Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Univé Caravanverzekering

Wij regelen binnen 5 minuten je caravanverzekering!

 • Direct een offerte op maat
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk

Caravanverzekering niet verplicht, wel handig!

Een caravanverzekering verzekert je tegen schade en diefstal aan je caravan, toercaravan, stacaravan of vouwwagen. In sommige gevallen valt de schade niet onder je autoverzekering of aansprakelijkheidsverzekering. De kosten kunnen dan hoog oplopen. Het is in deze gevallen prettig als de schade vergoed wordt. Ook wanneer de caravan dermate beschadigd raakt dat deze niet meer gebruikt kan worden is een caravanverzekering wel erg handig. Veel verzekeraars bieden je namelijk de mogelijkheid om je caravan te verzekeren voor vervangend vervoer of een vervangend vakantieverblijf. Je kunt dan nog genieten van je vakantie. Je caravan verzekeren kan al v.a. €4,80 per maand!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Caravanverzekering met diefstaldekking

Diefstal is vaak een standaard dekking in de meeste caravanverzekeringen. Is je caravan gestolen dan krijg je vaak de schade op dezelfde manier vergoed als bij normale schade. De hoogte van het uit te keren bedrag verschilt wel per verzekeraar. Ga je je (nieuwe) caravan verzekeren, let dan goed op de hoogte van het bedrag wat je uitgekeerd krijgt bij diefstal. Wil je advies van onze experts op het gebied van diefstaldekking? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk aanvullende dekkingen

Caravan verzekeren tegen schade en hagelschade

Is hagelschade niet gewoon schade? Helaas niet! Schade ontstaan door hagel dien je apart mee te verzekeren bij het afsluiten van een caravanverzekering. Heb je een hagelbestendig dak? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alleen overige schades te verzekeren. De meeste verzekeraars bieden standaard een casco caravanverzekering aan. In dit geval is je caravan verzekerd tegen de dagwaarde. Op het moment dat de betreffende vouwwagen total loss wordt verklaard, dan ontvang je de geschatte waarde op het moment van het ontstaan van de schade. Dit bedrag zal altijd lager zijn dan de nieuwwaarde van je caravan.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk caravan verzekeren

Als je een nieuwe, of een zo goed als nieuwe caravan wilt verzekeren, dan is het wellicht verstandig om een allrisk caravanverzekering af te sluiten. Een allrisk caravan verzekering dekt de nieuwwaarde van je caravan. Deze vorm van caravan verzekeren is duurder dan een standaard caravanverzekering. Als je dus bijvoorbeeld een ongeluk krijgt en je caravan wordt total loss verklaard, dan keert je verzekeraar een bedrag uit waarmee je een gelijkwaardige nieuwe caravan kunt kopen. Na 3 of 5 jaar verloopt deze nieuwwaarde regeling. Is je caravan ouder dan 3 of 5 jaar? Check dan de voorwaarden van de verzekeraars! Uiteraard weten wij precies bij welke verzekeraar je een goede nieuwwaarderegeling kunt meeverzekeren.

Bekijk aanvullende dekkingen
Een caravanverzekering verzekert je tegen schade en diefstal aan je caravan, toercaravan, stacaravan of vouwwagen. In sommige gevallen valt de schade niet onder je autoverzekering of aansprakelijkheidsverzekering. De kosten kunnen dan hoog oplopen. Het is in deze gevallen prettig als de schade vergoed wordt. Ook wanneer de caravan dermate beschadigd raakt dat deze niet meer gebruikt kan worden is een caravanverzekering wel erg handig. Veel verzekeraars bieden je namelijk de mogelijkheid om je caravan te verzekeren voor vervangend vervoer of een vervangend vakantieverblijf. Je kunt dan nog genieten van je vakantie. Je caravan verzekeren kan al v.a. €4,80 per maand!

