pet-banner

Dierenverzekering vergelijken

Weet je zeker dat je altijd de medische zorg
voor je huisdier kunt betalen?

Kies de beste zorg voor jouw huisdier

Verzeker je huisdier al vanaf € 11,87 per maand!

De nr. 1 in verzekeringen

19.187 baasjes gingen u voor

Betrouwbaar - AFM vergunning

Dierenverzekering vergelijken – Kies de beste zorg voor je huisdier!

Natuurlijk hoop je dat je huisdier nooit ziek wordt of een ongeluk krijgt. Toch is de realiteit vaak anders. Volgens het RIVM hebben honden en katten het meest last van schimmelinfecties, spoelwormen en bacteriën. Daarnaast zit ook bij dieren een ongeluk in een klein hoekje. Het behandelen van een gebroken poot, open wond of een ingeslikt speeltje loopt aardig in de kosten! Wil je er zeker van zijn dat je de medische zorg voor je hond of kat kunt betalen dan is een (huis)dierenverzekering voor je hond of kat geen overbodige luxe! Een dierenverzekering vergelijken doe je natuurlijk bij Vergelijkdirect.com.

Start met vergelijken – kies een dierenverzekering op maat!

Ben je op zoek naar een goede dierenverzekering (ook wel huisdierenverzekering genoemd) voor je hond of kat? Op Vergelijkdirect.com vergelijk je gemakkelijk en snel alle dierenverzekeringen die je direct online kunt afsluiten. Wij vergelijken dierenverzekeringen van onder andere OHRA, Petplan en Reaal Dier & Zorg.

Het is niet leuk als je hond of kat ziek wordt, een gebroken poot oploopt of bij een ongeluk medische zorg nodig heeft. Het is daarom fijn dat je het bezoek aan de dierenarts niet helemaal zelf hoeft te betalen. Met een dierenverzekering voorkom je dat je je huisdier medische zorg kunt bieden wanneer het écht nodig is!

Soorten dekkingen

Als je een dierenverzekering gaat afsluiten, heb je de keuze uit een basis of aanvullende dierenverzekering. De maandelijkse premie die je moet betalen voor jouw hond of kat is onder andere afhankelijk van het ras, de leeftijd en het geslacht. Daarnaast wordt de premie hoger naarmate je een uitgebreider pakket kiest. Een dierenverzekering vergelijken helpt je met het zien van welke verzekering de goedkoopste premie heeft en welke dekkingen je wel of niet vergoed krijgt. Hieronder staat alvast in een handig overzicht wat wel en niet verzekerd is.

Pakketten

Deze dekkingen worden aangeboden in meerdere pakketten per verzekeraar. Elk pakket heeft verschillende eigen risico’s, vergoedingspercentages en voorwaarden. InShared heeft een Huisdier & Zorg 50% pakket en een Huisdier & Zorg 100% pakket. Petplan heeft een basis-, plus- en totaalpakket. OHRA biedt een basis-, plus- en toppakket aan en Reaal Dier & Zorg heeft drie basispakketten. De basispakketten van Reaal verschillen op basis van vergoedingspercentage en eigen risicopercentage.  Een dierenverzekering vergelijken helpt je met het kiezen tussen deze elf genoemde pakketten.

Aanvullende dekkingen

Naast het kiezen van een pakket met bepaalde dekkingen kun je ook nog aanvullende dekkingen afsluiten. Bij het dierenverzekering vergelijken kun je ook al aangeven welke aanvullende dekkingen je sowieso wil afsluiten. Er zijn meerdere aanvullende dekkingen die extra uitleg nodig hebben:

Buitenlanddekking dierenverzekering

Als je met je huisdier op vakantie gaat, wil je natuurlijk dat je huisdier ook in het buitenland is verzekerd. Over het algemeen valt de dierenarts voor je huisdier onder de basisverzekering, maar niet alle behandelingen zijn gedekt in het buitenland. Je kunt een aanvullende dierenverzekering afsluiten voor je huisdier, waarmee je huisdier in Europa, en soms in de hele wereld is gedekt. Sommige dierenverzekering bieden ook een tijdelijke reisverzekering voor je huisdier aan.

Crematie

Helaas zal het moment ooit aanbreken dat je huisdier komt te overlijden. Na jaren van vriendschap moet je plots afscheid nemen. Met de crematiedekking hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over de crematie en het vervoer er naartoe. Dit zal worden geregeld door de dierenverzekeraar. Bij het dierenverzekering vergelijken kun je aangeven dat je deze aanvullende dekking in je pakket wil hebben.

Gebitsbehandeling

Katten en honden moeten geregeld naar de dierenarts gaan om geholpen te worden met hun gebit. Gebitsreiniging is belangrijk om slechte adem, gaatjes en tandsteen te voorkomen. Een dierenverzekering vergelijken is belangrijk om deze kosten te kunnen dekken. De kosten kunnen anders hoog oplopen.

Premie

De premie hangt, zoals eerder al vermeld, af van onder andere het ras, de leeftijd en het geslacht van je huisdier. Daarnaast hangt je premie ook af van de dekkingen die jij wil hebben, het vergoedingspercentage, het eigen risico en het maximaal te verzekeren bedrag. De dekkingen zijn al behandeld, maar de overige zaken zullen hieronder worden uitgelegd. Na het dierenverzekering vergelijken zie je in een tabel ook deze gegevens per verzekering.

Vergoedingspercentage

Na een medische behandeling worden niet alle kosten gedekt. Hoeveel je precies moet betalen, hangt af van de hoogte van het vergoedingspercentage. Dit percentage kan uiteenlopen van 50% tot 90%. Een dierenverzekering vergelijken helpt je met het vinden van de dierenverzekering met de laagste premie.

Eigen risico

Bij het dierenverzekering vergelijken, moet je ook rekening houden met het eigen risico per verzekeraar. Het eigen risico is het bedrag dat je eerst zelf per verzekeringsjaar moet betalen aan de zorg van je huisdier. Pas nadat het eigen risico is betaald, zal de verzekeraar inspringen om een groot deel van de resterende kosten te betalen.

Maximaal verzekerd bedrag

Je gekozen dierenverzekeraar verzekert je kosten tot een bepaalde hoogte. Bij hogere kosten moet je dit uit eigen zak bijbetalen. Het maximaal te verzekeren bedrag kan verschillen van €1.500,- tot €5.000,-.

Identificatiechip verplicht?

Veel mensen vragen zich af of een identificatiechip verplicht is als je een dierenverzekering wilt afsluiten. Alle dierenverzekeraars verplichten het plaatsen van een identificatiechip. Sommige verzekeraars eisen dit voordat het huisdier wordt verzekerd, en andere verzekeraars eisen dat de chip tijdens het eerste dierenartsbezoek wordt geplaatst.

Identificatiechip vergoed?

Per dierenverzekeraar verschilt het of het plaatsen van de identificatiechip wordt vergoed. Petplan en OHRA zijn de twee verzekeraars die dit wel vergoeden. OHRA vraagt wel een eigen bijdrage van 20%. Reaal en InShared vergoeden het plaatsen van de chip niet. Naast het dierenverzekering vergelijken is ook verstandig om de voorwaarden per verzekeraar te lezen over eigen bijdrages.

Goedkoopste dierenverzekering

Een goedkope dierenverzekering is via Vergelijkdirect.com gemakkelijk af te sluiten. De goedkoopste dierenverzekering vind je op de volgende manier:

Pakket voor goedkoopste dierenverzekering

Wanneer je op zoek bent naar een goedkope dierenverzekering, dan zal je een basispakket moeten kiezen. Gelukkig bieden alle vier de dierenverzekeraars een basispakket aan die goedkoper is dan hun andere pakketten. Deze vier pakketten kun je met elkaar vergelijken om de goedkoopste dierenverzekering te vinden.

Aanvullende dekkingen afsluiten?

Zoekers naar de goedkoopste dierenverzekering zullen ook geen aanvullende dekkingen moeten afsluiten. Elke aanvullende dekking neemt extra kosten met zich mee. Om die kosten te vermijden, moet je de aanvullende dekkingen simpelweg niet afsluiten. Zonder aanvullende dekkingen heb je een goedkope dierenverzekering.

Hoogte vergoedingspercentage

Hoe hoger het vergoedingspercentage is, hoe meer premie je gemiddeld moet betalen dan bij een dierenverzekering met een laag vergoedingspercentage. Het laagste vergoedingspercentage dat je kan afsluiten is 50%. Wil je een goedkope dierenverzekering? – dan moet je kijken of je een laag mogelijke vergoedingspercentage kan krijgen.

Hoogte eigen risico

De hoogte van het eigen risico is ook van belang voor de hoogte van je premie. Wil je een goedkope dierenverzekering, dan zal je een zo hoog mogelijk eigen risico moeten afsluiten. Dit betekent dat je een groot deel van de medische kosten eerst zelf zal moeten betalen. Het hoogste eigen risicopercentage dat je kan afsluiten is 50%. Voor de goedkoopste dierenverzekering moet je dus een eigen risico van 50% hebben.

Hoogte maximaal te verzekeren bedrag

Hoe hoger het maximaal te verzekeren bedrag is, hoe hoger jouw maandelijkse premie is. Om de goedkoopste dierenverzekering af te sluiten, zal je dus je huisdier voor een lager bedrag verzekeren. Hierdoor zal je premie aanzienlijk minder worden. Dit helpt je met het afsluiten van een goedkope dierenverzekering.

Ras

Wanneer je nog geen hond of kat hebt, maar wel al weet dat je een goedkope dierenverzekering wil, dan is het verstandig om een ras huisdier te kiezen dat relatief klein is en blijft ten opzichte van andere rassen. Bij een grote hond of kat zal je goedkope dierenverzekering enkele euro’s duurder worden per maand. Dan is dit meteen niet meer de goedkoopste dierenverzekering die je had kunnen hebben.

Leeftijd

De leeftijd is ook van belang voor de goedkoopste dierenverzekering. Jongere honden en katten hebben relatief gezien minder medische behandelingen nodig dan oudere honden en dieren. Kanker en orgaanziektes zijn voorbeelden van ziektes die je over het algemeen vaker bij oudere dieren ziet. In het begin zal je dus een goedkope dierenverzekering hebben. In een later stadium zal je huisdier meer verzorging nodig hebben.

Tips!

Hier zijn nog enkele tips voor je begint met het dierenverzekering vergelijken:

 • Bedenk van tevoren welke medische behandelingen jouw hond of kat nodig zou kunnen hebben. Op basis hiervan bepaal je de dekkingen die je in je dierenverzekering wil hebben
 • Bekijk de aanvullende dekkingen goed door. Sommige aanvullende dekkingen bevinden zich al in het pakket van een verzekeraar. Dan hoef je deze niet apart af te sluiten
 • Sluit een crematiedekking af als je huisdier al op oudere leeftijd is
 • Bepaal het vergoedings- en eigen risicopercentage op basis van de gezondheid van je hond. Het kan je veel premie of kosten besparen
 • Een identificatiechip is verplicht. Bij de meeste verzekeraars mag de chip worden geplaatst bij het eerstvolgende dierenartsbezoek, maar niet bij alle.
 • Bekijk de voorwaarden goed door per verzekeraar
 • Wil je een goedkope dierenverzekering? – sluit dan een basispakket af zonder aanvullende dekkingen, een laag vergoedingspercentage, een hoog eigen risicopercentage en een laag maximaal te verzekeren bedrag. Dit is voor jou dan de goedkoopste dierenverzekering

Start met een dierenverzekering vergelijken – kies een dierenverzekering op maat!

