Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Vaccinaties voor je huisdier

Alles wat je hierover wilt weten

Vergelijk nu dierenverzekeringen

 • Kies zelf de dierenverzekering die bij jouw huisdier past
 • Direct verzekeren bij verzekeraar
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Basis, Ongevallen, Uitgebreid)
Start vergelijken

Vaccinaties voor je huisdier

Een vaccinatie is een belangrijke en effectieve manier om bepaalde ziekten te kunnen voorkomen. Door een vaccinatie wordt het lichaam van je huisdier voorbereid op een mogelijke infectie. Hierdoor kan het immuunsysteem bij een infectie direct in actie komen. Je huisdier krijgt een prikje met een onschadelijk gemaakte ziektewekker. Dit kan bijvoorbeeld een virus zijn. Hierdoor gaat het lichaam antilichamen maken. Wanneer dit virus in het lichaam komt, gaat het lichaam hier gelijk tegen werken. Zo kan de ziektewekker geen schade aanrichten aan het lichaam van je huisdier. Om het effect van vaccinaties te behouden, is het aan te raden om je huisdier regelmatig in te enten.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Huisdier vaccineren: ja of nee?

Als je een huisdier hebt, dan wil je hem of haar beschermen tegen ziekten. Het is daarom slim om een dierenverzekering te overwegen die vaccinaties vergoed. Als je je hond of kat wilt beschermen tegen ziekten, zijn vaccinaties nodig. Dit moet je jaarlijks doen. Honden en katten worden tegen verschillende ziekten ingeënt. Zo gaat het bij honden om kennelhoest, hondsdolheid en de ziekte van Weil. Katten worden ingeënt tegen de niesziekte, kattenziekte en rabiës. Als je je huisdier niet inent, zou het een ziekte kunnen krijgen. Zonder inenting is het lichaam van het dier hier minder tegenop gewassen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Kies je voor een dierenverzekering met vaccinaties? Dan betaalt de verzekeraar de kosten voor inenten volledig of deels.

Wat kost een vaccinatie?

De kosten voor een inenting van een hond liggen tussen de €45,- en €75,-. Voor katten liggen deze kosten wat lager. Dit is namelijk rond de €50,-. Om je huisdier te laten inenten, moet je langs de dierenarts gaan. Naast de kosten voor het prikje, betaal je dus ook voor het consult. Met een huisdierenverzekering zijn deze kosten vaak gedekt.

Wat dekt een dierenverzekering?

Als je een dierenverzekering gaat afsluiten, heb je de keuze uit een basis- of aanvullende dierenverzekering. Hieronder staat verwerkt wat wel en wat niet verzekerd is bij een dierenverzekering.

Basisdekking

Met een basisdekking ben je tegen verschillende dingen verzekerd. Hieronder valt bijvoorbeeld een verwijzing naar een andere dierenarts of een MRI-onderzoek. Ook medisch noodzakelijke behandelingen inclusief operaties en narcose worden gedekt. Net als medisch noodzakelijke opname, sondevoeding of euthanasie. Daarnaast betaalt de verzekeraar ook verschillende onderzoeken. Denk hierbij aan röntgenfoto’s, echoscopie, bloed- en ontlastingszoek, elektrocardiogram (ECG).

Aanvullende dekking – vaccinaties

Met aanvullende dekkingen ben je tegen meer verzekerd. Naast de basisdekking ben je ook gedekt voor sterilisatie of castratie. Maar ook voor kosten die gemaakt moeten worden aan het gebit. Daarnaast betaal je niet of weinig bij crematie of vaccinaties.

Huisdierenverzekering vergelijken

Er zijn een hoop dierenverzekeringen. Ze hebben allemaal verschillende premies. Het kan daarom zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet, en dat je niet weet welke keuze je moet maken voor je huisdier. We helpen je hier graag mee! Vul jouw wensen en eisen in in onze vergelijker. Zo krijg je de beste en meest voordelige dierenverzekeringen te zien die het beste bij jou passen! Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk met 13 dierenverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Enige vergelijker huisdierenverzekeringen
 • Dierenverzekering op maat

Kies jouw huisdierenverzekering!

Ontdek direct welke huisdierenverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

In 2020 hebben we meer dan 100.000 mensen aan de juiste verzekering geholpen.

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige dierenverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe dierenverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Huisdierenverzekering nodig?
  Ben je op zoek naar de juiste huisdierenverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw verzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.