Dierenverzekering

De beste zorg voor je huisdier
De nummer 1 in dierenverzekeringen
vergelijken

Dierenverzekering

Ben je op zoek naar een dierenverzekering? Je zorgt daarmee voor een goede dekking tegen bijvoorbeeld medische kosten, waardoor je hond of kat altijd de best mogelijke behandeling krijgt. Voorkom situaties waarin je een keuze dient te maken tussen je financiën en het welzijn van je hond of kat, door je huisdier goed te verzekeren. Een dierenverzekering vergelijken kan bij ons op de site op basis van het ras van je huisdier en leeftijd. Op deze manier krijg je inzicht in de verzekeraar die het beste bij je geliefde huisdier past. Een dierenverzekering vergelijken zorgt er ook voor dat je niet teveel gaat betalen voor je verzekering en dat je de beste dekking hebt. Wij vergelijken de grootste dierenverzekeraars met elkaar, zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden voor een verzekering.

Waar ben je voor verzekerd met een dierenverzekering?

Als je een dierenverzekering gaat afsluiten, heb je de keuze uit een basis- of aanvullende dierenverzekering. Hieronder staat in een handig overzichtje verwerkt wat wel en wat niet verzekerd is bij een dierenverzekering.
Basisdekking: Verwijzing naar een andere dierenarts, MRI-onderzoeken, medisch noodzakelijke behandelingen inclusief operaties en narcose, medisch noodzakelijke opname, onderzoeken zoals röntgenfoto’s, echoscopie, bloed en ontlasting, elektrocardiogram (ECG), supplementen voor dwang- of sondevoeding, euthanasie en collectieve verwerking.
Aanvullende dekking: Verwijzing naar een andere dierenarts, MRI-onderzoeken, medisch noodzakelijke behandelingen inclusief operaties en narcose, medisch noodzakelijke opname, onderzoeken zoals röntgenfoto’s, echoscopie, bloed en ontlasting, elektrocardiogram (ECG), supplementen voor dwang- of sondevoeding, euthanasie, collectieve verwerking, sterilisatie en castratie, tandarts/gebit, crematie en vaccinatie.

Dierenverzekering

Een huisdierverzekering is vergelijkbaar met een zorgverzekering voor mensen. Met een dierenverzekering kan je een huisdier verzekeren tegen medische kosten. Je kunt een huisdierenverzekering afsluiten voor je hond of kat zodat je altijd de beste zorg kunt bieden aan je geliefde huisdier. Ook kun je je dierenverzekering uitbreiden met bijvoorbeeld fysiotherapie, tandheelkunde oncologie etc. Op deze pagina geven wij informatie over een honden- en kattenverzekering maar ook over de aanbieders van een dierenverzekering.

Hondenverzekering

Een hondenverzekering kun je voor alle verschillende rassen en leeftijden afsluiten. De meeste verzekeraars bieden een basis hondenverzekering aan met daarnaast aanvullende dekkingen. De basis hondenverzekering dekt de meeste medische kosten, zoals de dierenarts en een aantal veel voorkomende medische ingrepen. Let echter altijd goed op de exacte dekking. Deze is namelijk per verzekeraar verschillend!

Kattenverzekering

Je kunt een kattenverzekering afsluiten als je jouw kat wilt verzekeren tegen medische kosten. Het hebben van een huisdier brengt een behoorlijke verantwoordelijkheid met zich mee. Als je een kattenverzekering afsluit, weet je zeker dat eventuele medische kosten voor je kat (voor een groot deel) vergoed worden. Dat kan gaan om de kosten van vaccinatie, sterilisatie/castratie, medische hulp bij ongelukken etc. Medische zorg voor je kat kan al snel de oorzaak zijn voor hoge dierenartsrekeningen. Soms wel tot vele honderden euro’s. In dat geval is het wel zo fijn voor je portemonnee als je je kat verzekerd hebt.

Beste dierenverzekering

De beste dierenverzekering is voor ieder huisdier toch anders. Een verzekering voor je huisdier moet aansluiten op de risico’s die jij met je huisdier loopt. Zo kan je verschillende aanvullende modules afsluiten bij je dierenverzekering. Hierbij kan je denken aan de volgende modules: Reis, crematie, castratie, fysiotherapie, tandzorg of chemotherapie. Het afsluiten van een aanvullende module op je verzekering is niet voor iedereen noodzakelijk. Je moet altijd zelf afwegen of dit voor jou de beste optie is om dit te verzekeren.

Identificatiechip verplicht?

Veel Nederlanders vragen zich af of een identificatiechip verplicht is als je een dierenverzekering wilt afsluiten. Het antwoord hierop is ja, dit is verplicht. Alle dierenverzekeraars verplichten het plaatsen van een identificatiechip. Sommige verzekeraars eisen dit voordat het huisdier wordt verzekerd, en andere verzekeraars eisen dat de chip tijdens het eerste dierenartsbezoek wordt geplaatst.

Korting bij verzekeren meerdere huisdieren?

Veel dierenverzekeraars hanteren aantrekkelijke kortingen als je meerdere huisdieren verzekerd. Dit is handig als je bijvoorbeeld drie katten of twee konijnen hebt. Vaak geldt de regel: hoe meer huisdieren je verzekert, hoe hoger de korting op je maandpremie! Petplan geeft korting wanneer je meer dan 1 huisdier tegelijk verzekerd.

Buitenlanddekking dierenverzekering

Als je met je huisdier op vakantie gaat, wil je natuurlijk dat je huisdier ook in het buitenland is verzekerd. Over het algemeen valt de dierenarts voor je huisdier onder de basisverzekering, maar niet alle behandelingen zijn gedekt in het buitenland. Je kunt een aanvullende dierenverzekering afsluiten voor je huisdier, waarmee je huisdier in Europa, en soms in de hele wereld is gedekt. Sommige dierenverzekering bieden ook een tijdelijke reisverzekering voor je huisdier aan.

Vergelijk en bespaar op je dierenverzekering!

Er zijn een heleboel dierenverzekeringen met een hoop verschillende premies. Het kan daarom zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet, en dat je niet weet welke keuze je moet maken voor je huisdier. We helpen je hier graag mee! Als je jouw huisdierenverzekering vergelijkt bij Vergelijkdirect.com, krijg je de beste en meest voordelige huisdierenverzekering die het beste bij jouw wensen past!

Verzekeraars

We hebben van alle vergelijkers het breedste aanbod aan verzekeraars. In onderstaand overzicht zie je met welke verzekeraars wij een partnerschap hebben.

Reviews

Het onderstaande resultaat komt van VerzekeraarsInBeeld. Dit gebeurt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars vinden het belangrijk dat zij open zijn over hun prestaties. In 2017 doen 48 verzekeraars mee aan het onderzoek.

Het onderzoek is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS.

OHRA Dierenverzekering
29-06-2014 | Rita
Mijn hond is nu drie jaar verzekerd bij OHRA. Tevreden, veel medische kosten worden vergoed. Helaas is de premie afgelopen jaren verhoogd en worden bepaalde zaken zoals chronisch medicijngebruik minder vergoed (van 80% naar 50%). Dat is dus een nadeel maar over het algemeen ben ik zeer tevreden over deze dierenverzekering.
Inshared Dierenverzekering
19-07-2014 | Arjan
Goede dierenverzekering met veel aanbod en vrije dierenarts keuze wat ik erg belangrijk vind. Helaas gaan de premies wel elk jaar omhoog. Maargoed, welke verzekering niet? Schade uitkeren wordt voldoende afgehandeld, alhoewel er wel beter gecommuniceerd mag worden want het is soms nog vrij onduidelijk. Al met al tevreden over deze dierenverzekering.
Petplan Dierenverzekering
13-08-2014 | Marie
Uitstekende dierenverzekering. Operatie van mijn beide honden werden vergoed. Ik werd goed te woord gestaan door de klantenservice en ze waren makkelijk en snel te bereiken. in één woord TOP!
Proteq Dier & Zorg Dierenverzekering
06-05-2014 | Freek
Prima verzekering. Van harte aan te bevelen. Onze golden retriever heeft 2 kostbare operaties gehad aan zijn kruisbanden, een is al vergoed en de laatste moet ik nog indienen maar is toegezegd vergoed te worden.

