Op zoek naar een Univé fietsverzekering?

Sluit direct de fietsverzekering van Univé af!

De fietsverzekering van Univé!

Bij een Univé fietsverzekering kan je een complete fietsverzekering afsluiten voor je stadsfiets, mountainbike, racefiets of elektrische fiets. Dat is verstandig, aangezien er jaarlijks ongeveer 600.000 fietsen gestolen worden. Vergelijkdirect.com heeft alles over de Univé fietsverzekering voor je op een rij gezet in dit artikel.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

De voordelen van een Univé fietsverzekering

Een Univé fietsverzekering biedt je standaard verschillende voordelen. Dit zijn de volgende:

  • Je bent compleet verzekerd tegen diefstal en beschadiging
  • Je krijgt tot 3 jaar lang de aanschafprijs vergoed
  • Je fiets is wereldwijd verzekerd
  • De schade wordt bij Univé vergoed in geld
  • Ook een tweedehands fiets is te verzekeren bij Univé

Waarom een fietsverzekering?

Met een Univé fietsverzekering ben je verzekerd voor schade en diefstal van je fiets. Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, worden er jaarlijks ongeveer 600.000 fietsen gestolen in Nederland! Dit is natuurlijk hartstikke veel en daar komt een fietsverzekering goed bij van pas. Ook wanneer je een ongeluk krijgt met de fiets en deze beschadigd is het wel erg fijn als je dit kan laten maken en dat dit ook nog eens vergoed wordt. Bij een ongeluk kan het ook zo zijn dat je je weg niet meer kan voortzetten. Hierbij is het dan een groot voordeel om gebruik te kunnen maken van de aanvullende pechhulp dekking van een Univé fietsverzekering. Je kan met een fietsverzekering met een verzekerd gevoel de weg op. Wel zo fijn als je zo kwetsbaar bent op de fiets en er jaarlijks zo veel fietsendiefstallen zijn.

Pechhulp fiets

Je kan bij een Univé fietsverzekering ook profiteren van een Pechhulp fiets dekking. Dit is een service waarbij je fiets gebracht of gehaald wordt als je niet meer verder op de fiets kan. Deze pechhulp is alleen geldig in Nederland en dus niet in het buitenland. Deze dekking kan je aanvullend afsluiten bij je standaard fietsverzekering. De pechhulp fiets dekking is al standaard meegenomen in een elektrische fietsverzekering en hoeft dus niet aanvullend afgesloten te worden.

Je wordt geholpen met de pechhulp dekking als je:

  • Een ongeluk hebt gehad met de fiets
  • Je niet verder kan door pech met je fiets
  • Je fiets gestolen is
  • Je de fietstocht niet kan voortzetten door een ongeval of ziekte

Je wordt geholpen met de pechhulp fiets dekking door allereerst (natuurlijk) de juiste hulpverlening in te schakelen. Als de weg niet voortgezet kan worden, wordt je samen met 1 reisgenoot naar een bestemming in Nederland vervoerd. Je mag zelf kiezen naar welke bestemming jij, je reisgenoot en je fietsen worden vervoerd. Deze bestemming kies je per gebeurtenis, dus je wordt niet bij elk ongeval naar dat adres gebracht.

ART-goedgekeurd

Om goed verzekerd te zijn tegen diefstal kan je natuurlijk een Univé fietsverzekering afsluiten. Let er hierbij wel op dat je alleen verzekerd bent tegen diefstal als je fiets op slot staat met een ART-goedgekeurd slot. Wanneer dit niet het geval is, ben je ook niet verzekerd en krijg je geen vergoeding.

Waardevergoeding

Bij het afsluiten van een Univé fietsverzekering wil je natuurlijk weten welke waarde er precies vergoed wordt. Bij een nieuwe fiets krijg je de eerste drie jaar de nieuwwaarde van de fiets uitgekeerd, als deze gestolen of total loss is. Wanneer je dezelfde fiets koopt en deze is in prijs gestegen verzekert Univé een waardestijging tot 15% van het verzekerde bedrag standaard zelf mee. Bij een tweedehands fiets krijg je bij diefstal de prijs vergoed die je voor de fiets betaald hebt.

Elektrische fietsverzekering

Tot slot kun je ook je elektrische fiets (met trapondersteuning) laten verzekeren met een Univé fietsverzekering. Je sluit er alleen wel een iets andere fietsverzekering voor af. Voor deze verzekeringen gelden namelijk wel dezelfde voorwaarden als voor de standaard fietsverzekering van Univé , op één uitzondering na: Bij de elektrische fietsverzekering profiteer je standaard van het voordeel van de Pechhulp fiets dekking.

De duur van een Univé fietsverzekering

Een Univé fietsverzekering is dagelijks opzegbaar. Wanneer je de fietsverzekering niet opzegt, wordt deze na ieder jaar volgens het contract automatisch verlengd. Je hoeft de verzekering dus niet zelf telkens te verlengen en deze is erg gemakkelijk dagelijks opzegbaar.

De beste fietsverzekering vinden met Vergelijkdirect.com

Wil je graag de beste fietsverzekering vinden? Of besparen op je huidige fietsverzekering? Ga dan naar Vergelijkdirect.com! Door jouw wensen en eisen in de unieke vergelijker te zetten krijg jij precies te zien welke verzekeringen het beste bij je passen. Je hoeft alleen nog te kiezen op welke verzekering jij het meeste bespaard en dan kan je deze direct online afsluiten!

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier