Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Hondenverzekering nodig?

Je hond verzekeren kan al vanaf €11,87 per maand!

Verzeker je hond, voordat het te laat is!

  • Vergelijk hondenverzekeringen op basis jouw hond!
  • Snel verzekeren? Bel ons op 035-6857888
  • Kies verzekering voor hond die bij je past!
  • Direct hondenverzekering afsluiten bij de verzekeraar!
Start vergelijken

Hondenverzekering

Een hond is niet zomaar een huisdier, een hond is je trouwe maatje en daar wil je toch altijd het allerbeste voor? De mooiste hondenmand, de lekkerste snoepjes de leukste speeltjes, maar óók een goede hondenverzekering hoort in dit rijtje thuis. Je hond houdt van druk doen en spelen, dan is een ongelukje zo gebeurd! Hij kan zijn poot breken, iets inslikken wat niet goed is, of nog erger, ernstig ziek worden! Een bezoekje aan de dierenarts is vaak een dure grap. Je dekt jezelf in tegen enorm hoge kosten met een goede hondenverzekering. Een hondenverzekering vergelijken doe je bij Vergelijkdirect.com.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Ga voor een hondenverzekering op maat!

Een hond verzekeren kun je bij een aantal verzekeraars regelen. Op Vergelijkdirect.com hebben wij voor jou meerdere aanbieders van een hondenverzekering naast elkaar neergezet zodat je deze kunt vergelijken op basis van premie, maar ook op basis van dekkingen! Op onze website wordt de hondenverzekering van Reaal Dier & Zorg, Petplan, InShared en OHRA met elkaar vergeleken.

Met een hondenverzekering vermijd je het risico dat je de beste zorg voor je hond niet kunt betalen aan de dierenarts. Stel je eens voor dat je hond direct operaties nodig heeft en tijdelijk opgenomen moet worden, dit kost al gauw €2500,-. Je zou toch willen dat je dan de beste en de goedkoopste hondenverzekering had afgesloten. Met een hondenverzekering kun jij ervoor zorgen dat je hond altijd de beste medische zorg krijgt! Een hondenverzekering vergelijken doe je op Vergelijkdirect.com.

Waar is de premie op gebaseerd?

Een hondenverzekering heeft een groot aantal verschillen per verzekeraar. De premie is gebaseerd op het ras, de leeftijd en het geslacht, maar dat is natuurlijk te eenvoudig. Ook de straat waar jij woont is belangrijk! Woon je in het centrum van een grote stad als Amsterdam, dan is de premie hoger dan wanneer je op het platte land woont. Dit komt omdat de kosten van de dierenarts in het centrum van Amsterdam hoger zijn, doordat deze waarschijnlijk meer huur moet betalen voor zijn praktijk. Zelf heb je invloed op de premie door te kiezen voor een vrijwillig eigen risico of een lager vergoedingspercentage. Een hondenverzekering kun je dus naar wens samenstellen als het gaat om de premie!

Meest belangrijke dekkingen

Het eigen risico

Bij een hondenverzekering moet je rekening houden met het eigen risico. Dit eigen risico kan uiteenlopen van 10% bij Reaal Dier & Zorg basis tot 50% bij Petplan basis. Dit eigen risico houdt het bedrag in dat je zelf moet betalen, de hondenverzekering betaald dit niet. Hoe hoger het eigen risicopercentage, hoe lager je premie is.
Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om nog een vrijwillig eigen risico af te sluiten. Dit vrijwillige eigen risico komt boven op het gewone eigen risico. Door het afsluiten van het vrijwillig eigen risico daalt de maandelijkse premie van de hondenverzekering. Daarentegen moet je ook een groter deel van de kosten zelf betalen als er iets met je huisdier gebeurt. Een hondenverzekering bestaat dus uit meer dan alleen de laagste premie!

Vergoedingspercentage

Elke hondenverzekering hanteert een vergoedingspercentage, ook wel de eigen bijdrage genoemd. Alle kosten, moet je rekening houden met dit vergoedingspercentage. Dit vergoedingspercentage is pas van belang nadat het eigen risico is voldaan. Het vergoedingspercentage is belangrijk, omdat niet alle medische kosten gedekt worden door een hondenverzekering, bij geen enkele verzekeraar. Hondenverzekeringen hanteren een vergoedingspercentage tussen de 50% en 90%. Dat percentage wordt dus vergoed door je hondenverzekering, het resterende percentage moet je uit eigen zak betalen. Hoe hoger het vergoedingspercentage is, hoe hoger de premie van de hondenverzekering gemiddeld is.

Maximaal te verzekeren bedrag

Naast alle informatie die we je gegeven hebben over bijvoorbeeld de premie en de dekking van de hondenverzekering, hanteert elke hondenverzekering een maximaal te verzekeren bedrag. Dit betekent dat er tot een maximaal bedrag per verzekeringsjaar vergoed wordt door de hondenverzekering. Zijn de medische kosten in een verzekeringsjaar hoger dan dit maximale bedrag, dan zal je dit zelf bij moeten betalen. Je kunt een hondenverzekering afsluiten tot een maximaal bedrag vanaf €1.500 tot €5.000 per jaar. Uiteraard zal de premie voor het pakket met het maximaal verzekerde bedrag van €5.000 hoger zijn dan het pakket met €1.500,-

Wachttijd

Zodra je een hondenverzekering afsluit, is je hond niet direct 100% gedekt! Voor een hondenverzekering geldt altijd een wachttijd van 30 dagen. Binnen deze 30 dagen wordt in principe niets vergoed. Echter, zodra er een ongeval gebeurt en er is een direct medisch noodzakelijke ingreep nodig, dan worden er uitzonderingen gemaakt! Uiteraard moet je wanneer dit gebeurt eerst contact opnemen met de hondenverzekering!

Wat valt er bijvoorbeeld onder een uitzondering? Tijdens de eerste 30 dagen worden over het algemeen wel de kosten vergoed wanneer:

  • je hond eerst verzekerd was bij een andere hondenverzekering
  • je hond een ongeluk krijgt of een speeltje inslikt etc
  • je de hond laat voorzien van een identificatiechip

In het onderstaande overzicht leggen we uit waar een premie op is gebaseerd en waar je rekening mee moet houden.

VariabeleOmschrijving
Vergoedingspercentage

Na een medische behandeling worden niet alle kosten gedekt. Hoeveel je precies moet betalen, hangt af van de hoogte van het vergoedingspercentage. Dit percentage kan uiteenlopen van 50% tot 90%. Een dierenverzekering vergelijken helpt je met het vinden van de dierenverzekering met de laagste premie.

Maximaal verzekerd bedrag

Je gekozen dierenverzekeraar verzekert je kosten tot een bepaalde hoogte. Bij hogere kosten moet je dit uit eigen zak bijbetalen. Het maximaal te verzekeren bedrag kan verschillen van €1.500,- tot €5.000,-.

Ras

Het ras bepaalt voor een groot gedeelte de hoogte van je maandpremie van je huisdierverzekering. Veel verzekeraars baseren de premie op het gewicht van het huisdier. Hoe groter het ras, des te hoger je maandpremie. 

Leeftijd

De leeftijd op het moment van afsluiten van je huisdierenverzerzekering heeft invloed op je maandpremie. Jongere honden en katten hebben relatief gezien minder medische behandelingen nodig dan oudere honden en dieren. Hierdoor geldt: hoe jonger het huisdier, des te lager de maandpremie.

(Vrijwillig) eigen risico

De hoogte van het eigen risico is van belang voor de hoogte van je premie. Wil je een goedkope dierenverzekering, dan zal je een zo hoog mogelijk eigen risico moeten kiezen.  Naast het standaard eigen risico kun je bij sommige verzekeraars ook een vrijwillig eigen risico kiezen. Let wel op want hoe hoger het eigen risico, hoe hoger het bedrag is dat niet is verzekerd en je dus zelf dient te betalen wanneer je je huisdier laat behandelen.

