Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

ANWB fietsverzekering nodig?

Kies voor Unigarant of vergelijk eerst 59 andere fietsverzekeringen..

Vergelijk nu de fietsverzekering van:

Unigarant fietsverzekering ANWB
Start vergelijken

ANWB fietsverzekering van Unigarant!

Heb je net een nieuwe fiets gekocht of ben je van plan om een nieuwe fiets te kopen? Dan is het verzekeren van je fiets geen overbodige luxe. Schade door een ongeval of diefstal zit in een klein hoekje. Met een ANWB fietsverzekering ben je standaard goed verzekerd maar kan je ook handige aanvullende dekkingen kiezen. Unigarant is de verzekeraar achter ANWB. Je kunt deze verzekering bij ons eerst vergelijken met andere fietsverzekeringen en daarna gemakkelijk de fietsverzekering kiezen die bij je past. Al vanaf €3,08 per maand ben je verzekerd!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Kies je fietsverzekering van ANWB

ANWB biedt twee verschillende fietsverzekeringen aan: het basis- en het compleet pakket. Deze pakketten zijn beide voor drie of vijf jaar af te sluiten. Onderstaand een overzicht van de dekkingen per fietsverzekering.

DekkingANWB BasisANWB Compleet
Diefstal

Schade door poging tot diefstal

Schade door ongeval

Rechtsbijstand

Ongevallen

Contractduur

3 jaar

5 jaar

Voordelen van ANWB fietsverzekering

Een ANWB fietsverzekering biedt meerdere voordelen. Naast de standaard dekking en je gekozen aanvullende dekkingen ontvang je ook een aantal extraatjes in de vorm van een fietspas en een eventuele ledenkorting (als je al klant bent of lid wordt tijdens het afsluiten!).

VoordeelWat betekent dit voor mij?
Eén jaar gratis fietspasEen ANWB fietsverzekering biedt meerdere voordelen. Naast de standaard dekking en je gekozen aanvullende dekkingen ontvang je ook een aantal extraatjes in de vorm van een fietspas en een eventuele ledenkorting (als je al klant bent of lid wordt tijdens het afsluiten!).
5% ledenkortingBij het afsluiten van een ANWB fietsverzekering kun je ook meteen een lidmaatschap afsluiten. Door lid te zijn van de ANWB ontvang je 5% korting op de premie van je fietsverzekering. Het lidmaatschap kost €15,- per jaar maar is dus redelijk snel terugverdiend met de kortingen die je krijgt.

Dekking ANWB fietsverzekering Basis

In het basispakket ben je gedekt tegen het volgende:

DekkingWat betekent dit voor mij?
DiefstalHet kan natuurlijk voorkomen dat jouw gloednieuwe fiets wordt gestolen. Indien jij jouw verzekering via een rijwielhandelaar hebt afgesloten, krijg je tot drie jaar na aankoop de fiets in natura vergoed. Dit in de vorm van een nieuwe fiets met dezelfde waarde als je gestolen fiets. In het vierde jaar ontvang je vervolgens nog 75% van het aankoopbedrag, in het vijfde jaar nog 60%, en vanaf het zesde jaar ontvang je nog 50% van het verzekerde bedrag. Wanneer je de verzekering niet via een rijwielhandelaar hebt afgesloten, dan krijg je de eerste drie jaar 100% van het verzekerde bedrag terug.
Beschadiging

Bij beschadiging aan je fiets door een poging tot diefstal worden de reparatiekosten volledig vergoed. Behalve als de beschadiging oppervlakkig is. Dan wordt enkel het bedrag vergoed dat je fiets minder waard is geworden. 

Bij diefstal of beschadiging aan je accu wordt de aanschafwaarde van een nieuwe accu vergoed. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat er afschrijvingskosten zijn. De afschrijvingskosten zijn 1,5% per maand, en dat percentage loopt op tot maximaal 75% van de aanschafwaarde.

Dekking ANWB fietsverzekering Compleet

Je kunt bij de ANWB niet enkel kiezen voor het basispakket. Er is ook nog een compleet pakket. In dit pakket ben je, net als bij het basispakket, gedekt tegen schade aan je fiets en diefstal. Maar in tegenstelling tot het basispakket heb je hier ook nog recht op meerdere dekkingen. Deze dekkingen zijn:

DekkingWat betekent dit voor mij?
Schade door ongevalMet deze dekking ben je verzekerd tegen de schade aan je fiets die ontstaat na een aanrijding, valpartij of andere schadegebeurtenissen.
RechtsbijstandBen je in een ongeval terecht komen waar de schuld bij de andere partij ligt? – dan heb je recht op rechtshulp. De verzekeraar zal eerst onderzoeken of de andere partij aansprakelijk kan worden gesteld. Zo ja, dan wordt de schade verhaalt bij de tegenpartij.
OngevallenverzekeringHet kan natuurlijk voorkomen dat je in een ernstig fietsongeluk beland. Het is hopen dat je er zelf goed van af komt, maar het kan ook voorkomen dat je door dit ongeluk overlijdt of dat je invalide raakt. Met deze verzekering krijg je €10.000 uitgekeerd bij blijvende invaliditeit, en krijgen je nabestaanden €5.000,- bij overlijden.

Accessoires meeverzekeren

Bij de fietsverzekering van ANWB zijn de accessoires van je fiets ook eenvoudig mee te verzekeren. Tel de waarde van de accessoires die je mee wilt verzekeren gewoon op bij de aanschafwaarde van je fiets. Accessoires als bijvoorbeeld je fietsslot, zadeltassen en/of fietsmand kun je meenemen in je fietsverzekering. Over dit totaalbedrag, het verzekerde bedrag, betaal je premie. Je kan de accessoires van zowel je normale fiets, als voor je e-bike, racefiets en mountainbike laten meeverzekeren.

ANWB fietsverzekering vergelijken

Een ANWB fietsverzekering afsluiten brengt meerdere voordelen met zich mee. Je ontvangt korting als je lid wordt en je krijgt het eerste jaar gratis een ANWB fietspas. Benieuwd naar de fietsverzekering die het beste bij jou past? Vergelijk dan je ANWB fietsverzekering met 9 andere fietsverzekeraars met onze vergelijker!