Dierenverzekering

Kies beste zorg voor je huisdier. Check binnen 1 minuut welke huisdierverzekering bij je past!

Natuurlijk hoop je dat je huisdier nooit ziek wordt of een ongeluk krijgt. Toch is de realiteit vaak anders. Volgens het RIVM hebben honden en katten het meest last van schimmelinfecties, spoelwormen en bacteriën. Daarnaast zit ook bij dieren een ongeluk in een klein hoekje. Het behandelen van een gebroken poot, open wond of een ingeslikt speeltje loopt aardig in de kosten! Wil je er zeker van zijn dat je de medische zorg voor je hond of kat kunt betalen dan is een (huis)dierenverzekering voor je hond of kat geen overbodige luxe!

  •  Vergelijk op basis van je eigen huisdier!
  •  Kies de dekking die bij jouw huisdier past!
  •  Direct online afsluiten bij de verzekeraar!

Bekijk dekkingen

9
snelle, duidelijke begeleiding naar de juiste offerte. Opzittenden, rechtsbijstand etc.. allemaal te kiezen.
- Beilen
18 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10

Kies een dierenverzekering op maat!

Ben je op zoek naar een goede dierenverzekering (ook wel huisdierenverzekering genoemd) voor je hond of kat? Op Vergelijkdirect.com vergelijk je gemakkelijk en snel alle dierenverzekeringen die je direct online kunt afsluiten. Wij vergelijken dierenverzekeringen van onder andere OHRA, Petplan, Reaal Dier & Zorg en InShared.

Het is niet leuk als je hond of kat ziek wordt, een gebroken poot oploopt of bij een ongeluk medische zorg nodig heeft. Het is daarom fijn dat je het bezoek aan de dierenarts niet helemaal zelf hoeft te betalen. Met een dierenverzekering voorkom je dat je je huisdier medische zorg kunt bieden wanneer het écht nodig is!

Dekkingen dierenverzekering

Als je een dierenverzekering gaat afsluiten, heb je de keuze om een basisverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. De maandelijkse premie die je moet betalen voor jouw hond of kat is onder andere afhankelijk van het ras, de leeftijd en het geslacht. Daarnaast wordt de premie hoger naarmate je een uitgebreider pakket met meer dekkingen kiest. Een dierenverzekering vergelijken helpt je met je zoektocht naar welke verzekering de goedkoopste premie heeft en welke dekkingen je wel of niet vergoed krijgt. Hieronder staat alvast in een handig overzicht met wat er verzekerd kan worden.

Aanvullende dekkingen

Naast het kiezen van een pakket met bepaalde dekkingen kun je ook nog aanvullende dekkingen afsluiten. Bij het dierenverzekering vergelijken kun je ook al aangeven welke aanvullende dekkingen je sowieso wil afsluiten. Er zijn meerdere aanvullende dekkingen die extra uitleg nodig hebben:

BehandelingOmschrijving
Acupunctuur

Middels naalden worden bepaalde energiën van je huisdier in balans gebracht. Het is een oude Chinese traditie.

Bloedonderzoek

Zodra je huisdier ziek is, wordt er via bloedonderzoek gekeken wat er aan de hand is.

BuitenlanddekkingAls je met je huisdier op vakantie gaat, wil je natuurlijk dat je huisdier ook in het buitenland is verzekerd. Over het algemeen valt de dierenarts voor je huisdier onder de basisverzekering, maar niet alle behandelingen zijn gedekt in het buitenland. Je kunt een aanvullende dierenverzekering afsluiten voor je huisdier, waarmee je huisdier in Europa, en soms in de hele wereld is gedekt. Sommige dierenverzekering bieden ook een tijdelijke reisverzekering voor je huisdier aan.
Castratie / sterilisatie

Vergoedt (gedeeltelijk) de kosten voor de castratie of sterilisatie van je huisdier. 

Chemo- en radiotherapie

Mocht de dierenarts vormen van kanker vaststellen bij je huisdier, kan de verzekeraar behandelingen (gedeeltelijk) vergoeden. Vormen van kankerbehandelingen bij huisdieren zijn chemo- en radiotherapie. 

Consult dierenarts

Een bezoekje aan de dierenarts valt binnen de dekking. Dit houdt in dat het tarief van het consult vergoed wordt, maar niet alle behandelingen, deze kunnen weer in extra pakketten zitten!

Consult specialist

Mocht de dierenarts je doorverwijzen naar een specialist, dan zijn de kosten van het consult van de specialist gedekt.

