Beste dierenverzekering?

De beste dierenverzekering is voor iedereen verschillend. Ieder persoon heeft immers persoonlijke wensen voor zijn of haar huisdier. Een dierenverzekering moet aansluiten op de risico’s die jij met je huisdier loopt. Zo kun je verschillende aanvullende dekkingen afsluiten bij je dierenverzekering. Hierbij kun je denken aan de volgende modules: Reis, crematie, castratie, tandzorg of chemotherapie. Het afsluiten van een aanvullende module op je verzekering is niet voor iedereen noodzakelijk. Je moet altijd zelf afwegen of dit voor jou de beste optie is om dit te verzekeren.

Waarom een dierenverzekering?

Als je een hond of kat hebt, dan is het aangeraden om een dierenverzekering in overweging te nemen. De kosten voor een dierenartsconsult zijn vaak nog wel betaalbaar, maar als het om een operatie gaat, dan kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Als je niet voor deze kosten wilt opdraaien, dan kun je ervoor kiezen om een dierenverzekering af te sluiten. Met een dierenverzekering ben je dan gedekt voor deze kosten.

Een goed aansluitende dierenverzekering is belangrijk

Als je van plan bent een dierenverzekering af te sluiten, dan is het belangrijk om jezelf af te vragen wat je voor jouw huisdier wilt verzekeren. Als je hond of kat regelmatig last heeft van zijn/haar gebit, dan is het verstandig om gebitsbehandelingen mee te verzekeren. De hoogte van de premie is afhankelijk van een aantal factoren, deze factoren zijn onder andere de leeftijd van je huisdier, het ras en het volwassen gewicht.

Huisdier aanvullend verzekeren?

Naast de standaard dierenverzekering, kun je ervoor kiezen om je basisdierenverzekering uit te breiden met een aanvullende dekking. Aanvullende dekkingen zijn vaccinaties, plaatsen van een identificatiechip, castratie/sterilisatie, vrijwillig extra eigen risico, chemo- en radiotherapie, crematie, doorlopende reisverzekering en gebitsbehandelingen. Als je hond of kat voor jou bijvoorbeeld een emotionele waarde heeft, dan kun je ervoor kiezen om crematie mee te nemen als aanvullende dekking. Op deze manier kun je jouw dierenverzekering volledig laten aansluiten op jouw wensen en behoeften.

Dierenverzekering vergelijken?

Hoe kom je erachter wat voor jou de beste dierenverzekering is? Je komt het te weten als je dierenverzekeraars met elkaar vergelijkt. Zo krijg je een beeld van welke dierenverzekering het beste bij jouw persoonlijke situatie aansluit. Ook kun je door middel van een voordelige premie op jaarbasis flink wat geld besparen.