pet-banner

Dierenverzekering vergelijken

Weet je zeker dat je altijd de medishe zorg
voor je huisdier kunt betalen?

Kies de beste zorg voor je huisdier

Verzeker je huisdier al vanaf € 11,87 per maand!

De nr. 1 in verzekeringen

685387 baasjes gingen u voor

Betrouwbaar - AFM vergunning

Dierenverzekering vergelijken – Kies de beste zorg voor je huisdier!

Natuurlijk hoop je dat je huisdier nooit ziek wordt of een ongeluk krijgt. Toch is de realiteit vaak anders. Volgens het RIVM hebben honden en katten het meest last van schimmelinfecties, spoelwormen en bacteriën. Daarnaast zit ook bij dieren een ongeluk in een klein hoekje. Het behandelen van een gebroken poot, open wond of een ingeslikt speeltje loopt aardig in de kosten! Wil je er zeker van zijn dat je de medische zorg voor je hond of kat kunt betalen dan is een (huis)dierenverzekering voor je hond of kat geen overbodige luxe!

Start met vergelijken – kies een dierenverzekering op maat!

Ben je op zoek naar een goede dierenverzekering (ook wel huisdierenverzekering genoemd) voor je hond of kat? Op Vergelijkdirect.com vergelijk je gemakkelijk en snel alle dierenverzekeringen die je direct online kunt afsluiten. Wij vergelijken dierenverzekeringen van onder andere OHRA, Petplan en Reaal Dier & Zorg.

Het is niet leuk als je hond of kat ziek wordt, een gebroken poot oploopt of bij een ongeluk medische zorg nodig heeft. Het is daarom fijn dat je het bezoek aan de dierenarts niet helemaal zelf hoeft te betalen. Met een dierenverzekering voorkom je dat je je huisdier medische zorg kunt bieden wanneer het écht nodig is!

Dekkingen dierenverzekering

Als je een dierenverzekering gaat afsluiten, heb je de keuze uit een basis of aanvullende dierenverzekering. De maandelijkse premie die je moet betalen voor jouw hond of kat is afhankelijk van het ras, de leeftijd en het geslacht. Daarnaast wordt de premie hoger naarmate je een uitgebreider pakket kiest. Met behulp van onze dierenverzekering vergelijker wordt direct duidelijk hoe hoog je premie is en wat je vergoed krijgt! Hieronder staat alvast in een handig overzicht wat wel en niet verzekerd is.

Dekkingen
Reaal
rsz_rsz_petplan_logo
rsz_1rsz_ohra-png
Vaccinaties
Bij aanvullend
Bij aanvullend
Castratie/sterilisatie
Bij aanvullend
Bij aanvullend
Therapieën
Bij aanvullend
Bij aanvullend
Onderzoeken
Operaties
Accupuntuur
Bij aanvullend
Bij aanvullend
Inslapen
Consult dierenarts
Heup en ellebogen
Bij aanvullend
Echoscopie
Röntenologie
Bij aanvullend
Plaatsen chip
Bij aanvullend
Gebitsbehandeling
Bij aanvullend
Bij aanvullend
Bij aanvullend
Behandeling van kanker
Bij aanvullend
Bij aanvullend
Totaal verzekerd bedrag
€ 1500
€ 3000
€ 2500

Welke dierenverzekering past bij mij?

Vergelijk je dierenverzekering met behulp van onze vergelijker. Aan de hand van jouw hond of kat en je gewenste dekking worden dierenverzekeringen met elkaar vergeleken. Een dierenverzekering vergelijken wordt dus gemakkelijker gemaakt. Start dus direct met vergelijken!

Let, naast de dekkingen & vergoedingen ook op de volgende punten bij het vergelijken van een dierenverzekering:

 • Maandelijkse premie
 • Welke dekkingen zitten er in het pakket en wat zijn je wensen
 • Eigen risico (varieert van 20% tot 50%)
 • Maximaal verzekerd bedrag

Identificatiechip niet verplicht, maar..!

