Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Op zoek naar een goede hondenverzekering?

Je hond goed verzekeren, begint bij vergelijken!

 • Je dier verzekeren zoals jij het wilt
 • Kies de dekking die bij jouw huisdier past!
 • Direct online afsluiten bij de verzekeraar!

Hondenverzekering vergelijken

Een hond is niet zomaar een huisdier, een hond is je trouwe maatje en daar wil je toch altijd het allerbeste voor? De mooiste hondenmand, de lekkerste snoepjes de leukste speeltjes, maar óók een goede hondenverzekering hoort in dit rijtje thuis. Je hond houdt van druk doen en spelen, dan is een ongelukje zo gebeurd! Hij kan zijn poot breken, iets inslikken wat niet goed is, of nog erger, ernstig ziek worden! Een bezoekje aan de dierenarts is vaak een dure grap. Je dekt jezelf in tegen enorm hoge kosten met een goede hondenverzekering. Een hondenverzekering vergelijken doe je bij ons! We helpen je met het vergelijken van dierenverzekeringen van bijvoorbeeld OHRA, Figo, Inshared, Reaal Dier & Zorg en Sterkliniek Dierenartsen. Daarnaast leggen we je uit waar je op moet letten!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Castratie hond

Je kunt je hond verzekeren voor castratie. Hierdoor vergoedt de verzekeraar een groot deel van de castratie. De ene verzekering dekt dit standaard, bij de andere verzekering moet je hiervoor een extra dekking afsluiten. We hebben de vergoedingen voor castratie voor je op een rijtje gezet van Reaal Dier & Zorg, OHRA en Figo.

Bekijk meer

Puppy kopen en verzekeren

Je gaat een puppy kopen, maar waar moet je dan op letten? Pas bijvoorbeeld op voor doorgefokte rassen en kies een hond die bij je past. En welke voordelen zijn er dan om een puppyverzekering af te sluiten? Bijvoorbeeld dat je pup niet op een wachtlijst komt te staan en je gelijk bent verzekerd voor inentingen en een chip!

Bekijk meer

Hondenverzekering vergelijken

Ben je op zoek naar een goede huisdierenverzekering voor je hond? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Door te vergelijken vind je de beste én voordeligste hondenverzekering voor jouw viervoeter. Je kunt dekkingen makkelijk aan- of uitzetten om zo tot de beste prijs te komen. Dit helpt je om een dierenverzekering af te sluiten die op je wensen aansluit!

Bekijk meer

Hoe een hondenverzekering vergelijken?

Een hondenverzekering vergelijken is erg makkelijk. Het kan namelijk simpel en snel met onze unieke vergelijker. Om een vergelijking te maken, hebben we eerst wat informatie van je nodig, namelijk:

 • Je postcode
 • Het ras van je hond
 • Het geslacht van je hond
 • De leeftijd van je hond

Als je deze gegevens hebt ingevuld, kunnen we je hondenverzekering vergelijken. Hierbij kun je zelf de dekkingen aanvinken die jij verwacht nodig te hebben. Zo kies jij een hondenverzekering op maat. Verder kun je ook nog het eigen risico aanpassen om je premie te verlagen, hierover lees je later meer.

Ziektekostenverzekering hond

Maar eerst: wat meer informatie!
Ben je aan het kijken naar een ziektekostenverzekering voor je hond of ben je van plan om er binnenkort eentje af te sluiten? Zorg dan dat je goed bent geïnformeerd. Zo maak je een weloverwogen keuze en kies je de ziektekostenverzekering die bij je hond past. Er zijn veel verschillende ziektekostenpakketten en aanvullende verzekeringen te krijgen. Maar hoe weet je of je de beste kiest? Wij helpen je daar graag bij!

Waar heb je een ziektekostenverzekering hond voor nodig?

