Start vergelijken

Scooterverzekering

Als je in Nederland woont en je bent in het bezit van een scooter, dan ben je verplicht om een scooterverzekering af te sluiten. De goedkoopste scooterverzekering is de WA-verzekering. Maar waarom moet je jouw scooter verzekeren? Je moet je scooter verzekeren, omdat de schade die je bij anderen veroorzaakt dan in ieder geval gedekt wordt. Dan hoef je zelf niet voor hoge kosten op te draaien. Wanneer je op zoek bent naar een goedkope scooterverzekering, kun je een scooterverzekering vergelijken op Vergelijkdirect.com. Daar vind je ongetwijfeld de beste en goedkoopste scooterverzekering voor jou!


 •  Vergelijk overzichtelijk scooterverzekeringen
 •  Kies de dekking die bij jouw scooter past!
 •  Direct online afsluiten bij de verzekeraar!
10
Beste vergelijker die ik heb gezien tot nu toe! Gemakkelijk te gebruiken.
- Woerden
22 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10

Scooter verzekeren: de verschillende verzekeringen

Naast de goedkoopste scooterverzekering (WA-verzekering) heb je nog twee andere verzekeringen waarmee je jouw scooter kan verzekeren. Je scooter verzekeren kan ook met een WA beperkt casco of allrisk scooterverzekering. Maar wat dekken deze verzekeringen nu precies? Hieronder volgt de uitleg. Na het lezen van deze uitleg zal je een beter idee hebben van welke scooterverzekering jij wil. Een scooterverzekering vergelijken zal je vervolgens helpen met het kiezen van de juiste verzekeraar.

WA scooterverzekering

De WA scooterverzekering is de goedkoopste scooterverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor scooterbezitters. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen scooter, hiervoor moet je een WA beperkt casco of een allrisk scooterverzekering afsluiten. De WA-verzekering is de perfecte verzekering als je op zoek bent naar een goedkope scooterverzekering.

WA beperkt casco scooterverzekering

Dit is ook een relatief goedkope scooterverzekering als je het vergelijkt met een allrisk scooterverzekering. De WA beperkt casco scooterverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je scooter, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco scooterverzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA verzekering. Je kunt een WA beperkt casco scooterverzekering vergelijken op Vergelijkdirect.com!

Allrisk scooterverzekering

De allrisk scooterverzekering is de meest uitgebreide scooterverzekering die er is. Met deze scooterverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt. Daarnaast ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen scooter. Wil je dus geen risico lopen, sluit dan de allrisk scooterverzekering af. Let wel op, de allrisk scooterverzekering keert geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of verboden middelen. Net als bij een WA-verzekering en een WA beperkt casco verzekering kun je ook een allrisk scooterverzekering vergelijken. Een scooterverzekering vergelijken zal je helpen met het kiezen van een verzekering.

Aanvullende dekkingen

Je kunt er bij elke scooterverzekering voor kiezen om er één of meerdere aanvullende dekkingen naast af te sluiten. Zelfs bij de goedkoopste scooterverzekering is dit mogelijk.  Er zijn verschillende aanvullende dekkingen die je kunt afsluiten om je scooter en jezelf beter te beschermen. Door het afsluiten van deze extra dekkingen gaat je premie natuurlijk wel omhoog. Je scooter verzekeren met extra dekkingen kan met de volgende aanvullende dekkingen:

 • Ongevallenverzekering
  Na een ongeval kun je ernstige fysieke letsel hebben opgelopen. Met de ongevallenverzekering ben je tegen een deel van de kosten gedekt. Je krijgt namelijk een bedrag uitgekeerd. Wanneer je komt te overlijden, krijgen je nabestaanden een uitkering uitgekeerd. Een scooterverzekering vergelijken zal je helpen met het vinden van een verzekeraar die deze aanvullende dekking aanbiedt.
 • Pechhulp
  Het kan zomaar voorkomen dat je met pech langs de weg staat. Gelukkig is daar iets voor in het leven geroepen: de pechhulpdekking. Per verzekeraar verschilt het hoe deze dekking wordt ingevuld. De ene verzekeraar haalt jou en je scooter op en brengt je naar huis en een andere verzekeraar stuurt iemand langs die ter plekke jouw scooter repareert. Het verschilt ook per verzekeraar of ze je ook in het buitenland helpen met pechhulp. Dit zal je in de voorwaarden moeten opzoeken. Dit is een handige dekking om naast je goedkope scooterverzekering af te sluiten.
 • Rechtsbijstand
  Met deze aanvullende dekking wordt een jurist vergoed die jou helpt met een geschil. Dit geschil kun je hebben met iemand na een ongeluk over wiens schuld het is, maar je kunt ook een geschil hebben met je monteur. Dit is een handige aanvullende dekking om gemaakte kosten op de andere partij te verhalen.
 • Accessoires
  Bij het scooter verzekeren kun je er vaak ook voor kiezen om je accessoires mee te laten verzekeren. Om erachter te komen bij welke verzekeraar dit wel kan en bij welke verzekeraar niet, zal een scooterverzekering vergelijken zeker helpen. Met accessoires worden vaak je kleding en helm bedoeld. Het verschilt ook per verzekeraar tot welk bedrag je accessoires zijn vergoed.

