Bereken je premie

AFM Vergunningnummer 12044269 KiFiD 300.016415

 

Als je in Nederland woont en je bent in het bezit van een scooter, dan ben je verplicht om een scooterverzekering af te sluiten. De goedkoopste scooterverzekering is de WA-verzekering. Maar waarom moet je jouw scooter verzekeren? Je moet je scooter verzekeren, omdat de schade die je bij anderen veroorzaakt dan in ieder geval gedekt wordt. Dan hoef je zelf niet voor hoge kosten op te draaien. Wanneer je op zoek bent naar een goedkope scooterverzekering, kun je een scooterverzekering vergelijken op Vergelijkdirect.com. Daar vind je ongetwijfeld de beste en goedkoopste scooterverzekering voor jou!

Scooter verzekeren: de verschillende verzekeringen

Naast de goedkoopste scooterverzekering (WA-verzekering) heb je nog twee andere verzekeringen waarmee je jouw scooter kan verzekeren. Je scooter verzekeren kan ook met een WA beperkt casco of allrisk scooterverzekering. Maar wat dekken deze verzekeringen nu precies? Hieronder volgt de uitleg. Na het lezen van deze uitleg zal je een beter idee hebben van welke scooterverzekering jij wil. Een scooterverzekering vergelijken zal je vervolgens helpen met het kiezen van de juiste verzekeraar.

WA scooterverzekering

De WA scooterverzekering is de goedkoopste scooterverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor scooterbezitters. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen scooter, hiervoor moet je een WA beperkt casco of een allrisk scooterverzekering afsluiten. De WA-verzekering is de perfecte verzekering als je op zoek bent naar een goedkope scooterverzekering.

WA beperkt casco scooterverzekering

Dit is ook een relatief goedkope scooterverzekering als je het vergelijkt met een allrisk scooterverzekering. De WA beperkt casco scooterverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je scooter, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco scooterverzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA verzekering. Je kunt een WA beperkt casco scooterverzekering vergelijken op Vergelijkdirect.com!

Allrisk scooterverzekering

De allrisk scooterverzekering is de meest uitgebreide scooterverzekering die er is. Met deze scooterverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt. Daarnaast ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen scooter. Wil je dus geen risico lopen, sluit dan de allrisk scooterverzekering af. Let wel op, de allrisk scooterverzekering keert geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of verboden middelen. Net als bij een WA-verzekering en een WA beperkt casco verzekering kun je ook een allrisk scooterverzekering vergelijken. Een scooterverzekering vergelijken zal je helpen met het kiezen van een verzekering.

Aanvullende dekkingen

Je kunt er bij elke scooterverzekering voor kiezen om er één of meerdere aanvullende dekkingen naast af te sluiten. Zelfs bij de goedkoopste scooterverzekering is dit mogelijk.  Er zijn verschillende aanvullende dekkingen die je kunt afsluiten om je scooter en jezelf beter te beschermen. Door het afsluiten van deze extra dekkingen gaat je premie natuurlijk wel omhoog. Je scooter verzekeren met extra dekkingen kan met de volgende aanvullende dekkingen:

 • Ongevallenverzekering
  Na een ongeval kun je ernstige fysieke letsel hebben opgelopen. Met de ongevallenverzekering ben je tegen een deel van de kosten gedekt. Je krijgt namelijk een bedrag uitgekeerd. Wanneer je komt te overlijden, krijgen je nabestaanden een uitkering uitgekeerd. Een scooterverzekering vergelijken zal je helpen met het vinden van een verzekeraar die deze aanvullende dekking aanbiedt.
 • Pechhulp
  Het kan zomaar voorkomen dat je met pech langs de weg staat. Gelukkig is daar iets voor in het leven geroepen: de pechhulpdekking. Per verzekeraar verschilt het hoe deze dekking wordt ingevuld. De ene verzekeraar haalt jou en je scooter op en brengt je naar huis en een andere verzekeraar stuurt iemand langs die ter plekke jouw scooter repareert. Het verschilt ook per verzekeraar of ze je ook in het buitenland helpen met pechhulp. Dit zal je in de voorwaarden moeten opzoeken. Dit is een handige dekking om naast je goedkope scooterverzekering af te sluiten.
 • Rechtsbijstand
  Met deze aanvullende dekking wordt een jurist vergoed die jou helpt met een geschil. Dit geschil kun je hebben met iemand na een ongeluk over wiens schuld het is, maar je kunt ook een geschil hebben met je monteur. Dit is een handige aanvullende dekking om gemaakte kosten op de andere partij te verhalen.
 • Accessoires
  Bij het scooter verzekeren kun je er vaak ook voor kiezen om je accessoires mee te laten verzekeren. Om erachter te komen bij welke verzekeraar dit wel kan en bij welke verzekeraar niet, zal een scooterverzekering vergelijken zeker helpen. Met accessoires worden vaak je kleding en helm bedoeld. Het verschilt ook per verzekeraar tot welk bedrag je accessoires zijn vergoed.

Scooterverzekeraars

Wij, Vergelijkdirect.com, hebben van alle vergelijkers het breedste aanbod aan verzekeraars. In onderstaand overzicht zie je met welke verzekeraars wij een partnerschap hebben. Wil jij je scooter verzekeren? – dan kun jij bij al deze verzekeraars een goedkope scooterverzekering afsluiten.

Scooterslot

Wanneer je scooter gestolen wordt, wil je natuurlijk dat deze schade wordt vergoed door je verzekeraar. Maar het kan voorkomen dat je verzekeraar de schade niet vergoed. Je verzekeraar zal de schade niet vergoeden als je niet minstens een ART 3 goedgekeurd veiligheidslot aan je scooter hebt liggen. Heb je jouw scooter wel op slot gelegd met dit slot? – dan hoef jij je geen zorgen te maken. De schade zal dan worden vergoed. Let wel goed op per verzekeraar. Het kan voorkomen dat een verzekeraar minstens een ART 4 slot aan je scooter wil zien liggen.

Premie

De hoogte van je premie hangt af van de verzekering die je hebt gekozen en van de aanvullende dekkingen die je daarnaast hebt afgesloten. Echter zijn er ook nog andere zaken die invloed hebben op je premie. Hierdoor weet je precies hoe je de goedkoopste scooterverzekering moet afsluiten.

Eigen risico

Bij sommige verzekeraars en verzekeringen wordt er een eigen risico gehanteerd. Het bedrag waar dit eigen risico ut bestaat, verschilt per verzekering. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het eigen risico is, des te lager is de gemiddelde premie die je moet betalen. Wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste scooterverzekering, kun je dus op zoek gaan naar een scooterverzekering met een hoog eigen risico. Een scooterverzekering vergelijken kan gelukkig op Vergelijkdirect.com.

Schadevrije jaren

Er is een manier om een lagere premie te realiseren. Per jaar dat je geen schade rijdt, stijgt namelijk je no-claimkorting. Het kan na enkele jaren voorzichtig rijden zomaar zijn dat je 75% tot 80% no-claimkorting hebt.  Een scooterverzekering vergelijken zal je helpen met het kiezen van een verzekering. Hoeveel de maximale no-claimkorting is per verzekeraar zal je wel in de voorwaarden moeten lezen.

Veiligheid

Je kunt een goedkope scooterverzekering afsluiten om gedekt te zijn tegen de schade die je bij een ander veroorzaakt. Het is wel wettelijk bepaald dat je scooter maar 45 kilometer per uur mag rijden. Opgevoerde scooters zijn niet verzekerd. Veroorzaak je dus veel schade met je opgevoerde scooter, dan kan de verzekeraar de schade op jou verhalen. Wees dus verstandig en voer je scooter niet op. Je scooter verzekeren is dan niet zinloos. Een scooterverzekering vergelijken zal je helpen met het maken van een keuze. Binnen een paar minuten heb jij door te vergelijken een goedkope scooterverzekering gevonden.

Scooterverzekering vergelijken

Er zijn een hoop scooterverzekeraars waar je een goedkope scooterverzekering kunt afsluiten. Vandaar dat het lastig is om een goede keuze te maken. Als je zeker wilt weten dat je een goede keuze maakt, begin dan met een scooterverzekering vergelijken op Vergelijkdirect.com en krijg de beste en goedkoopste scooterverzekering. Je krijgt gegarandeerd een scooterverzekering die aansluit bij jouw behoeftes en wensen! Een scooterverzekering vergelijken doe je dus op Vergelijkdirect.com!

Goede klantenservice, heldere vergelijking kunnen maken voor mijn Ducati monster en tevreden met de gevonden verzekering!
- Soest
2 klanten waarderen ons gemiddeld met een 10/10

Verzekeraars

We hebben van alle vergelijkers het breedste aanbod aan verzekeraars. In onderstaand overzicht zie je met welke verzekeraars wij een partnerschap hebben.

centraalbeheer
anwb
meeus
inshared
ohra
aon
witgeld
zelf
fbto
deltalloyd
nationalenederlanden
ditzo

Reviews

Het onderstaande resultaat komt van VerzekeraarsInBeeld. Dit gebeurt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars vinden het belangrijk dat zij open zijn over hun prestaties. In 2017 doen 48 verzekeraars mee aan het onderzoek.

bar74

bar72

bar75

bar74

Het onderzoek is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS.

Meeus scooterverzekering
02-01-2015 | Jordi
Ik heb de verzekering vandaag afgesloten. Heb dus nog geen ervaringen met jullie m.b.t. bromfietsen. Ik vond het makkelijk om de gegevens in te vullen en af te sluiten. Prima om te doen!
Univé scooterverzekering
16-12-2014 | Mark
De site is duidelijk, simpel en te nemen stappen zijn makkelijk. Bij andere site is het vaak een hele puzzel en dan haak ik al af.
Centraal Beheer scooterverzekering
| Fatima
Altijd duidelijk vermeld wat/ hoe/ waar te vinden Rekeningenoverzicht duidelijk en gemakkelijk overmaken, ook meldingen per email. Vind ook het concept dat geen schade loont voor allen een goed punt.
Inshared scooterverzekering
28-04-2014 | Jan
ik had al een scooter verzekering bij Inshared. door de gemakkelijke en snel werkende hulp van de chat met een medewerker had ik in 2 minuten antwoord en had ik 4 minuten later mijn tweede scooter verzekerd. helemaal top.
HEMA scooterverzekering
11-07-2014 | Artem
Dit is mijn eerste verzekering bij Hema dus ervaring is er nog niet, maar ik vond de website wel superduidelijk en makkelijk, zelfs voor mij en dat zegt wat.
ANWB scooterverzekering
04-08-2014 | Laura
Website werkt prima en afsluiten gaat lekker snel! Prima geregeld dus.
MEER REVIEWS

Veelgestelde vragen

We snappen natuurlijk dat vragen over verzekeringen een beetje saai zijn om te stellen. Daarom beantwoorden we ze op een korte en simpele manier. Mocht je onverhoopt nog vragen hebben dan kan je ze altijd stellen via een van onze contactmogelijkheden.

Is een scooterverzekering verplicht?

Ja, als je in het bezit bent van een scooter, dien je minimaal een WA (wettelijke aansprakelijkheid) dekking af te sluiten. Dit kun je eventueel uitbreiden met een WA+ of allriskverzekering.

Wat is een goed slot voor mijn scooter?

Je scooter moet beschikken over een ART-veiligheidsslot. Voor extra veiligheid, neem dan nog een extra slot erbij. Let erop dat jouw slot niet op de grond ligt, anders kan het eventueel beschadigd worden.

Kan ik schadevrije jaren van/naar mijn auto- of motorverzekering meenemen?

Ja, dat is in de meeste gevallen mogelijk. Als je jouw auto- of motorverzekering stop laat zetten, kun je de schadevrije jaren overnemen naar je scooterverzekering. Andersom is dit ook mogelijk.

Moet elke scooter van een kenteken voorzien zijn?

Elke bromfiets, e-scooter, snorfiets, brommobiel en scooter is verplicht voorzien te zijn van een kenteken. Als het goed is zijn deze al standaard voorzien van een kenteken. Op een invalidewagen en scootmobiel zit overigens geen kenteken.

Wat moet ik doen als mijn scooter gestolen is?

Als je scooter gestolen is, dan moet je dit zo snel mogelijk melden aan jouw verzekeraar. Geef alle informatie door, zodat je verzekeraar alles te weten komt. Vervolgens is het verstandig om direct aangifte te doen in het geval van diefstal, joyriding en aanrijding door een onbekende dader.