Unive caravanverzekering
   •  Het hele jaar door verzekerd voor diefstal en schade
   •  Vervangend verblijf en repatriëring inbegrepen!
   •  5 jaar nieuwwaarde dekking

  Direct afsluiten

Univé caravanverzekering

Univé biedt als verzekeraar een simpele maar duidelijke caravanverzekering aan. Er is een standaard basisdekking die je tegen de meest voorkomende ongevallen etc dekt. Daarnaast biedt Univé de mogelijkheid om je caravanverzekering uit te breiden met extra aanvullende dekkingen. Hierdoor is het mogelijk om een zeer uitgebreide Univé caravanverzekering af te sluiten die voldoet aan al jouw wensen en eisen! De caravanverzekering Univé basis en de extra aanvullende dekkingen worden in de tabellen hieronder duidelijk uitgelegd. Welke dekkingen zijn er en wat houden deze in?

Caravanverzekering Univé

Univé heeft een duidelijke en heldere caravanverzekering, met een vrij uitgebreide basisdekking en met 2 aanvullende opties die los af te sluiten zijn. Mocht jouw caravan tijdens je vakantie in het buitenland om wat voor reden dan ook niet meer naar Nederland vervoerd kunnen worden, door bijvoorbeeld een ongeval. Dan zorgt de Univé caravanverzekering ervoor dat deze naar Nederland wordt teruggebracht. Heb je vervangend verblijf nodig? Ook geen probleem met de caravanverzekering Univé. Als blijkt dat de caravan gerepareerd kan worden, dan zal Univé dit via hun eigen schadeherstel netwerk doen. De voordelen hiervan zijn:

 • Haal en brengservice
 • Snelle en vakkundige reparaties
 • Gratis veiligheidscheck
 • 4 jaar garantie

De Univé caravanverzekering is kort samengevat:

 • Je caravan of vouwwagen is het hele jaar verzekerd
 • Wanneer de caravan gestolen wordt of total loss wordt verklaard krijg je de waarde vergoed van toen de caravan schade kreeg
 • Wanneer je de caravan nieuw hebt gekocht kun je kiezen voor nieuwwaardegarantie
 • Bij tweedehands koop bij een BOVAG- of FOCWA-bedrijf kun je kiezen voor 3 jaar aanschafwaardegarantie
 • Inboedel en accessoires zijn eenvoudig mee te verzekeren
 • Voor alle schade geldt een eigen risico van 100,- euro
 • 24/7 hulp via de Univé alarmcentrale

Basisdekking caravanverzekering Univé

DekkingInhoud
DiefstalNiets is zo vervelend als wanneer je caravan gestolen wordt. Univé vergoedt dan de dagwaarde. Echter, heb je de caravan nieuw gekocht? Dan vergoedt Univé tot en met 5 jaar oud de nieuwwaarde!
Brand, water en stormschadeMet de Univé caravanverzekering ben je gedekt tegen brand, water en stormschade. Als de caravan gerepareerd kan worden laat Univé de caravan repareren, anders wordt de dag/nieuwwaarde vergoedt.
OngevalEen ongeluk zit in een klein hoekje, wanneer je met je caravan een ongeluk krijgt, is deze al gauw zodanig zwaar beschadigd dat deze total loss is. Univé keert in dit geval de dagwaarde uit, tenzij je de caravan nieuw hebt gekocht, dan keren zij tot en met 5 jaar oud de nieuwwaarde uit!
NieuwwaardedekkingAls je caravan gestolen wordt, of total loss raakt door bv een ongeval, dan krijg je de dagwaarde vergoed. Maar, heb je de caravan nieuw gekocht? Dan krijg je tot en met 5 jaar de nieuwwaarde terug!
AanschafwaardedekkingAls je caravan gestolen wordt, of total loss raakt door bv een ongeval, dan krijg je de dagwaarde vergoed. Maar, heb je de caravan tweedehands gekocht? Dan krijg je tot en met 3 jaar de aanschafwaarde terug!
Vervangend verblijfTot €35,- per persoon per dag en 21 dagen lang. Dit is het bedrag dat je krijgt wanneer je vervangend verblijf nodig hebt als je caravan niet meer te gebruiken is op vakantie.
DekkingsgebiedDe Univé caravanverzekering is het hele jaar geldig in de BeNeLux en Duitsland. Tot 6 maanden aaneengesloten ook geldig in heel Europa

Aanvullende dekkingen

Aanvullende dekkinginhoud
HageldekkingVoor een stacaravan en een vouwwagen is dit al inbegrepen in de basisdekking, maar heb je een toercaravan, dan kun je deze dekking los afsluiten.
Accessoires Bij Univé kun je naast je caravan ook extra accessoires mee verzekeren. Onder accessoires wordt verstaan, een mover, de voortent, een schotelantenne, de fietsendrager etc. Maar ook de inboedel valt hieronder. Is de caravan nog geen jaar oud, dan wordt de nieuwwaarde gedekt, daarna geldt de vervangingswaarde

Vergelijk jouw Univé caravanverzekering

Naast de Univé caravanverzekering zijn er natuurlijk nog veel meer aanbieders van caravanverzekeringen. Alle aanbieders hebben hun eigen voor- en nadelen, eigen premies en eigen dekkingen. Voor een volledig overzicht van de caravanverzekeringen is het handig voor jou om deze te vergelijken. Krijg een compleet overzicht van de mogelijkheden, zoek de beste voor jouw situatie en sluit binnen 5 minuten je caravanverzekering af. Met een gerust gevoel op vakantie!

Veel gestelde vragen over caravanverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: S. Davids

Beantwoord door: Bart Houtman op 20/05/2019

De kosten van een caravanverzekering zijn afhankelijk van de dekking die je wenst. Vaak is er een basisdekking en kan je je verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Onder de basisdekking vallen onder andere diefstal, inbraak, brand- en stormschade. Met een aanvullende dekking kun je je caravan verzekeren voor zaken zoals hagelschade, schade aan je inboedel en accessoires. Daarnaast wordt de hoogte van de premie bepaalt door je (gewenste) eigen risico. Je kunt je caravan al verzekeren v.a. €4,80

Vraag van: R. van Daalsem

Beantwoord door: Bart Houtman op 20/05/2019

Jazeker! Wij kunnen je helpen om de juiste caravanverzekering met dekking tegen hagelschade te vinden. Om je te helpen met opzeggen kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Vraag van: F. v/d hals

Beantwoord door: Bart Houtman op 19/05/2019

Als jouw caravan, aanhangwagen of vouwwagen gekoppeld is aan jouw verzekerde auto, dan ben je gratis meeverzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Is jouw caravan of vouwwagen niet gekoppeld aan jouw autoverzekering, dan loopt de WA-dekking via jouw aansprakelijkheidsverzekering. Schade aan jouw caravan onderweg of thuis is niet meeverzekerd via jouw autoverzekering en deze schade kan erg hoog oplopen. Het is dus van belang wanneer de schade aan jouw caravan ontstaat en wiens schuld dat is! Zonder een caravanverzekering kan het dus voorkomen dat jouw caravan total loss wordt verklaard en dat je daadwerkelijk alles kwijt bent. Sluit je wel een caravanverzekering af, dan weet je in ieder geval zeker dat de kosten die gemaakt moeten worden om het te repareren worden vergoed. Bijna elke caravanverzekering kun je in veel gevallen op maat samenstellen. Je hebt verschillende keuzes op het gebied van eigen risico en dekkingen. Veel verzekeraars brengen dit onder in verschillende pakketten. Ga je een caravanverzekering vergelijken, dan zal je zien dat iedere verzekeraar een basisverzekering met aanvullende pakketten of dekkingen aanbiedt. In de onderstaande tabellen gaan we nader in op de gemiddelde basisverzekering en op de aanvullende opties die aan de basisverzekering toegevoegd kunnen worden.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 caravanverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Caravan verzekeren op maat

Zelf je caravanverzekering samenstellen!

Breid je caravanverzekering uit met schade- en diefstaldekking voor je accessoires

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude caravanverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude caravanverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe caravanverzekering!
 • Extra korting caravanverzekering?
  Combineer je caravanverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.