Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Univé dierenverzekering bestaat (nog) niet..

Maar vergelijk nu wel 13 andere huisdierenverzekeringen!

Vergelijk nu 13 dierenverzekeringen

 • Kies zelf de dierenverzekering die bij jouw huisdier past
 • Direct verzekeren bij verzekeraar
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Basis, Ongevallen, Uitgebreid)
Start vergelijken

De huisdierenverzekering van Univé

Op zoek naar een Univé huisdierenverzekering voor je hond of kat? Helaas heeft Univé geen huisdierenverzekering beschikbaar in haar assortiment. Gelukkig zijn er wel een heleboel andere aanbieders van huisdierenverzekeringen, waardoor je je maatje toch goed kunt verzekeren. Vergelijkdirect.com heeft een vergelijker voor dierenverzekeringen, waardoor je goed kunt zien welke opties er zijn om jouw huisdier te verzekeren. Verzeker je huisdier al v.a. €9,37 per maand!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Dierenverzekering Univé

Univé heeft nog geen dierenverzekering. Maar er zijn wel veel alternatieven te vinden. We hebben allerlei tips en handige informatie voor je onder elkaar gezet.

Bekijk meer

Tips bij afsluiten

Op deze pagina vind je veel informatie die je mee kunt nemen bij het vinden van de juiste dierenverzekering voor jouw hond of kat. We raden je aan om alle mogelijke dekkingen goed te bekijken. Ook de aanvullende dekkingen. Is je huisdier al wat ouder? Denk er dan bijvoorbeeld ook overna om een crematiedekking af te sluiten. Houd ook rekening met de hoogte van het eigen risico en het vergoedingspercentage van de verzekeraar. Kijk dus goed naar alle onderdelen van de verzekering. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Bekijk de tips

Dekkingen

Dierenverzekeringen hebben meerdere (aanvullende) dekkingen. Veel daarvan hebben wij verderop op deze pagina toegelicht. Bedenk goed wat jouw maatje nodig heeft.

Bekijk de dekkingen

Waaruit bestaat een dierenverzekering?

Bij een dierenverzekering heb je de keuze uit basisdekkingen. Deze kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen. De maandelijkse premie die je betaalt voor jouw hond of kat is onder andere afhankelijk van verschillende dingen. Zo speelt het ras, de leeftijd, je postcode en het geslacht mee. Daarnaast wordt de premie hoger als je een uitgebreider pakket kiest. Kijk dus goed naar de mogelijke dekkingen en of je hier wel of geen gebruik van denkt te maken!

Alternatief dierenverzekering Univé

Een Univé huisdierenverzekering is er dus niet. Maar wij vergelijken wel dierenverzekeringen van andere verzekeraars. Het gaat hierbij om OHRA, Reaal dier en zorg, Figo (voorheen Petplan), Inshared en Aegon. Van deze verzekeraars zijn alle premies en voorwaarden beschikbaar. Hierdoor kun je goed kijken welke verzekering het best bij je past.

Kies de juiste huisdierenverzekering

Het is niet slim om zomaar een verzekeraar te kiezen doordat de verzekeraars op veel punten van elkaar verschillen. Bijvoorbeeld op basis van het eigen risico, het vergoedingspercentage en dekkingen. Maar ook het maximaal te verzekeren bedrag en de premie. Hieronder leggen we je graag uit waar je op kunt letten.

Vergoedingspercentage

Na een medische behandeling dekt de verzekeraar niet alle kosten. Hoeveel je precies moet betalen, hangt af van de hoogte van het vergoedingspercentage. Dit percentage ligt vaak tussen de 50% en 90%. Vergelijken helpt je daarom met het vinden van de laagste premie.

Maximaal verzekerd bedrag

De dierenverzekeraar verzekert je kosten tot een bepaalde hoogte. Wanneer de kosten hoger zijn, moet je zelf geld bijleggen. Het maximaal te verzekeren bedrag kan verschillen van €1.500,- tot €5.000,-. Dit is dus een groot verschil. Dus het is handig om hier rekening mee te houden!

Ras

Ook het ras van je huisdier bepaalt voor een groot gedeelte de hoogte van je maandpremie. Veel verzekeraars baseren de premie op het gewicht van het huisdier. Hoe groter het ras, des te hoger je maandpremie.

Leeftijd

Daarnaast heeft de leeftijd van je huisdier op het moment van afsluiten invloed op je maandpremie. Jongere dieren hebben vaak minder medische behandelingen nodig dan oudere dieren. Hierdoor geldt: hoe jonger het huisdier, des te lager de maandpremie.

(Vrijwillig) eigen risico

De hoogte van het eigen risico is van belang voor de hoogte van je premie. Wil je een goedkope dierenverzekering? Dan zal je een zo hoog mogelijk eigen risico moeten kiezen. Naast het standaard eigen risico kun je bij sommige verzekeraars ook een vrijwillig eigen risico kiezen. Let wel op want hoe hoger het eigen risico, hoe meer je zelf moet betalen wanneer je je huisdier laat behandelen.

Dekkingen huisdierenverzekering

Er zijn meerdere (aanvullende) dekkingen die extra uitleg nodig hebben. Hieronder kun je per behandeling zien wat het inhoudt. Let op! De vergoeding verschilt per dierenverzekering en per huisdier. Ook hier raden we je aan om goed te kijken wat je nodig hebt.

Acupunctuur

Met naalden worden bepaalde energieën van je huisdier in balans gebracht. Het is een oude Chinese traditie.

Bloedonderzoek

Wanneer je huisdier ziek is, wordt er met bloedonderzoek gekeken wat er aan de hand is.

Buitenlanddekking

Neem je je huisdier mee op vakantie? Dan wil je je huisdier natuurlijk ook voor in het buitenland verzekeren. Meestal valt de dierenarts onder de basisverzekering, maar niet alle behandelingen zijn gedekt in het buitenland. Je kunt een aanvullende dierenverzekering afsluiten waarmee je huisdier in Europa gedekt is. En soms zelfs in de hele wereld. Sommige dierenverzekeringen bieden ook een tijdelijke reisverzekering voor je huisdier aan. In dat geval sluit je een buitenlanddekking alleen voor die vakantie af.

Castratie/sterilisatie

Deze dekking vergoedt (gedeeltelijk) de kosten voor de castratie of sterilisatie van je huisdier.

Chemo- en radiotherapie

Stelt de dierenarts vormen van kanker vast bij je huisdier? Vormen van kankerbehandelingen bij huisdieren zijn chemo- en radiotherapie. De verzekeraar kan deze behandeling (gedeeltelijk) vergoeden.

Consult dierenarts

Een bezoekje aan de dierenarts valt binnen de dekking. Dit houdt in dat het tarief van het consult vergoed wordt. Niet alle behandelingen zitten in de dekking. Sommigen kunnen weer in extra pakketten zitten! Let hier dus goed op.

Consult specialist

Als de dierenarts je doorverwijst naar een specialist, dekt de verzekeraar de kosten van het consult van de specialist.

Crematie

Helaas zal het moment ooit aanbreken dat je huisdier komt te overlijden. Na jaren van vriendschap moet je plots afscheid nemen. Deze dekking zorgt ervoor dat je je in ieder geval geen zorgen hoeft te maken over de crematie en het vervoer er naartoe. Dit regelt de dierenverzekeraar. Bij het vergelijken van verzekeringen kun je aangeven dat je deze aanvullende dekking in je pakket wil hebben.

CT scan

Daarnaast is er nog de CT scan. Met de CT scan kan de dierenarts afwijkingen in het lichaam van je huisdier vinden. Hierbij kun je denken aan tumoren of herseninfarcten. Maar ook botbreuken en afwijkingen aan bloedvaten kunnen hiermee gevonden worden.

ECG

Ook dekken sommige verzekeraars een ECG. Een ECG is een hartfilmpje. Mocht je huisdier klachten hebben, dan kan de arts het hart bekijken.

Echoscopie

Deze techniek brengt de organen van je huisdier op een monitor in beeld. Hiermee kan een eventuele oorzaak van een ziektebeeld herkend worden.

Fysiotherapie

Heeft je huisdier een ongeluk gehad? Of is er iets anders aan de hand? Met deze dekking wordt je huisdier geholpen om weer normaal door het leven te gaan.

Gebitsbehandeling

Katten en honden moeten af en toe naar de dierenarts om geholpen te worden met hun gebit. Gebitsreiniging is belangrijk om slechte adem, gaatjes en tandsteen te voorkomen. Bij het vergelijken is het handig om over deze dekking na te denken. Deze dekking dekt deze kosten. De kosten kunnen anders hoog oplopen.

Gedragstherapie

Het kan gebeuren dat je huisdier agressief is. Ook kan het gebeuren dat je huisdier vernielingen veroorzaakt. Of dat je hond extreem veel blaft. In dit soort gevallen kan een gedragstherapeut een oplossing bieden.

