Motorverzekering

Je motor verzekeren is verplicht. Dit doe je met minimaal een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA). Op Vergelijkdirect.com kun je gemakkelijk een motorverzekering vergelijken op basis van premie en dekking. Verder kun je zelfs aanvullende dekkingen selecteren om jouw motorverzekering geheel op maat te maken. Een motorverzekering vergelijken is eenvoudig, vul je kenteken, leeftijd, postcode en schadevrije jaren in en wij tonen je de premies. Je kunt je motor verzekeren al vanaf €1,83 per maand!

Motorverzekering
 • Vergelijk op basis van je eigen motor
 • Kies de dekking die bij jouw motor past!
 • Direct online afsluiten bij de verzekeraar!

Bekijk dekkingen

7
snel geregeld
- helmond
16 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10

Soorten dekkingen

Je kunt een motorverzekering afsluiten in verschillende vormen. Hiervan loopt de dekking van de verplichte basisdekking tot de meest uitgebreide allrisk dekking. Ook is het mogelijk om hierbij aanvullende dekkingen af te sluiten. Je kunt een motor verzekeren met de volgende dekkingen dekkingen:

Motorverzekering dekkingenInformatie
WA

Zoals je weet is je motor verzekeren verplicht. Een minimale motorverzekering is de WA-verzekering. Zo ben je enkel verzekerd voor schade aan anderen, anderzijds is het de meest goedkope motorverzekering. Een WA motorverzekering kan dus een goede optie zijn als je op zoek bent naar de goedkope motorverzekering. Daarbij kan een WA dekking een goede optie zijn als je een goedkope motor hebt gekocht. De schade aan een goedkope motor is namelijk makkelijker zelf te dragen. Wil je een WA dekking, dan vink je deze eenvoudig aan in onze vergelijker, je kunt dan eenvoudig deze verzekering vergelijken.

WA+

De WA+ dekking wordt ook wel de beperkt casco motorverzekering genoemd. Met een WA+ motorverzekering ben je beter verzekerd dan bij een normale WA verzekering. Zo ben je in veel gevallen verzekerd tegen:

 • Diefstal
 • Joyriding
 • Vandalisme
 • Natuur- en stormschade
 • Brandschade

De WA+ dekking  kan een goede optie zijn als je een wat duurdere motor hebt gekocht. Als deze wordt gestolen, kun je namelijk niet zomaar een nieuwe terugkopen. Wil je deze motorverzekering vergelijken of afsluiten, dan vink je deze eenvoudig aan in de vergelijker.

Allrisk

Een motor verzekeren met de allrisk verzekering doen veel mensen met een nieuwe motor, ook wel volledig casco verzekering genoemd, is de meest uitgebreide motorverzekering. Met deze verzekering profiteer je naast de dekkingen van de WA+ dekking, ook nog eens van extra dekkingen. Zo wordt schade aan je motor vergoed, ook al is het je eigen schuld geweest. Als je een dure motor hebt gekocht, kan een allrisk dekking de beste optie zijn. Je kunt eenvoudig een allrisk verzekering vergelijken, je klikt deze namelijk aan en wij tonen je de premies.

Aanvullende dekkingen

Soms wil je je motor net wat beter verzekeren. Een motor verzekeren inclusief aanvullende dekkingen is dan een goede optie! Over het algemeen kun je rechtsbijstand of een opzittendenverzekering afsluiten. Zo ben je met rechtsbijstand juridisch gedekt, en zijn je opzittenden goed verzekerd bij een ongeval of ongeluk met de opzittendenverzekering. De aanvullende dekkingen kunnen verder verschillen per motorverzekeraar. Als je een vergelijking maakt, kun je precies zien wat je extra wil verzekeren.

Accessoires meeverzekeren

Bij sommige verzekeraars is het ook mogelijk om je accessoires mee te verzekeren. Als bij een val bijvoorbeeld je helm beschadigd is, dan wordt dit (gedeeltelijk) vergoed. Andere accessoires kunnen navigatiesystemen, koffers of zadeltassen zijn. Over het algemeen worden accessoires gezien als onderdelen die niet vanuit de fabriek gemonteerd zijn.

Winterstopregeling

In de zomer is motorrijden natuurlijk fijner dan in de winter. Sommige motorrijders kiezen ervoor om helemaal niet motor te rijden in de winter. Daarom bieden sommige verzekeraars korting op je premie als je je motor niet gebruikt in de winter. Mocht je je motor verzekerd hebben voor diefstal, dan loopt die dekking wel mee in de winter. Sommige mensen kopen een motor in de winter, vaak zakken de prijzen dan namelijk. Je kunt je motor schorsen, maar je kunt beter je motor verzekeren. Zo bouw je namelijk ook schadevrije jaren op! Een motor verzekeren met winterstop kan je tot wel 15% korting opleveren! Verder blijkt uit een onderzoek van Vergelijkdirect.com dat maar 22% van de motorrijders gebruikmaakt van de winterstopkorting terwijl meer dan de helft van de motorrijders hun motoren laten staan in de winter. Dit is dus een vaak gemiste kortingsregeling!

Wat kost een motorverzekering?

De hoogte van je premie hangt af van een paar factoren. Vergelijkdirect.com legt je precies uit wat deze factoren zijn en wat voor invloed ze hebben op je premie. De premie van een motorverzekering hangt af van de volgende punten:

 • Soort dekking
  De hoogte van je premie hangt af van je soort dekking. Zo is een WA-verzekering bijvoorbeeld veel goedkoper dan een uitgebreide allriskverzekering.
 • Schadevrije jaren
  Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe goedkoper je premie zal uitvallen.
 • Leeftijd
  Als je een jonge motorrijder bent, zal je premie duurder zijn dan die van een oudere en meer ervaren bestuurder. Bij sommige verzekeraars profiteer je dan ook direct van korting als je ouder dan 30 jaar bent.
 • Postcode
  In sommige postcodes zijn er statistisch gezien meer ongelukken of diefstallen, verzekeraars baseren onder andere hierop hun premies.

Daarbij kun je ook aanvullende dekkingen kiezen. Zodoende stel jij je verzekering samen die voor jouw op maat is! Als je de perfecte verzekering hebt gevonden, kun je deze eenvoudig online afsluiten. Vaak kun je ook nog eens binnen vijf minuten wegrijden!

Motorverzekering vergelijken: de tips!

Vergelijkdirect.com heeft voor jou een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij goed op de hoogte bent:

 • Zorg dat je bij het afsluiten altijd de meldcode van je motor bij de hand hebt. De meldcode staat altijd vermeld in het kentekenbewijs
 • Als je een verzekering met diefstal hebt afgesloten, zorg dan dat je het goede type ART slot hebt.
 • Sommige verzekeraars bieden korting aan als je een SCM-goedgekeurd alarm hebt. In sommige gevallen levert dat een prima korting op!
 • Een verzekering vergelijken is bij ons simpel en gratis, voel je vrij om te vergelijken!
 • Je motor verzekeren is verplicht!

Gratis hulp van een expert op het gebied van vergelijken

Persoonlijke hulp bij het vergelijken van al jouw vaste lasten

Jaarlijkse check of je nog goed verzekerd bent

Contractwekker, nooit meer te laat met opzeggen!

Compleet overzicht van jouw verzekeringen in jouw eigen omgeving, nooit meer zoeken naar polissen!

Aanmelden