Ben je op zoek naar een goede dierenverzekering (ook wel huisdierenverzekering genoemd) voor je hond of kat? Op Vergelijkdirect.com kun je gemakkelijk en snel een dierenverzekering vergelijken om deze vervolgens online af te sluiten. Een dierenverzekering vergelijken is handig om erachter te komen welke verzekeraar het goedkoopste of het meest uitgebreid is.

Welke dierenverzekering vergelijken?

Op onze website en in onze dierenverzekering vergelijking vergelijken wij onder andere Reaal Dier & Zorg, Petplan en OHRA. Al deze verzekeringen zijn online af te sluiten.

proteq
ohra

 

petplan
inshared

Reviews

Het onderstaande resultaat komt van VerzekeraarsInBeeld. Dit gebeurt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars vinden het belangrijk dat zij open zijn over hun prestaties. In 2017 doen 48 verzekeraars mee aan het onderzoek.

bar73

bar67

bar69

Het onderzoek is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS.

Goede klantenservice, heldere vergelijking kunnen maken voor mijn Ducati monster en tevreden met de gevonden verzekering!
- Soest
2 klanten waarderen ons gemiddeld met een 10/10

OHRA Dierenverzekering
29-06-2014 | Rita
Mijn hond is nu drie jaar verzekerd bij OHRA. Tevreden, veel medische kosten worden vergoed. Helaas is de premie afgelopen jaren verhoogd en worden bepaalde zaken zoals chronisch medicijngebruik minder vergoed (van 80% naar 50%). Dat is dus een nadeel maar over het algemeen ben ik zeer tevreden over deze dierenverzekering.
OHRA Dierenverzekering
01-02-2018 | Bart
OHRA is een hele fijne dierenverzekering. Heb nu 6 maanden een verzekering voor mijn boxer Amie bij OHRA en declareren gaat super makkelijk via hun website. Als ik een vraag heb kan ik ze makkelijk bellen en ik krijg ook altijd een heel duidelijk antwoord. Ik raad OHRA aan als dierenverzekering!
Inshared Dierenverzekering
19-07-2014 | Arjan
Goede dierenverzekering met veel aanbod en vrije dierenarts keuze wat ik erg belangrijk vind. Helaas gaan de premies wel elk jaar omhoog. Maargoed, welke verzekering niet? Schade uitkeren wordt voldoende afgehandeld, alhoewel er wel beter gecommuniceerd mag worden want het is soms nog vrij onduidelijk. Al met al tevreden over deze dierenverzekering.
Petplan Dierenverzekering
13-08-2014 | Marie
Uitstekende dierenverzekering. Operatie van mijn beide honden werden vergoed. Ik werd goed te woord gestaan door de klantenservice en ze waren makkelijk en snel te bereiken. in één woord TOP!
Petplan Dierenverzekering
01-02-2018 | Mirjam
Sinds een week heb ik mijn jack russel Sjoerd verzekerd bij Petplan. Petplan heeft een zeer uitgebreid basispakket ten opzichte van andere verzekeraars met onder andere heup en ellebogen in het pakket. Hoe de service van Petplan is weet ik nog niet, aangezien ik nog geen contact met ze heb gehad over declaraties.
Proteq Dier & Zorg Dierenverzekering
06-05-2014 | Freek
Prima verzekering. Van harte aan te bevelen. Onze golden retriever heeft 2 kostbare operaties gehad aan zijn kruisbanden, een is al vergoed en de laatste moet ik nog indienen maar is toegezegd vergoed te worden.
MEER REVIEWS

Veelgestelde vragen

We snappen natuurlijk dat vragen over verzekeringen een beetje saai zijn om te stellen. Daarom beantwoorden we ze op een korte en simpele manier. Mocht je onverhoopt nog vragen hebben dan kan je ze altijd stellen via een van onze contactmogelijkheden.

