Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Univé aanhangwagenverzekering

Ontdek of deze verzekering bij je past.

Direct je aanhangwagen verzekeren?

 • Direct 15 verzekeringen vergelijken
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Brand, Diefstal of Allrisk)
Start vergelijken

Univé aanhangwagenverzekering

Je oplegger, boot- of paardentrailer of aanhangwagen kun je verzekeren met de Univé aanhangwagenverzekering. Een aanhangwagen of trailer verzeker je via Univé altijd allrisk. Een oplegger kun je WA+ of allrisk verzekeren. We vertellen je graag meer over de voordelen en de dekkingen van deze aanhangwagenverzekering. Ook informeren we je graag hoe je de aanhangwagenverzekering van Univé kan vergelijken met andere aanhangwagenverzekeringen. Zo vind je altijd de beste verzekering!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Voordelen Univé

Met de aanhangwagenverzekering van Univé weet je zeker dat je aanhanger, trailer of oplegger goed is verzekerd in geval van schade. Ook schade die ontstaan is tijdens het vervoeren van dieren is verzekerd. Welke dekking je ook kiest, je bent in binnen- en buitenland verzekerd. Daarnaast kun je ook nog eens profiteren van pakketkorting!

Bekijk meer

Dekkingen aanhanger

Je kunt bij Univé kiezen uit een WA+ of allrisk dekking. Met WA+ is iedere aanhanger, trailer of oplegger goed verzekerd tegen allerlei veelvoorkomende schades. Met allrisk ben je nog beter verzekerd, dan zijn namelijk alle soorten schades verzekerd. Wat past het beste bij jou?

Bekijk meer

Univé vergelijken

De Univé aanhangwagenverzekering is niet de enige optie om je aanhanger, trailer of oplegger te verzekeren. Daarom raden we je aan om aanhangwagenverzekeringen te vergelijken. Via onze vergelijker vergelijk je de dekkingen en premies van wel vijftien verzekeringen met elkaar. Onder andere die van Univé, FBTO en a.s.r..

Bekijk meer

Voordelen Univé aanhangwagenverzekering

Kies je voor de Univé aanhangwagenverzekering? Dan weet je zeker dat je aanhanger, oplegger of trailer goed verzekerd is bij schade. Denk hierbij aan schade door brand, storm of hagel. Maar ook door diefstal, inbraak of overstekende dieren. Vervoer je dieren? Geef dit dan bij het afsluiten van de verzekering aan. Schade die door de dieren veroorzaakt wordt, is dan ook verzekerd. Verder is de dekking ook geldig in het buitenland.

Gedurende het eerste jaar profiteer je van de nieuwwaardedekking. Daarnaast kun je bij Univé pakketkorting krijgen. Als je meerdere verzekeringen van Univé afsluit, stel je een pakket samen. Hoe meer verzekeringen je afsluit, hoe meer korting je krijgt. Dit kan oplopen tot wel 10%.

Dekkingen aanhangwagenverzekering Univé

Een aanhangwagen, boot- of paardentrailer verzeker je via Univé altijd allrisk. De aanhanger is dan tot 3.500 kg verzekerd. Bij een oplegger kun je kiezen of je een WA+ of allrisk verzekering wil afsluiten. Dit geldt ook voor een aanhanger boven de 3.500 kg. Iedere aanhanger is dan verzekerd bij schade. We leggen je graag het verschil tussen de dekkingen uit.

WA+

Met deze dekking is je verzekerde aanhanger verzekerd bij allerlei soorten schade. Denk aan schade door brand, kortsluiting of ontploffing. Maar ook na schade door diefstal, verlies of inbraak. Krijg je te maken met schade door storm of hagel? Of door overstekende dieren? Ook die schades vallen in deze dekking. Verder kun je op deze verzekering rekenen als je hulpverlening nodig hebt na een ongeluk. Deze hulp krijg je in Nederland, maar ook in het buitenland.

Allrisk

Met allrisk weet je zeker dat je goed verzekerd bent. Deze dekking van Univé dekt bijna alle schades aan je aanhanger. Dit zijn niet alleen de schades die de WA+ dekking vergoedt, maar ook schade die door de vervoerde dieren is veroorzaakt. Ook alle andere schade aan je aanhanger zijn verzekerd.

Univé aanhangwagenverzekering vergelijken

Naast de Univé aanhangwagenverzekering zijn er meer verzekeraars die deze verzekering aanbieden. Je wil natuurlijk de beste en goedkoopste verzekering afsluiten. Daar helpen we je graag bij! We hebben een handig trucje voor je. Namelijk onze vergelijker. Door jouw wensen en eisen in te vullen, zie je direct de beste opties voor jou. Hierdoor betaal je nooit meer te veel en vind je de beste dekking. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de aanhangwagenverzekering van Univé

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Jake

Beantwoord door: Vincent Schokker op 19/06/2023

Met de aanhangwagenverzekering van Univé kun je jouw aanhangwagen, oplegger, boot- of paardentrailer verzekeren tegen allerlei schades. Bijvoorbeeld schade na een aanrijding of vandalisme, maar ook als je aanhanger wordt gestolen. Schades door brand, storm, ontploffing, kortsluiting of overstekende dieren zijn ook verzekerd. Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze aanhangwagenverzekering vergelijker.

Vraag van: Nathalie

Beantwoord door: Vincent Schokker op 20/06/2023

Dat hoeft niet. Een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering is wel verplicht voor motorvoertuigen, maar niet voor een aanhangwagen. In het verkeer valt de de aanhanger onder de WA-verzekering van het trekkende voertuig, dus bijvoorbeeld je auto. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Molly

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/06/2023

Per schadegeval betaal je bij de Univé aanhangwagenverzekering een eigen risico van €250,-. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Laurens

Beantwoord door: Vincent Schokker op 20/06/2023

Op zich heb je geen extra groene kaart nodig voor je aanhanger. Op de groene kaart van het trekkende voertuig, dus bijvoorbeeld je auto, staat als het goed is de code 'AF'. Dit houdt in dat de auto en de aanhanger zijn verzekerd voor het toebrengen van schade aan anderen of spullen van een ander. Maar let op: in Duitsland, Spanje en Polen kan je wel gevraagd worden om een aparte groene kaart voor je aanhangwagen te laten zien. Vraag de extra groene kaart op tijd aan als je met je aanhanger door deze landen wil rijden. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 15 aanhangwagenverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Aanhangwagen verzekeren op maat

Zelf je aanhangwagenverzekering samenstellen!

Breid je aanhangwagenverzekering uit met pechhulp

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude aanhangwagenverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude aanhangwagenverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe aanhangwagenverzekering!
 • Extra korting aanhangwagenverzekering?
  Combineer je aanhangwagenverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.