Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

OHRA dierenverzekering

Je hond of kat wil je natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. De OHRA dierenverzekering heeft drie verschillende verzekeringspakketten met elk zijn eigen voor- en nadelen. Daarnaast heeft OHRA ook mogelijkheden om deze basispakketten uit te breiden met aanvullende dekkingen. Alle informatie over dekkingen, vergoedingen en het eigen risico wordt hier verder toegelicht.

OHRA dierenverzekering
  •  Dierenverzekering OHRA op maat voor jouw huisdier
  •  Kies eventueel aanvullende dekkingen van OHRA
  •  Direct online afsluiten bij OHRA
  • Direct afsluiten

Voordelen OHRA dierenverzekering

Hondenverzekering vergelijken Een dierenverzekering OHRA biedt meerdere voordelen. Ten eerste kies je zelf naar welke dierenarts je gaat. Het komt bij andere verzekeraars geregeld voor dat je slechts’ uit een handjevol dierenartsen kan kiezen in de buurt, maar dat is met een OHRA dierenverzekering dus niet het geval. Je kunt ook gemakkelijk wisselen van dierenarts als je dat graag wil.

OHRA huisdierenverzekering dekking

Met het basispakket van OHRA ben je verzekerd tot een maximaal bedrag van €2.500,-. Je bent hiermee gedekt tegen consults en noodzakelijke operaties. Het pluspakket is nagenoeg hetzelfde als het basispakket, alleen hiermee ben je verzekerd tot het maximale bedrag van €3.500,- en worden consults vergoed tot €150,- per jaar. Het laatste pakket: het toppakket, is handig als je ook gedekt wil zijn tegen aandoeningen aan de heupen en ellebogen van je huisdieren. Tot een bedrag van €5.000,- ben je met dit pakket verzekerd. Doormiddel van een handig overzicht kun je makkelijk zien wat er wel en niet verzekerd is:

DekkingenOHRA basisOHRA plusOHRA top
Totaal verzekerd bedrag

€2.500

€3.500

€5.000

Consult dierenarts

€100 per jaar

€150 per jaar

€200 per jaar

Operaties

Medicijnen

Onderzoeken

Echoscopie

Röntgenologie

Plaatsen chip

Chemo- en radiotherapie

Inslapen

Heup en ellebogen hond

Heup en ellebogen kat

Aanvullende dekkingen OHRA dierenverzekering

Naast de basisverzekeringen van OHRA kun je ook kiezen uit extra aanvullende dekkingen. Hiermee maak jij je OHRA dierenverzekering helemaal naar wens. Welke aanvullende dekkingen er zijn, wat de dekking hiervan is en wat deze vergoeden, tref je in de tabel hieronder.

Aanvullende dekkingBehandelingOHRA basisOHRA plusOHRA top

1. Vaccinaties en gebit

Vaccinatie

€50

€75

€100

Wortelkanaalbehandeling

€150

€200

€250

Behandelen tandbederf

€150

€200

€250

Tanden trekken

€150

€200

€250

Controle/reiniging gebit

€50

€100

2. Aanvullend

Castratie/sterilisatie

60% max €300

60% max €300

Chemo-, laser, radiotherapie

50%

100%

Fysiotherapie

€150

€200

Homeopathie

€150

€200

Chiropractie

€150

€200

Accupunctuur

€150

€200

Alternatief

€150

€200

3. Reisverzekering

Hele wereld dekking

€1000

€1000

€1000

4. Crematie

Kosten en vervoer

€250

€250

€250

Eigen bijdrage

Het kan gebeuren dat je huisdier een medische ingreep nodig heeft. Het grootste deel van de kosten zal door dierenverzekering OHRA worden gedekt. Toch heb je zelf ook een eigen bijdrage van 20% van de kosten. Dit houdt in dat je te allen tijde 20% van het totale bedrag zelf dient te betalen. Ook zijn er maximaal verzekerde bedragen per kalenderjaar per dekking vast gesteld en komt hier bij chemo- en radiotherapie voor dat je maar 50% gedekt krijgt.

Aansprakelijkheidsverzekering

Het is bij de  OHRA dierenverzekering ook mogelijk om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten nadat je de OHRA dierenverzekering hebt afgesloten. Hiermee ben jij gedekt tegen de schade die jouw huisdier aanricht bij anderen. Je kunt je tot een bedrag van €2.500.000,- laten verzekeren. Denk hierbij aan het kapot maken van spullen in je eigen huis, maar ook bij anderen thuis! Hiermee kun je met een gerust hart je huisdier meenemen op visite, zonder dat je voor onverwachte kosten komt te staan als je huisdier iets stuk maakt!

In sommige gevallen is toestemming nodig

Over het algemeen kun je gewoon met je hond of kat naar de dierenarts, de dierenarts doet zijn werk en hij geeft je een rekening die je bij OHRA kunt declareren. Er zijn echter bijzondere behandelingen waarvoor je toestemming moet vragen bij OHRA. Zonder toestemming worden de kosten helaas niet gedekt. Met bijzondere behandelingen wordt bedoeld:

 • Medische ingrepen die duurder zijn dan €750,-
 • Een second opinion door een tweede dierenarts

Wanneer het om een spoedgeval gaat, is er geen probleem. Dan kun je OHRA na de ingreep bellen om alles af te handelen.

Toelatingseisen

Je kunt je hond of kat tot een leeftijd van 7 jaar zonder problemen verzekeren. Is je hond of kat ouder dan 7 jaar, dan kun je bij OHRA helaas geen dierenverzekering meer afsluiten. Wanneer je huisdier 7 jaar wordt terwijl hij al bij OHRA is verzekerd, dan is er geen probleem. Dan zal de OHRA dierenverzekering gewoon doorlopen.

Op het moment dat je een OHRA dierenverzekering aanvraagt, stellen ze bij OHRA enkele vragen over de gezondheid van je huisdier. Wanneer je hond of kat al ziek is, klachten of aandoeningen heeft, zal OHRA je huisdier wel verzekeren, maar worden deze aandoeningen uitgesloten van de verzekering. Het is daarom verstandig om je huisdier al op jonge leeftijd te verzekeren voor hij klachten of ziektes heeft.
Er is nog één toelatingseis om je te verzekeren van een OHRA dierenverzekering. Je hond of kat moet een identificatiechip hebben. Dit hoeft je huisdier nog niet te hebben op het moment dat de dierenverzekering wordt afgesloten. De eerstvolgende keer dat je met je huisdier bij de dierenarts komt, mag je huisdier ook worden gechipt. Uiteraard wordt dit standaard door OHRA vergoed.

Wachttijd

Wanneer je een verzekering voor je huisdier hebt afgesloten, moet je rekening houden met een wachttijd van dertig dagen. Dit betekent dat de kosten die je bij een dierenarts maakt normaliter niet worden gedekt. Er zijn uitzonderingen. De kosten worden tijdens die dertig dagen wel gedekt als:

 • Je huisdier in een ongeluk terecht komt
 • Je huisdier eerst bij een andere verzekeraar was verzekerd
 • Je huisdier bij de dierenarts langsgaat voor een identificatiechip
 • Je een castratie, sterilisatie of vaccinatie bij de extra dekkingen declareert

OHRA dierenverzekering vergelijken

OHRA heeft drie verschillende basis pakketten waar je uit kunt kiezen en meerdere aanvullende pakketten om de dekking uit te breiden. Wil je weten bij welk pakket je huisdier het beste is gedekt of bij welk pakket je de meest voordelige premie hebt? vergelijk dan meerdere aanbieders van dierenverzekeringen op Vergelijkdirect.com.

Lees hier meer over de dierenverzekering