrein zoals een oprit of aan een openbare weg, moet je aanhanger op slot staan. Anders is deze niet verzekerd bij diefstal. Gebruik voor je aanhanger een slot die het CCV of SCM heeft goedgekeurd. Zonder goedgekeurd slot krijg je bij diefstal geen vergoeding. Diefstal van je aanhanger is standaard verzekerd of bij te verzekeren. Dit geldt in ieder geval voor de aanhangwagenverzekering van Interpolis, a.s.r., Univé en FBTO. Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze aanhangwagenverzekering vergelijker.

Vraag van: James

Beantwoord door: Vincent Schokker op 23/05/2023

Het is niet verplicht om een aanhanger te verzekeren. Deze valt namelijk onder de verzekering van het trekkende voertuig. Bijvoorbeeld je auto. Veroorzaak je dus tijdens het rijden schade aan iets of iemand met je aanhangwagen? Dan valt dat in je autoverzekering. Maar je kunt een aparte verzekering voor je aanhanger afsluiten. Dat is vooral aan te raden als je aanhangwagen onmisbaar is of een hoge dagwaarde heeft. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Cynthia

Beantwoord door: Vincent Schokker op 01/06/2023

Veroorzaak je schade bij anderen? Dan valt dat onder de WA-dekking van bijvoorbeeld je autoverzekering. Maar schade aan je aanhanger is dan niet vergoedt. Daarvoor heb je een aanhangwagenverzekering nodig. De schade aan jouw aanhanger wordt dan wel vergoedt. Dit kan schade zijn door diefstal, brand of natuurgeweld. Kijk goed naar de verschillende dekkingen. Soms kun je ook kiezen uit aanvullende dekkingen. Zo verzeker jij je aanhanger zoals je dat wil. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 15 aanhangwagenverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Aanhangwagen verzekeren op maat

Zelf je aanhangwagenverzekering samenstellen!

Breid je aanhangwagenverzekering uit met pechhulp

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude aanhangwagenverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude aanhangwagenverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe aanhangwagenverzekering!
 • Extra korting aanhangwagenverzekering?
  Combineer je aanhangwagenverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.