Heup en ellenbogen

Mocht de dierenarts een aandoening vaststellen aan de heup of ellenbogen, dan vergoedt de verzekeraar de kosten van een behandeling bij een aanvullende dekking.

Homeopathie

Bij deze behandeling krijgt je huisdier een verdunde versie van de ziektestoffen in het lichaam via een prik. De gedachte bestaat dat hiermee antistoffen aangemaakt kunnen worden, die moeten zorgen voor genezing.

Identificatiechip

Alle dierenverzekeraars eisen dat je huisdier is voorzien van een chip. Deze identificatiechip wordt geplaatst door de dierenarts en dient te voldoen aan de ISO-standaard. Per dierenverzekeraar verschilt het of het plaatsen van de chip wordt vergoed. Zo zijn Figo en OHRA verzekeraars die het plaatsen van deze chip vergoeden.

Inslapen

Mocht het zover komen dat je hond of kat ernstig zal gaan lijden, dan zijn de kosten van het laten inslapen gedekt.

MRI scan

Net als bij mensen kan jouw huisdier via een MRI scan van binnen helemaal bekeken worden.

Narcose/operaties

Mocht je huisdier geopereerd moeten worden, dan worden de kosten van de operatie vergoed. Hierbij vergoed de verzekeraar ook de kosten van de narcose.

Ontlastingonderzoek

Is je huisdier ziek? Dan kan er met een ontlasting onderzoek gekeken worden wat er aan de hand is.

Reisverzekering

Met de reisverzekering verzeker je je huisdier ook voor medische kosten in het buitenland.

Röntgenologie

Net als bij mensen kunnen honden en katten via een röntgenfoto goed van binnen bekeken worden.

Vaccinaties

Wanneer vaccinaties in je verzekering zitten, vergoedt de verzekeraar (gedeeltelijk) de kosten van de vaccinaties van je huisdier. Vaccinaties helpen ziekten en infecties te voorkomen.

Goed om over na te denken!

Voordat je een huisdierenverzekering afsluit, is het handig om over een aantal dingen na te denken! We geven je graag wat tips mee.

Tips!

Bedenk van tevoren welke medische behandelingen jouw hond of kat nodig zou kunnen hebben. Op basis hiervan bepaal je de dekkingen die je in je dierenverzekering wil hebben. Daarnaast kun je goed de aanvullende dekkingen bekijken. Sommige aanvullende dekkingen bevinden zich al in het pakket van een verzekeraar. Dan hoef je deze niet apart af te sluiten. Wanneer je dier al wat ouder is, sluit dan een crematiedekking af. Ook is het slim om het vergoedingspercentage te bepalen. Net als de hoogte van het eigen risico. Dit doe je op basis van de gezondheid van je hond. Het kan je veel premie of kosten besparen. Daarnaast is een identificatiechip is verplicht. Bij de meeste verzekeraars mag de chip worden geplaatst bij het eerstvolgende dierenartsbezoek. Maar niet bij alle. Bekijk goed de voorwaarden per verzekeraar. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Univé dierenverzekering

Helaas heeft Univé geen dierenverzekering. Daarom kan je vergelijken! Bij ons kun je gemakkelijk en snel een vergelijking tussen alle grote dierenverzekeraars maken. Heb je er een gevonden? Dan kun je die online afsluiten. Vergelijken helpt je om een dierenverzekering te vinden die naadloos op je wensen aansluit. Heb je vragen? Of lukt het vergelijken niet? Neem gerust eens contact met ons op. Ons team zit voor je klaar. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de dierenverzekering van Univé

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Nicky

Beantwoord door: Vincent Schokker op 10/08/2021

Univé heeft nog geen huisdierenverzekering. Maar je kunt bij ons wel dertien andere huisdierenverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo vind je er altijd eentje die bij jou en je maatje past. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Arie

Beantwoord door: Vincent Schokker op 23/07/2021

Houd bij het afsluiten van een dierenverzekering altijd rekening met wat wel en niet binnen de dekking valt. Je kunt de basisdekking altijd uitbreiden met aanvullende dekkingen zodat je beter verzekerd bent. Let ook op de leeftijd van je hond of kat en bedenk goed wat je nodig hebt en denkt te gaan gebruiken. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk met 13 dierenverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Enige vergelijker huisdierenverzekeringen
 • Dierenverzekering op maat

Kies jouw huisdierenverzekering!

Ontdek direct welke huisdierenverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

In 2020 hebben we meer dan 100.000 mensen aan de juiste verzekering geholpen.

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige dierenverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe dierenverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Huisdierenverzekering nodig?
  Ben je op zoek naar de juiste huisdierenverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw verzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.