Motorverzekering

Onbezorgd de bocht door
De nummer 1 in motorverzekeringen vergelijken
> Verzekeringen > Motorverzekering

Motorverzekering

Als je over een motor beschikt, dan ben je verplicht deze te verzekeren met minimaal een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA). Een motorverzekering is een verzekering voor je motor waarmee een motorrijder eventuele schade die hij of zij aan anderen toebrengt kan afdekken. Naast de verplichte WA motorverzekering kun je er nog voor kiezen om schade aan je eigen motor te dekken. Hierbij kun je kiezen uit een WA beperkt casco of allriskmotorverzekering.

WA, WA beperkt casco of allrisk?

Als je een motor hebt, dien je jezelf minimaal te verzekeren met een WA motorverzekering. Naast het risico dat je schade aan anderen kan toebrengen, is het ook verstandig om schade aan jezelf en je eigen motor af te dekken. Uit onderzoek is gebleken dat motorrijders over het algemeen vaker bij ongevallen betrokken zijn dan autorijders. Dit komt omdat motorrijders in sommige gevallen over het hoofd worden gezien door overige weggebruikers. Daarom is het verstandig om een WA beperkt casco of zelfs allriskverzekering in overweging te nemen. Een WA beperkt casco motorverzekering veelvoorkomende schade aan je motor. Dit zijn schades veroorzaakt door brand, storm, blikseminslag, hagelschade, diefstal of een botsing met lopende dieren. Voor de volledige zekerheid is een allrisk motorverzekering de beste keuze. Deze verzekering dekt naast alle risico’s die verzekerd zijn via een beperkt cascodekking ook alle schades die ontstaan door een aanrijding, van de weg raken of slippen. Hierbij maakt het niet uit wie de schuldige is van het ongeluk.

Vergelijk en bespaar!

Ben je benieuwd naar de premies van alle motorverzekeraars? Vergelijk dan jouw motorverzekering met alle andere motorverzekeraars en kom erachter wat voor jou de voordeligste en beste motorverzekering die het beste bij jou past!

Verzekeraars

We hebben van alle vergelijkers het breedste aanbod aan verzekeraars. In onderstaand overzicht zie je met welke verzekeraars wij een partnerschap hebben.

centraalbeheer
anwb
meeus
inshared
ohra
zelf

Reviews

Het onderstaande resultaat komt van VerzekeraarsInBeeld. Dit gebeurt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars vinden het belangrijk dat zij open zijn over hun prestaties. In 2017 doen 48 verzekeraars mee aan het onderzoek.

Het onderzoek is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS.

Veelgestelde vragen

We snappen natuurlijk dat vragen over verzekeringen een beetje saai zijn om te stellen. Daarom beantwoorden we ze op een korte en simpele manier. Mocht je onverhoopt nog vragen hebben dan kan je ze altijd stellen via een van onze contactmogelijkheden.

Is een alarm verlicht op mijn motor als ik een verzekering wil afsluiten?

Nee, een alarm is niet verplicht. Vaak krijg je wel korting als je een SCM-goedgekeurd motoralarm op je motor hebt. Je motor moet wel over een goedgekeurd ART klasse 4 (of 5) slot beschikken, ook als je motor een SCM-goedgekeurd alarmsysteem heeft.

Wat is no-claim?

No claim betekent in dit geval letterlijk: geen schadeclaim. Als je geen schade claimt, bouw je korting op binnen een bepaalde tijd. Dit wordt dan ook de no-claim korting genoemd.

Wat gebeurt er met mijn no-claim als ik bij een aanrijding betrokken raak zonder dat het mijn schuld is?

Wanneer je schade kan worden verhaald zal dit geen gevolgen hebben voor jouw no-claim.

Wat gebeurt er met mijn no-claim als ik betrokken ben bij een ongeluk door mijn schuld?

Als je verzekeraar moet betalen voor schade dat door jou is veroorzaakt, dan heeft dit gevolgen voor je no-claim en zal deze worden verlaagd.

Nieuws