Kattenverzekering

Goede medische zorg voor jouw kat. Check binnen 1 minuut welke kattenverzekering bij jouw kat past! Al vanaf €11,87 een kattenverzekering mogelijk!

Je zult er misschien niet gelijk aan denken, maar je kunt je kat verzekeren tegen medische kosten! Het nemen van een huisdier brengt namelijk een behoorlijke verantwoordelijkheid met zich mee. Als je een kattenverzekering afsluit, weet je zeker dat eventuele medische kosten voor je kat (voor een groot deel) vergoed worden. Dat kan gaan om de kosten van vaccinatie, sterilisatie/castratie, medische hulp bij ongelukken etc. Medische zorg voor je kat kan al snel de oorzaak zijn voor hoge dierenartsrekeningen. Soms wel tot vele honderden euro’s. In dat geval is het wel zo fijn voor je portemonnee als je een kattenverzekering hebt afgesloten!

  •  Een kattenverzekering op basis van je eigen kat!
  •  Kies de dekking die bij jouw kat past!
  •  Direct online afsluiten bij de verzekeraar!

Bekijk dekkingen

10
Beste vergelijker die ik heb gezien tot nu toe! Gemakkelijk te gebruiken.
- Woerden
22 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10

Kattenverzekering vergelijken op dekking en premie

Kattenverzekering vergelijken
Een goede kattenverzekering is niet zomaar de eerste kattenverzekering die je ergens online tegen komt. Er zijn namelijk grote verschillen te vinden in de kattenverzekering. Iedere verzekeraar die een kattenverzekering aanbiedt, heeft verschillende dekkingen en vergoedingen. Om dit goed met elkaar te vergelijken is het handig om eerst te weten wat er eigenlijk allemaal wordt aangeboden omtrent de kattenverzekering. In de tabel hieronder kun je terugvinden welke dekkingen er eigenlijk allemaal mogelijk zijn.

Dekkingen

BehandelingOmschrijving
Acupunctuur

Middels naalden worden bepaalde energiën van je huisdier in balans gebracht. Het is een oude Chinese traditie.

Bloedonderzoek

Zodra je huisdier ziek is, wordt er via bloedonderzoek gekeken wat er aan de hand is.

BuitenlanddekkingAls je met je huisdier op vakantie gaat, wil je natuurlijk dat je huisdier ook in het buitenland is verzekerd. Over het algemeen valt de dierenarts voor je huisdier onder de basisverzekering, maar niet alle behandelingen zijn gedekt in het buitenland. Je kunt een aanvullende dierenverzekering afsluiten voor je huisdier, waarmee je huisdier in Europa, en soms in de hele wereld is gedekt. Sommige dierenverzekering bieden ook een tijdelijke reisverzekering voor je huisdier aan.
Castratie / sterilisatie

Vergoedt (gedeeltelijk) de kosten voor de castratie of sterilisatie van je huisdier. 

Chemo- en radiotherapie

Mocht de dierenarts vormen van kanker vaststellen bij je huisdier, kan de verzekeraar behandelingen (gedeeltelijk) vergoeden. Vormen van kankerbehandelingen bij huisdieren zijn chemo- en radiotherapie. 

Consult dierenarts

Een bezoekje aan de dierenarts valt binnen de dekking. Dit houdt in dat het tarief van het consult vergoed wordt, maar niet alle behandelingen, deze kunnen weer in extra pakketten zitten!

Consult specialist

Mocht de dierenarts je doorverwijzen naar een specialist, dan zijn de kosten van het consult van de specialist gedekt.

CrematieHelaas zal het moment ooit aanbreken dat je huisdier komt te overlijden. Na jaren van vriendschap moet je plots afscheid nemen. Met de crematiedekking hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over de crematie en het vervoer er naartoe. Dit zal worden geregeld door de dierenverzekeraar. Bij het dierenverzekering vergelijken kun je aangeven dat je deze aanvullende dekking in je pakket wil hebben.
CT scan

Met de CT scan kan de dierenarts afwijkingen in het lichaam van je huisdier vinden. Tumoren, herseninfarcten, botbreuken en afwijkingen aan bloedvaten kunnen hiermee gevonden worden.

ECG

Een ECG is een hartfilmpje. Mocht je huisdier kwalen vertonen dan kan via dit middel het hart bekeken worden.

Echoscopie

Met deze techniek worden de organen van je huisdier op een monitor in beeld gebracht. Hiermee kan een eventuele oorzaak van een ziektebeeld herkend worden.

Fysiotherapie

Heeft je huisdier een ongeluk gehad, of is er iets anders aan de hand? Met de dekking fysiotherapie wordt je huisdier geholpen om weer normaal door het leven te gaan. 

GebitsbehandelingKatten en honden moeten geregeld naar de dierenarts gaan om geholpen te worden met hun gebit. Gebitsreiniging is belangrijk om slechte adem, gaatjes en tandsteen te voorkomen. Een dierenverzekering vergelijken is belangrijk om deze kosten te kunnen dekken. De kosten kunnen anders hoog oplopen.
Gedragstherapie

Het kan gebeuren dat je huisdier agressief is naar andere huisdieren of mensen. Ook kan het gebeuren dat je huisdier vernielingen veroorzaakt, of dat je hond extreem veel blaft. In dit soort gevallen kan een gedragstherapeut een oplossing bieden. 

Heup en ellenbogen

Mocht de dierenarts een aandoening vaststellen aan de heup of ellebogen, dan vergoedt de verzekeraar (gedeeltelijk) bij een aanvullende dekking de kosten van de behandeling.

Homeopathie

Bij deze behandeling krijgt je huisdier een verdunde versie van de ziektestoffen in het lichaam via een prik. De gedachte bestaat dat hiermee antistoffen aangemaakt kunnen worden welke moeten resulteren in genezing. 

IdentificatiechipAlle dierenverzekeraars eisen dat je huisdier is voorzien van een chip. Per dierenverzekeraar verschilt het of het plaatsen van de identificatiechip wordt vergoed. Petplan en OHRA zijn verzekeraars die het plaatsen van een identificatiechip vergoeden.
Inslapen

Mocht het zover komen dat je hond of kat ernstig zal gaan lijden, dan zijn de kosten van het laten inslapen gedekt.

MRI scan

Net als bij mensen kan jouw huisdier via een MRI scan van binnen helemaal bekeken worden.

Narcose / operaties

Mocht je huisdier geopereerd moeten worden, dan worden de kosten van de operatie vergoedt. Uiteraard ook de kosten om je huisdier te laten slapen, de narcose. 

Ontlastingonderzoek

Zodra je huisdier ziek is, wordt er via ontlastingonderzoek gekeken wat er aan de hand is. 

Plaatsen chip

Vergoedt (gedeeltelijk) de kosten van het plaatsen van een identificatiechip. De identificatiechip wordt geplaatst door de dierenarts en dient te voldoen aan de ISO-standaard.

Reisverzekering

Met de reisverzekering verzeker je je huisdier ook voor (noodzakelijke) medische kosten in het buitenland.

Röntgenologie

Net als bij mensen kunnen honden en katten via een röntgenfoto goed van binnen bekeken worden.

Vaccinaties

Vergoedt (gedeeltelijk) de kosten van de vaccinaties van je huisdier. Vaccinaties helpen ziekten en infecties te voorkomen. 

Waar is de premie van een kattenverzekering op gebaseerd?

Het zou natuurlijk eenvoudig zijn als voor iedere kat exact dezelfde premie zou gelden. Helaas heeft iedere kattenverzekering hier enorme verschillen in gemaakt. Een premie is gebaseerd op het ras van jouw kat, maar ook op de leeftijd en op het geslacht. Zelfs de postcode speelt een rol! Woon jij in het centrum van een grote stad, dan is de kans op een ongeluk met jouw kat groter dan wanneer je op het platte land woont.

Meest belangrijke dekkingen

Het eigen risico

Bij een kattenverzekering moet je rekening houden met het eigen risico. Dit houdt simpel gezegd in; het gedeelte van de rekening die je zelf moet betalen en die je dus niet kunt declareren. Tussen de verschillende kattenverzekering aanbieders zitten hier enorme verschillen in, je hebt al een eigen risico van 15% oplopend tot wel 50%. Uiteraard heeft dit een grote invloed op de maandelijkse premie, hoe lager het eigen risico, hoe hoger de premie. Dus ook, hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie! Daarnaast bieden Petplan en Reaal dier en zorg ook nog een extra vrijwillig eigen risico aan, waardoor je weer extra korting krijgt op je premie.