Dekkingen

Iedere hondenverzekering heeft een basisdekking waarin bijvoorbeeld het consult aan de dierenarts wordt vergoed. Maar zelfs hier zitten verschillen in! Soms vergoed een hondenverzekering dit het hele jaar door, andere maar tot een bedrag van €200,- per jaar. Bij het vergelijken van een hondenverzekering gaat het dus om meer dan alleen de premie, de dekking is minstens zo belangrijk!
De echte verschillen zitten in de aanvullende dekkingen die bij iedere hondenverzekering afgesloten kunnen worden. Denk hierbij aan castratie/sterilisatie of aan bijvoorbeeld vaccinaties. In het onderstaande overzicht gaan we dieper in op de verschillende dekkingen en aanvullende dekkingen die mogelijk zijn.

BehandelingOmschrijving
Acupunctuur

Middels naalden worden bepaalde energiën van je huisdier in balans gebracht. Het is een oude Chinese traditie.

Bloedonderzoek

Zodra je huisdier ziek is, wordt er via bloedonderzoek gekeken wat er aan de hand is.

BuitenlanddekkingAls je met je huisdier op vakantie gaat, wil je natuurlijk dat je huisdier ook in het buitenland is verzekerd. Over het algemeen valt de dierenarts voor je huisdier onder de basisverzekering, maar niet alle behandelingen zijn gedekt in het buitenland. Je kunt een aanvullende dierenverzekering afsluiten voor je huisdier, waarmee je huisdier in Europa, en soms in de hele wereld is gedekt. Sommige dierenverzekering bieden ook een tijdelijke reisverzekering voor je huisdier aan.
Castratie / sterilisatie

Vergoedt (gedeeltelijk) de kosten voor de castratie of sterilisatie van je huisdier. 

Chemo- en radiotherapie

Mocht de dierenarts vormen van kanker vaststellen bij je huisdier, kan de verzekeraar behandelingen (gedeeltelijk) vergoeden. Vormen van kankerbehandelingen bij huisdieren zijn chemo- en radiotherapie. 

Consult dierenarts

Een bezoekje aan de dierenarts valt binnen de dekking. Dit houdt in dat het tarief van het consult vergoed wordt, maar niet alle behandelingen, deze kunnen weer in extra pakketten zitten!

Consult specialist

Mocht de dierenarts je doorverwijzen naar een specialist, dan zijn de kosten van het consult van de specialist gedekt.

CrematieHelaas zal het moment ooit aanbreken dat je huisdier komt te overlijden. Na jaren van vriendschap moet je plots afscheid nemen. Met de crematiedekking hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over de crematie en het vervoer er naartoe. Dit zal worden geregeld door de dierenverzekeraar. Bij het dierenverzekering vergelijken kun je aangeven dat je deze aanvullende dekking in je pakket wil hebben.
CT scan

Met de CT scan kan de dierenarts afwijkingen in het lichaam van je huisdier vinden. Tumoren, herseninfarcten, botbreuken en afwijkingen aan bloedvaten kunnen hiermee gevonden worden.

ECG

Een ECG is een hartfilmpje. Mocht je huisdier kwalen vertonen dan kan via dit middel het hart bekeken worden.

Echoscopie

Met deze techniek worden de organen van je huisdier op een monitor in beeld gebracht. Hiermee kan een eventuele oorzaak van een ziektebeeld herkend worden.

Fysiotherapie

Heeft je huisdier een ongeluk gehad, of is er iets anders aan de hand? Met de dekking fysiotherapie wordt je huisdier geholpen om weer normaal door het leven te gaan. 