Tot welke leeftijd kan ik mijn huisdier verzekeren?

Je kunt een verzekering voor jouw huisdier afsluiten tot het moment dat je huisdier de leeftijd van zeven jaar bereikt heeft. Als jouw huisdier de leeftijd van zeven jaar bereikt, loop de verzekering gewoon door. Nadat je huisdier zeven jaar is geworden, kan je geen verzekering meer voor het dier afsluiten.

Waarom is het verstandig om een huisdierenverzekering af te sluiten?

Als je een huisdierenverzekering afsluit, hoef je je geen zorgen te maken over de rekening van de dierenarts. Een huisdierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor honden en katten die als huisdier gehouden worden.

Hoe geef ik aan mijn verzekeraar door dat mijn huisdier is overleden?

Als je huisdier is overleden, dien je dit schriftelijk te melden aan je zorgverzekering. Wanneer je kat of hond overlijdt, dan heb je een overlijdensverklaring nodig van je dierenarts. Hierna dien je deze verklaring per post op te sturen naar Nationaal Spaarfonds. De zorgverzekering wordt dan vanaf de datum van overlijden beeindigd. Eventuele teveel betaalde premies worden terugbetaald.

Nieuws

Nieuw: de tracker voor uw huisdier
woensdag 06 december 2017 | Levi

Samsung heeft een nieuw apparaat geïntroduceerd om je huisdier in de gaten te houden. Het gaat hier om de Connect Tag, dit kleine apparaatje kan eenvoudig aan de halsband van uw huisdier gehangen worden. Om een nauwkeurige locatie te geven, maakt dit apparaatje gebruik van GPS, WPS en zelfs de mobiele zendmasten. Via een app op de smartphone, kan een huisdier eigenaar realtime meekijken waar hun huisdier zich op dat moment bevindt. Het apparaatje heeft een 300mAh accu die het
lees verder

Identificatiechip, verplicht of niet?
donderdag 02 november 2017 | Mika Linse

Voor veel mensen is het nog onduidelijk of een identificatiechip voor hun huisdier verplicht is of niet. Vaak weten zij ook niet wat een identificatiechip precies inhoudt. Vergelijkdirect.com helpt je graag met het beantwoorden van deze vragen. In dit artikel staat wat een identificatiechip is, of deze verplicht is en welke verzekeraars de plaatsing van een chip vergoeden. Wat is een identificatiechip? Een identificatiechip (ook wel transponder genoemd) voor je huisdier is een klein buisje van ongeveer 14 millimeter groot.
lees verder

Vergelijken

Kosten dierenarts

 • Vacinaties € 45,-
 • Gebitsverzorging € 100,-
 • Operatie ingewanden € 750,-
 • Ingeslikt speeltje € 750,-
 • Operatie gebroken poot € 1000,-
 • Operatie knie € 1200,-
 • € 3845,-

Bovenstaand overzicht bevat gemiddelde kosten van de meest voorkomende behandelingen. Bron:dierenartskiezen.nl

Reviews

Fotohond

Net een nieuwe lieve puppy in huis! Ik had geen idee welke verzekering ik moest afsluiten, maar ik ben erg blij met mijn verzekering bij Reaal. Ik had een leuk contact met hun werknemers en de kosten vallen me enigszins mee.

Fotohond

Ik zat te twijfelen om een dierenverzekering af te sluiten, maar ik ben toch blij dat ik het heb gedaan. Mijn kat had toch wat behandelingen nodig waar ik me eerst niet van bewust was. Dan is deze vergelijkmethode wel handig. Erg tevreden!

Fotohond

Erg blij met mijn verzekering! Ik heb lang getwijfeld, maar ik ben erg tevreden met OHRA. Zeker een aanrader.