Maximaal te verzekeren bedrag

Naast de verschillen in hoogte van je eigen risico, hanteert de kattenverzekering ook nog maximaal verzekerde bedragen voor je kattenverzekering. Je hebt een Reaal dier en zorg kattenverzekering met een maximaal verzekerd bedrag van €1.500 maar ook een Petplan kattenverzekering met een verzekerd bedrag van €5.000 per verzekeringsjaar. Wat betekend dit eigenlijk voor de verzekering van jouw kat? Vrij eenvoudig, zijn de totale medische kosten in 1 verzekeringsjaar hoger dan het maximaal verzekerde bedrag? Dan moet je deze kosten zelf helemaal betalen. Het is dus verstandig om naast het eigen risico en de dekkingen, ook te kijken naar de maximaal verzekerde bedragen voor de kattenverzekering!

In het onderstaande overzicht leggen we uit waar een premie van een kattenverzekering op is gebaseerd en waar je rekening mee moet houden.

VariabeleOmschrijving
Vergoedingspercentage

Na een medische behandeling worden niet alle kosten gedekt. Hoeveel je precies moet betalen, hangt af van de hoogte van het vergoedingspercentage. Dit percentage kan uiteenlopen van 50% tot 90%. Een dierenverzekering vergelijken helpt je met het vinden van de dierenverzekering met de laagste premie.

Maximaal verzekerd bedrag

Je gekozen dierenverzekeraar verzekert je kosten tot een bepaalde hoogte. Bij hogere kosten moet je dit uit eigen zak bijbetalen. Het maximaal te verzekeren bedrag kan verschillen van €1.500,- tot €5.000,-.

Ras

Het ras bepaalt voor een groot gedeelte de hoogte van je maandpremie van je huisdierverzekering. Veel verzekeraars baseren de premie op het gewicht van het huisdier. Hoe groter het ras, des te hoger je maandpremie. 

Leeftijd

De leeftijd op het moment van afsluiten van je huisdierenverzerzekering heeft invloed op je maandpremie. Jongere honden en katten hebben relatief gezien minder medische behandelingen nodig dan oudere honden en dieren. Hierdoor geldt: hoe jonger het huisdier, des te lager de maandpremie.

(Vrijwillig) eigen risico

De hoogte van het eigen risico is van belang voor de hoogte van je premie. Wil je een goedkope dierenverzekering, dan zal je een zo hoog mogelijk eigen risico moeten kiezen.  Naast het standaard eigen risico kun je bij sommige verzekeraars ook een vrijwillig eigen risico kiezen. Let wel op want hoe hoger het eigen risico, hoe hoger het bedrag is dat niet is verzekerd en je dus zelf dient te betalen wanneer je je huisdier laat behandelen.

Wachttijd

Omdat de kattenverzekering bang is dat je pas een kattenverzekering afsluit wanneer de kat eigenlijk al direct medische zorg nodig heeft, vraagt de kattenverzekering altijd het medische paspoort van jouw kat op. Alle aandoeningen en ziektes etc. waar jouw kat al last van heeft, worden uitgesloten van de kattenverzekering. Daarnaast is de kattenverzekering pas na 30 dagen 100% geldig. In de eerste 30 dagen is de kattenverzekering alleen geldig in direct medische noodzakelijke ongevallen en door uitzonderingen.

Wat valt er bijvoorbeeld onder een uitzondering? Tijdens de eerste 30 dagen worden over het algemeen wel de kosten vergoed wanneer:

  • je kat eerst verzekerd was bij een andere kattenverzekering
  • je kat een ongeluk krijgt of een speeltje inslikt etc
  • je de kat laat voorzien van een identificatiechip

Een kattenverzekering vergelijken

Nu je alle informatie hebt gekregen die nodig is om een keuze te maken welke dekkingen het beste passen bij jouw kat, is het vrij eenvoudig om een goede kattenverzekering te vergelijken. Via het formulier vul je de gegevens in die horen bij jouw kat, er komt dan direct een vergelijking op maat waarbij alle details te zien zijn voor de kattenverzekering voor jouw kat. Check welke medische behandelingen je in de toekomst verwacht, bekijk welk gewenst maximaal verzekerd bedrag en eigen risico je wilt en baseer hier je keuze op. Toch nog onduidelijk of vragen? Spreek ons dan aan op de chat en krijg hulp bij het vergelijken van jouw kattenverzekering!

Gratis hulp van een expert op het gebied van vergelijken

Persoonlijke hulp bij het vergelijken van al jouw vaste lasten

Jaarlijkse check of je nog goed verzekerd bent

Contractwekker, nooit meer te laat met opzeggen!

Compleet overzicht van jouw verzekeringen in jouw eigen omgeving, nooit meer zoeken naar polissen!

Aanmelden