Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Univé motorverzekering

Bij ons kun je binnen 5 minuten je motor verzekeren! Kom je er niet uit? Dan staan we direct voor je klaar!

Direct je motor verzekeren?

 • Snelle schadeafhandeling!
 • Direct 50% no-claimkorting!
 • Hulp nodig? Chat, bel of WhatsApp ons op 035-6857888!
Start vergelijken

Motorverzekering verplicht!

In Nederland is het verplicht om minimaal een WA verzekering te hebben voor een motor voordat je op de weg mag. Naast de verplichte WA dekking, kun je je motor verzekeren met uitgebreidere en aanvullende dekkingen. Hiervan loopt de dekking van de verplichte WA dekking tot de meest uitgebreide allrisk dekking. Ook is het mogelijk om hierbij aanvullende dekkingen af te sluiten. Zowel de verplichte basisdekking als de aanvullende dekkingen komen verderop deze pagina uitgebreid aan bod. Een verplichte WA dekking is er al vanaf €1,83. Je kunt je motor dus al verzekeren vanaf €1,83 per maand!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA motorverzekering

De WA-motorverzekering is de goedkoopste motorverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor motorbezitters. Met deze verzekering ben je gedekt voor schade die jij aan derden toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen motor, hiervoor moet je een meer uitgebreidere motorverzekering afsluiten.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ motorverzekering

De WA beperkt casco motorverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je motor, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco verzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA-motorverzekering.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk motorverzekering

De Allrisk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die er is. Met deze motorverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt en je bent verzekerd voor schade aan je eigen motor. Als je geen risico wilt lopen, dan is het verstandig om deze motorverzekering af te sluiten. Let op, de allrisk motorverzekering keer geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of verboden middelen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Univé motorverzekering

Tot wel 80% no-claimkorting! 

Univé motorverzekering
   •  Direct 50% no-claimkorting
   •  Gunstige 30+ premie
   •  Snelle schadeafhandeling

  Bekijk voordelen

Wanneer je in het bezit bent van een motor is het verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor het afsluiten van een aanvullende verzekering. Ook heeft een Univé motorverzekering meerdere voordelen. Een motorverzekering sluit je al af vanaf €1,83! 

Voordelen van een Univé motorverzekering

Het voordeel van een Univé verzekering is dat je er leuke extra’s bij krijgt.Univé motorverzekering Wij hebben alle voordelen voor jou op een rijtje gezet:
Univé heeft geen winstoogmerk. Hierdoor heeft zij een lagere premie dan haar concurrenten.
Je krijgt dezelfde no-claimkorting voor je tweede voertuig. Dus als je een auto bij Univé verzekert, krijg je voor je tweede auto of motor dezelfde no-claimkorting. Let er wel op dat je voor je auto en motor aparte schadevrije jaren opbouwt.
Je helm en motorkleding zijn tot €1.000,- gratis meeverzekerd!
De alarmcentrale van Univé is 24/7 bereikbaar.

Sluit je een WA Beperkt casco verzekering of WA Volledig casco verzekering af? Dan is schade aan accessoires tot €500,- meeverzekerd.
Er is nog een andere manier om korting op je premie te krijgen. Heb je een SCM-goedgekeurd motoralarm klasse M2 of hoger? Dan krijg je nog eens 25% korting op je casco premie.

Univé biedt ook een bouwjaarkorting aan voor allrisk verzekerde motoren. Je krijgt al 4% korting op het cascodeel van je premie als je motor twee jaar oud is. Deze korting kan oplopen tot wel 20% als je een motor van zes jaar of ouder hebt.

No-claimkorting

Een ander voordeel is dat je bij Univé meteen 50% no-claimkorting hebt. Deze korting bouw je normaal op door schadevrije jaren op te bouwen. Per jaar dat je geen schade hebt, stijgt je no-claimkorting. Hoe hoger deze korting, des te lager is je premie. Je no-claimkorting kan oplopen tot wel 80%! Hoe fijn is dat. Met een Univé motorverzekering heb je dus gelijk een hoge no-claimkorting.

Heb je al een autoverzekering bij Univé afgesloten? Dan kun je de no-claimkorting die je bij die verzekering hebt als startkorting gebruiken bij het afsluiten van een motorverzekering. Heb je dus 80% korting op je autoverzekering? Dan krijg je ook 80% korting op je motorverzekering.

No blame, no-claim

Het kan voorkomen dat je met je motor in een ongeluk terecht komt. Bij ongelukken wordt er onderscheid gemaakt tussen sterke en zwakke verkeersdeelnemers. Kom jij als motorrijder in een ongeluk terecht met een fietser? Dan wordt de fietser altijd in het gelijk gesteld. Want de fietser is de zwakkere. Zelfs als jij als motorrijder je onschuld kunt aantonen. Bij Univé wordt hier rekening mee gehouden. Wanneer het ongeluk niet jouw schuld is, dan raak je je no-claimkorting niet kwijt.

Aanvullende dekkingen

Naast je gekozen Univé motorverzekering kun je ook nog aanvullende dekkingen afsluiten. De aanvullende dekkingen die je kunt kiezen zijn:

Nationale Nederlanden autoverzekering aanvullendInformatie
Rechtshulp verkeer

Deze aanvullende dekking zorgt ervoor dat je juridische bijstand krijgt bij juridische kwesties omtrent je eigen motor. Je kunt bij Univé ook een uitgebreidere versie van deze aanvullende dekking kiezen. Met de uitgebreidere versie zijn als je gezinsleden en hun eigen motoren ook gedekt.