CrematieHelaas zal het moment ooit aanbreken dat je huisdier komt te overlijden. Na jaren van vriendschap moet je plots afscheid nemen. Met de crematiedekking hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over de crematie en het vervoer er naartoe. Dit zal worden geregeld door de dierenverzekeraar. Bij het dierenverzekering vergelijken kun je aangeven dat je deze aanvullende dekking in je pakket wil hebben.
CT scan

Met de CT scan kan de dierenarts afwijkingen in het lichaam van je huisdier vinden. Tumoren, herseninfarcten, botbreuken en afwijkingen aan bloedvaten kunnen hiermee gevonden worden.

ECG

Een ECG is een hartfilmpje. Mocht je huisdier kwalen vertonen dan kan via dit middel het hart bekeken worden.

Echoscopie

Met deze techniek worden de organen van je huisdier op een monitor in beeld gebracht. Hiermee kan een eventuele oorzaak van een ziektebeeld herkend worden.

Fysiotherapie

Heeft je huisdier een ongeluk gehad, of is er iets anders aan de hand? Met de dekking fysiotherapie wordt je huisdier geholpen om weer normaal door het leven te gaan. 

GebitsbehandelingKatten en honden moeten geregeld naar de dierenarts gaan om geholpen te worden met hun gebit. Gebitsreiniging is belangrijk om slechte adem, gaatjes en tandsteen te voorkomen. Een dierenverzekering vergelijken is belangrijk om deze kosten te kunnen dekken. De kosten kunnen anders hoog oplopen.
Gedragstherapie

Het kan gebeuren dat je huisdier agressief is naar andere huisdieren of mensen. Ook kan het gebeuren dat je huisdier vernielingen veroorzaakt, of dat je hond extreem veel blaft. In dit soort gevallen kan een gedragstherapeut een oplossing bieden. 

Heup en ellenbogen

Mocht de dierenarts een aandoening vaststellen aan de heup of ellebogen, dan vergoedt de verzekeraar (gedeeltelijk) bij een aanvullende dekking de kosten van de behandeling.

Homeopathie

Bij deze behandeling krijgt je huisdier een verdunde versie van de ziektestoffen in het lichaam via een prik. De gedachte bestaat dat hiermee antistoffen aangemaakt kunnen worden welke moeten resulteren in genezing. 

IdentificatiechipAlle dierenverzekeraars eisen dat je huisdier is voorzien van een chip. Per dierenverzekeraar verschilt het of het plaatsen van de identificatiechip wordt vergoed. Petplan en OHRA zijn verzekeraars die het plaatsen van een identificatiechip vergoeden.
Inslapen

Mocht het zover komen dat je hond of kat ernstig zal gaan lijden, dan zijn de kosten van het laten inslapen gedekt.

MRI scan

Net als bij mensen kan jouw huisdier via een MRI scan van binnen helemaal bekeken worden.

Narcose / operaties

Mocht je huisdier geopereerd moeten worden, dan worden de kosten van de operatie vergoedt. Uiteraard ook de kosten om je huisdier te laten slapen, de narcose. 

Ontlastingonderzoek

Zodra je huisdier ziek is, wordt er via ontlastingonderzoek gekeken wat er aan de hand is. 

Plaatsen chip

Vergoedt (gedeeltelijk) de kosten van het plaatsen van een identificatiechip. De identificatiechip wordt geplaatst door de dierenarts en dient te voldoen aan de ISO-standaard.

Reisverzekering

Met de reisverzekering verzeker je je huisdier ook voor (noodzakelijke) medische kosten in het buitenland.

Röntgenologie

Net als bij mensen kunnen honden en katten via een röntgenfoto goed van binnen bekeken worden.

Vaccinaties

Vergoedt (gedeeltelijk) de kosten van de vaccinaties van je huisdier. Vaccinaties helpen ziekten en infecties te voorkomen. 


Maandpremie van jouw dierenverzekering

De premie hangt af van onder andere het ras, de leeftijd en het geslacht van je huisdier. Daarnaast hangt je premie ook af van de dekkingen die jij wilt hebben, het vergoedingspercentage, het eigen risico en het maximaal te verzekeren bedrag. We zullen je hieronder uitleggen welke zaken van invloed zijn op je premie en waarom dit zo is. Uiteraard kun je bij het maken van een vergelijking exact zien welke premie je betaald, waarvoor je verzekerd kunt worden en hoe hoog het vergoedingspercentage en eigen risico is.

VariabeleOmschrijving
Vergoedingspercentage

Na een medische behandeling worden niet alle kosten gedekt. Hoeveel je precies moet betalen, hangt af van de hoogte van het vergoedingspercentage. Dit percentage kan uiteenlopen van 50% tot 90%. Een dierenverzekering vergelijken helpt je met het vinden van de dierenverzekering met de laagste premie.