Scooterslot

Wanneer je scooter gestolen wordt, wil je natuurlijk dat deze schade wordt vergoed door je verzekeraar. Maar het kan voorkomen dat je verzekeraar de schade niet vergoed. Je verzekeraar zal de schade niet vergoeden als je niet minstens een ART 3 goedgekeurd veiligheidslot aan je scooter hebt liggen. Heb je jouw scooter wel op slot gelegd met dit slot? Dan hoef jij je geen zorgen te maken. De schade zal dan worden vergoed. Let wel goed op per verzekeraar. Het kan voorkomen dat een verzekeraar minstens een ART 4 slot aan je scooter wil zien liggen.

Premie

De hoogte van je premie hangt af van de verzekering die je hebt gekozen en van de aanvullende dekkingen die je daarnaast hebt afgesloten. Echter zijn er ook nog andere zaken die invloed hebben op je premie. Hierdoor weet je precies hoe je de goedkoopste scooterverzekering moet afsluiten.

Eigen risico

Bij sommige verzekeraars en verzekeringen wordt er een eigen risico gehanteerd. Het bedrag waar dit eigen risico uit bestaat, verschilt per verzekering. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het eigen risico is, des te lager is de gemiddelde premie die je moet betalen. Wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste scooterverzekering, kun je dus op zoek gaan naar een scooterverzekering met een hoog eigen risico. Een scooterverzekering vergelijken kan gelukkig op Vergelijkdirect.com.

Schadevrije jaren

Er is een manier om een lagere premie te realiseren. Per jaar dat je geen schade rijdt, stijgt namelijk je no-claimkorting. Het kan na enkele jaren voorzichtig rijden zomaar zijn dat je 75% tot 80% no-claimkorting hebt. Een scooterverzekering vergelijken zal je helpen met het kiezen van een verzekering. Hoeveel de maximale no-claimkorting is per verzekeraar zal je wel in de voorwaarden moeten lezen.

Veiligheid

Je kunt een goedkope scooterverzekering afsluiten om gedekt te zijn tegen de schade die je bij een ander veroorzaakt. Het is wel wettelijk bepaald dat je scooter maar 45 kilometer per uur mag rijden. Opgevoerde scooters zijn niet verzekerd. Veroorzaak je dus veel schade met je opgevoerde scooter, dan kan de verzekeraar de schade op jou verhalen. Wees dus verstandig en voer je scooter niet op. Je scooter verzekeren is dan niet zinloos. Een scooterverzekering vergelijken zal je helpen met het maken van een keuze. Binnen een paar minuten heb jij door te vergelijken een goedkope scooterverzekering gevonden.

Scooterverzekering vergelijken

Er zijn een hoop scooterverzekeraars waar je een goedkope scooterverzekering kunt afsluiten. Vandaar dat het lastig is om een goede keuze te maken. Als je zeker wilt weten dat je een goede keuze maakt, begin dan met een scooterverzekering vergelijken op Vergelijkdirect.com en krijg de beste en goedkoopste scooterverzekering. Je krijgt gegarandeerd een scooterverzekering die aansluit bij jouw behoeftes en wensen! Een scooterverzekering vergelijken doe je dus op Vergelijkdirect.com!

Gratis hulp van een expert op het gebied van vergelijken

Persoonlijke hulp bij het vergelijken van al jouw vaste lasten

Jaarlijkse check of je nog goed verzekerd bent

Contractwekker, nooit meer te laat met opzeggen!

Compleet overzicht van jouw verzekeringen in jouw eigen omgeving, nooit meer zoeken naar polissen!

Aanmelden