De nr. 1 in motorverzekeringen

Wij vergelijken motorverzekeringen op premie, dekking en voorwaarden. We doen dit als enige vergelijker in de markt.

100.000 mensen gingen u voor

In 2017 hebben we meer dan 100.000 mensen geholpen met het kiezen van de juiste verzekering.

Betrouwbaar

We zijn in het bezit van een AFM vergunning en zijn aangesloten bij KiFid, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening.

Motorverzekering vergelijken

Je motor verzekeren is verplicht. Dit doe je met minimaal een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA). Op Vergelijkdirect.com kun je gemakkelijk een motorverzekering vergelijken op basis van premie en dekking. Verder kun je zelfs aanvullende dekkingen selecteren om jouw motorverzekering geheel op maat te maken. Een motorverzekering vergelijken is eenvoudig, vul je kenteken, leeftijd, postcode en schadevrije jaren in en wij tonen jou de premies. Je verzekert je motor al vanaf €1,83 per maand!

Soorten dekkingen

Je kunt een motorverzekering afsluiten in verschillende vormen. Hiervan loopt de dekking van de verplichte basisdekking tot de meest uitgebreide allrisk dekking. Ook is het mogelijk om hierbij aanvullende dekkingen af te sluiten. Je leest hier alles over de verschillende soorten dekkingen:

WA motorverzekering

Zoals je weet is je motor verzekeren verplicht. Een minimale motorverzekering is de WA-verzekering. Zo ben je enkel verzekerd voor schade aan anderen, anderzijds is het de meest goedkope verzekering. Een WA motorverzekering kan dus een goede optie zijn als je op zoek bent naar de goedkoopste motorverzekering. Daarbij kan een WA motorverzekering een goede optie zijn als je een goedkope motor hebt gekocht. De schade aan een goedkope motor is namelijk makkelijker zelf te dragen. Wil je een WA motorverzekering, dan vink je deze eenvoudig aan in onze vergelijker, je kunt dan eenvoudig deze motorverzekering vergelijken.

WA+ motorverzekering

De WA+ motorverzekering wordt ook wel de beperkt casco motorverzekering genoemd. Met een WA+ motorverzekering ben je beter verzekerd dan bij een normale WA verzekering. Zo ben je in veel gevallen verzekerd tegen:

 • Diefstal
 • Joyriding
 • Vandalisme
 • Natuur- en stormschade
 • Brandschade

De WA+ motorverzekering kan een goede optie zijn als je een wat duurdere motor hebt gekocht. Als deze wordt gestolen, kun je namelijk niet zomaar een nieuwe terugkopen. Wil je deze motorverzekering vergelijken of afsluiten, dan vink je deze eenvoudig aan in de vergelijker.

Allrisk motorverzekering

De allrisk motorverzekering, ook wel volledig casco motorverzekering genoemd, is de meest uitgebreide motorverzekering. Met deze verzekering profiteer je naast de dekkingen van de WA+ verzekering, ook nog eens van extra dekkingen. Zo wordt schade aan je motor vergoed, ook al is het je eigen schuld geweest. Als je een dure motor hebt gekocht, is kan een allrisk motorverzekering de beste optie zijn. Je kunt eenvoudig een allrisk motorverzekering vergelijken, je klikt deze namelijk aan en wij tonen je de premies.

Schadevrije jaren

Je kunt je motor verzekeren inclusief de schadevrije jaren van je autoverzekering. Vaak is dit het geval als je je motor wil verzekeren bij de verzekeraar waar je je auto al hebt verzekerd. Zo mag je bij ANWB de no-claim korting van je auto meenemen naar je motor. Je motor verzekeren kan dus goedkoper uitvallen dan je denkt!
Je bouwt daarbij enkel schadevrije jaren op als je daadwerkelijk motor rijdt. Eventuele schadevrije jaren van je auto tellen dus niet automatisch als schadevrije jaren voor je motor. Met schadevrije jaren bouw je ook een no-claimkorting op! Zo kun je door geen schade te rijden, je no-claimkorting opbouwen tot 80%.

Winterstopregeling

In de zomer is motorrijden natuurlijk fijner dan in de winter. Sommige motorrijders kiezen ervoor om helemaal niet motor te rijden in de winter. Daarom bieden sommige verzekeraars korting op je premie als je je motor niet gebruikt in de winter. Mocht je je motor verzekerd hebben voor diefstal, dan loopt die dekking wel mee in de winter. Sommige mensen kopen een motor in de winter, vaak zakken de prijzen dan namelijk. Je kunt je motor schorsen, maar je kunt beter je motor verzekeren. Zo bouw je namelijk schadevrije jaren op!

Accessoires meeverzekeren

Bij sommige verzekeraars is het ook mogelijk om je accessoires mee te verzekeren. Als bij een val bijvoorbeeld je helm beschadigd is, dan wordt dit (gedeeltelijk) vergoed.

Goedkope motorverzekering vergelijken

Als je een goedkope motorverzekering zoekt, kun je heel veel geld besparen door een WA-verzekering te nemen. Dit is namelijk de meest goedkope verzekering, hier staat tegenover dat je enkel verzekerd bent voor schade aan andere weggebruikers. Eventuele schade aan je eigen motor wordt dus niet vergoed. Vaak nemen motorrijders een goedkope motorverzekering in combinatie met een goedkopere motor, zo is bijvoorbeeld schade aan je eigen motor makkelijker te dragen. Daarbij hoeft een goedkope motorverzekering zeker niet duur te zijn. Op Vergelijkdirect.com vergelijk je gemakkelijk alle goedkope motorverzekeringen. Je vult eenvoudig de benodigde gegevens in en wij tonen jou de goedkoopste motorverzekeringen.

Wat kost een motorverzekering?

De hoogte van je premie hangt af van een paar factoren. Vergelijkdirect.com legt je precies uit wat deze factoren zijn en wat voor invloed ze hebben op je premie. De premie van een motorverzekering hangt af van de volgende punten:

 • Soort dekking
  De hoogte van je premie hangt af van je soort dekking. Zo is een WA-verzekering bijvoorbeeld veel goedkoper dan een uitgebreide allriskverzekering.
 • Schadevrije jaren
  Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe goedkoper je premie zal uitvallen.
 • Leeftijd
  Als je een jonge motorrijder bent, zal je premie duurder zijn dan die van een oudere en meer ervaren bestuurder. Bij sommige verzekeraars profiteer je dan ook direct van korting als je ouder dan 30 jaar bent.
 • Postcode
  In sommige postcodes zijn er statistisch gezien meer ongelukken of diefstallen, verzekeraars baseren onder andere hierop hun premies.

Online motorverzekering afsluiten

Je motor verzekeren is eenvoudig, je kunt tegenwoordig namelijk heel gemakkelijk een online motorverzekering afsluiten. Online motorverzekeringen zijn dan ook vaak goedkoper dan verzekeringen die enkel offline af te sluiten zijn. Gelukkig kun je op Vergelijkdirect.com een motorverzekering vergelijken die online af te sluiten is. Je vult gemakkelijk je kenteken, postcode, geboortedatum en schadevrije jaren in en wij tonen je de premies! Je kunt heel eenvoudig kiezen wat voor een dekking je wil, op Vergelijkdirect.com kies je uit de volgende:

 • WA
 • WA+ (Beperkt casco)
 • Allrisk (Volledig casco)

Daarbij kun je ook rechtsbijstand en een opzittendendekking als aanvullende dekking kiezen. Zodoende stel jij je verzekering samen die voor jouw op maat is! Als je de perfecte verzekering hebt gevonden, kun je deze eenvoudig online afsluiten. Vaak kun je ook nog eens binnen vijf minuten wegrijden!

Motorverzekering vergelijken: de tips!

Vergelijkdirect.com heeft voor jou een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij goed op de hoogte bent:

 • Zorg dat je bij het afsluiten altijd de meldcode van je motor bij de hand hebt. De meldcode staat altijd vermeld in het kentekenbewijs
 • Als je een motorverzekering met diefstal hebt afgesloten, zorg dan dat je het goede type ART slot hebt
 • Sommige verzekeraars bieden korting aan als je een SCM-goedgekeurd alarm hebt. In sommige gevallen levert dat een prima korting op!
 • Een motorverzekering vergelijken is simpel en gratis, voel je vrij om te vergelijken!
 • Je motor verzekeren is verplicht!

Vergelijk en bespaar!

Ben je benieuwd naar de premies van alle motorverzekeraars? Door goed te vergelijken kom je erachter wat voor jou de goedkoopste en beste motorverzekering is. Je kunt de eenvoudig een motorverzekering vergelijken door je kenteken, geboortedatum en schadevrije jaren in te voeren en wij tonen je de premies!

Goede klantenservice, heldere vergelijking kunnen maken voor mijn Ducati monster en tevreden met de gevonden verzekering!
- Soest
2 klanten waarderen ons gemiddeld met een 10/10

Verzekeraars

We hebben van alle vergelijkers het breedste aanbod aan verzekeraars. Zo krijg je een uitgebreid overzicht bij het vergelijken. In onderstaand overzicht zie je met welke verzekeraars wij een partnerschap hebben.

centraalbeheer
anwb
meeus
inshared
ohra
zelf
fbto
deltalloyd
nationalenederlanden
knmv
verzekeruzelf

Reviews

Het onderstaande resultaat komt van VerzekeraarsInBeeld. Dit gebeurt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars vinden het belangrijk dat zij open zijn over hun prestaties. In 2017 doen 48 verzekeraars mee aan het onderzoek.

bar74

bar74

bar75

bar75

Het onderzoek is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS.