Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

HEMA scooterverzekering

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

HEMA scooterverzekering

Met de HEMA scooterverzekering sluit je snel en gemakkelijk jouw scooterverzekering online af. Bij HEMA kun je een WA, of WA+ volledig casco afsluiten. Naast deze basisdekkingen kun je nog een aantal aanvullende verzekeringen afsluiten voor je scooter. Zo kun je je tegen rechtsbijstand verzekeren en beschikt HEMA over een ongevallenverzekering voor opzittenden. Altijd goed en veilig verzekerd!

 •  Vergelijk op basis van je eigen scooter
 •  Kies de dekking die bij jouw scooter past!
 •  Direct online afsluiten bij de verzekeraar!
HEMA scooterverzekering: de voordelen

 • Gemakkelijk afsluiten en opzeggen.
 • Juridische hulpverlening bij geschillen van minimaal €100,00.
 • Direct online schade melden.
 • Verzekering geldt voor de persoon die het heeft afgesloten, de bestuurder, passagiers en hun nabestaanden.
 • Geen opzegtermijn aan verbonden.
 • Schadevrij jaren van je scooter kan je meenemen.
 • Overstaphulp op de website

Dekkingen van de HEMA scooterverzekering

De HEMA scooterverzekering is te verkrijgen in twee verschillende vormen, namelijk:

 • WA
 • Allrisk

In de contracten staan geen ingewikkelde voorwaarden, maar een duidelijk verhaal. Hieronder leggen wij jou uit wat deze verzekeringsvormen inhouden!

WA

De WA verzekering is de goedkoopste scooterverzekering van Hema. Dit is de basisdekking, je bent verzekerd tegen de schade die je bij anderen hebt veroorzaakt. De kosten van je eigen schades zijn wel voor jouw eigen rekening.

WA+ volledig casco (all-risk)

Je kunt ook kiezen uit de WA + volledig casco (all-risk) verzekering. Deze is iets prijziger, maar hierdoor ben je extra verzekerd tegen ongelukken. Hierbij ben je, naast dat je ook verzekerd bent voor de schade(s) die je bij anderen hebt veroorzaakt, ook verzekerd voor je eigen schades. Denk hierbij ook aan de volgende gebeurtenissen:

 • Diefstal, wildrijden.

Hierbij geldt wel dat je verplicht bent om een goedgekeurd ART-slot van categorie 3 of hoger te gebruiken voor je scooter. Je hoeft geen codes of nummers van je slot of sleutels door te geven, bij HEMA hoef je alleen je originele sleutels op te sturen.

 • Overstroming of andere weeromstandigheden (denk aan hagel en storm).
 • Ongevallen met dieren
 • Brand
 • De helm

Mocht jij een ongeluk veroorzaken, dan zijn zowel alle kosten van de tegenpartij als bijna al jouw kosten verzekerd!

Aanvullende dekkingen

Aanvullende dekkingen zijn voor mensen die extra verzekerd willen zijn. Dit kan bijvoorbeeld voor ongevallen zijn of een rechtsbijstandsverzekering voor gespecialiseerde juridische hulp. Beide aanvullende dekkingen zijn erg handig. Zo voorkom je ook hoge kosten en ben jij en je meerijder bij (blijvende) invaliditeit verzekerd. Hiernaast zijn er nog meerdere voordelen.

Eigen risico

Hema probeert het eigen risico voor de scooterverzekering zo laag mogelijk te houden, dit komt omdat een verzekering afsluiten bij HEMA een veilig, maar ook vertrouwd gevoel moet geven. Heeft je scooter schade opgelopen of is er sprake van diefstal geweest? Dan betaal je maar 10% eigen risico over je schadebedrag. Het minimale eigen risico bedrag dat betaald moet worden is €150,-. Is de bestuurder van jouw scooter jonger dan dat je hebt opgegeven, en valt deze daardoor in een andere leeftijdsschaal? Dan komt er €250,- extra eigen risico bij! Schadeclaims kun je altijd direct melden via je eigen account bij de HEMA, de verzekeraar communiceert meteen terug waar jij aan toe bent!

Handig om te weten

Bij opvoering van een scooter of brommer, ben je helaas niet verzekerd. De schadekosten worden automatisch naar de verzekeraar gestuurd, maar dit zou dan vervolgens weer naar de eigenaar van de scooter toe gaan. Daarnaast is het mogelijk dat je een boete krijgt van justitie, omdat het officieel niet legaal is om je vervoermiddel op te voeren.

Als je je voertuig niet vaak gebruikt, omdat hij bijvoorbeeld in de schuur staat, ben je nog steeds verplicht om deze te verzekeren. Dit staat beschreven in de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Wanneer je dit niet doet, zal je een hoge boete krijgen van de RDW.

Het aantal schadevrije jaren en/of bonus-malus worden toegepast nadat je één jaar bij HEMA staat verzekerd. Bij beëindiging van de verzekering, passen zij meteen je schadevrije jaren aan en kun je die wellicht gebruiken bij je nieuwe verzekering. Een groene kaart voor je scooter of brommer kun je op je eigen account van HEMA downladen, uitprinten en meteen in gebruik nemen.

Vergelijken

Naast deze heldere uitleg over de HEMA scooterverzekering, raden wij aan om toch je scooterverzekering te vergelijken! Op Vergelijkdirect.com hebben wij een aantal verzekeraars voor jou met elkaar vergeleken!