Een bezoekje aan de dierenarts kan veel duurder uitvallen dan je denkt. Een gebroken poot of medicijngebruik als je hond ziek is, kost je snel €500,-. Ook in die gevallen wil je natuurlijk de beste zorg voor je hond. Met een ziektekostenverzekering voor je hond krijg je de meest voorkomende kosten vergoed. Dit is handig. Zeker wanneer je het bedrag van de behandeling niet in één keer kunt betalen. Met aanvullende dekkingen kun je ook uitgebreidere behandelingen vergoed krijgen. Let er dan wel op welke verzekeraar en welke ziektekostenverzekering je kiest! Start daarom eerst met het vergelijken van ziektekostenverzekeringen voor honden.

Stel zelf de ziektekostenverzekering voor je hond samen

Als alles goed gaat hoef je niet meer dan één keer per jaar naar de dierenarts. De kosten daarvan vallen wel mee. Totdat er iets onverwachts gebeurd en je hond geopereerd moet worden of langdurige behandelingen nodig heeft. Met een goede ziektekostenverzekering voor je hond zijn veel medische kosten vaak goed gedekt.

Ziektekosten die je kunt verzekeren

Denk aan de volgende ziektekosten die je kunt verzekeren met één van de basis ziektekostenverzekeringen voor honden:

 • Medicijnen die je dierenarts heeft voorgeschreven
 • Consults bij de dierenarts of specialist
 • Behandeling na doorverwijzing naar een andere specialist
 • Behandelingen met medische noodzaak
 • Opname en verzorging in kliniek bij medische noodzaak
 • Operaties, verpleging en narcose

Aanvullende ziektekosten hond verzekeren

Daarnaast kun je aanvullend nog ontelbare zaken verzekeren. Een kleine greep uit de mogelijkheden:

 • Vaccinaties
 • Gebitsreiniging
 • Therapieën
 • Castratie of sterilisatie
 • Ziektekosten in het buitenland (reis)
 • Crematie

Meer mogelijkheden voor aanvullende verzekeringen vind je hier.

Hondenverzekering met castratie

Het is mogelijk om een hondenverzekering met castratie af te sluiten. Bij sommige hondenverzekeringen is castratie inbegrepen, bij sommige moet je een extra dekking afsluiten. We leggen je uit wat de mogelijkheden zijn en waar je op moet letten.

Verschillende hondenverzekeringen

Bij elke verzekeraar die wij vergelijken, is het mogelijk om je hond te verzekeren tegen castratie. Je dient echter wel goed op te letten of de behandeling inbegrepen is. Soms valt dit onder een aanvullende dekking. Hieronder zie je de verschillen per verzekeraar.

Reaal Dier& Zorg

Bij Reaal Dier & Zorg is castratie altijd inbegrepen. Maar, Reaal Dier & Zorg hanteert een vergoedingspercentage. Je kunt dan kiezen uit de volgende vergoedingspercentages:

 • 50% (Maximale vergoeding van €1.500,- per jaar)
 • 70% (Maximale vergoeding van €3.000,- per jaar)
 • 90% (Maximale vergoeding van €5.000,- per jaar)

Als je dus bijvoorbeeld Reaal Dier & Zorg 50% neemt, betaal je 50% van de kosten van de castratie zelf mee. Je betaalt bij deze verzekeraar dus altijd zelf een percentage. Bij het vergoedingspercentage van 90% betaal je dus zelf maar 10% mee. Hierdoor ligt je premie natuurlijk wel hoger. Bij Reaal Dier & Zorg kun je ook nog een extra vrijwillig eigen risico kiezen. Hierdoor wordt je premie een stuk lager. Je moet dan wel meer zelf betalen. Als je een vrijwillig eigen risico van €150,- kiest, is dit in sommige gevallen al meer dan de behandeling zelf. De verzekering zal dan niks uitkeren. Door de hondenverzekering met castratie goed te vergelijken, kom je tot een goed resultaat!

OHRA

Bij OHRA is het ook mogelijk om je te verzekeren tegen castratie. Echter, is dit alleen mogelijk als aanvullende dekking bij de Plus en Top verzekering. Kies je voor de basisverzekering? Dan is het afsluiten van de castratiedekking helemaal niet mogelijk.
Als de castratiedekking bij OHRA afsluit, wordt 60% van de kosten vergoed. Je betaalt dus 40% zelf. Daarbij wordt er een maximaal bedrag van €300,- uitgekeerd.

Figo

Ook bij Figo, de nieuwe naam Petplan, is het mogelijk om een hondenverzekering met castratie af te sluiten. Net als bij OHRA is castratie alleen mogelijk als aanvullende dekking. Bij Figo is het alleen mogelijk om deze aanvullende dekking af te sluiten in combinatie met het Plus of Totaal pakket. Er wordt 50% van de castratie vergoed met een maximaal bedrag van €150,-.

Wil je meer weten over de aandachtspunten, kosten en voordelen van castratie?

Hondenverzekering met sterilisatie

Het is ook mogelijk om je hond te verzekeren tegen sterilisatie. De kosten van het steriliseren van je hond kunnen ook erg hoog uitvallen. Zo kan het steriliseren van een grote hond tot wel €650,- kosten. Dit is natuurlijk een flink bedrag om in één keer te moeten betalen. Je kunt ervoor kiezen om een hondenverzekering met sterilisatie af te sluiten. Het steriliseren heeft daarnaast ook vaak voordelen:

 • De hond heeft minder last van paringsgedrag
 • De hond heeft minder de neiging om weg te lopen
 • Een gesteriliseerde hond gaat makkelijker om met mensen en met andere honden

Een gesteriliseerde hond blijft ook gezonder:

 • Minder kans op melkkliertumoren
 • De hond kan niet meer schijnzwanger worden
 • De gemiddelde levensverwachting van een gesteriliseerde hond op jonge leeftijd neemt met 2 jaar toe

Sterilisatie: de behandeling

De sterilisatie is vaak een standaardbehandeling onder narcose. Via een kleine snede in de buik, worden de eierstokken verwijderd. Vaak kan de hond dezelfde dag nog mee naar huis.

Vergoedingen bij sterilisatie

Bij een hondenverzekering met sterilisatie heb je te maken met vergoedingen. De vergoeding van de sterilisatie verschilt per verzekeraar en per dekking. Zo zal een duurdere hondenverzekering meer uitkeren dan een goedkopere hondenverzekering. Verder zal een behandeling van een lichte hond ook goedkoper zijn. Hierdoor zal de vergoeding logischerwijs ook lager uitvallen. Daarnaast is je vergoeding ook afhankelijk van je (vrijwillig) eigen risico.

Wil je meer weten over de aandachtspunten, kosten en voordelen van sterilsatie?

Puppy

Waar moet je op letten bij het kopen en verzekeren van een puppy?

Puppy kopen

Wat leuk dat je een puppy wilt kopen. Maar bekijk goed waar je op moet gaan letten voordat je zo’n leuk beestje in huis haalt!

Pas op voor doorgefokte rassen!

Honden heb je in verschillende soorten en maten. Zo bestaan er meer dan 340 erkende hondenrassen. De meeste rassen zijn oorspronkelijk gefokt met een specifieke reden en functie. Zo is de Border Collie gefokt voor het drijven van vee en de Fox Terriër voor het jagen op vossen. Tegenwoordig fokken we rashonden voornamelijk op basis van uiterlijke kenmerken. Het blijven doorfokken van honden is voor de gezondheid niet altijd verantwoord en kan zorgen voor klachten.

Welke hond past bij mij?

Naast rashonden heb je heel veel niet-rashonden. Deze honden kunnen heel erg lijken op een rashond maar hebben geen stamboom. Daarnaast heb je ook honden die een kruising zijn van meerdere rassen. Informeer jezelf dus goed over alle voor- en nadelen van de mogelijke rassen die je zou willen kopen.

Koop je een puppy om de juiste reden?

Wanneer je besluit om alleen of als gezin een hond te nemen vergeet dan niet dat honden van nature groepsdieren zijn. Er komt natuurlijk wel een verantwoordelijkheid bij kijken als je een hond of een puppy koopt en in huis haalt. Een hond heeft als onderdeel van het gezin aandacht en liefde nodig.

Puppy kopen checklist

Een goede voorbereiding op de komst van je nieuwe viervoeter voorkomt een hoop teleurstelling in een gezin. Om een goed beeld te krijgen van waar je allemaal aan moet denken als je een hond koopt, hebben we een checklist gemaakt om je daarmee te helpen:

 • Huisvesting; zorg voor een fijne plek in huis zodat je hond of puppy een eigen plekje heeft
 • Verzorging; verzorg de vacht, poets de tanden of geef dentastix en knip of controleer regelmatig de nagels. Het is raadzaam om je hond vier keer per dag uit te laten op vaste tijden. Het verschilt per ras hoe lang en intensief je een hond moet uitlaten. Vooral bij puppy’s is het belangrijk om dat zorgvuldig op te bouwen.
 • Zorg dat je hondenpoepzakjes hebt.
 • Zorg voor de juiste voeding van je hond. Er is speciale voeding voor pups en oudere honden
 • Lees je in over de opvoeding van je hond. Het volgen van een cursus is vaak raadzaam want hier leer je hoe je het beste met je hond kan omgaan en waar hij of zij behoefte aan heeft.
 • Verdiep je in het ras, zijn er specifieke erfelijke aandoeningen of ziekten?
 • De medische zorg voor een hond kan best duur zijn. Het afsluiten van een huisdierenverzekering is hiervoor een oplossing!

Puppy verzekeren

Je puppy verzekeren is erg verstandig. Zo kan een puppy nogal wat ziekten oplopen in zijn of haar beginjaren. Ook heeft een puppy vaccinaties nodig. Na verloop van tijd moet hij of zij misschien gecastreerd of gesteriliseerd worden. Dit kan erg duur zijn. Verder kunnen vaccinaties duur uitvallen. De ene pup heeft bijvoorbeeld meer vaccinaties nodig dan de ander. Sommige puppy’s zijn nu eenmaal wat zwakker, en hebben bijvoorbeeld vaccinaties nodig voor Parvo of de kennelhoest.
Daarnaast moet een puppy gechipt worden bij het afsluiten van een puppyverzekering. Dit is namelijk verplicht bij elke dierenverzekering. Deze chip moet voldoen aan de ISO-standaard.

Je puppy verzekeren heeft de volgende voordelen:

 • Een puppy komt niet op de wachtlijst bij de verzekeraar, in tegenstelling tot oudere honden.
 • Een puppyverzekering is goedkoper dan een verzekering voor een oudere hond.
 • Je bent direct verzekerd voor de basiskosten, zoals de inentingen en het chippen.
 • Een puppy kan direct verzekerd worden. Sommige verzekeraars hebben zelfs maximumleeftijden voor honden. Je puppy verzekeren kun je direct doen!

Dekkingen puppy verzekering

Een puppyverzekering bestaat altijd uit een basisverzekering. De basisdekking bestaat uit de volgende behandelingen:

 • Verwijzing naar een andere dierenarts
 • MRI-onderzoeken
 • Medisch noodzakelijke behandelingen inclusief operaties en narcose
 • Medisch noodzakelijke opname, onderzoeken zoals röntgenfoto’s, echoscopie, bloed- en ontlastingsonderzoek, elektrocardiogram (ECG), supplementen voor dwang- of sondevoeding, euthanasie en collectieve verwerking.

Uiteraard kun je ook voor een puppy aanvullende dekkingen afsluiten zoals een reisdekking, fysio of castratie. Een puppyverzekering vergelijken en een puppy verzekeren, doe je natuurlijk via onze vergelijker!

Vaccinaties voor je puppy

Een vaccinatie is een effectieve manier om bepaalde ziekten te kunnen voorkomen. Vooral voor puppy’s is het erg belangrijk om ingeënt te worden. Dit is om ze te beschermen tegen bepaalde ziekten. Door een vaccinatie wordt het lichaam van je huisdier voorbereid op een mogelijke infectie. Het dier wordt ingespoten met een onschadelijk gemaakte ziektewekker. Bijvoorbeeld een virus. Hierdoor wordt het lichaam aangezet om antilichamen te maken. Wanneer ziektewekkers in het lichaam van je pup komen, worden deze uitgeschakeld door het lichaam. Zo wordt je hond niet ziek. Om het effect van vaccinaties te behouden, is het aangeraden om je huisdier regelmatig in te enten. Vaccinaties zitten niet in het basispakket. Je kan er daarom voor kiezen om hier een aanvullende dekking voor af te sluiten.

