Start vergelijken

Univé scooterverzekering

Met de veelzijdige scooterverzekering van Univé kun je kiezen uit één van de drie dekkingen: WA, WA beperkt casco of de allrisk scooterverzekering. Met de Univé scooterverzekering regel je alles snel en gemakkelijk online, zonder gedoe. Je profiteert direct van de aantrekkelijke no-claim korting en je bouwt schadevrije jaren op. Het loont dus als je lang schadevrij rijdt!

 •  Vergelijk op basis van je eigen scooter
 •  Kies de dekking die bij jouw scooter past!
 •  Direct online afsluiten bij de verzekeraar!

Univé scooterverzekering: de voordelen

 • Binnen 5 minuten een scooterverzekering.
 • Direct 50% no-claimkorting.
 • 24/7 hulp via Univé Alarmcentrale.
 • Voordelige 20+ premie.
 • Helm is meeverzekerd
 • 10% korting als je al een schadeverzekering bij Univé hebt!

Hierbij geldt: hoe meer schadeverzekeringen je hebt aangesloten, hoe hoger je korting oploopt. Deze korting wordt gelijk verrekend in je premie.

Dekkingen van de Univé scooterverzekering

De Univé scooterverzekering is te verkrijgen in drie verschillende vormen, namelijk:

 • WA
 • WA beperkt casco
 • Allrisk scooterverzekering

Jij hebt zelf de keuze welke scooterverzekering en dekkingen jij neemt. Bekijk goed welke pakket het best bij jouw situatie past en of je nog een aanvullende dekking nodig hebt. Hieronder leggen wij jou uit wat deze verzekeringsvormen inhouden!

WA

Dit is de Wettelijk Aansprakelijkheid. Hierbij worden alleen de schade vergoedt, die jij hebt veroorzaakt met je scooter aan anderen.

WA beperkt casco

Naast de WA waarbij je bent verzekerd, ben je hier ook voor andere ongevallen verzekerd. Denk hierbij aan schade door hagel, storm of brand. Ook is je scooter verzekerd wanneer er sprake is van diefstal. Naast je standaardslot, is het wel verplicht om een categorie 3 ART-goedgekeurd veiligheidsslot in bezit te hebben. Anders is het verzekeren bij diefstal helaas niet mogelijk.

Allrisk

Hierbij heb je de volledig casco. Je bent dan tegen bijna alle schade verzekerd, die je met je scooter hebt gemaakt. Ook hierbij geldt, net als bij de WA beperkt casco verzekering, dat je een categorie 3 ART-goedgekeurd veiligheidsslot in bezit moet hebben. Bij een nieuwe of een tweedehandse scooter, krijg je in het 1e jaar na aankoop de aanschafwaarde vergoed. Univé raadt dus aan om altijd de aankoopnota van de scooter goed te bewaren.

Aanvullende dekkingen

Bij de verzekeringen hierboven is het mogelijk om dit uit te breiden met verschillenden dekkingen. Univé biedt hierbij rechtshulp verkeer, opzittende verzekering en Univé Pechhulp.

 • Rechtshulp verkeer

Voor €30,25 per jaar ben je al verzekerd tegen deze dekking, dit bedrag in inclusief assurantiebelasting. Hierbij ben je verzekerd voor deskundige juridische bijstand, dit komt goed van pas wanneer je kwesties hebt over je scooter op juridisch gebied.

 • Opzittende verzekering

Voor €5,00 per jaar ben je al verzekerd voor een opzittende verzekering. Hierbij krijg je bij blijvende invaliditeit of de nabestaanden van een passagier een bedrag van de verzekeraar uitgekeerd.

 • Univé pechhulp

Dit is een breng- en haalservice vanuit Univé zelf. Hiermee ben je verzekerd binnen Nederland, wanneer je bijvoorbeeld onderweg een aanrijding of pech hebt. Univé brengt jouw scooter dan vervolgens naar de reparateur of je woonadres. Deze pechhulp is 24/7 te bereiken op hun mobiele nummer.

Eigen risico

Er geldt een eigen risico bij schade aan je scooter. Bij het afsluiten van een WA beperkt casco en de All risk-verzekering wordt er een eigen risico van €100,00 vermeld. Soms rijden de kinderen van de eigenaar van de scooter op de scooter, hiervoor gelden speciale regels. Wanner je kind niet op de polis vermeld staat, is er een extra eigen risico van €500,00 als er een ongeluk gebeurd. Het is daarom handig om de naam van je kind door te geven. Hiermee kan hij of zij ook schadevrije jaren opbouwen.

Handig om te weten

Een wettelijk aansprakelijkheidsverzekering is wettelijk voor iedere eigenaar van een scooter verplicht. De verschillende scooterverzekeringen kun je dagelijks opzeggen. Bij het niet opzeggen van het contract, wordt het contract na een jaar automatisch verlengd. Bij het beëindigen van de verzekering kun je gerust de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd, meenemen naar de volgende verzekering.

Vergelijken

Naast deze heldere uitleg over de Univé scooterverzekering, raden wij aan om toch je scooterverzekering te vergelijken! Op Vergelijkdirect.com hebben wij een aantal verzekeraars voor jou met elkaar vergeleken!

Lees hier meer over de scooterverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier