Bereken je premie
AFM Vergunningnummer 12044269 KiFiD 300.016415

Scooterverzekering

Als je in Nederland woont en je bent in het bezit van een scooter, dan ben je verplicht om een scooterverzekering af te sluiten. Maar wat is een scooterverzekering nou eigenlijk? Een scooterverzekering is een verzekering voor je scooter en keert een schadevergoeding uit als je schade aan anderen toebrengt. Naast de verplichte WA-scooterverzekering zijn er nog andere soort scooterverzekeringen. Deze dekken ook de schade aan je eigen scooter. Je kunt kiezen uit drie verschillende scooterverzekeringen: WA, WA beperkt casco en allrisk.

Waar ben je voor verzekerd?

Er zijn drie soorten dekkingen waaruit je kunt kiezen: de WA, WA beperkt casco of allrisk scooterverzekering. Maar wat dekken deze verzekeringen nu precies? Speciaal voor jou hebben wij hieronder een handig overzichtje gemaakt van de basisverzekeringen en wat deze scooterverzekeringen dekken.
WA: Schade aan anderen.
WA beperkt casco: Schade aan anderen, diefstal, brand, aanrijding met een dier en ruitschade.
Allrisk: Schade aan anderen, diefstal, brand, aanrijding met een dier, ruitschade, schade aan eigen voertuig en vandalisme.

WA scooterverzekering

De WA scooterverzekering is de goedkoopste scooterverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor scooterbezitters. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen scooter, hiervoor moet je een WA beperkt casco of een allrisk scooterverzekering afsluiten.

WA beperkt casco scooterverzekering

De WA beperkt casco scooterverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je scooter, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco scooterverzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA verzekering.

Allrisk scooterverzekering

De allrisk scooterverzekering is de meest uitgebreide scooterverzekering die er is. Met deze scooterverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt. Daarnaast ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen scooter. Wil je dus geen risico lopen, sluit dan de allrisk scooterverzekering af. Let wel op, de allrisk scooterverzekering keert geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of verboden middelen.

Vergelijk jouw scooterverzekering!

Er zijn een hoop scooterverzekeraars, vandaar dat het lastig is om een goede keuze te maken. Als je zeker wilt weten dat je een goede keuze maakt, vergelijk dan jouw scooterverzekering op Vergelijkdirect.com en krijg de voordeligste en beste scooterverzekering. Je krijgt gegarandeerd een scooterverzekering die aansluit bij jouw behoeftes en wensen!

Verzekeraars

We hebben van alle vergelijkers het breedste aanbod aan verzekeraars. In onderstaand overzicht zie je met welke verzekeraars wij een partnerschap hebben.

centraalbeheer
anwb
meeus
inshared
ohra
aon
witgeld
zelf
fbto
deltalloyd
nationalenederlanden
ditzo

Reviews

Het onderstaande resultaat komt van VerzekeraarsInBeeld. Dit gebeurt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars vinden het belangrijk dat zij open zijn over hun prestaties. In 2017 doen 48 verzekeraars mee aan het onderzoek.

bar74

bar72

bar75

bar74

Het onderzoek is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS.

Meeus scooterverzekering
02-01-2015 | Jordi
Ik heb de verzekering vandaag afgesloten. Heb dus nog geen ervaringen met jullie m.b.t. bromfietsen. Ik vond het makkelijk om de gegevens in te vullen en af te sluiten. Prima om te doen!
Univé scooterverzekering
16-12-2014 | Mark
De site is duidelijk, simpel en te nemen stappen zijn makkelijk. Bij andere site is het vaak een hele puzzel en dan haak ik al af.
Centraal Beheer scooterverzekering
| Fatima
Altijd duidelijk vermeld wat/ hoe/ waar te vinden Rekeningenoverzicht duidelijk en gemakkelijk overmaken, ook meldingen per email. Vind ook het concept dat geen schade loont voor allen een goed punt.
Inshared scooterverzekering
28-04-2014 | Jan
ik had al een scooter verzekering bij Inshared. door de gemakkelijke en snel werkende hulp van de chat met een medewerker had ik in 2 minuten antwoord en had ik 4 minuten later mijn tweede scooter verzekerd. helemaal top.
HEMA scooterverzekering
11-07-2014 | Artem
Dit is mijn eerste verzekering bij Hema dus ervaring is er nog niet, maar ik vond de website wel superduidelijk en makkelijk, zelfs voor mij en dat zegt wat.
ANWB scooterverzekering
04-08-2014 | Laura
Website werkt prima en afsluiten gaat lekker snel! Prima geregeld dus.
MEER REVIEWS

Veelgestelde vragen

We snappen natuurlijk dat vragen over verzekeringen een beetje saai zijn om te stellen. Daarom beantwoorden we ze op een korte en simpele manier. Mocht je onverhoopt nog vragen hebben dan kan je ze altijd stellen via een van onze contactmogelijkheden.

Is een scooterverzekering verplicht?

Ja, als je in het bezit bent van een scooter, dien je minimaal een WA (wettelijke aansprakelijkheid) dekking af te sluiten. Dit kun je eventueel uitbreiden met een WA+ of allriskverzekering.

Wat is een goed slot voor mijn scooter?

Je scooter moet beschikken over een ART-veiligheidsslot. Voor extra veiligheid, neem dan nog een extra slot erbij. Let erop dat jouw slot niet op de grond ligt, anders kan het eventueel beschadigd worden.

Kan ik schadevrije jaren van/naar mijn auto- of motorverzekering meenemen?

Ja, dat is in de meeste gevallen mogelijk. Als je jouw auto- of motorverzekering stop laat zetten, kun je de schadevrije jaren overnemen naar je scooterverzekering. Andersom is dit ook mogelijk.

Moet elke scooter van een kenteken voorzien zijn?

Elke bromfiets, e-scooter, snorfiets, brommobiel en scooter is verplicht voorzien te zijn van een kenteken. Als het goed is zijn deze al standaard voorzien van een kenteken. Op een invalidewagen en scootmobiel zit overigens geen kenteken.

Wat moet ik doen als mijn scooter gestolen is?

Als je scooter gestolen is, dan moet je dit zo snel mogelijk melden aan jouw verzekeraar. Geef alle informatie door, zodat je verzekeraar alles te weten komt. Vervolgens is het verstandig om direct aangifte te doen in het geval van diefstal, joyriding en aanrijding door een onbekende dader.