Belang hondenverzekering vergelijken

Nu je weet waar je een ziektekostenverzekering voor nodig hebt, is het tijd om uit te leggen wat het belang is van vergelijken. Dit is namelijk erg belangrijk. Hondenverzekeringen kunnen veel van elkaar verschillen. Tijdens het vergelijken kun je altijd gegevens of dekkingen aanpassen. Wanneer je iets aanpast, berekenen wij gelijk een nieuwe premie! Een hondenverzekering vergelijken is met onze vergelijker er gemakkelijk. Maar we leggen je nog graag uit waarop je moet letten.

Aandachtspunten hondenverzekering vergelijken

Maximaal verzekerd bedrag

Elke hondenverzekering heeft een zogenaamd maximaal verzekerd bedrag. Dit bedrag is een jaarlijks bedrag dat de verzekeraar maximaal vergoedt. Alle declaraties boven dit bedrag moet je zelf betalen. Vaak ligt dit bedrag tussen de €1.500,- en €5.000,-. Uiteraard krijg je bij de goedkoopste hondenverzekering een lager maximaal vergoed bedrag dan bij een duurdere premie.

Eigen risico of vergoedingspercentage

Deze factor is soms wat verwarrend. De ene hondenverzekering heeft het namelijk over een eigen risico, terwijl de andere hondenverzekering het heeft over een vergoedingspercentage. We kunnen het je makkelijk uitleggen. OHRA heeft bijvoorbeeld een standaard eigen risico van 20%. Je betaalt dus altijd 20% zelf. Hierbij is 80% dus je vergoedingspercentage. Ook hierbij geldt: hoe hoger je vergoedingspercentage, hoe hoger je premie. Let hierbij wel op dat je vergoedingspercentage tussen de 90% en 50% ligt, nooit hoger of lager. Bij een hondenverzekering vergelijken kun je precies zien wat geldt bij welke verzekering.

Dekkingen

Wanneer je hondenverzekeringen gaat vergelijken, kun je zelf alle dekkingen aanvinken die je verwacht nodig te hebben. Hierop wordt dan ook jouw premie gebaseerd. Hoe meer dekkingen jij wil, hoe hoger je premie logischerwijs zal uitvallen. Bekijk hier alle dekkingen.

Vrijwillig eigen risico

Je kunt ervoor kiezen om je eigen risico vrijwillig te verhogen. Hierdoor betaal je minder premie. Een keerzijde hiervan is dat je alle kosten tot aan dit bedrag zelf moet betalen. Tijdens het vergelijken, kun je dit bedrag aanpassen zodat je precies kan zien wat voor invloed dit heeft op je premie.

Premie hondenverzekering

Wat kost een hondenverzekering? Je zult je vast afvragen: wat kost een hondenverzekering? Het antwoord hierop is: er is geen vaste prijs voor een hondenverzekering. De prijs van een hondenverzekering hangt af van een aantal verschillende factoren. Het is onder andere gebaseerd op de dekkingen, het eigen risico en het maximaal verzekerd bedrag van je verzekering. Maar ook op factoren waar je geen invloed op hebt:

Postcode

Je postcode heeft invloed op de premie. In grote steden moeten dierenklinieken meer huur betalen voor hun pand dan op het platteland. De dierenartsen moeten het verschil in huur doorberekenen naar de klant. Dit doen ze door de prijs van behandelingen te verhogen. Daardoor valt de premie in bijvoorbeeld Amsterdam hoger uit dan de premie in bijvoorbeeld Baarn.

Ras

Sommige hondenrassen lopen meer kans op ziekten of aandoeningen. Zo kunnen Duitse Herders bijvoorbeeld vaak last hebben van de heupen, of slijtage aan de rugwervels. Een Hollandse Herder heeft daarentegen vaak minder last van ziekten of aandoeningen. Ook het gemiddelde gewicht speelt een rol. Zo baseren dierenartsen hun prijzen vaak op het gewicht van honden. Hierdoor is een zwaarder ras duurder in premie dan een licht ras.

Leeftijd

Daarnaast heeft de leeftijd van je hond invloed op de premie. Een oudere hond is logischerwijs duurder in premie dan een puppy. Een oudere hond loopt immers meer kans op een ziekte of aandoening. Bij het vergelijken zie je misschien al dat je de leeftijd van je hond tot 13 jaar kunt invullen. Dit is namelijk de maximumleeftijd om een hond te verzekeren. Wanneer je hond ouder dan 13 is, is het te risicovol voor verzekeraars om je hond dan pas te gaan verzekeren.

Goedkope hondenverzekering

Als je een hond hebt, dan wordt het vaak aangeraden om deze te verzekeren. De kosten van een kort bezoekje aan de dierenarts zijn nog wel te betalen. Maar lastige operaties zijn niet zo makkelijk te betalen. Als je geen risico wilt lopen om plots deze kosten te moeten betalen, kun je ervoor kiezen om een hondenverzekering af te sluiten. Een hondenverzekering hoeft dan ook niet duur te zijn!
De premie van je verzekering heb je deels zelf in de hand. Een goedkope hondenverzekering sluit je af door voor een hoog eigen risico te kiezen en een laag maximaal verzekerd bedrag. Ook zorgt een laag vergoedingspercentage voor een goedkope verzekering. Woon je in een dorp? Dan is je premie ook lager dan als je in de stad woont. Natuurlijk is de basisverzekering dan goedkoper dan een verzekering met aanvullende dekkingen. Maar het blijft belangrijk om een verzekering te kiezen die bij jou en je hond past.

Bespaartips

 • Een goedkope hondenverzekering dekt niet altijd dekkingen die jij misschien wel nodig hebt.
 • Je kunt een hondenverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen om zo nog beter verzekerd te zijn.
 • Vergelijk een goedkope hondenverzekering goed voordat je deze afsluit.
 • Je kunt in onze vergelijker zelf je eigen risico instellen.
 • In onze vergelijker kun je alle dekkingen selecteren die jij wil. Zo heb je altijd een voordelige dierenverzekering op maat!

Goedkoopste hondenverzekering vergelijken

Het is voor veel mensen lastig om een goede en goedkope hondenverzekering te vinden. Om hierachter te komen, kun je op bij ons direct goedkope hondenverzekeringen met elkaar vergelijken.
Bij het vergelijken van de goedkoopste hondenverzekering moet je zelf kijken wat het beste uitkomt in jouw situatie. In de meeste gevallen kom je uit bij de basispakketten. Deze pakketten verschillen enorm van elkaar. Zo heb je bij de ene verzekeraar een hoog vergoedingspercentage, maar ben je maar voor weinig dingen verzekerd. Bij andere verzekeraars is je vergoedingspercentage weer laag, maar ben je voor veel dingen verzekerd. In onze vergelijker kun je precies zien welke dekkingen je krijgt voor welke premie.

Beste hondenverzekering

De beste hondenverzekering is voor iedereen anders. De een wil een verzekering die alles dekt. De ander wil een zo goedkoop mogelijke. Door te vergelijken kom je erachter wat de beste hondenverzekering voor jou is. Een hondenverzekering vergelijken doe je bij ons! Vul jouw wensen en eisen in. Het is snel en makkelijk. Elke verzekeraar heeft zijn eigen voorwaarden, vergoedingen en prijzen. Lees je goed in en vind de beste!

