Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Univé rechtsbijstandverzekering?

Ontdek de voordelen van de rechtsbijstandverzekering van Univé.

Vergelijk rechts- bijstandverzekeringen

 • Vergelijk Klaverblad met andere rechtsbijstandverzekeringen!
 • Extra korting bij elke extra verzekering!
 • Hulp nodig? Chat, bel of WhatsApp ons op 035-6857888!
Start vergelijken

Goede rechtsbijstand? Ga voor Univé

Ook bij de bekende verzekeraar Univé kun je een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Met de Univé rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van een uitgebreide dekking tegen een scherpe premie. Belangrijke pluspunten van deze rechtsbijstandverzekering zijn dat je geen eigen risico betaalt en dat er geen wachttijd is. Ontdek meer!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Rechtsbijstand Univé

Met de rechtsbijstandverzekering van Univé ben je zeker van rechtshulp bij bijvoorbeeld een ontslag, een arbeidsconflict of conflicten in het verkeer. Met een rechtsbijstandverzekering voorkom je hoge juridische kosten.

Bekijk de dekking

Aanvullende dekkingen

Univé heeft drie soorten rechtsbijstandverzekeringen: verkeer, budget en optimaal. Als je kiest voor optimaal heb je de basis 'consument en wonen'. Deze verzekering is uit te breiden. Zo kan je ook nog kiezen voor 'motorvoertuigen', 'inkomen en sociale voorzieningen', 'medisch' en 'fiscaal en vermogen'.

Bekijk de aanvullende dekkingen

Eigen risico

Kies je voor een jurist van Univé Rechtshulp? Dan betaal je geen eigen risico. Maar wanneer je zelf een advocaat kiest of voor de rechter moet komen, betaal je een eigen risico van €250,-.

Bekijk het eigen risico

Univé Rechtsbijstandverzekering

Er kunnen situaties zijn waarbij je juridische hulp nodig hebt. Hierbij kun je denken aan een ontslag of een arbeidsconflict. Maar ook aan een conflict in het verkeer. De kosten voor juridische hulp kunnen enorm oplopen. Wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt, kun je deze hoge kosten voorkomen. Univé heeft diverse pakketten. Hiermee ben je verzekerd voor deze situaties. De juridische kosten worden dan gedekt door Univé. Wat betreft de rechtsbijstandverzekering heb je keuze uit drie pakketten. Je kunt kiezen uit Verkeer, Budget of Optimaal. Het voordeel van deze verzekeringen is dat je geen wachttijd hebt. Daarnaast is de premie voor deze verzekering erg gunstig.

Rechtsbijstandverzekering verkeer

Met deze verzekering ben je gedekt voor rechtsbijstand in het verkeer. Deze verzekering geldt voor alle voertuigen die je hebt. Daarnaast geldt deze verzekering niet alleen voor jou. Ook gezinsleden die op dat moment verkeersdeelnemer zijn, maken gebruik van deze dekking. Is er sprake van een conflict zoals schade in het verkeer? Dan kan Univé jou ondersteunen met juridische bijstand.

Budget rechtsbijstandverzekering

De deze dekking krijg je juridische hulp en ondersteuning bij de meest voorkomende conflicten. Hierbij moet je denken aan conflicten op het werk. Of over bijvoorbeeld een uitkering. De budget verzekering is een van de meest gekozen pakketten. In de basis is dit een goede dekking.

Optimaal rechtsbijstandverzekering

Kies je voor deze dekking? Dan ben je uitgebreid verzekerd. Deze verzekering heeft een hele brede dekking. Je bent bijvoorbeeld verzekerd bij een conflict met een zorgverlener of de buren. Ontstaat er ruzie over de erfenis? Ook dan helpt deze dekking je daarbij. Deze optimale dekking kun je zelf samenstellen. Het heeft als basis ‘Consument en wonen’. Daarnaast kan je nog andere modules afsluiten. Je kunt kiezen uit ‘Motorvoertuigen’, ‘Inkomen en sociale voorzieningen’, ‘Medisch’ en ‘Fiscaal en vermogen’. Deze polis is af te sluiten per persoon maar ook voor een gezin.

Eigen risico

Je hoeft geen eigen risico te betalen als je een jurist kiest van Univé Rechtshulp. Wanneer je zelf een advocaat kiest of naar de rechter moet, betaal je €250,- eigen risico. Bij Univé wordt gewerkt met een minimaal belang. Dit bedrag is €100,-. Schades die minder dan €100,- kosten, worden niet behandeld. Maar je staat er niet alleen voor. Je krijgt dan advies van een rechtshulpverlener. Dit minimale belang geldt niet bij echtscheidingmediation, in het verkeer of bij strafzaken.

Univé rechtsbijstandverzekering afsluiten of vergelijken

Is deze Univé rechtsbijstandverzekering helemaal wat jij zoekt? Neem contact met ons op. Dan sluiten we de verzekering meteen voor je af! Wil je liever nog wat meer informatie? Ook daarvoor kun je bij ons terecht. Om de beste verzekering te vinden, kun je vergelijken. Er zijn veel aanbieders en iedere verzekering is net wat anders. Daarom hebben we voor jou een vergelijker gemaakt. Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen en vind de beste voor jou! Heb je hulp nodig? Ook dan staan we voor je klaar.

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering van Univé

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Niels

Beantwoord door: Vincent Schokker op 13/08/2021

Hoeveel premie je betaalt voor de Univé rechtsbijstandverzekering is zo niet te zeggen. Het hangt namelijk af van welke dekking je kiest. Ook wordt er gekeken naar of je alleenstaand bent of dat je je verzekerd voor het hele gezin. Maar we kunnen je wel verzekeren dat je met een rechtsbijstandverzekering goedkoper uit bent dan wanneer je zelf een advocaat inschakelt. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Albert

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/08/2021

Als particulier ben je meteen verzekerd en is er dus geen wachttijd. Er is alleen een wachttijd bij echtscheidingmediation. Uiteraard zijn bestaande conflicten niet verzekerd. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Noah

Beantwoord door: Vincent Schokker op 08/07/2021

Bij Univé kan je kiezen uit drie soorten rechtsbijstandverzekeringen: rechtsbijstandverzekering verkeer, budget rechtsbijstandverzekering op de optimaal rechtsbijstandverzekering. Kies je voor die laatste? Dan heb je als basis 'consument en wonen'. Maar je kan dit nog uitbreiden met 'motorvoertuigen', 'inkomen en sociale voorzieningen', 'medisch' en 'fiscaal en vermogen'. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Hans

Beantwoord door: Vincent Schokker op 29/06/2021

Wanneer je kiest vaan een jurist van Univé Rechtshulp hoef je geen eigen risico te betalen. Kies je voor een andere advocaat of moet je voor de rechter komen? Dan betaal je een eigen risico van €250,-. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk met andere rechtsbijstandverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct goed geholpen
 • Rechtsbijstandverzekering op maat

Kies jouw rechtsbijstandverzekering!

Ontdek direct welke rechtbijstandverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige rechtsbijstandverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe rechtsbijstandverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Rechtsbijstandverzekering?
  Ben je op zoek naar de juiste rechtsbijstandverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw rechtsbijstandverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.