Ongevallenverzekering

Na een ernstig ongeluk kan het helaas gebeuren dat je ernstig invalide raakt. Met de Univé ongevallenverzekering krijg je in dat geval tot maximaal €50.000 uitgekeerd. Dit geldt ook voor een eventuele medepassagier. Kom jij of je medepassagier te overlijden na een ernstig motorongeluk, dan krijgen de nabestaanden tot maximaal €20.000 uitgekeerd.

Pechhulp

Sta je met motorpech langs de weg, dan kun je Univé Pechhulp bellen. Zij sturen iemand langs die jouw motor komt repareren. Indien de reparatie niet lukt, wordt je motor kosteloos naar een plek vervoerd die je zelf hebt opgegeven. De Univé Pechhulp telefoonlijn is dag en nacht te bereiken.

Nieuwwaardegarantie

Een Allrisk motorverzekering van Univé kun je uitbreiden. Je kunt de standaard vervangingswaarderegeling namelijk uitbreiden met een nieuwwaarderegeling. Wordt je motor gestolen of rijd je zelf de motor total loss? Dan krijg je de eerste drie jaar na aankoop de volledige nieuwwaarde van je motor terug. Univé gaat dan eerst na drie jaar de vergoeding berekenen op basis van het meest gunstige afschrijvingspercentage. Na nog eens twee jaar wordt de vervangingswaarde uitgekeerd door Univé.

Aanschafwaardegarantie van een Univé motorverzekering

Wanneer je een allrisk motorverzekering van Univé voor een tweedehands motor hebt afgesloten, kun je deze uitbreiden. Je kunt de standaard vervangingswaarderegeling namelijk uitbreiden met een aanschafwaarderegeling. Rijd je zelf je motor total loss? Of wordt je motor gestolen? Dan krijg je de eerste drie jaar na aanschaf de aanschafwaarde terug. Na die drie jaar gaat Univé de vergoeding berekenen op basis van het meest gunstige afschrijvingspercentage. Vervolgens krijg je na vijf jaar de vervangingswaarde op je rekening.

Univé motorverzekering vergelijken

Een Univé motorverzekering kun je gemakkelijk en snel afsluiten. Dit kan online. Met deze verzekering ben je zeker van een goede en snelle schade-afhandeling. Op de website van Univé is veel informatie te vinden over de verzekeringen die zij aanbiedt. Wil je verzekeringen met elkaar vergelijken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij vergelijken verzekeringen met elkaar. We zijn steeds op zoek naar nieuwe samenwerkingen. Je kunt nu al meer dan elf motorverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo hopen we jou aan de beste verzekering te helpen. Kom je er niet uit? Of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag! Ook voor het afsluiten van een verzekering kan je bij ons terecht. We kijken graag met je mee.

Veelgestelde vragen over de motorverzekering van Univé

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: T. Talis

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/07/2021

Dit verschilt per verzekeraar en per dekking. Heb je je motor enkel WA verzekerd dan ontvang je bij diefstal geen vergoeding. Heb je een WA+ of Allrisk dekking dan hangt de hoogte van het uit te keren bedrag af van de leeftijd van je motor en de nieuwwaarderegeling die je verzekeraar hanteert. Heb je een motor van 5 jaar of jonger? Dan krijg je in sommige gevallen de complete aanschafwaarde vergoed. Bij een aantal verzekeraars dient de motor 3 jaar of jonger te zijn voor de nieuwwaarderegeling. Valt je motor buiten de nieuwwaarderegelingen? Dan wordt de dagwaarde vergoed zoals die door een schade-expert zal worden vastgesteld. Heb je je motor tegen een hogere dagwaarde verzekerd? Dan ontvang je in het eerste jaar bij diefstal meestal de hogere dagwaarde uitgekeerd. Na het eerste jaar vindt meestal een afschrijving plaats. Wil je precies weten welke waarde je bij diefstal vergoed krijgt? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: André

Beantwoord door: Vincent Schokker op 02/08/2021

Dit verschilt per verzekeraar en per dekking. Heb je je motor enkel WA verzekerd dan ontvang je bij diefstal geen vergoeding. Heb je een WA+ of Allrisk dekking dan hangt de hoogte van het uit te keren bedrag af van de leeftijd van je motor en de nieuwwaarderegeling die je verzekeraar hanteert. Heb je een motor van 5 jaar of jonger? Dan krijg je in sommige gevallen de complete aanschafwaarde vergoed. Bij een aantal verzekeraars dient de motor 3 jaar of jonger te zijn voor de nieuwwaarderegeling. Valt je motor buiten de nieuwwaarderegelingen? Dan wordt de dagwaarde vergoed zoals die door een schade-expert zal worden vastgesteld. Heb je je motor tegen een hogere dagwaarde verzekerd? Dan ontvang je in het eerste jaar bij diefstal meestal de hogere dagwaarde uitgekeerd. Na het eerste jaar vindt meestal een afschrijving plaats.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 144 motorverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct je motor verzekeren
 • Breid je motorverzekering uit met aanvullende dekking

Zelf je motorverzekering samenstellen!

Kies zelf je aanvullende dekkingen zoals ongevallen opzittenden, rechtsbijstand en pechhulp!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Gratis overstapservice
  Wil je dat wij je oude motorverzekering opzeggen? Geen probleem! Neem hiervoor contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op telefoonnummer 035-6857888
 • Winterstop dekking
  De verzekeraar geeft een korting van 10% tot 15% op je premie, omdat er een uitgeklede variant van de basisdekking actief is. Informeer naar de voorwaarden!