Reaal dierenverzekering

“Reaal Dier & Zorg”

Reaal is een aanbieder van dierenverzekeringen. Op Vergelijkdirect.com kun je een Reaal dierenverzekering vergelijken met andere aanbieders. Wil je weten wat een Reaal dierenverzekering je te bieden heeft? – lees dan hier verder.

Voordelen van een Reaal dierenverzekering

Net als veel andere dierenverzekeraars biedt Reaal drie verschillende dierenverzekeringen aan. Reaal biedt echter voordelen aan die je niet (vaak) bij andere verzekeraars ziet.

Vergoedingspercentage

Eén van de voordelen van een Reaal dierenverzekering is dat je zelf het vergoedingspercentage mag kiezen. Bij het afsluiten van een dierenverzekering kun je kiezen of je een vergoedingspercentage wil van 50%, 70% of 90%. Hoe hoger het gekozen vergoedingspercentage is, hoe hoger je premie is. Het gekozen vergoedingspercentage geldt zowel voor je gekozen pakket als voor de aanvullende dekkingen die je daarnaast afsluit.

Eigen risico

Net als bij het vergoedingspercentage mag je ook je eigen risico kiezen. Bij het kiezen van een eigen risico heb je de keuze uit vier opties. Je kunt kiezen voor een eigen risico van €0,-, €50,-, €100,- of €150,- per jaar. Hoe hoger je eigen risico is, hoe lager je premie is.

Kies zelf je dierenarts

Hondenverzekering vergelijkenBij Reaal mag je zelf kiezen bij welke dierenarts je jouw huisdier wil brengen. Dit is fijn, want dan kun je simpel naar de dierenarts om de hoek in plaats van dat je naar een dierenarts aan de andere kant van de stad wordt gestuurd. Echter, als Reaal van mening is dat je gekozen dierenarts niet aan de kwaliteitseisen voldoet of vindt dat de dierenarts te duur is, dan mag Reaal je naar een andere dierenarts naar eigen keuze sturen.

Bij Reaal ben je gedekt tegen medische kosten die je bij je eigen dierenarts in Nederland maakt. Wanneer je door je Nederlandse dierenarts wordt doorverwezen naar een dierenarts in Europa, dan ben je ook verzekerd voor de medische kosten die je daar maakt.

Pakketten

Reaal Dier & Zorg heeft drie verschillende pakketten:

 • Dier & Zorg 50 | Vergoeding 50% | Maximaal verzekerd bedrag: €1.500,-
 • Dier & Zorg 70 | Vergoeding 70% | Maximaal verzekerd bedrag: €3.000,-
 • Dier & Zorg 90 | Vergoeding 90% | Maximaal verzekerd bedrag: €5.000,-

De prijs van een Reaal dierenverzekering is dus afhankelijk van het percentage van de vergoeding. Op Vergelijkdirect.com kun je alle Reaal dierenverzekeringen vergelijken en direct online afsluiten. Een basisverzekering van Reaal Dier & Zorg bestaat uit minimaal de volgende dekkingen:

 • Castratie en sterilisatie
 • Narcose en operaties
 • Consult
 • Medicatie
 • Euthanasie
 • Opname kliniek

Extra dekkingen

Bij Reaal Dier & Zorg kun je het basispakket ook nog uitbreiden. Dit kun je gemakkelijk doen door extra dekkingen af te sluiten. Een Reaal dierenverzekering kun je uitbreiden met de volgende extra dekkingen:

 • (Alternatieve) therapieën
  Denk bij de deze dekking aan bijvoorbeeld fysio-, gedrags- en hydrotherapie.
 • Gebitsbehandelingen
  Bij de extra dekking gebitsbehandelingen kan je denken aan het trekken van tanden, een wortelkanaalbehandeling en het polijsten van de tanden.
 • Buitenlanddekking
  Bij de extra buitenlanddekking worden de kosten van noodzakelijke medische kosten vergoed.
 • Crematie
  In het geval dat je huisdier overlijdt, vergoedt Reaal Dier & Zorg met deze dekking de crematiekosten die via SHCN loopt.

Wachttijd

Bij Reaal ben je verzekerd vanaf de datum die op je polis staat. Vanaf deze datum geldt er echter een wachttermijn van 30 dagen. Met deze wachttijd wil Reaal voorkomen dat ze een huisdier verzekeren die al ziek is. Medische kosten die je hebt gemaakt na symptomen die zijn ontstaan binnen de wachttijd, worden ook niet vergoed.

Er zijn enkele uitzonderingen op de regel. De wachttijd geldt niet bij de volgende gebeurtenissen:

 • Wanneer je medische kosten maakt na een ongeval dat heeft plaatsgevonden tijdens de wachttijd
 • Wanneer je huisdier bij het ingaan van de Reaal dierenverzekering tussen de 49 en 119 dagen oud is

Looptijd van één jaar

Je dierenverzekering loopt bij Reaal na één verzekeringsjaar af. Na dit jaar wordt de verzekering automatisch verlengd. Je kunt de verzekering vervolgens dagelijks opzeggen. Eventuele kosten die je teveel hebt gemaakt na het opzeggen van de dierenverzekering, worden aan je terugbetaald door Reaal.

Goedkoopste Reaal dierenverzekering

Reaal Dier & Zorg heeft goedkope en duurdere dierenverzekeringen. Over het algemeen betekent een dure verzekering een bredere dekking met een lager eigen risico. Als je geen extra dekkingen afsluit, betaal je een lagere premie. Echter, ben je hierdoor ook voor minder aandoeningen verzekerd. Daarnaast kun je kiezen voor welk percentage je je huisdier gaat verzekeren. Het minimaal uitgekeerde bedrag van een behandeling is 50%, het maximale bedrag is 90%. Verder is het maximaal uit te keren bedrag ook hoger bij een duurdere premie. Op Vergelijkdirect.com kun je zelf je Reaal dierenverzekering vergelijken en afsluiten.

Wil je graag de beste dierenverzekering vinden? Of besparen op je huidige dierenverzekering? Ga dan naar Vergelijkdirect.com! Door jouw wensen en eisen in de unieke vergelijker te zetten krijg jij precies te zien welke verzekeringen het beste bij je passen. Je hoeft alleen nog te kiezen op welke verzekering jij het meeste bespaard en dan kan je deze direct online afsluiten!