Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Woonverzekeringen vergelijken?

Vergelijk je opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering apart of in één pakket!

 • Combineer meerdere verzekeringen op 1 polis!
 • Extra korting bij elke extra verzekering!
 • Hulp nodig? Chat, bel of WhatsApp ons op 035-6857888!

Hoe vergelijk je woonverzekeringen?

Met een woonverzekering wordt meestal een opstalverzekering bedoeld. Hiermee verzeker je je huis tegen brand-, storm- en waterschade! Je spullen in je huis verzeker je met een inboedelverzekering. Je woonverzekering kun je dus uitbreiden met een inboedelverzekering en zelfs aansprakelijkheidsverzekering! Zo maak je je woonverzekering compleet. Wij vergelijken alle verzekeringen los van elkaar, maar je kunt zelf combineren! Kies je voor meer verzekeringen tegelijk, dan bouw je korting op. Vergelijk zelf: start met het invullen van het formulier!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Kies de juiste dekking

Wil je absolute zekerheid? Kies dan voor een allrisk dekking met garantie tegen onderverzekering. Je bent dan in veel gevallen verzekerd, ook wanneer het je eigen schuld is. Bij ons is dit standaard. Wil je toch een basisdekking, dan kan dat natuurlijk ook. Let er wel op dat je dan goed weet wanneer je niet verzekerd bent! Bijvoorbeeld wanneer je schade aan je woning zelf veroorzaakt of als er schade ontstaat door een windhoos.

Start vergelijken

Kies de woonhuisverzekering die bij je past

Kijk niet alleen naar de prijs van de premie maar kijk ook naar de dekking en voorwaarden per verzekeraar. Wil je een laag eigen risico? Kijk dan ook naar het eigen risico bij storm- en ruitschade. Hierin zitten verschillen per verzekeraar! Denk ook goed na over de dekking die je kiest. Ga je voor een basis- of allrisk dekking? Kijk goed naar de voorwaarden en verschillen!

Geef me tips!

Hulp nodig? Wij helpen je graag bij het vergelijken van je woonverzekering

Onze woonhuisverzekering-experts hebben al meer dan 10.000 anderen geholpen bij hun zoektocht naar de beste woonverzekering. Op basis van je gegevens en je wensen kunnen we je binnen 15 minuten vertellen welke woonverzekering voor jou het beste en het goedkoopste is. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Hulp nodig?

Tips woonhuisverzekeringen vergelijken

Je kunt dus meerdere verzekeringen afsluiten om je woonverzekering compleet te maken. Om je woonverzekeringen goed te kunnen vergelijken hebben we een aantal tips voor je! Lees ze goed door en vergelijk een woonverzekering daarna.

Tip 1: Woonhuisverzekeringen dekkingen

Bij iedere woonverzekering kun je kiezen uit meerdere dekkingen. Hier zit dan ook vaak het grootste prijsverschil in premie. Kies je voor allrisk of ga je voor een basisdekking? Bij een basisdekking zijn schades die door eigen schuld zijn ontstaan niet meeverzekerd. In geval van schade door vandalisme, windhozen of waterschade dekt je verzekering maar beperkt de schade. Met allrisk betaal je wat meer premie, maar ben je ook voor meer gevallen en uitgebreider verzekerd. Kijk per verzekeraar naar de verzekeringskaart en voorwaarden om je vooraf goed te informeren over de verschillen. Je vindt deze informatie na het vergelijken van een woonhuisverzekering.

Tip 2: Eigen risico woonhuisverzekering

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt als je schade hebt. Wil je dus terugvallen op je verzekering door schade, lekkage of een andere situatie? Dan betaal je eerst zelf jouw eigen risico. Pas als de schade duurder uitvalt, betaalt de verzekeraar de rest. Hoe hoger het eigen risico is dat je kiest, hoe lager je premie. Maar loop je liever weinig risico? Dan is een laag eigen risico weer fijner. Je betaalt dan wel iets meer premie. Let er bij het kiezen van je eigen risico op dat die vaak ook gelden voor storm- en ruitschade! Maar dit verschilt per verzekeraar.

