Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

a.s.r. aanhangwagenverzekering?

We vertellen je er meer over!

Direct je aanhangwagen verzekeren?

 • Direct 15 verzekeringen vergelijken
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Brand, Diefstal of Allrisk)
Start vergelijken

a.s.r. aanhangwagenverzekering

Heb je een aanhangwagen? Dan is het niet nodig om een WA-verzekering af te sluiten. Je aanhanger valt namelijk binnen de WA-verzekering die je voor het trekkende voertuig hebt afgesloten. Dus bijvoorbeeld je auto. Wel kun je jouw aanhangwagen verzekeren tegen verschillende schades, vandalisme of diefstal. Hiermee voorkom je dat je zelf de schade moet betalen. Via a.s.r. kun je ook pechhulp meeverzekeren. We vertellen je graag wat meer over de a.s.r. aanhangwagenverzekering.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Dekkingen aanhanger

Sluit je de a.s.r. aanhangwagenverzekering af? Dan ben je standaard allrisk verzekerd. Hiermee ben je verzekerd voor allerlei soorten schade. Deze dekking kun je nog uitbreiden met een aanvullende dekking voor pechhulp.

Bekijk meer

Premie aanhangwagenverzekering

De premie die je voor een a.s.r. aanhangwagen betaalt, wordt vastgesteld door jouw persoonlijke adviseur van a.s.r.. De hoogte van de premie hangt af van het eigen risico dat je kiest, je woonplaats en de waarde van je aanhangwagen.

Bekijk meer

Aanhangwagen vergelijken

Ben je benieuwd of de aanhangwagenverzekering van a.s.r. het beste bij je past? Vergelijk deze dan in onze handige vergelijker. Door jouw wensen en eisen in te vullen, zie je direct welke verzekering het beste bij je past. Zo vind je altijd een verzekering voor jouw aanhangwagen voor de beste dekking en prijs.

Bekijk meer

Voordelen a.s.r. aanhangwagenverzekering

Als je voor de a.s.r. aanhangwagenverzekering kiest, profiteer je van verschillende voordelen. Zo hoef je bij hulpverlening of pechhulp geen eigen risico te betalen. En heb je een keer schade wat niet jouw schuld is? Dan past je no-claimkorting zich niet aan. In geval van schade helpt jouw adviseur van a.s.r. je bij het afhandelen hiervan. Je adviseur is jouw vaste aanspreekpunt en kent je situatie.

Bij a.s.r. krijg je korting op de premie bij ieder jaar dat je schadevrij rijdt. Verder krijg je korting als je meerdere verzekeringen bij deze verzekeraar afsluit. Wanneer je dit doet, heb je ook direct alles in een handig overzicht bij elkaar. En wil je van de a.s.r. aanhangwagenverzekering af? Dan kun jij dat op ieder moment opzeggen.

Dekking aanhangwagenverzekering a.s.r.

De basisdekking van deze a.s.r. verzekering is een allriskdekking. Je bent hiermee dus standaard allrisk verzekerd. Deze dekking kun je uitbreiden. Je kunt namelijk kiezen voor de dekking Pechhulp. We leggen je graag meer uit over deze dekkingen.

Allriskdekking

Dit is dus de basisdekking als je via a.s.r. je aanhangwagen wil verzekeren. Met deze dekking is je aanhangwagen verzekerd bij veel soorten schade. Denk aan schade door brand of natuurgeweld. Maar ook door diefstal of vandalisme. Raak je van de weg of betrokken bij een aanrijding? Ook dan is schade aan je aanhanger verzekerd. Als je aanhanger dusdanig beschadigd is dat je er een moet huren, valt dat ook in deze dekking. Zo kan jij zorgeloos op pad!

Pechhulp

Wil je de a.s.r. allriskdekking uitbreiden? Dan kan dat met deze aanvullende pechhulp dekking. Hiermee krijg hulp wanneer de aanhangwagen niet door kan rijden. Dit kan bijvoorbeeld zijn door pech. Gebeurt dit in je eigen woonplaats? Ook dan helpt a.s.r. je. Ook goed om te weten: er zit geen maximum aan het aantal keer dat je pechhulp mag inschakelen. Zo weet je zeker dat je bij pech altijd geholpen zal worden.

Premie a.s.r. aanhangwagenverzekering

Heb je interesse in deze verzekering? Dan ben je vast ook benieuwd naar de kosten hiervan. Bij a.s.r. kun je jouw premie per maand betalen. Maar dit mag ook om de drie, zes of twaalf maanden. Jij kiest. Samen met jouw adviseur wordt je premie vastgesteld. De adviseur kijkt hierbij naar de waarde van je aanhangwagen. Ook je woonplaats wordt meegenomen in de berekening.

