Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Castratie, sterilisatie en de kosten hiervan

Lees hier alles over castratie, sterilisatie en de kosten hiervan!

dierenarts
   •  Alles over castratie
   •  Alles over sterilisatie
   •  Verzekeringen vergelijken
  • Vergelijk direct

Castratie of sterilisatie bij een kat of hond, zorgt ervoor dat de hond of kat niet meer vruchtbaar is. Een dierenverzekering die sterilisatie en castratie dekt, is zeker het overwegen waard. De kosten hiervan kunnen namelijk flink oplopen, zeker een sterilisatie op latere leeftijd van je huisdier. In deze tekst vind je informatie over castratie hond en sterilisatie voor je huisdier, de voor- en nadelen hiervan en of het de moeite waard is om het te verzekeren.

Huisdier laten steriliseren: verstandig of niet?

De keuze ligt aan jou of je jouw hond of poes laat steriliseren, of niet. Als je je hond of poes niet laat steriliseren, dan zal je het beestje een ander voorbehoedsmiddel moeten geven om ongewenste zwangerschappen te voorkomen. Echter zitten er veel voordelen aan om je huisdier te laten steriliseren. Na castratie en sterilisatie heeft jouw hond of kat minder kans op het krijgen van tumoren of baarmoederontstekingen. De loopsheid verdwijnt en bovendien is de kans op suikerziekte zeer gering. Kortom, castratie en sterilisatie komt de gezondheid van je geliefde huisdier alleen maar ten goede, en dus is het zeker de moeite waard om een dierenverzekering inclusief castratie en sterilisatie in overweging te nemen als je niet zelf voor de kosten op wilt draaien.

Is een dierenverzekering altijd inclusief castratie en sterilisatie?

Nee, helaas is niet elke dierenverzekering inclusief sterilisatie. Bij de meeste dierenverzekeraars valt castratie of sterilisatie niet onder de basisdekking. Hiervoor zou je dan een aanvullende dekking kunnen afsluiten. De kosten van een operatie om je huisdier te laten steriliseren verschillen per dierenkliniek. Een gemiddelde sterilisatie kost ongeveer 200 euro. Verder hangt de prijs ook af van de behandelingsmethode. De laparoscopische operatie is in bijna alle dierenklinieken duurder dan een traditionele operatie. Ook deze prijs hangt af van de kliniek waar je jouw hond of kat laat behandelen.

Castratie en sterilisatie dekking

Voordat je een dierenverzekering met castratie en sterilisatie afsluit, is het verstanding om even de dekking te checken. Bij sommige verzekeringen zul je een extra dekking moeten afsluiten, bij de ander zal je een duurder pakket moeten nemen. Door even de vergelijker in te duiken, kun je precies zien of castratie en sterilisatie verzekerd is. Daarbij kun je ook alle dekkingen zien die wel of niet van toepassing zijn.

Kosten castratie hond

De kosten van de castratie bij per hond kan enorm verschillen. Nu vraag je je natuurlijk af hoe dat komt. Het prijsverschil komt omdat honden vaak in grootte kunnen verschillen. Hoe groter of zwaarder de hond is, hoe duurder de castratie van een hond kan uitvallen. Verder hanteren sommige dierenartsen prijzen inclusief medicatie en kap of shirt, bij anderen is de prijs van een castratie all-inclusive. Het is daarbij zelfs moeilijk om te zeggen wat ongeveer de kosten van de castratie zijn, grofweg gezien liggen deze prijzen tussen de €125 en €500+.

Kosten castratie kat

De kosten van de castratie van een kater ligt lager en verschilt ook vaak niet per kat. Katten zijn vaak namelijk allemaal even zwaar en groot. Hierdoor zijn de kosten van een castratie voor je kat vaak ook veel lager dan de castratie van een hond. De kosten van die castratie kan per dierenarts natuurlijk wel verschillen. Vaak liggen de kosten van de castratie van de kat tussen de €45 en €100.

Kosten sterilisatie hond en poes

De kosten van de sterilisatie van een hond of is vaak duurder dan de castratie. De ingreep van sterilisatie is namelijk gecompliceerder dan castratie. Ook bij sterilisatie geldt dat de behandeling per hond of kat, maar ook per dierenarts verschilt. De kosten van sterilisatie van de hond of poes liggen gemiddeld tussen de €180 en €550.

Vergelijk en bespaar op jouw dierenverzekering!

Zoals je al hebt kunnen zien, kunnen de bedragen van sterilisatie of castratie enorm oplopen. Natuurlijk wil je dan wel de beste verzekering. Door het vele aanbod van dierenverzekeringen, kan het zijn dat je niet weet welke dierenverzekering je moet kiezen. Vergelijkdirect.com helpt je graag met vergelijken van jouw dierenverzekering. Je krijgt de perfecte dierenverzekering voor jou en je huisdier en een voordelige premie. Vergelijk nu en bespaar direct!

Lees hier meer over de dierenverzekering