Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Op zoek naar een Univé fietsverzekering?

Sluit direct de fietsverzekering van Univé af!

Univé fietsverzekering nu afsluiten?

 • Compleet verzekerd tegen diefstal en schade!
 • Je fiets is wereldwijd verzekerd!
 • Hulp nodig? Chat, bel of WhatsApp ons op 035-6857888!
Direct afsluiten Of vergelijk 59 andere fietsverzekeringen

De fietsverzekering van Univé!

Bij een Univé fietsverzekering kan je een complete fietsverzekering afsluiten voor je stadsfiets, mountainbike, racefiets of elektrische fiets. Dat is verstandig, aangezien er jaarlijks ongeveer 600.000 fietsen gestolen worden. Vergelijkdirect.com heeft alles over de Univé fietsverzekering voor je op een rij gezet in dit artikel.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Voordelen

De Univé fietsverzekering heeft vele voordelen. Je fiets is bijvoorbeeld wereldwijd verzekerd en je bent compleet verzekerd tegen diefstal en schade. De schade die je oploopt, vergoedt Univé in geld. We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet!

Bekijk alle voordelen

Pechhulp

De pechhulpdekking haalt je fiets op als je niet meer verder kunt fietsen. Dit wordt gedaan bij een ongeluk met je fiets of als je niet verder kan door pech. Je kunt deze dekking afsluiten als aanvullende dekking. Bij een elektrische fiets zit deze dekking er standaard bij.

Bekijk de dekking

Duur

Je kunt de Univé fietsverzekering dagelijks opzeggen. Wanneer je deze verzekering niet opzegt, verlengt Univé de verzekering jaarlijks. Je hoeft de verzekering dus niet zelf te verlengen.

Bekijk de duur

De voordelen van een Univé fietsverzekering

Een Univé fietsverzekering biedt je standaard verschillende voordelen. Dit zijn de volgende:

 • Je bent compleet verzekerd tegen diefstal en beschadiging
 • Je krijgt tot 3 jaar lang de aanschafprijs vergoed
 • Jouw fiets is wereldwijd verzekerd
 • De schade vergoedt Univé in geld
 • Ook een tweedehands fiets is te verzekeren bij Univé

Waarom een fietsverzekering?

Met de Univé fietsverzekering ben je verzekerd tegen schade en diefstal van je fiets. Er worden jaarlijks ongeveer 600.000 fietsen gestolen in Nederland! Dit is natuurlijk hartstikke veel. Daar komt een fietsverzekering goed bij van pas. Ook wanneer je een ongeluk krijgt met de fiets en deze beschadigd raakt, is het wel erg fijn als je dit kan laten maken. En dat dit ook nog eens vergoed wordt. Bij een ongeluk kan het zo zijn dat je niet meer verder kan fietsen. Hierbij is het dan een groot voordeel om gebruik te kunnen maken van de aanvullende pechhulp dekking van een Univé fietsverzekering. Je kan met een fietsverzekering met een goed gevoel de weg op. Wel zo fijn als je zo kwetsbaar bent op de fiets en er jaarlijks zo veel fietsendiefstallen zijn.

Pechhulp fiets

Je kunt bij een Univé fietsverzekering profiteren van een pechhulp fietsdekking. Dit is een service waarbij je fiets gebracht of gehaald wordt als je niet meer verder kan op de fiets. Deze pechhulp is alleen geldig in Nederland en dus niet in het buitenland. De dekking kan je aanvullend afsluiten bij je standaard fietsverzekering. De pechhulp fietsdekking is al standaard meegenomen in een elektrische fietsverzekering en hoef je dan dus niet aanvullend af te sluiten.