Veel mensen vragen zich af of een identificatiechip verplicht is als je een dierenverzekering wilt afsluiten. Alle dierenverzekeraars verplichten het plaatsen van een identificatiechip. Sommige verzekeraars eisen dit voordat het huisdier wordt verzekerd, en andere verzekeraars eisen dat de chip tijdens het eerste dierenartsbezoek wordt geplaatst.

Buitenlanddekking dierenverzekering

Als je met je huisdier op vakantie gaat, wil je natuurlijk dat je huisdier ook in het buitenland is verzekerd. Over het algemeen valt de dierenarts voor je huisdier onder de basisverzekering, maar niet alle behandelingen zijn gedekt in het buitenland. Je kunt een aanvullende dierenverzekering afsluiten voor je huisdier, waarmee je huisdier in Europa, en soms in de hele wereld is gedekt. Sommige dierenverzekering bieden ook een tijdelijke reisverzekering voor je huisdier aan.

Welke dierenverzekering vergelijken?

Op onze website en in onze dierenverzekering vergelijking vergelijken wij onder andere Reaal Dier & Zorg, Petplan en OHRA. Al deze verzekeringen zijn online af te sluiten.

proteq
ohra

 

petplan

Reviews

Het onderstaande resultaat komt van VerzekeraarsInBeeld. Dit gebeurt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars vinden het belangrijk dat zij open zijn over hun prestaties. In 2017 doen 48 verzekeraars mee aan het onderzoek.

bar73

bar67

bar69

Het onderzoek is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS.

OHRA Dierenverzekering
29-06-2014 | Rita
Mijn hond is nu drie jaar verzekerd bij OHRA. Tevreden, veel medische kosten worden vergoed. Helaas is de premie afgelopen jaren verhoogd en worden bepaalde zaken zoals chronisch medicijngebruik minder vergoed (van 80% naar 50%). Dat is dus een nadeel maar over het algemeen ben ik zeer tevreden over deze dierenverzekering.
OHRA Dierenverzekering
01-02-2018 | Bart
OHRA is een hele fijne dierenverzekering. Heb nu 6 maanden een verzekering voor mijn boxer Amie bij OHRA en declareren gaat super makkelijk via hun website. Als ik een vraag heb kan ik ze makkelijk bellen en ik krijg ook altijd een heel duidelijk antwoord. Ik raad OHRA aan als dierenverzekering!
Inshared Dierenverzekering
19-07-2014 | Arjan
Goede dierenverzekering met veel aanbod en vrije dierenarts keuze wat ik erg belangrijk vind. Helaas gaan de premies wel elk jaar omhoog. Maargoed, welke verzekering niet? Schade uitkeren wordt voldoende afgehandeld, alhoewel er wel beter gecommuniceerd mag worden want het is soms nog vrij onduidelijk. Al met al tevreden over deze dierenverzekering.
Petplan Dierenverzekering
13-08-2014 | Marie
Uitstekende dierenverzekering. Operatie van mijn beide honden werden vergoed. Ik werd goed te woord gestaan door de klantenservice en ze waren makkelijk en snel te bereiken. in één woord TOP!
Petplan Dierenverzekering
01-02-2018 | Mirjam
Sinds een week heb ik mijn jack russel Sjoerd verzekerd bij Petplan. Petplan heeft een zeer uitgebreid basispakket ten opzichte van andere verzekeraars met onder andere heup en ellebogen in het pakket. Hoe de service van Petplan is weet ik nog niet, aangezien ik nog geen contact met ze heb gehad over declaraties.
Proteq Dier & Zorg Dierenverzekering
06-05-2014 | Freek
Prima verzekering. Van harte aan te bevelen. Onze golden retriever heeft 2 kostbare operaties gehad aan zijn kruisbanden, een is al vergoed en de laatste moet ik nog indienen maar is toegezegd vergoed te worden.
MEER REVIEWS

Veelgestelde vragen

We snappen natuurlijk dat vragen over verzekeringen een beetje saai zijn om te stellen. Daarom beantwoorden we ze op een korte en simpele manier. Mocht je onverhoopt nog vragen hebben dan kan je ze altijd stellen via een van onze contactmogelijkheden.

Tot welke leeftijd kan ik mijn huisdier verzekeren?

Je kunt een verzekering voor jouw huisdier afsluiten tot het moment dat je huisdier de leeftijd van zeven jaar bereikt heeft. Als jouw huisdier de leeftijd van zeven jaar bereikt, loop de verzekering gewoon door. Nadat je huisdier zeven jaar is geworden, kan je geen verzekering meer voor het dier afsluiten.

Waarom is het verstandig om een huisdierenverzekering af te sluiten?

Als je een huisdierenverzekering afsluit, hoef je je geen zorgen te maken over de rekening van de dierenarts. Een huisdierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor honden en katten die als huisdier gehouden worden.

Hoe geef ik aan mijn verzekeraar door dat mijn huisdier is overleden?

Als je huisdier is overleden, dien je dit schriftelijk te melden aan je zorgverzekering. Wanneer je kat of hond overlijdt, dan heb je een overlijdensverklaring nodig van je dierenarts. Hierna dien je deze verklaring per post op te sturen naar Nationaal Spaarfonds. De zorgverzekering wordt dan vanaf de datum van overlijden beeindigd. Eventuele teveel betaalde premies worden terugbetaald.

Nieuws

Nieuw: de tracker voor uw huisdier
Wednesday 06 December 2017 | Levi

Samsung heeft een nieuw apparaat geïntroduceerd om je huisdier in de gaten te houden. Het gaat hier om de Connect Tag, dit kleine apparaatje kan eenvoudig aan de halsband van uw huisdier gehangen worden. Om een nauwkeurige locatie te geven, maakt dit apparaatje gebruik van GPS, WPS en zelfs de mobiele zendmasten. Via een app op de smartphone, kan een huisdier eigenaar realtime meekijken waar hun huisdier zich op dat moment bevindt. Het apparaatje heeft een 300mAh accu die het
lees verder

Identificatiechip, verplicht of niet?
Thursday 02 November 2017 | Mika Linse

Voor veel mensen is het nog onduidelijk of een identificatiechip voor hun huisdier verplicht is of niet. Vaak weten zij ook niet wat een identificatiechip precies inhoudt. Vergelijkdirect.com helpt je graag met het beantwoorden van deze vragen. In dit artikel staat wat een identificatiechip is, of deze verplicht is en welke verzekeraars de plaatsing van een chip vergoeden. Wat is een identificatiechip? Een identificatiechip (ook wel transponder genoemd) voor je huisdier is een klein buisje van ongeveer 14 millimeter groot.
lees verder

Vergelijken

Kosten dierenarts

 • Vacinaties € 45,-
 • Gebitsverzorging € 100,-
 • Operatie ingewanden € 750,-
 • Ingeslikt speeltje € 750,-
 • Operatie gebroken poot € 1000,-
 • Operatie knie € 1200,-
 • € 3845,-

Bovenstaand overzicht bevat gemiddelde kosten van de meest voorkomende behandelingen. Bron:dierenartskiezen.nl

Hulp nodig?

Gratis hulp bij vergelijken

Krijg structureel hulp bij het besparen op je vaste lasten

Grip op je vaste lasten

Realtime inzicht in je vaste lasten

Bespaarwekker

Nooit meer te laat met opzeggen

Aanmelden

Reviews

Fotohond

Net een nieuwe lieve puppy in huis! Ik had geen idee welke verzekering ik moest afsluiten, maar ik ben erg blij met mijn verzekering bij Reaal. Ik had een leuk contact met hun werknemers en de kosten vallen me enigszins mee.

Fotohond

Ik zat te twijfelen om een dierenverzekering af te sluiten, maar ik ben toch blij dat ik het heb gedaan. Mijn kat had toch wat behandelingen nodig waar ik me eerst niet van bewust was. Dan is deze vergelijkmethode wel handig. Erg tevreden!

Fotohond

Erg blij met mijn verzekering! Ik heb lang getwijfeld, maar ik ben erg tevreden met OHRA. Zeker een aanrader.