Univé Caravanverzekering

Een caravanverzekering verzekert je tegen schade en diefstal aan je caravan, toercaravan, stacaravan of vouwwagen. In sommige gevallen valt de schade niet onder je autoverzekering of aansprakelijkheidsverzekering. De kosten kunnen dan hoog oplopen. Het is in deze gevallen prettig als de schade vergoed wordt. Ook wanneer de caravan dermate beschadigd raakt dat deze niet meer gebruikt kan worden is een caravanverzekering wel erg handig. Veel verzekeraars bieden je namelijk de mogelijkheid om je caravan te verzekeren voor vervangend vervoer of een vervangend vakantieverblijf. Je kunt dan nog genieten van je vakantie. Je caravan verzekeren kan al v.a. €4,80 per maand!

Unive caravanverzekering
   •  Het hele jaar door verzekerd voor diefstal en schade
   •  Vervangend verblijf en repatriëring inbegrepen!
   •  5 jaar nieuwwaarde dekking

  Direct afsluiten

Univé caravanverzekering

Univé biedt als verzekeraar een simpele maar duidelijke caravanverzekering aan. Er is een standaard basisdekking die je tegen de meest voorkomende ongevallen etc dekt. Daarnaast biedt Univé de mogelijkheid om je caravanverzekering uit te breiden met extra aanvullende dekkingen. Hierdoor is het mogelijk om een zeer uitgebreide Univé caravanverzekering af te sluiten die voldoet aan al jouw wensen en eisen! De caravanverzekering Univé basis en de extra aanvullende dekkingen worden in de tabellen hieronder duidelijk uitgelegd. Welke dekkingen zijn er en wat houden deze in?

Caravanverzekering Univé

Univé heeft een duidelijke en heldere caravanverzekering, met een vrij uitgebreide basisdekking en met 2 aanvullende opties die los af te sluiten zijn. Mocht jouw caravan tijdens je vakantie in het buitenland om wat voor reden dan ook niet meer naar Nederland vervoerd kunnen worden, door bijvoorbeeld een ongeval. Dan zorgt de Univé caravanverzekering ervoor dat deze naar Nederland wordt teruggebracht. Heb je vervangend verblijf nodig? Ook geen probleem met de caravanverzekering Univé. Als blijkt dat de caravan gerepareerd kan worden, dan zal Univé dit via hun eigen schadeherstel netwerk doen. De voordelen hiervan zijn:

 • Haal en brengservice
 • Snelle en vakkundige reparaties
 • Gratis veiligheidscheck
 • 4 jaar garantie

De Univé caravanverzekering is kort samengevat:

 • Je caravan of vouwwagen is het hele jaar verzekerd
 • Wanneer de caravan gestolen wordt of total loss wordt verklaard krijg je de waarde vergoed van toen de caravan schade kreeg
 • Wanneer je de caravan nieuw hebt gekocht kun je kiezen voor nieuwwaardegarantie
 • Bij tweedehands koop bij een BOVAG- of FOCWA-bedrijf kun je kiezen voor 3 jaar aanschafwaardegarantie
 • Inboedel en accessoires zijn eenvoudig mee te verzekeren
 • Voor alle schade geldt een eigen risico van 100,- euro
 • 24/7 hulp via de Univé alarmcentrale

Basisdekking caravanverzekering Univé

DekkingInhoud
DiefstalNiets is zo vervelend als wanneer je caravan gestolen wordt. Univé vergoedt dan de dagwaarde. Echter, heb je de caravan nieuw gekocht? Dan vergoedt Univé tot en met 5 jaar oud de nieuwwaarde!
Brand, water en stormschadeMet de Univé caravanverzekering ben je gedekt tegen brand, water en stormschade. Als de caravan gerepareerd kan worden laat Univé de caravan repareren, anders wordt de dag/nieuwwaarde vergoedt.
OngevalEen ongeluk zit in een klein hoekje, wanneer je met je caravan een ongeluk krijgt, is deze al gauw zodanig zwaar beschadigd dat deze total loss is. Univé keert in dit geval de dagwaarde uit, tenzij je de caravan nieuw hebt gekocht, dan keren zij tot en met 5 jaar oud de nieuwwaarde uit!
NieuwwaardedekkingAls je caravan gestolen wordt, of total loss raakt door bv een ongeval, dan krijg je de dagwaarde vergoed. Maar, heb je de caravan nieuw gekocht? Dan krijg je tot en met 5 jaar de nieuwwaarde terug!
AanschafwaardedekkingAls je caravan gestolen wordt, of total loss raakt door bv een ongeval, dan krijg je de dagwaarde vergoed. Maar, heb je de caravan tweedehands gekocht? Dan krijg je tot en met 3 jaar de aanschafwaarde terug!
Vervangend verblijfTot €35,- per persoon per dag en 21 dagen lang. Dit is het bedrag dat je krijgt wanneer je vervangend verblijf nodig hebt als je caravan niet meer te gebruiken is op vakantie.
DekkingsgebiedDe Univé caravanverzekering is het hele jaar geldig in de BeNeLux en Duitsland. Tot 6 maanden aaneengesloten ook geldig in heel Europa

Aanvullende dekkingen

Aanvullende dekkinginhoud
HageldekkingVoor een stacaravan en een vouwwagen is dit al inbegrepen in de basisdekking, maar heb je een toercaravan, dan kun je deze dekking los afsluiten.
AccessoiresBij Univé kun je naast je caravan ook extra accessoires mee verzekeren. Onder accessoires wordt verstaan, een mover, de voortent, een schotelantenne, de fietsendrager etc. Maar ook de inboedel valt hieronder. Is de caravan nog geen jaar oud, dan wordt de nieuwwaarde gedekt, daarna geldt de vervangingswaarde

Vergelijk jouw Univé caravanverzekering

Naast de Univé caravanverzekering zijn er natuurlijk nog veel meer aanbieders van caravanverzekeringen. Alle aanbieders hebben hun eigen voor- en nadelen, eigen premies en eigen dekkingen. Voor een volledig overzicht van de caravanverzekeringen is het handig voor jou om deze te vergelijken. Krijg een compleet overzicht van de mogelijkheden, zoek de beste voor jouw situatie en sluit binnen 5 minuten je caravanverzekering af. Met een gerust gevoel op vakantie!

Lees hier meer over de caravanverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier