AFM Vergunningnummer 12044269 KiFiD 300.016415

Woonverzekering

Een woonverzekering is een term voor verschillende verzekeringen. Een woonverzekering wordt ook wel een pakketpolis genoemd, hieronder valt de opstalverzekering, de inboedelverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekeringen zijn voor iedere huiseigenaar noodzakelijk. Het voordeel van een pakketpolis is dat je verschillende verzekeringen combineert en daarom korting krijgt op de premies die je moet betalen. Al je dus kiest voor een woonverzekering, ben je vrijwel altijd goedkoper uit dan wanneer je voor een losse opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering kiest. Het verschilt per verzekeringsmaatschappij of alle verzekeringen (opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering) hieronder vallen, hiervoor moet je dus goed de voorwaarden doornemen.

De inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee jij je kunt verzekeren tegen schade aan de inboedel van je woning als gevolg van bijvoorbeeld inbraak, brand, stroom- en waterschade. Klik hier voor meer informatie over de inboedelverzekering.

De opstalverzekering

Met een opstalverzekering kun je je verzekeren voor jouw woonhuis en de daarbij behorende onroerende zaken tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld inbraak, storm of brand. Klik hier voor meer informatie over de opstalverzekering.

De aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering kun je de schade dekken die je onbedoeld aan anderen toebrengt. In de meeste gevallen valt hier ook de schade onder die ontstaat door een gebrek aan je woonhuis (door bijvoorbeeld een vallende dakpan). Vandaar dat de aansprakelijkheidsverzekering vaak een onderdeel is van de woonverzekering. Als je een woonverzekering afsluit, sluit je dus automatisch ook een aansprakelijkheidsverzekering af. Klik hier voor meer informatie over de aansprakelijkheidsverzekering.

Krijg de beste woonverzekering!

Als je op zoek bent naar een goede woonverzekering en je wilt er één afsluiten, dan moet je eerst kijken welke woonverzekering het beste bij je past. Er is een groot aanbod voor woonverzekeringen en er zijn heel veel verzekeringsmaatschappijen die een woonverzekering aanbieden. Daarnaast heb je ook nog veel verschillende verzekeringsproducten en veel premieverschillen. Dit allemaal maakt het lastig om te kiezen uit een woonverzekering. Om zeker te zijn van een goede woonverzekering met een lage premie, vergelijk dan bij Vergelijkdirect.com en jij krijgt de woonverzekering die het beste bij jouw huis en persoonlijke situatie past!

Verzekeraars

We hebben van alle vergelijkers het breedste aanbod aan verzekeraars. In onderstaand overzicht zie je met welke verzekeraars wij een partnerschap hebben.

centraalbeheer
anwb
meeus
inshared
ohra
aon
witgeld
zelf
fbto
deltalloyd
nationalenederlanden
ditzo

Reviews

Het onderstaande resultaat komt van VerzekeraarsInBeeld. Dit gebeurt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars vinden het belangrijk dat zij open zijn over hun prestaties. In 2017 doen 48 verzekeraars mee aan het onderzoek.

bar74

bar72

bar75

bar74

Het onderzoek is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS.

FBTO woonverzekering
23-11-2014 | Gerard
Ervaring met zowel reis als woonhuisverzekering. In beide gevallen vond ik de service ten aanzien van schadeafhandeling erg goed.
OHRA woonverzekering
30-10-2014 | Hans
Ik heb een iets afwijkende woning en kon dit niet aangeven. Bij eventuele schade kan ik dus niet met zekerheid zeggen of alles wel is gedekt.
Centraal Beheer woonverzekering
12-12-2014 | Noud
Weer verrast door Centraal Beheer. Mijn tv kapot door waarschijnlijk een korte stroomstoring. En ik krijg een gedeelte van het aankoopbedrag terug. Niet alles maar hij is 2 jaar oud en ik krijg 80% Dankjewel centraal beheer ! Ik ben blij met jullie!
MEER REVIEWS

Veelgestelde vragen

We snappen natuurlijk dat vragen over verzekeringen een beetje saai zijn om te stellen. Daarom beantwoorden we ze op een korte en simpele manier. Mocht je onverhoopt nog vragen hebben dan kan je ze altijd stellen via een van onze contactmogelijkheden.

Wat valt er onder de inboedel en wat valt er onder het woonhuis?

Alles wat vast zit aan je huis (en dus niet verhuisbaar is) hoort bij het woonhuis. Alles wat wel verhuisbaar is hoort bij de inboedel. Een voorbeeld: Klik laminaat hoort bij je inboedel, maar een gelijmde houten vloer hoort bij je woonhuis. Ook de keuken behoort tot jouw woonhuis, maar de inrichting hiervan hoort bij de inboedel.

Zijn eventuele bijgebouwen meeverzekerd op een opstalverzekering?

Nee, dit is niet meeverzekerd. Het is verstandig om de betreffende bijgebouwen apart te melden en mee te tellen bij de inhoud van de woonruimte die je op dat moment verzekert.

Waarom wordt de fundering meeverzekerd?

Stel, jouw woning brandt helemaal af of er vindt een ontploffing plaats, dan kan ook de fundering schade oplopen. Door de enorme hitte kan er een scheuring in de fundering plaatsvinden, waardoor de fundering gheeld onbruikbaar wordt en dus ook opnieuw moet worden opgebouwd. Vandaar dat het verstandig is om je fundering mee te verzekeren.

Moet ik een opstalverzekering afsluiten wanneer ik een appartement heb?

In de meeste gevallen hoeft dit niet. Als je in een appartement woont, moet er in principe een Vereniging van Eigenaren (VVE) zijn. De VVE regelt de verzekering voor het hele pand. Hierdoor hoef je in de meeste gevallen dus geen opstalverzekering af te sluiten om je appartement de verzekeren.

Wat houdt een all-risk dekking in?

Een all-risk dekking dekt alles wat schade van buitenaf veroorzaakt. De allrisk dekking is de meest uitgebreide dekking en biedt o.a dekking tegen scahde veroorzaakt door:

- Brand, brandblussing, ontploffing, blikseminslag

- Storm (minimaal windkracht 7)

- Vandalisme en rellen

- Aanrijding en aanvaarding

- Omvallen van bomen, kranen en heistellingen

- Alle soorten waterschade

- Inbraak, diefstal of inbraakpoging

- Neerslag

 

Schade die ontstaat door opzet, oorlog, aardbevingen en overstromingen is niet gedekt. Ook glas is niet verzekerd. Voor de volledige polisvoorwaarden, raadpleeg dan je verzekeraar.

Nieuws

Opruimkosten na asbestbrand niet gedekt door woonverzekering
zondag 14 juni 2015 | Mika Linse

Opruim- en schadekosten die veroorzaakt worden door een asbestbrand, kunnen over het algemeen niet geclaimd worden op particuliere woonverzekeringen, omdat hier geen dekking voor is. Dit liet verzekeraar Nationale-Nederlanden (NN) weten in een reactie op publicaties over de ‘asbestwijk’ in Wateringen. Reactie Nationale-Nederlanden Verzekeraar Nationale-Nederlanden liet dus weten dat er geen asbestdekking is op een particuliere woonverzekering. “De kosten van de opruimwerkzaamheden, niet enkel in het openbare gebied maar ook op de daken en in tuinen van woonhuizen, zal de
lees verder