Vaccinaties voor je huisdier

Een vaccinatie is een belangrijke en effectieve manier om bepaalde ziekten te kunnen voorkomen. Door een vaccinatie wordt het lichaam van je huisdier voorbereid op een mogelijke infectie, waardoor het immuunsysteem direct in actie kan komen. Het dier wordt ingespoten met een onschadelijk gemaakte ziektewekker (bijvoorbeeld een virus), hierdoor wordt het lichaam aangezet om antilichamen te maken. Bepaalde ziektewekkers worden uitgeschakeld voordat ze schade kunnen aanrichten aan het lichaam van je huisdier. Om het effect van vaccinaties te laten voortbestaan, is het aangeraden om je huisdier regelmatig in te enten.

Huisdier laten vaccineren: ja of nee?

Als je een huisdier hebt, dan wil je er natuurlijk goed voor zorgen en beschermen tegen allerlei ziekten. Het is verstandig om een dierenverzekering in overweging te nemen die vaccinaties vergoed. Als je je hond of kat veilig wilt beschermen tegen ziekten, zijn jaarlijkse vaccinaties onvermijdelijk. Honden worden ingeënt tegen onder meer kennelhoest, hondsdolheid en de ziekte van Weil. Katten worden onder andere ingeënt tegen de niesziekte, kattenziekte en rabiës. Als je jouw huisdier niet wordt gevaccineerd, dan loopt je huisdier de kans om tegen een nare ziekte op te lopen, met alle nare gevolgen van dien. Als je een dierenverzekering hebt die vaccinaties verzekerd, dan worden de kosten vaak volledig of grotendeels vergoed.

Wat kost een vaccinatie?

Het kosten van het inenten van een hond varieert van 45 tot 75 euro. Voor katten liggen deze kosten iets lager, namelijk ongeveer 50 euro. Om je huisdier te laten inenten, dien je wel langs de huisarts te gaan. Naast de inentingskosten, betaal je dus ook voor het consult. Met een huisdierenverzekering zijn deze kosten vrijwel altijd gedekt.

Wat dekt een dierenverzekering?

Als je een dierenverzekering gaat afsluiten, dan heb je de keuze uit een basis- of aanvullende dierenverzekering. Hieronder staat in een handig overzichtje verwerkt wat wel en wat niet verzekerd is bij een dierenverzekering.
Basisdekking: Verwijzing naar een andere dierenarts, MRI-onderzoeken, medisch noodzakelijke behandelingen inclusief operaties en narcose, medisch noodzakelijke opname, onderzoeken zoals röntgenfoto’s, echoscopie, bloed en ontlasting, elektrocardiogram (ECG), supplementen voor dwang- of sondevoeding, euthanasie en collectieve verwerking.
Aanvullende dekking: Verwijzing naar een andere dierenarts, MRI-onderzoeken, medisch noodzakelijke behandelingen inclusief operaties en narcose, medisch noodzakelijke opname, onderzoeken zoals röntgenfoto’s, echoscopie, bloed en ontlasting, elektrocardiogram (ECG), supplementen voor dwang- of sondevoeding, euthanasie, collectieve verwerking, sterilisatie en castratie, tandarts/gebit, crematie en vaccinatie.

Dierenverzekering vergelijken? Doe het bij Vergelijkdirect.com!

Er zijn een hoop verschillende dierenverzekeringen met een hoop verschillende premies. Hierdoor zou het voor kunnen komen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wil je weten welke dierenverzekering het voordeligst is en welke dierenverzekering het beste bij jouw persoonlijke situatie past? Vergelijk dan nu jouw dierenverzekering bij Vergelijkdirect.com en bespaar!

Lees hier meer over de dierenverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier