Reaal Dierenverzekering nodig?

Sluit direct de Reaal Dier & Zorg huisdierenverzekering online af!

Reaal Dier & Zorg huisdierenverzekering

Dierenverzekering Reaal
Direct vergelijken

De huisdierenverzekering van Reaal Dier & Zorg

Reaal dier en zorg is een grote aanbieder van dierenverzekeringen. Reaal dier en zorg heeft één basispakket met een zeer uitgebreide dekking. Dit basispakket kan ook uitgebreid worden met een aantal aanvullende pakketten, waardoor je een zeer uitgebreide dierenverzekering voor jouw huisdier kunt samenstellen! Het basispakket is er in drie varianten als het gaat om het maximale verzekerde bedrag, het eigen risico en de vergoeding.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Uitgebreid basispakket

Reaal biedt in tegenstelling tot andere dierenverzekeraars één basispakket aan. Reaal biedt echter voordelen aan die je niet (vaak) bij andere verzekeraars ziet in het basispakket. Zo heeft Reaal dier en zorg de meest uitgebreide basisdekking van Nederland.

Bekijk alle dekkingen

Je bent al verzekerd v.a. €9,37 per maand!

De premie hangt af van onder andere het ras, de leeftijd en het geslacht van je huisdier. Daarnaast hangt je premie ook af van de dekkingen die jij wilt hebben, het vergoedingspercentage, het eigen risico en het maximaal te verzekeren bedrag. We zullen je hieronder uitleggen welke zaken van invloed zijn op je premie en waarom dit zo is. Uiteraard kun je bij het maken van een vergelijking exact zien welke premie je betaald, waarvoor je huisdier is verzekerd en hoe hoog het vergoedingspercentage + eigen risico is.

Premie berekenen

Tips voor het afsluiten van je huisdierenverzekering

We hebben een aantal handige tips gevonden die we graag met je delen voordat je een huisdierenverzekering afsluit! Hiermee kun je zelf aan de slag om zelf je dierenverzekering te kunnen vergelijken en af te sluiten. Heb je meer informatie nodig of wil je hulp en advies? Neem dan contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Bekijk alle tips

Dekkingen basispakket

Reaal dier en zorg heeft één basispakket met drie verschillende eigen risico’s en verzekerde bedragen:

 • Dier en zorg 50 | Vergoeding 50% | Maximaal verzekerd bedrag: €1.500
 • Dier en zorg 70 | Vergoeding 70% | Maximaal verzekerd bedrag: €3.000
 • Dier en zorg 90 | Vergoeding 90% | Maximaal verzekerd bedrag: €5.000

De prijs van een Reaal dierenverzekering is dus afhankelijk van het percentage van de vergoeding en het maximale verzekerde bedrag. Op Vergelijkdirect.com kun je alle Reaal dierenverzekeringen vergelijken en direct online afsluiten. Een basisverzekering van Reaal dier en zorg bestaat uit minimaal de volgende dekkingen:

DekkingenDier&zorg 50%Dier&zorg 70%Dier&zorg 90%
Totaal verzekerd bedrag

€1.500

€3.000

€5.000

Consult dierenarts

 

 
Operaties

Medicijnen

Onderzoeken

Echoscopie

Röntgenologie

Plaatsen chip

Chemo- en radiotherapie

Inslapen

Heup en ellebogen hond

Heup en ellebogen kat

Aanvullende dekkingen

Bij Reaal dier en zorg kun je het basispakket ook nog uitbreiden. Dit kun je gemakkelijk doen door extra dekkingen af te sluiten. Een dierenverzekering Reaal kun je uitbreiden met de volgende extra dekkingen:

 • (Alternatieve) therapieën
  Denk bij de deze dekking aan bijvoorbeeld fysio-, gedrags- en hydrotherapie.
 • Gebitsbehandelingen
  Bij de extra dekking gebitsbehandelingen kan je denken aan het trekken van tanden, een wortelkanaalbehandeling en het polijsten van de tanden.
 • Buitenlanddekking
  Bij de extra buitenlanddekking worden de kosten van noodzakelijke medische kosten vergoed.
 • Crematie
  In het geval dat je huisdier overlijdt, vergoedt Reaal dier en zorg met deze dekking de crematiekosten die via SHCN loopt.
Aanvullende dekkingBehandelingDier&zorg 50%Dier&zorg 70%Dier&zorg 90%

