Woonverzekeringen vergelijken in 2024 | Vergelijkdirect

Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier
 • Vergelijk meer dan 9 woonverzekeringen!
 • Vergelijk je opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering apart of in één pakket!
 • Extra korting bij elke extra verzekering!
 • Hulp nodig? Onze experts staan voor je klaar! Chat, bel of WhatsApp 035-6857888

Op deze pagina:

   Vergelijk met vertrouwen

   Waarom woonverzekeringen vergelijken?

   Wanneer je woonverzekeringen vergelijkt, kom je erachter dat er veel verschillen zijn in premie, dekking & voorwaarden! Wij hebben voor alle soorten woningen, gezinssituaties en wensen de beste woonverzekering.

   • Goedkoopste woonverzekering

    Start gratis je vergelijking en vind binnen 2 minuten de goedkoopste woonverzekering die bij je past!

   • Uitzonderlijke service

    Wij zijn er om je bij elke stap te helpen! Als je vragen hebt of hulp nodig hebt, ben je slechts één van ons verwijderd.

   • Transparant vergelijken

    Vergelijken geeft helder inzicht in polisdetails en voorwaarden, zodat je goed voorbereid bent en geen verrassingen hebt bij schade.

   • Krijg de beste dekking

    Door te vergelijken kun je polissen vinden die een uitgebreide dekking bieden, inclusief bescherming tegen een groot aantal oorzaken van schade.

   • Toegang tot topverzekeraars

    Wij werken samen met vertrouwde verzekeringspartners en verbinden je met polissen van gerenommeerde bedrijven met een bewezen staat van dienst.

   • Tijdsbesparend

    Wij vereenvoudigen het vergelijken, waardoor je tijd bespaart. Vergelijk meerdere opties op één plek, zodat je geen uitgebreid onderzoek hoeft te doen.

   Vergelijk en bespaar op woonverzekeringen!

   Jij kiest zelf de meest ideale woonverzekering voor jou. Klik hieronder om gratis te vergelijken en de perfecte verzekering af te sluiten!

   Woonverzekering vergelijken? Zo werkt 't!

   Je woonverzekering vergelijken en kiezen is eenvoudig!
   Volg deze 3 stappen om de verzekering te vinden die bij jouw behoeften past. We beantwoorden ook al je vragen over kosten, dekkingen en meer.

   • Stap 1

    Vul je gegevens in

    Om de beste woonverzekering voor jou te vinden, hebben we enkele gegevens nodig. Deze helpen ons om passende verzekeringsopties te tonen.

   • Stap 2

    Vind je type woonverzekering

    Selecteer een dekking die past bij jouw behoeften: inboedel, opstal, of een gecombineerde inboedel- en opstalverzekering. Op basis van jouw gegevens bieden wij passend advies.

   • Stap 3

    Vergelijk woonverzekering

    Ontdek, vergelijk en dien je aanvraag in voor woonverzekeringen. Zodra je acceptatiemail ontvangt, is je woning gedekt. Vergeet niet je oude verzekering op te zeggen.

   Onze betrouwbare partners

   Wij werken samen met toonaangevende verzekeraars om je de best mogelijke woonverzekeringsopties te bieden. Ontdek onze vertrouwde partners:

   Essentie van bescherming: heldere informatie over woonverzekeringen

   Een woonverzekering biedt bescherming voor zowel je huis als de bezittingen in je huis tegen schade en diefstal. Het omvat doorgaans twee soorten verzekeringen die vaak samen worden afgesloten: de inboedel- en opstalverzekering.
   Soms kun je ook een aansprakelijkheidsverzekering opnemen als onderdeel van de woonverzekering. Dit biedt dekking voor schade die jij of je gezin per ongeluk aan anderen of hun eigendommen veroorzaken.

   • Inboedelverzekering

    Inboedelverzekering dekt schade aan al je losse spullen in huis. Denk aan meubels, elektronica, kleding en andere persoonlijke bezittingen

    Verzeker je spullen gemakkelijk tegen brand & diefstal. Al va. €4,95 p/mnd!

    Inboedelverzekering


    • Diefstal van spullen uit je woning
    • Schade aan je spullen door brand of lekkage
    • Brand en stormschade aan je huis
    • Schade aan je huis door inbraak

    Start vergelijken
   • Opstalverzekering

    Opstalverzekering dekt schade aan alles wat vastzit aan je woning, inclusief de woning zelf en eventuele bijgebouwen. Dit omvat bijvoorbeeld muren, vloeren, dak, ramen en deuren.

    Verzeker je huis gemakkelijk tegen brand-, inbraak- & waterschade!

    Opstalverzekering


    • Brand en stormschade aan je huis
    • Schade aan je huis door inbraak
    • Diefstal van spullen uit je woning
    • Schade aan je spullen door brand of lekkage

    Start vergelijken
   • Inboedel- & Opstalverzekring

    Met één gecombineerde verzekering ben je zowel binnen als buiten je huis volledig beschermd tegen schade en diefstal. Geen gedoe met aparte polissen voor inboedel en opstal. Alles is handig ondergebracht in één overzichtelijke verzekering. Door je verzekeringen te combineren, bespaar je op kosten zonder dekking te verliezen. Het is de ideale manier om geld te besparen zonder in te leveren op kwaliteit.

    Combineer je inboedel- en opstalverzekering voor de hoogste korting!

    Inboedel- & Opstalverzekring


    • Diefstal van spullen uit je woning
    • Schade aan je spullen door brand of lekkage
    • Brand en stormschade aan je huis
    • Schade aan je huis door inbraak

    Start vergelijken
   • Aanvullende dekkingen

    Deze aanvullende dekkingen verwijzen naar optionele verzekeringsuitbreidingen die extra bescherming bieden voor specifieke situaties. Ze kunnen worden afgestemd op je unieke behoeften en bieden meer zekerheid dan de basis woonverzekering.

    • Allrisk dekking

     Met de Allrisk dekking ben je, bovenop de basisdekking, ook verzekerd voor schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt. Bijvoorbeeld wanneer je iets laat vallen of omstoot. Natuurlijk is er geen dekking wanneer je iets met opzet stuk maakt.

    • Aansprakelijkheid

     Eigenlijk zou iedereen een aansprakelijkheidsverzekering moeten hebben! Je bent dan verzekerd wanneer je per ongeluk schade aan iemand anders toebrengt. Bijvoorbeeld wanneer je spullen van een ander beschadigt of iemand door jouw toedoen letselschade oploopt.

    • Glasdekking

     Bescherm al je ramen, inclusief glazen (binnen) deuren, met onze glasdekking. Zo ben je verzekerd tegen schade aan je ramen, ongeacht hoe deze is ontstaan. Of het nu gaat om een ongelukje in huis of vandalisme van buitenaf, je kunt rekenen op dekking voor reparatie of vervanging van beschadigd glas.

    • Buitenshuisdekking

     Standaard zijn je spullen in huis verzekerd. Neem je je spullen weleens mee buiten je huis, dan heb je een aanvullende buitenshuisdekking nodig. Dit is een aanvullende dekking die je bij je inboedelverzekering kunt afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan je dure camera, je kleding etc. Voor mobiele elektronica heb je ook een Mobiele elektronica dekking nodig!

    • Bijzondere spullen

     Bijzondere spullen zijn speciale en waardevolle bezittingen die je in huis hebt, zoals unieke kunstwerken, kostbare sieraden en hoogwaardige audio- en videoapparatuur. Heb je deze recent getaxeerd? Dan kun je deze tegen de juiste waarde meeverzekeren door de verzekerde bedragen op te hogen.

    • Eigenaars- of huurdersbelang

     Met een eigenaarsbelang ben je extra verzekerd als de verzekering van de VvE in jouw geval onvoldoende dekking biedt bij schade. Bijvoorbeeld wanneer je extra's hebt aangebracht aan je woning die normaliter onder een opstalverzekering vallen maar waarbij de opstalverzekering van de VvE geen dekking biedt.

    • Mobiele elektronica

     Verzeker je mobiele apparaten, zoals bijvoorbeeld je tablet, mobiele telefoon en laptop, tegen diefstal, vallen en stoten. Met deze dekking ben je niet alleen beschermd binnen je woning. Heb je ook een buitenshuisdekking, dan heb je ook buiten je woning dekking bij schade aan je mobiele elektronica. Het is dus aan te raden beide aanvullende dekkingen af te sluiten als je je mobiele elektronica ook onderweg wilt meeverzekeren!

   Woonverzekering voor jouw type woning

   Woonverzekering voor elk type woning, of je nu huiseigenaar bent of een huurder. Onze vergelijker is geschikt voor diverse woningen, zoals appartementen, rijtjeshuizen en vrijstaande woningen! We verzekeren woningen van verschillende waarden, van bescheiden woningen tot luxe villa's. Of je nu een nieuw huis, een bestaande woning of zelfs een historisch pand bezit, bijna alle soorten woonruimtes zijn bij ons te verzekeren!

   Start gratis vergelijken

   Dit wilden anderen graag weten

   Veelgestelde vragen woonverzekeringen

   Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. We antwoorden binnen 1 werkdag en tonen je vraag en ons antwoord hieronder. Zo helpen we ook andere mensen!

   Heb je hulp nodig?

   Onze experts staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op!

   Weet waar je aan toe bent voordat je een woonverzekering afsluit!

   Tips vergelijken woonverzekering

   Wil je er zeker van zijn dat je de juiste dekking hebt? Snap je alle beschikbare opties? Bekijk deze tips om je woonverzekering in één keer correct af te sluiten!

   • Slim vergelijken, altijd besparen!

    Vergeet niet regelmatig je woonverzekering te vergelijken. Vaak sluiten mensen een woonverzekering af en denken er daarna niet meer aan. Zonde, want premies veranderen regelmatig en je huis kan ook veranderingen ondergaan.

    Start gratis je vergelijking
   • Kies de juiste dekking

    Elke woonverzekering biedt verschillende dekkingsmogelijkheden. Dit kan het grootste verschil maken in premie. Overweeg je een allrisk-dekking of ga je voor basisbescherming? Met een basisdekking zijn schades door eigen schuld meestal niet gedekt. Bij vandalisme, stormschade of waterschade dekt de verzekering slechts een deel van de kosten. Met allrisk betaal je wat meer premie, maar ben je ook voor meer situaties gedekt. Bekijk de verzekeringskaarten en voorwaarden van elke verzekeraar om goed geïnformeerd te zijn over de verschillen.

   • Overweeg het eigen risico

    Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij schade. Kies je voor een hoger eigen risico, dan betaal je een lagere premie. Wil je liever minder risico lopen, dan is een lager eigen risico wellicht beter. Let op: het eigen risico kan ook gelden voor storm- en ruitschade, maar dit varieert per verzekeraar.

   • Krijg garantie tegen onderverzekering

    Bij het vergelijken van woonverzekeringen via onze tool is garantie tegen onderverzekering vaak standaard inbegrepen. Door details over je huis en eventuele recente verbouwingen te verstrekken, kunnen verzekeraars het juiste verzekerde bedrag bepalen. Als er bij totaal verlies en wederopbouw van je huis meer geld nodig is dan geschat, biedt garantie tegen onderverzekering extra bescherming.

   Vergelijk en bespaar op woonverzekeringen!

   Jij kiest zelf de meest ideale woonverzekering voor jou. Klik hieronder om gratis te vergelijken en de perfecte verzekering af te sluiten!

   Klantbeoordelingen

   Geef jij ons ook 5 sterren?

   Onze klanten waarderen ons gemiddeld met bijna 5 sterren. Dat doen zij omdat wij je gewoon snel en goed helpen. Bekijk zelf de laatste beoordelingen maar!

   526 beoordelingen

   Bekijken
   • 22.05.2024

    zeer goed

    en zeer snelle service

    john van Zantvliet, ROOSENDAAL
   • 15.05.2024

    Vriendelijke en kundig advies

    Telefonisch contact over beëindiging van verzekering en eventuele een nieuwe verzekering. Alles vlotjes verlopen door een vriendelijke medewerker.

    Carlos, Bovenkarspel
   • 16.04.2024

    Motor en auto verzekering

    Ik ben zeer te vreden met vergelijk direct. Ik had probleem met verzekering van auto en is heel snel opgelost met de medewerkers en ik mag mijn auto verzekeren. Altijd laag met prime en aardige medewerkers. Altijd bereikbaar. Top top top.

    T.sert, Almelo
   Beoordeel ons