Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Jouw aanhangwagen verzekeren?

We vertellen je er meer over.

Direct je aanhangwagen verzekeren?

[ { "text": "Direct 15 verzekeringen vergelijken" }, { "text": "Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd" }, { "text": "Alle soorten dekkingen mogelijk (Brand, Diefstal of Allrisk)" } ]

Start vergelijken

Aanhangwagenverzekering

Jouw aanhanger verzekeren? Dat doe je met een goede aanhangwagenverzekering. Hiermee verzeker je jouw aanhanger tegen schade en diefstal. Zo hoef je in beide gevallen niet of nauwelijks zelf voor de kosten op te dragen. En ben je benieuwd of dat je jouw aanhanger ook moet verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid? We geven je graag het antwoord! Ook geven we je een tip hoe jij de beste verzekering voor jouw aanhangwagen kunt vinden.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Aanhanger verzekering verplicht?

Als je een aanhangwagen hebt, vraag je je misschien af: moet je een aanhanger verzekeren? Het antwoord daarop is nee.

Het is niet verplicht om een aanhanger te verzekeren. Deze valt namelijk onder de verzekering van het trekkende voertuig. Bijvoorbeeld je auto. Veroorzaak je dus tijdens het rijden schade aan iets of iemand met je aanhangwagen? Dan valt dat in je autoverzekering. Maar je kunt wel een aparte verzekering voor je aanhanger afsluiten. Dat is vooral aan te raden als je aanhangwagen onmisbaar is vanwege werk of een hoge dagwaarde heeft.

Dekking verzekering aanhanger

Veroorzaak je schade bij anderen? Dan valt dat onder de WA-dekking van je autoverzekering. Maar schade aan je aanhanger is dan niet vergoedt. Daarvoor heb je een aanhangwagenverzekering nodig. De schade aan jouw aanhanger wordt dan wel vergoedt. Dit kan schade zijn door diefstal, brand of natuurgeweld. Kijk goed naar de verschillende dekkingen. Soms kun je ook kiezen uit aanvullende dekkingen. Zo verzeker jij je aanhanger zoals je dat wil.

Aanhanger verzekeren diefstal

Wordt je aanhanger gestolen? Dan betekent dit niet standaard dat je verzekeraar uitkeert. Op een openbaar terrein zoals een oprit of aan een openbare weg moet je aanhanger op slot staan. Anders is deze niet verzekerd bij diefstal. Gebruik voor je aanhanger een slot die het CCV of SCM heeft goedgekeurd. Zonder goedgekeurd slot krijg je bij diefstal geen vergoeding.

Diefstal van je aanhanger is standaard verzekerd of bij te verzekeren. Dit geldt in ieder geval voor de aanhangwagenverzekering van Interpolis, a.s.r., Univé en FBTO. Let hier bij het kiezen van een verzekering goed op.

Vergelijken aanhangwagenverzekeringen

Er zijn meerdere verzekeraars waar je jou aanhanger kunt verzekeren. Bijvoorbeeld bij a.s.r., Univé en FBTO. Iedere verzekering heeft net een andere dekking en premie. Daarom raden we je aan om ze met elkaar te vergelijken. Dat doe je makkelijk en snel via onze online vergelijker. Je vult jouw wensen en eisen in en ziet direct de opties die het beste bij je passen. Betaal nooit meer te veel voor een verzekering. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over een aanhanger verzekeren

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Brenda

Beantwoord door: Vincent Schokker op 30/05/2023

Wordt je aanhanger gestolen? Dan betekent dit niet standaard dat je verzekeraar uitkeert. Op een openbaar terrein zoals een oprit of aan een openbare weg, moet je aanhanger op slot staan. Anders is deze niet verzekerd bij diefstal. Gebruik voor je aanhanger een slot die het CCV of SCM heeft goedgekeurd. Zonder goedgekeurd slot krijg je bij diefstal geen vergoeding. Diefstal van je aanhanger is standaard verzekerd of bij te verzekeren. Dit geldt in ieder geval voor de aanhangwagenverzekering van Interpolis, a.s.r., Univé en FBTO. Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze aanhangwagenverzekering vergelijker.

Vraag van: James

Beantwoord door: Vincent Schokker op 23/05/2023

Het is niet verplicht om een aanhanger te verzekeren. Deze valt namelijk onder de verzekering van het trekkende voertuig. Bijvoorbeeld je auto. Veroorzaak je dus tijdens het rijden schade aan iets of iemand met je aanhangwagen? Dan valt dat in je autoverzekering. Maar je kunt een aparte verzekering voor je aanhanger afsluiten. Dat is vooral aan te raden als je aanhangwagen onmisbaar is of een hoge dagwaarde heeft. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Cynthia

Beantwoord door: Vincent Schokker op 01/06/2023

Veroorzaak je schade bij anderen? Dan valt dat onder de WA-dekking van bijvoorbeeld je autoverzekering. Maar schade aan je aanhanger is dan niet vergoedt. Daarvoor heb je een aanhangwagenverzekering nodig. De schade aan jouw aanhanger wordt dan wel vergoedt. Dit kan schade zijn door diefstal, brand of natuurgeweld. Kijk goed naar de verschillende dekkingen. Soms kun je ook kiezen uit aanvullende dekkingen. Zo verzeker jij je aanhanger zoals je dat wil. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!