Maximaal verzekerd bedrag

Je gekozen dierenverzekeraar verzekert je kosten tot een bepaalde hoogte. Bij hogere kosten moet je dit uit eigen zak bijbetalen. Het maximaal te verzekeren bedrag kan verschillen van €1.500,- tot €5.000,-.

Ras

Het ras bepaalt voor een groot gedeelte de hoogte van je maandpremie van je huisdierverzekering. Veel verzekeraars baseren de premie op het gewicht van het huisdier. Hoe groter het ras, des te hoger je maandpremie. 

Leeftijd

De leeftijd op het moment van afsluiten van je huisdierenverzerzekering heeft invloed op je maandpremie. Jongere honden en katten hebben relatief gezien minder medische behandelingen nodig dan oudere honden en dieren. Hierdoor geldt: hoe jonger het huisdier, des te lager de maandpremie.

(Vrijwillig) eigen risico

De hoogte van het eigen risico is van belang voor de hoogte van je premie. Wil je een goedkope dierenverzekering, dan zal je een zo hoog mogelijk eigen risico moeten kiezen.  Naast het standaard eigen risico kun je bij sommige verzekeraars ook een vrijwillig eigen risico kiezen. Let wel op want hoe hoger het eigen risico, hoe hoger het bedrag is dat niet is verzekerd en je dus zelf dient te betalen wanneer je je huisdier laat behandelen.

Identificatiechip verplicht?

Veel mensen vragen zich af of een identificatiechip verplicht is als je een dierenverzekering wilt afsluiten. Alle dierenverzekeraars verplichten het plaatsen van een identificatiechip. Sommige verzekeraars eisen dit voordat het huisdier wordt verzekerd, en andere verzekeraars eisen dat de chip tijdens het eerste dierenartsbezoek wordt geplaatst.

Goedkoopste dierenverzekering

Een goedkope dierenverzekering is via Vergelijkdirect.com gemakkelijk af te sluiten. De goedkoopste dierenverzekering vind je op de volgende manier:

Pakket voor goedkoopste dierenverzekering

Wanneer je op zoek bent naar een goedkope dierenverzekering, dan zal je een basispakket moeten kiezen. Gelukkig bieden alle vier de dierenverzekeraars een basispakket aan die goedkoper is dan hun andere pakketten. Deze vier pakketten kun je met elkaar vergelijken om de goedkoopste dierenverzekering te vinden.

Aanvullende dekkingen afsluiten?

Zoekers naar de goedkoopste dierenverzekering zullen ook geen aanvullende dekkingen moeten afsluiten. Elke aanvullende dekking neemt extra kosten met zich mee. Om die kosten te vermijden, moet je de aanvullende dekkingen simpelweg niet afsluiten. Zonder aanvullende dekkingen heb je een goedkope dierenverzekering.

Tips!

Hier zijn nog enkele tips voor je begint met het dierenverzekering vergelijken:

  • Bedenk van tevoren welke medische behandelingen jouw hond of kat nodig zou kunnen hebben. Op basis hiervan bepaal je de dekkingen die je in je dierenverzekering wil hebben
  • Bekijk de aanvullende dekkingen goed door. Sommige aanvullende dekkingen bevinden zich al in het pakket van een verzekeraar. Dan hoef je deze niet apart af te sluiten
  • Sluit een crematiedekking af als je huisdier al op oudere leeftijd is
  • Bepaal het vergoedings- en eigen risicopercentage op basis van de gezondheid van je hond. Het kan je veel premie of kosten besparen
  • Een identificatiechip is verplicht. Bij de meeste verzekeraars mag de chip worden geplaatst bij het eerstvolgende dierenartsbezoek, maar niet bij alle.
  • Bekijk de voorwaarden goed door per verzekeraar

Start met een dierenverzekering vergelijken – kies een dierenverzekering op maat!

Ben je op zoek naar een goede dierenverzekering (ook wel huisdierenverzekering genoemd) voor je hond of kat? Op Vergelijkdirect.com kun je gemakkelijk en snel een dierenverzekering vergelijken om deze vervolgens online af te sluiten. Een dierenverzekering vergelijken is handig om erachter te komen welke verzekeraar het goedkoopste of het meest uitgebreid is.

Gratis hulp van een expert op het gebied van vergelijken

Persoonlijke hulp bij het vergelijken van al jouw vaste lasten

Jaarlijkse check of je nog goed verzekerd bent

Contractwekker, nooit meer te laat met opzeggen!

Compleet overzicht van jouw verzekeringen in jouw eigen omgeving, nooit meer zoeken naar polissen!

Aanmelden