Veelgestelde vragen

We snappen natuurlijk dat vragen over verzekeringen een beetje saai zijn om te stellen. Daarom beantwoorden we ze op een korte en simpele manier. Mocht je onverhoopt nog vragen hebben dan kan je ze altijd stellen via een van onze contactmogelijkheden.

Tot welke leeftijd kan ik mijn huisdier verzekeren?

Je kunt een verzekering voor jouw huisdier afsluiten tot het moment dat je huisdier de leeftijd van zeven jaar bereikt heeft. Als jouw huisdier de leeftijd van zeven jaar bereikt, loop de verzekering gewoon door. Nadat je huisdier zeven jaar is geworden, kan je geen verzekering meer voor het dier afsluiten.

Waarom is het verstandig om een huisdierenverzekering af te sluiten?

Als je een huisdierenverzekering afsluit, hoef je je geen zorgen te maken over de rekening van de dierenarts. Een huisdierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor honden en katten die als huisdier gehouden worden.

Hoe geef ik aan mijn verzekeraar door dat mijn huisdier is overleden?

Als je huisdier is overleden, dien je dit schriftelijk te melden aan je zorgverzekering. Wanneer je kat of hond overlijdt, dan heb je een overlijdensverklaring nodig van je dierenarts. Hierna dien je deze verklaring per post op te sturen naar Nationaal Spaarfonds. De zorgverzekering wordt dan vanaf de datum van overlijden beeindigd. Eventuele teveel betaalde premies worden terugbetaald.

Nieuws

Dierenverzekering voor je hond of kat: de moeite waard?
Thursday 21 January 2016 | Mika Linse

Een dierenverzekering is als het ware een zorgverzekering voor je huisdier. Een dierenverzekering is niet verplicht en zorgt ervoor dat medische kosten worden gedekt als er iets met je huisdier gebeurt. Dierenverzekeringen worden echter niet heel vaak afgesloten, omdat zij de kosten van deze verzekering niet de moeite waard vinden. Ook dierenarts Hugo van Duijn (53 jaar) vindt het raar dat niet meer mensen een dierenverzekering afsluiten. Per jaar komen er meer dan 5.000 honden in zijn praktijk voorbij. Vaak
lees verder

Steeds meer budgetpolissen met hoger eigen risico
Wednesday 06 May 2015 | Mika Linse

Vergelijkdirect.com ziet steeds meer budgetpolissen verschijnen voor dierenverzekeringen met een hoog eigen risico. Het voordeel van zo’n budgetpolis is dat de maandpremie omlaag gaat, door het verhoogde eigen risico. Het nadeel van een budgetpolis is dat je ineens voor hoge kosten kan komen te staan. In dit artikel willen we je bewust maken welk extra risico je loopt als je voor een budgetpolis kiest. Ook leggen we je uit waar je op zou kunnen letten bij het wel of niet
lees verder

Dierenverzekering vergelijken? Let op de werkelijke premies!
Monday 04 May 2015 | Mika Linse

Als je op zoek bent naar een dierenverzekering, dan wil je dat deze dierenverzekering goed bij jou en je huisdier past, dat de dekking goed is en dat deze een voordelige premie heeft. Wanneer je op zoek gaat naar een dierenverzekering, dan kom je al snel terecht op verschillende vergelijkingssites. Wat je als consument vaak niet weet, is dat de getoonde premies van de dierenverzekeraars vaak niet gebaseerd zijn op jouw gegevens, maar op ijkgegevens. Veel vergelijkers die niet over
lees verder

Meer informatie