Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Kattenverzekering vergelijken?

Goed je kat verzekeren begint bij goed vergelijken!

 • Je dier verzekeren zoals jij het wilt
 • Kies de dekking die bij jouw huisdier past!
 • Direct online afsluiten bij de verzekeraar!

Waarom je kat verzekeren?

Heb je kat of kitten? Dan moet je weleens naar de dierenarts. Het kan verstandig zijn om een dierenverzekering voor je kitten af te sluiten. Je bent dan direct verzekerd tegen de meest voorkomende medische kosten van bijvoorbeeld de dierenarts. Waar moet je op letten als je een dierenverzekering wilt afsluiten? We helpen je graag met het maken van een goede vergelijking!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Vaccinaties kat

Het is belangrijk om je kat te vaccineren als je het wil beschermen tegen ziektewekkers. Zeker voor een kitten zijn inentingen erg belangrijk. Hierdoor worden ziektewekkers die later in het lichaam komen, uitgeschakeld door het lichaam van de kat. Zo is de kans kleiner dat je kat ziek wordt.

Bekijk meer

Kitten verzekeren

Ook kittenverzekeringen vergelijken doe je bij ons. Het kan bij een kitten van belang zijn of een castratie of sterilisatie volledig of deels wordt vergoed. Let hier dus op bij de resultaten van de vergelijking die je hebt gemaakt.

Bekijk meer

Kattenverzekering vergelijken

Welke kattenverzekering past het beste bij jou en je kat? Daar kom je maar op één manier achter: door te vergelijken. Bepaal voor jezelf welke dekkingen jouw kat of kitten nodig heeft of zal hebben en welk maximaal verzekerd bedrag je belangrijk vindt. Hierna kun je beginnen met vergelijken. Zo vind je de kattenverzekering die het beste bij jouw kat past.

Bekijk meer

Zelf je kat verzekeren?

Natuurlijk kan dat! Met behulp van onze vergelijker kun je zelf aan de slag. Een kattenverzekering vergelijken doe je binnen een paar minuten.

Kitten verzekeren

Ook kittenverzekeringen vergelijken doe je bij ons. Het kan bij een kitten van belang zijn of een castratie of sterilisatie volledig of deels wordt vergoed. Let hier dus op bij de resultaten van de vergelijking die je hebt gemaakt.

Aandachtspunten kattenverzekering vergelijken

Er zijn meer dan 12 kattenverzekeringen die wij voor je kunnen vergelijken. Ze verschillen op dekking, eigen risico en eigen bijdrage. Maar ook op maximaal verzekerd bedrag en natuurlijk de maandelijkse premie die je moet betalen! Door te vergelijken, zie je in één oogopslag de verschillen! Ook kun je in het dekking- en vergoedingsoverzicht zien of die verzekering voldoet aan je wensen.

Dekkingen

Als verzekering voor je kat kun je kiezen voor een basisverzekering. Naast de basisverzekering, zijn er aanvullende dekkingen. Dit zijn er meer dan 23! Denk hierbij aan het plaatsen van een chip en castratie of sterilisatie. Ook gebitsbehandelingen en chemo- en radiotherapie zijn aanvullend te verzekeren. Bepaal zelf welke behandelingen je kat nodig kan hebben. Dit is het uitgangspunt bij het vergelijken van kattenverzekeringen.

Vaccinaties

Een vaccinatie is een effectieve manier om bepaalde ziekten te kunnen voorkomen. Vooral voor kittens is het erg belangrijk om ingeënt te worden. Dit is om ze te beschermen tegen bepaalde ziekten. Door een vaccinatie wordt het lichaam van je huisdier voorbereid op een mogelijke infectie. Het dier wordt ingespoten met een onschadelijk gemaakte ziektewekker. Bijvoorbeeld een virus. Hierdoor wordt het lichaam aangezet om antilichamen te maken. Wanneer ziektewekkers in het lichaam van je kat komen, worden deze uitgeschakeld door het lichaam. Zo wordt je kat niet ziek. Om het effect van vaccinaties te behouden, is het aangeraden om je huisdier regelmatig in te enten. Vaccinaties zitten niet in het basispakket. Je kan er daarom voor kiezen om hier een aanvullende dekking voor af te sluiten.

Eigen risico

Bij dierenverzekeraars betaal je een eigen risico. Het eigen risico van een dierenverzekering is vaak gebaseerd op een percentage. Je betaalt dus altijd zelf een percentage van een behandeling mee. Per kattenverzekering is dit echter wel verschillend. Je hebt dus altijd te maken met het uitkeringspercentage en het eigen risico. Deze percentages zijn altijd gekoppeld aan elkaar.
Je zult dus zelf moeten overwegen wat voor jou belangrijk is. Kies je voor een hoog uitkeringspercentage? Dan betaal je ook een hogere premie. Als je ervoor kiest om een lager uitkeringspercentage te nemen, krijg je korting op je premie. Dan gaat je eigen risico ook omhoog.

Vrijwillig eigen risico

Het is ook mogelijk om een vrijwillig eigen risico te nemen. Je kunt het eigen risico dan verhogen. Je betaalt bij kosten dan meer zelf. Maar je premie daalt hierdoor.

Maximaal verzekerd bedrag

Verzekeraars vergoeden tot een bepaald bedrag. Dit heet het maximaal verzekerd bedrag. De kosten die een verzekeraar vergoed verschillen per pakket. Een basispakket vergoedt vaak tot €3.500,- per jaar. Uitgebreidere pakketten vergoeden tot €5.000,-. Dit is iets om rekening mee te houden. Hoe hoger het bedrag is dat de verzekeraar betaalt, hoe hoger je premie is. Ook bij een kitten geldt een maximaal uit te keren bedrag per jaar. Let hier goed op bij het vergelijken.

Premie kattenverzekering

Natuurlijk wil je weten hoeveel premie je voor een kattenverzekering betaalt. Wij kunnen je nu niet vertellen hoeveel jouw premie zal zijn. Dat hangt af van de dekkingen die je kiest. Maar ook van het maximaal verzekerd bedrag en het eigen risico. Wanneer je bedacht hebt hoe jouw ideale verzekering eruit ziet, kun je vergelijken. Bij ons vergelijk je ook op premie. Je kunt al een kattenverzekering afsluiten voor €9,37 euro per maand. Maar dit is wel de simpelste.

Beste kattenverzekering

Wat is de beste kattenverzekering? De beste kattenverzekering past natuurlijk het beste bij jouw huidige situatie. Je zult zelf moeten kijken waarvoor je je kat wil verzekeren. Er zijn namelijk een hoop dingen om te overwegen. Uiteraard speelt het een rol welke dekkingen jouw kat nodig heeft. Daarnaast is het per persoon verschillend welk eigen risico of maximaal te verzekeren bedrag je wilt. Om erachter te komen welke verzekering het beste voor jouw kat is, kun je vergelijken.

Start met vergelijken!

Weet jij hoe jouw kattenverzekering eruit moet zien? Dan kun je gaan vergelijken! Selecteer bovenaan deze pagina wat gegevens. Het gaat om je postcode. Maar ook het geslacht, ras en de leeftijd van je kat. Hierna kun je meer dan 12 kattenverzekeringen vergelijken. Filter makkelijk en snel op de gewenste dekking, vergoeding en premies filteren. Zo vind je de kattenverzekering die het beste bij jouw kat past. Deze kun je direct online afsluiten. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veel gestelde vragen over kattenverzekeringen

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Eline

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/01/2022

Bij het zoeken naar een kattenverzekering, kun je met een aantal dingen rekening houden. Je kan kiezen voor een basisdekking, maar daarnaast zijn er ook 23 aanvullende dekkingen. Naast eventuele aanvullende dekkingen, kun je kiezen voor een hoger of lager maximaal verzekerd bedrag. Dit is het bedrag dat een verzekeraar maximaal betaalt. Hoe hoger dit bedrag, hoe hoger je premie. Ook het eigen risico is iets om op te letten bij het kiezen van een verzekeraar. Bij ons vergelijk je 12 kattenverzekeringen! Zo vind je altijd de juiste voor jou. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Nick

Beantwoord door: Vincent Schokker op 14/01/2022

Hoeveel premie je voor jouw kattenverzekering betaalt, kunnen we op voorhand niet zeggen. Het hangt namelijk af van de dekkingen die je kiest, maar ook van de leeftijd en het ras van je kat. De beste premie vindt je door te vergelijken. Dat kan bij ons! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Janine

Beantwoord door: Vincent Schokker op 01/12/2022

De beste kattenverzekering past bij jou en bij je kat. Het is aan jou om te kiezen wat je wel en niet verzekert. Jij kent je kat en je portemonnee het best. Om erachter te komen welke verzekering het beste voor jouw kat is, kun je vergelijken. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Ashley

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/01/2022

Zeker! Ook verzekeringen voor kittens kun je bij ons vergelijken. Je kunt dan de normale kattenverzekering aanhouden. Let er wel op dat het voor kittens soms handig is om castratie of sterilisatie mee te verzekeren. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 12 kattenverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • De beste zorg voor je huisdier
 • Dierenverzekering op maat

Zelf je dierenverzekering samenstellen!

Kies zelf welke dekkingen je belangrijk vindt! Verzeker fysiotherapie, inentingen en vele andere behandelingen!

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Wat doen wij nog meer?

 • Oude dierenverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude dierenverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Ras of kruising?
  Wij kunnen alle kattenrassen verzekeren. Ook wanneer deze niet in onze vergelijker wordt getoond. Neem in dat geval contact met ons op!
 • Profiteren van nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.