Tip 3: Garantie tegen onderverzekering?

Vergelijk woonverzekeringen via onze vergelijker. Dan is garantie tegen onderverzekering vaak de standaard! In onze vergelijker geef je aan hoe je huis is gebouwd. Maar ook of je recent nog verbouwd hebt. Hierdoor kunnen verzekeraars een waardemeter het verzekerde bedrag bepalen! Zitten zij ernaast en is bij totaal verlies en wederopbouw van je huis meer geld nodig? Dan biedt garantie tegen onderverzekering hierin uitkomst.

Voordeel vergelijken woonverzekering

Het vergelijken van woonverzekeringen heeft niet alleen het voordeel dat je de goedkoopste en beste dekking vindt. Door opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken, vind je dus de beste woonverzekeringen voor jouw situatie. En deze verzekeringen kun je combineren.

Kom je voor iedere verzekering bij een andere verzekeraar uit? Niks aan de hand! Bij ons kun je een pakket samenstellen met verzekeringen van verschillende verzekeraars. Zo betaal je de beste prijs voor de beste dekkingen én heb je één aanspreekpunt bij schade. Hoe fijn is dat!

Woonverzekeringen vergelijken

Doordat meerdere verzekeraars een woonverzekering aanbieden, is het lastig om een goede keuze te maken. Daarom raden we je aan om te vergelijken. Woonverzekeringen vergelijken doe je natuurlijk via ons! Vul jouw wensen en gegevens in de vergelijker in. Je ziet direct wat de beste woonverzekering voor jou is. We maken de vergelijking op basis van dekkingen en premies. Hierdoor betaal je nooit teveel.

Heb je hulp nodig bij het vergelijken? Laat het ons weten! Je kunt zeven dagen per week met ons chatten en WhatsAppen. Daarnaast zijn we ook telefonisch bereikbaar tijdens kantoortijden. Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag bij het maken van een vergelijking en het afsluiten van je woonverzekering.

Veel gestelde vragen over woonverzekeringen

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: H. van Resterburg

Beantwoord door: Vincent op 04/03/2020

Nee. Je dient dit altijd zelf op te zeggen. Wel kunnen we je erbij helpen. Wij weten precies wanneer en hoe je het beste kunt opzeggen. Om je te helpen met opzeggen kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Vraag van: A. Abbadi

Beantwoord door: Bart op 02/03/2020

Aan de hand van een waardemeter wordt een verzekerd bedrag berekend. Wanneer het werkelijke bedrag om je woning te herstellen hoger ligt. Wordt dit bij garantie tegen onderverzekering volledig vergoed.

Vraag van: E. de Ruijter

Beantwoord door: Bart op 16/10/2020

In het algemeen worden bij een allrisk dekking ook ongelukjes vergoed die je zelf veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan het omstoten van een pot verf over je vastzittende vloer (bij een losse vloer, zoals niet verlijmde laminaat, valt dit onder een allrisk inboedelverzekering) of het stoten door een ruit tijdens het verplaatsen van spullen in je woning. Ook gelden er bij de basisdekking andere voorwaarden van dekking bij een windhoos in plaats van storm. Check hiervoor dus altijd goed de voorwaarden!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 woonverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Verzekeren op basis van jouw situatie!

Zelf je pakketverzekering samenstellen!

Rechtsbijstandsverzekering, autoverzekering, inboedel- en opstalverzekering naar wens toevoegen aan je pakketverzekering

Laat ons je helpen!

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude verzekering opzeggen?
  Opzeggen moet je zelf doen. Natuurlijk kunnen we je er wel bij helpen! Wij weten precies hoe je je verzekering kunt opzeggen. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten in één polis! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.