Hondenverzekering

Een hond is niet zomaar een huisdier, een hond is je trouwe maatje en daar wil je toch altijd het allerbeste voor? De mooiste hondenmand, de lekkerste snoepjes de leukste speeltjes, maar óók een goede hondenverzekering hoort in dit rijtje thuis. Je hond houdt van druk doen en spelen, dan is een ongelukje zo gebeurd! Hij kan zijn poot breken, iets inslikken wat niet goed is, of nog erger, ernstig ziek worden! Een bezoekje aan de dierenarts is vaak een dure grap. Je dekt jezelf in tegen enorm hoge kosten met een goede hondenverzekering. Een hondenverzekering vergelijken doe je bij Vergelijkdirect.com.

 •  Vergelijk op basis van je eigen hond
 •  Kies de dekking die bij jouw hond past!
 •  Direct online afsluiten bij de verzekeraar!

Bekijk dekkingen

8
Snel geregeld.
- Schaijk
3 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10

Vergelijk hondenverzekering op dekking en premie

Er zijn meerdere aanbieders van hondenverzekeringen. Op Vergelijkdirect.com hebben wij voor jou meerdere aanbieders van hondenverzekeraars naast elkaar neergezet zodat je deze kunt vergelijken op basis van premie, maar ook op basis van dekkingen! Op onze website worden hondenverzekeringen vergeleken van Reaal Dier & Zorg, Petplan, InShared en OHRA.

Met een hondenverzekering vermijd je het risico dat je de beste zorg voor je hond niet kunt betalen aan de dierenarts. Stel je eens voor dat je hond direct operaties nodig heeft en tijdelijk opgenomen moet worden, dit kost al gauw €2500,-. Je zou toch willen dat je dan een goedkoopste hondenverzekering had afgesloten. Met een hondenverzekering kun jij ervoor zorgen dat je hond altijd de beste medische zorg krijgt! Een hondenverzekering vergelijken doe je op Vergelijkdirect.com.

Dekkingen per pakket

Welke dekkingen er per hondenverzekering worden aangeboden, verschilt per verzekeraar en per pakket. Dekkingen die je vrijwel altijd in een normale hondenverzekering tegenkomt zijn:
Hondenverzekering vergelijken

 • Acupunctuur
 • Fysiotherapie
 • Narcose/operaties
 • Echoscopie
 • Röntgenologie
 • Consult met dierenarts- of specialist
 • Inslapen
 • Bloedonderzoek

De goedkoopste hondenverzekering biedt vaak nog meer dekkingen dan dit, maar welke dekkingen dat zijn, verschilt per verzekeraar. De dekkingen gedragstherapie en fysiotherapie zijn hier twee goede voorbeelden van.

Extra dekkingen naast de basisdekking

Meest belangrijke dekkingen

Naast de standaard basisdekking is het mogelijk om extra dekkingen te kiezen. Deze dekkingen zitten verwerkt in losse pakketten en geven je een extra zekerheid. Denk hierbij aan de opties castratie/sterilisatie, plaatsen chip, reisverzekering en crematie. De premie wordt uiteraard hoger zodra je extra dekkingen toevoegt aan je totale verzekeringspakket.

Het eigen risico

Bij een hond verzekeren moet je rekening houden met het eigen risico. Dit eigen risico kan uiteenlopen van 10% bij Reaal Dier & Zorg basis tot 50% bij Petplan basis. Dit eigen risico houdt het bedrag in dat je eerst zelf moet betalen voor je verzekeraar mee helpt betalen. Hoe hoger het eigen risicopercentage, hoe lager je premie is.

Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om nog een vrijwillig eigen risico af te sluiten. Dit vrijwillige eigen risico komt boven op het gewone eigen risico. Door het afsluiten van het vrijwillig eigen risico daalt je maandelijkse premie. Daarentegen moet je ook een groter deel van de kosten zelf betalen als er iets met je huisdier gebeurt.

Vergoedingspercentage

Elke hondenverzekeraar hanteert een vergoedingspercentage. Dit vergoedingspercentage is pas van belang nadat het eigen risico is voldaan. Het vergoedingspercentage is belangrijk, omdat niet alle medische kosten gedekt worden door een verzekeraar. Bij geen enkele verzekeraar. Hondenverzekeraars hanteren een vergoedingspercentage tussen de 50% en 90%. Dat percentage wordt dus vergoed door je verzekeraar, het resterende percentage moet je uit eigen zak betalen. Hoe hoger het vergoedingspercentage is, hoe hoger de premie gemiddeld is.

Maximaal te verzekeren bedrag

Elke hondenverzekering hanteert een maximaal te verzekeren bedrag. Zijn de medische kosten een verzekeringsjaar hoger dan dit maximale bedrag, dan zal je dit zelf bij moeten betalen. Je kunt een hond verzekeren tot meestal €5.000 per jaar.

Premie

Je verzekert je hond al vanaf €11,87! Maar waar hangt de premie allemaal van af? Er zijn al veel factoren genoemd: de (extra) dekkingen per pakket, het eigen risicopercentage en het eventuele vrijwillig afgesloten eigen risico, het vergoedingspercentage en het maximaal te verzekeren bedrag. Bij het hondenverzekering vergelijken zie je meteen hoe hoog de percentages zijn en welke dekkingen je hebt. Maar er is nog een andere factor die ook van belang is voor de hoogte van je premie: het ras van je hond en zijn leeftijd.

Ras en leeftijd

Voor een jonge kleine hond betaal je over het algemeen minder premie dan voor een grote oude hond. Vooral de leeftijd is van belang. De kans is nihil dat een puppy orgaanproblemen krijgt, terwijl die kans bij een hond van twaalf jaar wel aanwezig is. De oude hond heeft meer medische hulp nodig, om die reden is de premie hoger. Een hond verzekeren kun je wel beter op jonge leeftijd doen zodat je zonder zorgen kunt genieten van je hond

Bijzonderheden bij het online hondenverzekering afsluiten

Er zitten enkele haken en ogen aan het afsluiten van een hondenverzekering. Je moet er bijvoorbeeld niet zomaar vanuit gaan dat de medische kosten gelijk voor je hond worden vergoed. De haken en ogen zijn:

Wachttijd

Voor een hondenverzekering geldt altijd een wachttijd van 30 dagen. Binnen deze 30 dagen wordt in principe niets vergoed. Echter, zodra er een ongeval gebeurt en er is een direct medisch noodzakelijke ingreep nodig, dan worden er uitzonderingen gemaakt! Uiteraard moet je wanneer dit gebeurt eerst contact opnemen met de verzekeraar!

Er zijn echter uitzonderingen. Tijdens de eerste 30 dagen worden over het algemeen wel de kosten vergoed wanneer:

 • je hond eerst verzekerd was bij een andere verzekeringsmaatschappij
 • je hond een ongeluk krijgt
 • je de hond laat voorzien van identificatiechip

Minimale leeftijd

Je hond verzekeren is helaas niet mogelijk als deze zeven jaar oud is. Dan is je hond te oud en worden de medische kosten te hoog voor de verzekeraar. Je hond kan wel verzekerd zijn na zijn zevende verjaardag, maar dan moet de hondenverzekering al eerder zijn afgesloten. Dan loopt de goedkoopste hondenverzekering gewoon door.