Hondenverzekering afsluiten

Dierenverzekeringen worden steeds populairder in Nederland. Maar waar kan je het beste je hond verzekeren? En hoe weet je waar je precies voor gedekt bent? Een hondenverzekering afsluiten is heel eenvoudig. Denk eerst eens goed na over wat voor een soort verzekering je wilt. Om een verzekering af te sluiten die goed past bij jou en je hond zijn een aantal stappen vereist.
Vraag je eerst goed af waarvoor je allemaal gedekt wilt zijn. Hoe meer dekkingen, hoe hoger de premie. Vaak kan je aan het ras, de leeftijd en het gedrag van de hond al veel informatie halen om te bepalen welke dekkingen bij jou hond passen. Vraag je hierna af of er de aankomende periode iets met je hond gaat gebeuren. Is je hond bijvoorbeeld erg oud? Dan is het waarschijnlijker dat je hond in de komende periode een medische ingreep moet ondergaan dan een jonge hond. Heb je een jonge hond? Dan moet je hem waarschijnlijk nog laten castreren of steriliseren. In deze gevallen kan het verstandig zijn om de maximale dekking aan te zetten en een verzekering met een vast, geen percentueel, eigen risico af te sluiten. Om te kijken welke dekkingen jij vergoed wilt hebben binnen een verzekering hebben wij een overzichtelijk schema toegevoegd aan onze vergelijk check. Binnen een paar minuten heb je een persoonlijk afgesteld advies wat het beste past bij jou en je hond!

Hondenverzekering vergelijken!

Ben je op zoek naar een goede huisdierenverzekering voor je hond? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Vul het formulier in bovenaan deze pagina en begin te vergelijken!
Je kunt dekkingen makkelijk aan- of uitzetten om zo tot de beste prijs te komen. Dit helpt je om een dierenverzekering af te sluiten die op je wensen aansluit. Daarna kun je deze direct online afsluiten.

Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veel gestelde vragen over hondenverzekeringen

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Esther

Beantwoord door: Vincent Schokker op 28/01/2022

Er zijn veel verschillende aanvullende dekkingen die je kunt afsluiten voor je hond. Denk hierbij aan dekkingen voor vaccinaties, gebitsreiniging of therapieën. Maar je kunt je hond ook aanvullend verzekeren voor castratie, sterilisatie, crematie of ziektekosten in het buitenland. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Wessel

Beantwoord door: Vincent Schokker op 14/01/2022

We hebben een checklist voor je opgesteld waar je op moet letten bij het kopen van een puppy. Denk hierbij aan zorgen voor huisvesting: heb je genoeg ruimte in huis voor een hond? Zorg daarnaast dat je de juiste voeding en poepzakjes hebt. Verdiep je ook in het ras dat je gaat kopen. Dan weet je wat je van je nieuwe huisdier kan verwachten. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jolijn

Beantwoord door: Vincent Schokker op 25/01/2022

De premie van een hondenverzekering is op veel verschillende dingen gebaseerd. Dit zijn een aantal dingen waar je invloed op hebt, zoals de dekking, het eigen risico, het maximaal verzekerd bedrag en het vergoedingspercentage. Daarnaast spelen ook een aantal zaken een rol waar je weinig of geen invloed op hebt. Denk hierbij aan je postcode, de leeftijd van je hond en het ras. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jacco

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/01/2022

Wat de beste hondenverzekering is, is voor iedereen verschillend. Iedereen heeft andere wensen en eisen aan een verzekering en ook de leeftijd van je hond speelt mee. Daarnaast willen sommigen een verzekering die alles dekt. Anderen kiezen voor een basisverzekering. Ook het eigen risico of maximaal verzekerd bedrag kan per verzekering verschillen. Om erachter te komen welke hondenverzekering het best past bij jou en je hond, raden we je aan om te vergelijken. En hondenverzekeringen vergelijken doe je natuurlijk bij Vergelijkdirect.com! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 29 dierenverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • De beste zorg voor je huisdier
 • Dierenverzekering op maat

Zelf je dierenverzekering samenstellen!

Kies zelf welke dekkingen je belangrijk vindt! Verzeker fysiotherapie, inentingen en vele andere behandelingen!

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Wat doen wij nog meer?

 • Oude dierenverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude dierenverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Ras of kruising?
  Wij kunnen alle honden- en kattenrassen verzekeren. Ook wanneer deze niet in onze vergelijker wordt getoond. Neem in dat geval contact met ons op!
 • Profiteren van nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.