Eigen risico

Bij a.s.r. kies je zelf jouw eigen risico. Dit is het maximale bedrag dat je zelf betaalt bij schade. Je kunt kiezen uit de volgende bedragen: €0,-, € 150,-, €250,- of €500,-. Wanneer je liever weinig risico neemt, kun je het beste voor een laag eigen risico kiezen. In geval van schade hoef je dan zelf nooit veel te betalen. Maar rijd jij eigenlijk nooit schade en betaal je liever minder premie? Dan kun je voor een hoger eigen risico kiezen. In geval van schade betaal je dan zelf meer.

Let bij het kiezen van een eigen risico op hoeveel jij kunt en wil betalen in geval van schade. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager de premie. Maar bij schade betaal je dan zelf dus meer. Kies je voor een lager eigen risico? Dan is je premie iets hoger, maar betaal je bij schade niets of niet zoveel.

Bij hulpverlening of pechhulp hoef je nooit eigen risico aan a.s.r. te betalen.

Korting op je aanhangwagenverzekering

Korting? Dat klinkt goed! Je kunt op twee manieren korting krijgen op je a.s.r. aanhangwagenverzekering.

De eerste manier is om schadevrije jaren op te bouwen. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger de korting op je premie. En loopt je aanhanger schade op terwijl dit niet jouw schuld is? Dan behoud je gewoon die korting.

De tweede manier om korting te krijgen is om een pakket samen te stellen. Een aanhangwagenverzekering telt bij a.s.r. niet mee bij het aantal verzekeringen voor pakketkorting. Maar deze verzekering profiteert wel van de korting die je opbouwt met een pakket.

Ook via Vergelijkdirect kun je een pakketverzekering samenstellen. Je kunt de a.s.r. aanhangwagenverzekering combineren met verzekeringen van andere verzekeraars. Zo past een pakket perfect bij jou.

a.s.r. aanhangwagenverzekering vergelijken

Naast de a.s.r. aanhangwagenverzekering zijn er meer aanbieders van deze verzekering. Om jou te helpen, hebben we een vergelijker voor je gemaakt. Hiermee kun je makkelijk, snel en online verzekeringen vergelijken. Hoe werkt dit? Simpel! Vul jouw wensen en eisen in. De vergelijker bekijkt op basis van premie en dekking welke verzekeraar de beste optie voor jou heeft. Zo betaal je nooit te veel en vind je altijd de beste verzekering voor jou. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de a.s.r. aanhangwagenverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Shannah

Beantwoord door: Vincent Schokker op 30/05/2023

Met de a.s.r. aanhangwagenverzekering is je aanhangwagen standaard verzekerd tegen vandalisme. Maar ook diefstal van je aanhanger is verzekerd. Net als schade door brand, natuurgeweld, een aanrijding of nadat je van de weg raakte. Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze aanhangwagenverzekering vergelijker.

Vraag van: Yusouf

Beantwoord door: Vincent Schokker op 23/05/2023

Het is niet nodig om een WA-verzekering af te sluiten voor je aanhangwagen. Je aanhanger valt namelijk binnen de WA-verzekering die je voor het trekkende voertuig hebt afgesloten. Dus bijvoorbeeld je auto. Wel kun je een aanhangwagenverzekering voor je aanhangwagen afsluiten. Hiermee ben je verzekerd tegen verschillende schades, vandalisme of diefstal. Zo voorkom je dat je zelf de schade moet betalen. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Melle

Beantwoord door: Vincent Schokker op 01/06/2023

Bij de a.s.r. aanhangwagenverzekering kun je de aanvullende dekking Pechhulp afsluiten. Hiermee krijg hulp wanneer de aanhangwagen niet door kan rijden. Dit kan bijvoorbeeld zijn door pech. Gebeurt dit in je eigen woonplaats? Ook dan helpt a.s.r. je. Ook goed om te weten: er zit geen maximum aan het aantal keer dat je pechhulp mag inschakelen. Zo weet je zeker dat je bij pech altijd geholpen zal worden. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 15 aanhangwagenverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Aanhangwagen verzekeren op maat

Zelf je aanhangwagenverzekering samenstellen!

Breid je aanhangwagenverzekering uit met pechhulp

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude aanhangwagenverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude aanhangwagenverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe aanhangwagenverzekering!
 • Extra korting aanhangwagenverzekering?
  Combineer je aanhangwagenverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.