Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Univé camperverzekering

Past deze verzekering bij jou?

Offerte camperverzekering

 • Hoogste no-claim korting op je camper
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ en Allrisk)
 • Keuze uit meer dan 10 camperverzekeringen
Offerte aanvragen

Univé camperverzekering

Met je camper op vakantie in Nederland of juist naar het buitenland? Daar geniet je pas echt onbezorgd van als je een goede camperverzekering hebt. We vertellen je graag meer over de Univé camperverzekering. Is deze camperverzekering niet helemaal wat je zoekt? Geen zorgen! Door onze samenwerkingen met verzekeraars en doordat we camperverzekeringen vergelijken, kun je via ons altijd een passende verzekering vinden. Je kan de vergelijking makkelijk zelf maken, maar we kunnen je ook helpen.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Univé basisdekkingen camper

Jouw camper kun je via Univé verzekeren door uit een van de drie basisdekkingen te kiezen. Je bent verplicht om je minimaal WA te verzekeren, maar daarnaast kun je ook kiezen uit WA+ of allrisk. Het ligt er maar net aan hoe goed je jouw camper en de schade hieraan wil verzekeren. Welke basisdekking je ook kiest, je hebt de keuze om deze aan te vullen met een van de aanvullende dekkingen van Univé.

Bekijk meer

Aanvullende dekkingen camper

Univé biedt zes aanvullende dekkingen aan om je nog beter te verzekeren tijdens de ritjes met je camper. Zo kun je ervoor kiezen om schade aan inzittenden mee te verzekeren, of juist rechtshulp in het verkeer. Ook pechhulp in binnen- en buitenland kun je verzekeren. Als je jouw camper graag verhuurt, kun je de schade die de huurder veroorzaakt ook verzekeren. Door de nieuwwaarde of aanschafwaarde mee te verzekeren, ben je zeker van een goede vergoeding als je camper gestolen wordt of total loss wordt verklaard.

Bekijk meer

Camperverzekeringen vergelijken

Niet alleen Univé biedt een camperverzekering aan. Je wil natuurlijk de beste verzekering voor je camper, maar ook de beste premie betalen. Daarvoor hebben wij de oplossing! Door bij ons een gratis offerte aan te vragen, vinden we de beste en goedkoopste camperverzekering voor je. Dit doen we door camperverzekeringen met elkaar te vergelijken op basis van dekkingen en premies. Zo betaal je nooit meer te veel!

Bekijk meer

Voordelen Univé camperverzekering

De Univé camperverzekering heeft een aantal voordelen. Met deze verzekering kun je bijvoorbeeld dag en nacht rekenen op hulp van de alarmcentrale. Schade wordt snel en vakkundig hersteld en hier zit vier jaar garantie op. De spullen in je camper en de accessoires, zoals een voortent, zijn standaard verzekerd tot €1.000,-. Maar je kunt dit bedrag verhogen. Verder bepaal je zelf hoe jij je camper wil verzekeren. Univé heeft een aantal basisdekkingen, maar ook veel aanvullende dekkingen.

Korting

Als je meerdere verzekeringen bij Univé afsluit, profiteer je van pakketkorting. Hoe meer verzekeringen je afsluit, hoe meer korting. Dit kan oplopen tot wel 10%!

Univé geeft niet alleen pakketkorting. Ook schadevrije jaren zorgen voor korting op je premie. Dit kan oplopen tot wel 80%. Bij het afsluiten van een camperverzekering start je met 50% korting. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe meer korting je krijgt. De schadevrije jaren die je met het autorijden hebt opgebouwd, kunnen verrekend worden bij het verzekeren van je camper. En rijd je langer dan veertien jaar schadevrij? Dan heeft een schade geen gevolgen voor je no-claimkorting.

Basisdekkingen camperverzekering Univé

Bij Univé zijn er drie dekkingen waar je uit kunt kiezen. Bij iedere dekking is schade verzekerd die je met je camper aan iets of iemand toebrengt. Dit valt onder de WA-dekking. Wil je ook verzekerd zijn voor schade aan je eigen camper? Kies dan voor WA+ of allrisk. Als je camper dan onbewoonbaar is geworden door schade of als je camper is gestolen, vergoedt Univé de huur van een vervangend verblijf. Dit geldt alleen als je voor WA+ of allrisk gekozen hebt.

We leggen je graag meer uit over de keuzes die je hebt.

WA

Je bent verplicht om je camper minimaal WA te verzekeren. Hiermee vergoedt Univé de schade die jij met de camper toebrengt aan iets of iemand. De schade aan je eigen camper is met deze dekking niet verzekerd. Als je dit wel wil, kun je voor een van de andere dekkingen kiezen.

Deze dekking wordt vaak gekozen voor campers die meer dan twintig jaar oud zijn.

WA+

Met deze dekking ben je ook verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt. Daarnaast is bepaalde schade aan je eigen camper verzekerd. Denk hierbij aan schade door diefstal of brand. Maar ook schade aan je ruiten of na een aanrijding met loslopende dieren.

Deze dekking wordt vaak gekozen voor campers tussen de tien en twintig jaar oud.

Allrisk

Met allrisk ben je ook verzekerd voor alles dat vergoed wordt met WA en WA+. Maar je bent ook verzekerd voor meer soorten schade aan je eigen camper. Bijvoorbeeld na schade door een aanrijding. Ook als dit jouw eigen schuld is.

Deze dekking wordt vaak gekozen voor nieuwe campers of campers onder de tien jaar oud.

Aanvullende dekkingen Univé camperverzekering

De camperverzekering van Univé kun je uitbreiden. Je hebt de keuze uit zes aanvullende dekkingen. Hiermee verzeker je jouw camper nog beter. We vertellen je graag meer over de keuzes die er zijn. Je kiest zelf of en hoeveel dekkingen je toevoegt.

Inzittendenverzekering

Met deze dekking verzeker je de inzittenden van de camper. Dit ben je zelf, maar dus ook alle andere passagiers. Zowel letselschade als materiële schade wordt vergoed. De vergoeding van Univé gaat tot een miljoen euro.

Rechtshulp verkeer

Na een botsing in het verkeer kan het handig zijn als je juridisch wordt bijgestaan. Die hulp verzeker je met deze dekking. Je kunt rekenen op rechtshulp na een ongeval, maar ook bij ruzie tussen jou en de garage.

Pechhulp

Pech onderweg is nooit fijn. Zeker niet als je vervoersmiddel ook je verblijfplaats is, zoals bij een camper. Kies je voor deze dekking? Dan ben je zeker van pechhulp in binnen- en buitenland. Er wordt geprobeerd om je camper ter plekke te repareren. Als dit niet lukt, brengt Univé de camper naar je huis. Jij en de andere inzittenden ontvangen dan een vergoeding voor de reiskosten om weer thuis te komen.

Verhuur camper

Als je jouw camper verhuurt aan familie, vrienden of aan derden, is deze dekking aan te raden. Je bent dan verzekerd bij schade die een ander veroorzaakt. Er gelden wel een aantal regels. Degene aan wie je de camper verhuurt moet minimaal 25 jaar zijn. De camper zelf moet onder de twintig jaar zijn en je mag maximaal één camper verhuren.

Je kunt deze dekking alleen kiezen als je een allrisk basisdekking hebt gekozen. Ook moet je pechhulp meeverzekeren.

Nieuwwaarderegeling

Als je voor allrisk hebt gekozen, kun je deze dekking ook afsluiten. Als je camper gestolen of total loss is, ontvang je de eerste vijf jaar de volledige nieuwwaarde. Dit betaalt Univé alleen als je een nieuwe camper hebt gekocht voor maximaal €85.000,-.

Aanschafwaarderegeling

Als je een tweedehands camper hebt gekocht voor €85.000,- of minder, kun je deze dekking kiezen. Je moet dan wel een allrisk basisdekking hebben gekozen. Dan krijg je de eerste drie jaar de aanschafwaarde uitgekeerd in geval van diefstal of als je camper total loss is.

Eigen risico Univé camperverzekering

Als je een WA-dekking hebt gekozen, betaal je bij schade geen eigen risico. Met WA+ en allrisk heb je standaard een eigen risico van €100,- per schade. Maar je kunt ervoor kiezen om dit af te kopen. Je betaalt dan niets bij schade, maar je premie gaat wat omhoog. Als je ruiten vervangen moeten worden, blijft je eigen risico wel altijd €100,-. Maar voor ruitreparatie geldt dan weer geen eigen bijdrage.

Univé camperverzekering vergelijken

Naast de Univé camperverzekering zijn er meer aanbieders van deze verzekering. Om de beste camperverzekering te vinden, raden we je aan om camperverzekeringen te vergelijken. Doordat we verzekeringen vergelijken en door onze samenwerkingen met verzekeraars, kunnen we altijd een passende verzekering voor je vinden. Zo betaal je nooit te veel en heb je wel een goede dekking. Je kunt vrijblijvend een gratis offerte aanvragen. Binnen één werkdag hoor je van ons. Je ontvang dan direct de beste optie die we gevonden hebben. Wil je meer weten of heb je andere vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de Univé camperverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Nienke

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/06/2023

Zeker! De spullen in je camper en de accessoires, zoals een voortent of luifel, zijn standaard verzekerd tot €1.000,-. Maar je kunt dit bedrag verhogen. Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze camperverzekering vergelijker.

Vraag van: Joan

Beantwoord door: Vincent Schokker op 20/06/2023

Bij de Univé campverzekering kunnen de schadevrije jaren die je met het autorijden hebt opgebouwd, verrekend worden bij het verzekeren van je camper. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Carlijn

Beantwoord door: Vincent Schokker op 19/06/2023

Univé biedt zes aanvullende dekkingen aan om je nog beter te verzekeren tijdens de ritjes met je camper. Zo kun je ervoor kiezen om schade aan inzittenden mee te verzekeren, of juist rechtshulp in het verkeer. Ook pechhulp in binnen- en buitenland kun je verzekeren. Als je jouw camper graag verhuurt, kun je de schade die de huurder veroorzaakt ook verzekeren. Door de nieuwwaarde of aanschafwaarde mee te verzekeren, ben je zeker van een goede vergoeding als je camper gestolen wordt of total loss wordt verklaard. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Rianne

Beantwoord door: Vincent Schokker op 20/06/2023

Als je een WA-dekking hebt gekozen, betaal je bij schade geen eigen risico. Met WA+ en allrisk heb je standaard een eigen risico van €100,- per schade. Maar je kunt ervoor kiezen om dit af te kopen. Je betaalt dan niets bij schade, maar je premie gaat wat omhoog. Als je ruiten vervangen moeten worden, blijft je eigen risico wel altijd €100,-. Maar voor ruitreparatie geldt dan weer geen eigen bijdrage. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Julian

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/06/2023

Om de beste camperverzekering te vinden, raden we je aan om camperverzekeringen te vergelijken. Dat kan via Vergelijkdirect! Doordat we verzekeringen vergelijken en door onze samenwerkingen met verzekeraars, kunnen we altijd een passende verzekering voor je vinden. Zo betaal je nooit te veel en heb je wel een goede dekking. Je kunt vrijblijvend een gratis offerte aanvragen. Binnen één werkdag hoor je van ons. Je ontvang dan direct de beste optie die we gevonden hebben. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Gratis vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
 • Camperverzekering op maat

Zelf je camperverzekering samenstellen!

Ontdek direct welke camperverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

In 2022 hebben we meer dan 100.000 mensen aan de juiste verzekering geholpen.

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige camperverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe camperverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Camperverzekering nodig?
  Ben je op zoek naar de juiste camperverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw verzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.