Je wordt geholpen met de pechhulp dekking als je:

 • Een ongeluk hebt met de fiets
 • Je niet verder kan door pech met je fiets
 • Jouw fiets gestolen is
 • Je de fietstocht niet kan voortzetten door ziekte

De pechhulp fietsdekking helpt je door allereerst (natuurlijk) de juiste hulpverlening in te schakelen. Als de weg niet voortgezet kan worden, word je samen met één reisgenoot naar een bestemming in Nederland vervoerd. Je mag zelf kiezen naar welke bestemming jij, je reisgenoot en je fietsen gaan. Deze bestemming kies je per gebeurtenis, dus je hoeft niet bij elk ongeval naar dat zelfde adres.

ART-goedgekeurd

Om je goed te verzekeren tegen diefstal kan je natuurlijk een Univé fietsverzekering afsluiten. Let er hierbij wel op dat je alleen verzekerd bent tegen diefstal als je fiets op slot staat met een ART-goedgekeurd slot. Wanneer dit niet het geval is, vergoedt Univé niet.

Waardevergoeding

Bij het afsluiten van een Univé fietsverzekering wil je natuurlijk weten welke waarde er precies vergoed wordt. Bij een nieuwe fiets krijg je de eerste drie jaar de nieuwwaarde van de fiets uitgekeerd als deze gestolen of total loss is. Wanneer je dezelfde fiets koopt en deze stijgt in prijs, verzekert Univé een waardestijging tot 15% van het verzekerde bedrag standaard zelf mee. Bij een tweedehands fiets krijg je bij diefstal de prijs vergoed die je voor de fiets betaald hebt.

Elektrische fietsverzekering

Tot slot kun je ook je elektrische fiets (met trapondersteuning) verzekeren met een Univé fietsverzekering. Je sluit er alleen wel een iets andere fietsverzekering voor af. Voor deze verzekeringen gelden namelijk wel dezelfde voorwaarden als voor de standaard fietsverzekering van Univé. Maar er is één uitzondering: bij de elektrische fietsverzekering profiteer je standaard van het voordeel van de pechhulp fiets dekking.

De duur van een Univé fietsverzekering

Een Univé fietsverzekering is dagelijks opzegbaar. Wanneer je de fietsverzekering niet opzegt, verlengt Univé deze automatisch na ieder jaar volgens het contract. Je hoeft de verzekering dus niet zelf te verlengen en deze is erg gemakkelijk dagelijks opzegbaar.

De beste fietsverzekering vinden met Vergelijkdirect.com

Wil je graag de beste fietsverzekering vinden? Of besparen op je huidige fietsverzekering? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Door jouw wensen en eisen in onze unieke vergelijker te zetten, krijg jij precies te zien welke verzekeringen het beste bij je passen. Je hoeft alleen nog te kiezen op welke verzekering jij het meeste bespaard en dan kan je deze direct online afsluiten! Heb je hulp nodig? Neem contact met ons op, dan helpen we je direct.

Veelgestelde vragen over de fietsverzekering van Univé

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Arjan

Beantwoord door: Vincent Schokker op 27/07/2021

Wordt je nieuwe fiets gestolen of total loss verklaard? Dan kan je binnen drie jaar na aanschaf rekenen op de nieuwwaarde van je fiets. Gaat het om een tweedehandsfiets? Dan krijg je de prijs terug die je ervoor betaald hebt. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Fleur

Beantwoord door: Vincent Schokker op 02/08/2021

Bij een normale fiets kan je ervoor kiezen om een aanvullende pechhulp dekking af te sluiten. Bij een elektrische fiets is dit standaard meeverzekerd. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Sjaak

Beantwoord door: Vincent Schokker op 19/07/2021

Je fiets is verzekerd tegen diefstal als je fiets een goedgekeurd ART slot heeft. Heb je deze niet en wordt je fiets gestolen? Dan vergoedt Univé niet. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Werkelijke premies voor jouw fiets
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Fiets verzekeren op maat

Zelf je fietsverzekering samenstellen!

Breid je fietsverzekering uit met dekking voor pechhulp, rechtsbijstand en je accessoires!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude fietsverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude fietsverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe fietsverzekering!
 • Extra korting fietsverzekering?
  Combineer je fietsverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.