GebitsbehandelingKatten en honden moeten geregeld naar de dierenarts gaan om geholpen te worden met hun gebit. Gebitsreiniging is belangrijk om slechte adem, gaatjes en tandsteen te voorkomen. Een dierenverzekering vergelijken is belangrijk om deze kosten te kunnen dekken. De kosten kunnen anders hoog oplopen.
Gedragstherapie

Het kan gebeuren dat je huisdier agressief is naar andere huisdieren of mensen. Ook kan het gebeuren dat je huisdier vernielingen veroorzaakt, of dat je hond extreem veel blaft. In dit soort gevallen kan een gedragstherapeut een oplossing bieden. 

Heup en ellenbogen

Mocht de dierenarts een aandoening vaststellen aan de heup of ellebogen, dan vergoedt de verzekeraar (gedeeltelijk) bij een aanvullende dekking de kosten van de behandeling.

Homeopathie

Bij deze behandeling krijgt je huisdier een verdunde versie van de ziektestoffen in het lichaam via een prik. De gedachte bestaat dat hiermee antistoffen aangemaakt kunnen worden welke moeten resulteren in genezing. 

IdentificatiechipAlle dierenverzekeraars eisen dat je huisdier is voorzien van een chip. Per dierenverzekeraar verschilt het of het plaatsen van de identificatiechip wordt vergoed. Petplan en OHRA zijn verzekeraars die het plaatsen van een identificatiechip vergoeden.
Inslapen

Mocht het zover komen dat je hond of kat ernstig zal gaan lijden, dan zijn de kosten van het laten inslapen gedekt.

MRI scan

Net als bij mensen kan jouw huisdier via een MRI scan van binnen helemaal bekeken worden.

Narcose / operaties

Mocht je huisdier geopereerd moeten worden, dan worden de kosten van de operatie vergoedt. Uiteraard ook de kosten om je huisdier te laten slapen, de narcose. 

Ontlastingonderzoek

Zodra je huisdier ziek is, wordt er via ontlastingonderzoek gekeken wat er aan de hand is. 

Plaatsen chip

Vergoedt (gedeeltelijk) de kosten van het plaatsen van een identificatiechip. De identificatiechip wordt geplaatst door de dierenarts en dient te voldoen aan de ISO-standaard.

Reisverzekering

Met de reisverzekering verzeker je je huisdier ook voor (noodzakelijke) medische kosten in het buitenland.

Röntgenologie

Net als bij mensen kunnen honden en katten via een röntgenfoto goed van binnen bekeken worden.

Vaccinaties

Vergoedt (gedeeltelijk) de kosten van de vaccinaties van je huisdier. Vaccinaties helpen ziekten en infecties te voorkomen. 

Vergelijk zelf je hondenverzekering

Wil je nu starten met het vergelijken van je hondenverzekering? Vul het formulier in en zie direct welke dekkingen, aanvullende dekkingen en premies er zijn voor jouw hond. Check welke medische behandelingen je in de toekomst verwacht en baseer hier je keuze op. Kom je er niet helemaal uit? Spreek ons dan aan op de chat en krijg hulp bij het vergelijken van jouw hondenverzekering!

Veel gestelde vragen over hondenverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Vraag van: T. Vuurboom

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/05/2019

Je kunt je hond al verzekeren vanaf 11,87 per maand! De maandelijkse premie van je hondenverzekering kan nogal verschillen. Deze verschillen in de premies zijn te danken aan een aantal factoren. Ten eerste is het van belang welk geslacht je hond is. Daarnaast spelen de leeftijd, postcode, het ras, je eigen risico, de verzekeraar en de verschillende dekkingen ook nog een rol in de hoogte van je premie. Door een vergelijking te maken kun je door het invoeren van jou gegevens, en die van je hond, de verzekering vinden die het beste bij jou past! Op deze manier blijf je op de hoogte van de verschillende mogelijkheden en zul je nooit teveel betalen. Wil je precies weten welke waarde je bij diefstal vergoed krijgt? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!