1. Gebitsbehandeling

Max €500 per jaar

Wortelkanaalbehandeling

Behandelen tandbederf

Tanden trekken

Polijsten en vullingen

Dentale röntgenfoto's

Controle/reiniging gebit

2. Alternatieve therapieën

Max €200 per jaar

Gedragstherapie

Hydrotherapie

Fysiotherapie

Homeopathie

Chiropractie

Accupunctuur

Orthomanuele therapie

Osteopathie

3. Reisverzekering

Hele wereld dekking

€1000

€1000

€1000

4. Crematie

SHCN Dierenuitvaart

Hondenverzekering vergelijken

Vergoedingspercentage

Een van de voordelen van een dierenverzekering Reaal is dat je zelf het vergoedingspercentage mag kiezen. Bij het afsluiten van een dierenverzekering kun je kiezen of je een vergoedingspercentage wil van 50%, 70% of 90%. Hoe hoger het gekozen vergoedingspercentage is, hoe hoger je premie is. Het gekozen vergoedingspercentage geldt zowel voor je gekozen pakket als voor de aanvullende dekkingen die je daarnaast afsluit.

Vrijwillig extra eigen risico

Net als bij het vergoedingspercentage mag je ook vrijwillig een extra eigen risico kiezen. Bij het kiezen van een extra eigen risico heb je de keuze uit vier opties. Je kunt kiezen voor een eigen risico van €0, €50, €100 of €150 per jaar. Hoe hoger je vrijwillige extra eigen risico is, hoe lager je premie. Je hebt dus zelf invloed op de hoogte van de maandelijkse premie bij een Reaal dierenverzekering. Doordat je zowel bij het basispakket als met het vrijwillig eigen risico kunt kiezen voor verschillende varianten.

Een Reaal dierenverzekering kan helemaal naar wens worden samen gesteld!

Kies zelf je dierenarts

Bij Reaal mag je zelf kiezen bij welke dierenarts je jouw huisdier wil brengen. Dit is fijn, want dan kun je zelf bepalen welke dierenarts je het prettigst vind! Echter, als Reaal van mening is dat je gekozen dierenarts niet aan de kwaliteitseisen voldoet of vindt dat de dierenarts te duur is, dan mag Reaal je naar een andere dierenarts sturen. Uiteraard is deze andere dierenarts ook weer naar eigen keuze te bepalen!

Wachttijd

Net als bij alle andere dierenverzekeringen geldt er bij Reaal dier en zorg een wachttijd van 30 dagen. Uiteraard zijn er enkele uitzonderingen op de regel. De wachttijd geldt niet bij de volgende gebeurtenissen:

 • Wanneer je medische kosten maakt na een ongeval dat heeft plaatsgevonden tijdens de wachttijd
 • Wanneer je huisdier bij het ingaan van de Reaal dierenverzekering tussen de 49 en 119 dagen oud is

Looptijd van één jaar

Je dierenverzekering loopt bij Reaal na één verzekeringsjaar af. Na dit jaar wordt de verzekering automatisch verlengd. Je kunt de verzekering vervolgens dagelijks opzeggen. Eventuele kosten die je teveel hebt gemaakt na het opzeggen van de dierenverzekering, worden aan je terugbetaald door Reaal.

De Reaal dierenverzekering

Reaal dier en zorg heeft goedkopere en duurdere pakketten. Een dierenverzekering Reaal heeft de meest uitgebreide basisdekking vergeleken met andere dierenverzekeringen. Daarnaast kun je kiezen welk eigen risico je wilt betalen. Het minimaal uitgekeerde bedrag van een behandeling is 50%, het maximale bedrag is 90%. Ook kun je kiezen voor een vrijwillig extra eigen risico, waardoor je zelf invloed kunt uitoefenen op de maandelijkse premie.

Naast Reaal bieden ook OHRA, Petplan, Petsecur, Aegon en Inshared dierenverzekeringen aan. Deze dierenverzekeringen kun je gemakkelijk en overzichtelijk met elkaar vergelijken via onze gratis vergelijkingsservice! Vergelijk alle dierenverzekeringen op basis van premie en dekking en sluit de beste dierenverzekering af die bij jouw situatie past!

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier