Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Motorverzekering nodig?

Bij ons kun je binnen 5 minuten je motor verzekeren! Kom je er niet uit? Dan staan we direct voor je klaar!

Direct je motor verzekeren?

 • Direct je motor verzekeren? Bel ons op 035-6857888
 • Kies de (aanvullende) dekking die bij jouw motor past!
 • In 99% directe acceptatie, ook zonder rijbewijs!
Start vergelijken

Motorverzekering verplicht!

In Nederland is het verplicht om minimaal een WA verzekering te hebben voor een motor voordat je op de weg mag. Naast de verplichte WA dekking, kun je je motor verzekeren met uitgebreidere en aanvullende dekkingen. Hiervan loopt de dekking van de verplichte WA dekking tot de meest uitgebreide allrisk dekking. Ook is het mogelijk om hierbij aanvullende dekkingen af te sluiten. Zowel de verplichte basisdekking als de aanvullende dekkingen komen verderop deze pagina uitgebreid aan bod. Een verplichte WA dekking is er al vanaf €1,83. Je kunt je motor dus al verzekeren vanaf €1,83 per maand!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA motorverzekering

De WA-motorverzekering is de goedkoopste motorverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor motorbezitters. Met deze verzekering ben je gedekt voor schade die jij aan derden toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen motor, hiervoor moet je een meer uitgebreidere motorverzekering afsluiten.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ motorverzekering

De WA beperkt casco motorverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je motor, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco verzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA-motorverzekering.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk motorverzekering

De Allrisk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die er is. Met deze motorverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt en je bent verzekerd voor schade aan je eigen motor. Als je geen risico wilt lopen, dan is het verstandig om deze motorverzekering af te sluiten. Let op, de allrisk motorverzekering keer geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of verboden middelen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Dekkingen motorverzekering

Je motor verzekeren kan op verschillende manieren. De WA motorverzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) is verplicht. Je kunt je WA aanvullen met WA+ of zelfs Allrisk. Hieronder leggen we je uit wat de verschillen zijn.

Motorverzekering dekkingenInformatie
WA

Zoals je weet is je motor verzekeren verplicht. Je dient je motor minimaal WA te verzekeren. Zo ben je enkel verzekerd voor schade aan anderen, anderzijds is het de meest goedkope motorverzekering. Daarbij kan een WA dekking een goede optie zijn als je een goedkope motor hebt gekocht. De schade aan een goedkope motor is namelijk makkelijker zelf te dragen. Wil je een WA dekking, dan vink je deze eenvoudig aan in onze vergelijker, je kunt dan eenvoudig deze verzekering vergelijken.

WA+

De WA+ dekking wordt ook wel de beperkt casco motorverzekering genoemd. Met een WA+ motorverzekering ben je beter verzekerd dan bij een normale WA verzekering. Zo ben je in veel gevallen verzekerd tegen:

 • Diefstal
 • Joyriding
 • Vandalisme
 • Natuur- en stormschade
 • Brandschade

De WA+ dekking  kan een goede optie zijn als je een wat duurdere motor hebt gekocht. Als deze wordt gestolen, kun je namelijk niet zomaar een nieuwe terugkopen. Wil je deze motorverzekering vergelijken of afsluiten, dan vink je deze eenvoudig aan in de vergelijker.

Allrisk

Een motor verzekeren met de allrisk verzekering doen veel mensen met een nieuwe motor, ook wel volledig casco verzekering genoemd, is de meest uitgebreide motorverzekering. Met deze verzekering profiteer je naast de dekkingen van de WA+ dekking, ook nog eens van extra dekkingen. Zo wordt schade aan je motor vergoed, ook al is het je eigen schuld geweest. Als je een dure motor hebt gekocht, kan een allrisk dekking de beste optie zijn. Je kunt eenvoudig een allrisk verzekering vergelijken, je klikt deze namelijk aan en wij tonen je de premies.

Aanvullende dekkingen

Als motorrijder weet je dat je kwetsbaarder bent in het verkeer dan een automobilist. Het is logisch dat je goed oplet tijdens het motor rijden maar ook dan kan je betrokken raken bij een ongeluk. Je motorverzekering uitbreiden kan verstandig zijn want in het allerbeste geval, is alleen je motorfiets beschadigd. In andere gevallen kan het helaas ook voorkomen dat het een ernstig ongeval is, waarbij er ook letsel aan jou of je bijrijder (opzittende) is ontstaan. Wanneer er ook letsel aan jou of je opzittende is ontstaan, dekt je basisdekking WA, WA+ of Allrisk niet alle letsel- of gevolgschade. Hier zijn aanvullende dekkingen voor je motorverzekering ontwikkeld. Bij ongelukken met (ernstig) letsel en schade ben je met aanvullende dekkingen dan toch voldoende verzekerd. Goed je motor verzekeren kan dus met aanvullende dekkingen.

In Nederland worden 3 soorten aanvullende dekkingen bij de motorverzekering aangeboden, namelijk:

 • Schade Verzekering Opzittenden (SVO)
 • Ongevallen Verzekering Opzittenden (OVO)
 • Rechtsbijstand

Ook is het mogelijk om de aanvullende dekking “winterstop” af te sluiten. Dit is niet echt een dekking met betrekking tot schade en letsel, maar geeft je in ruil voor een lagere premie de mogelijkheid om je dekkingen tijdens de winterstopperiode te beperken. Verderop deze pagina lees je meer over de winterstopdekking.

Motorverzekering schadeverzekering opzittenden

Een schadeverzekering opzittenden vergoedt zowel de schade aan de bezittingen maar ook de eventuele letselschade die is ontstaan na een ongeluk. Dit geldt voor zowel de bestuurder als voor de bijrijder. Verzekeraars gebruiken vaak bovenstaande tekst, maar dit blijft toch een beetje vaag. Hieronder zie je wat er echt gedekt is met de schadeverzekering opzittenden in je motorverzekering.

Voorbeeld Schadeverzekering opzittenden
Als je als gevolg van een ongeval schade aan je spullen hebt, zoals kapotte kleding, kapotte laptop die in je tas zat, dan wordt deze schade vergoedt door deze dekking. Met andere woorden, je bent verzekerd tegen de financiële gevolgen van schade aan je spullen. Dit geldt óók voor financiele gevolgen ontstaan door verwondingen die je bent opgelopen door het ongeval. Deze letselschade en schade aan bezittingen is vaak gedekt tot een bedrag van €1.000.000 (1 miljoen euro) voor alle opzittenden tezamen.

Hoe wordt de schade berekend en vergoed?
Bij het bepalen van de financiële gevolgen door een verwonding wordt gekeken naar bijvoorbeeld zaken als inkomstenderving, huishoudelijke hulp, vervoerskosten, medische kosten en smartengeld. In het ergste geval raakt u invalide, of gedeeltelijk invalide. Hierbij kijkt de verzekeraar dan naar aanpassingen die gedaan moeten worden in de woning en naar de kosten van medische behandelingen. De schadeverzekering opzittenden keert in veel gevallen uit, ongeacht wie de schuldige is van het ongeval. Uiteraard met uitzondering van zaken als roekeloos rijgedrag, alcohol gebruik etc.

Motor verzekeren met ongevallenverzekering opzittenden

De ongevallenverzekering opzittenden komt overeen met de schadeverzekering opzittenden alleen dan in een meer uitgeklede variant. Bij een motorverzekering met deze aanvullende dekking wordt bij een ongeval waarbij jij en/of je bijrijder blijvende invaliditeit oploopt of komt te overlijden, door de verzekeraar éénmalig een vast bedrag uitgekeerd.

Vaste bedragen ongevallenverzekering opzittenden
De bedragen die uitgekeerd worden lopen uiteen van €5.000,- tot €10.000,- voor overlijden en tot een bedrag van €25.000,- voor blijvende invaliditeit. Mochten jij en/of de bijrijder komen te overlijden, dan krijgen de nabestaanden het bedrag uitgekeerd. De ongevallenverzekering opzittenden vergoedt dus niet de schade aan je spullen en keert ook niet meer uit dan het vaste bedrag. Het kan dus gebeuren dat jij na een ongeluk tegen hogere kosten aanloopt dan de uitkering van de ongevallenverzekering opzittenden. Om deze reden kan het verstandig zijn om een schadeverzekering opzittenden te overwegen wanneer je je motorverzekering afsluit, zodat jij gedekt bent tegen de werkelijke kosten.

Rechtsbijstand dekking motorverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje maar kan financieel ernstige gevolgen hebben. Een mooi spreekwoord is dan ook: “Gelijk hebben, betekent helaas niet automatisch gelijk krijgen”! Sluit je bij een motorverzekering ook de aanvullende dekking rechtsbijstand af, dan krijg jij juridische hulpverlening na een ongeluk om dit vraagstuk op te lossen. Ook wanneer blijkt dat jij nog schadevergoeding moet ontvangen van de tegenpartij, kan de aanvullende rechtsbijstand dekking je hierin ondersteunen.

Vaak heeft een verzekeraar afspraken met onafhankelijk juridische bureaus zoals DAS en ARAG. De verzekeraar bemoeit zich niet met de juridische procedure, ze vergoeden alleen de rekening.

Winterstop dekking

Winterstop dekking valt ook onder de aanvullende dekking motorverzekering. Echter geeft deze verzekering niet extra dekking, maar juist een uitgeklede variant van de dekking tijdens de winterstop periode. Als je ervoor kiest om de winterstop dekking te namen, dan zeg je in feite:

“Van 1 december tot 1 maart* staat mijn motor keurig geparkeerd, al dan niet in een (overdekte) stalling en wordt er niet gereden op de openbare weg.”

Tijdens deze periode blijven alle dekkingen van kracht, alleen de schade die is ontstaan doordat je bent gaan rijden is niet gedekt. Wordt je motor bijvoorbeeld gestolen en heb je hier wel een dekking voor, dan blijft deze natuurlijk wel gewoon van kracht.

De verzekeraar geeft een korting van 10% tot 15% op je premie, omdat er een uitgeklede variant van de basisdekking actief is.

Accessoires meeverzekeren

Bij sommige verzekeraars is het ook mogelijk om je accessoires mee te verzekeren. Als bij een val bijvoorbeeld je helm beschadigd is, dan wordt dit (gedeeltelijk) vergoed. Andere accessoires kunnen navigatiesystemen, koffers of zadeltassen zijn. Over het algemeen worden accessoires gezien als onderdelen die niet vanuit de fabriek gemonteerd zijn.

Wat kost een motorverzekering?

De hoogte van je premie hangt af van een paar factoren. We leggen je uit wat deze factoren zijn en wat voor invloed ze hebben op je premie. De premie van een motorverzekering hangt af van de volgende punten:

 • Soort dekking
  De hoogte van je premie hangt af van je soort dekking. Zo is een WA-verzekering bijvoorbeeld veel goedkoper dan een uitgebreide allriskverzekering.
 • Schadevrije jaren
  Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe goedkoper je premie zal uitvallen.
 • Leeftijd
  Als je een jonge motorrijder bent, zal je premie duurder zijn dan die van een oudere en meer ervaren bestuurder. Bij sommige verzekeraars profiteer je dan ook direct van korting als je ouder dan 30 jaar bent.
 • Postcode
  In sommige postcodes zijn er statistisch gezien meer ongelukken of diefstallen, verzekeraars baseren onder andere hierop hun premies.

Daarbij kun je ook aanvullende dekkingen kiezen. Zodoende stel jij je verzekering samen die voor jouw op maat is! Als je de perfecte verzekering hebt gevonden, kun je deze eenvoudig online afsluiten. Vaak kun je ook nog eens binnen vijf minuten wegrijden!

Tips voor het vergelijken van motorverzekeringen!

Vergelijkdirect.com heeft voor jou een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij goed op de hoogte bent:

 • Zorg dat je bij het afsluiten altijd de meldcode van je motor bij de hand hebt. De meldcode staat altijd vermeld in het kentekenbewijs
 • Als je een verzekering met diefstal hebt afgesloten, zorg dan dat je het goede type ART slot hebt.
 • Sommige verzekeraars bieden korting aan als je een SCM-goedgekeurd alarm hebt. In sommige gevallen levert dat een prima korting op!
 • Je kunt zelf aan de slag. Van vergelijken tot afsluiten!
 • Je motor verzekeren is verplicht!
 • Wij verzekeren alle motor merken en types (ook MP3 motoren)!

Veel gestelde vragen over motorverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: T. Talis

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/05/2019

Dit verschilt per verzekeraar en per dekking. Heb je je motor enkel WA verzekerd dan ontvang je bij diefstal geen vergoeding. Heb je een WA+ of Allrisk dekking dan hangt de hoogte van het uit te keren bedrag af van de leeftijd van je motor en de nieuwwaarderegeling die je verzekeraar hanteert. Heb je een motor van 5 jaar of jonger? Dan krijg je in sommige gevallen de complete aanschafwaarde vergoed. Bij een aantal verzekeraars dient de motor 3 jaar of jonger te zijn voor de nieuwwaarderegeling. Valt je motor buiten de nieuwwaarderegelingen? Dan wordt de dagwaarde vergoed zoals die door een schade-expert zal worden vastgesteld. Heb je je motor tegen een hogere dagwaarde verzekerd? Dan ontvang je in het eerste jaar bij diefstal meestal de hogere dagwaarde uitgekeerd. Na het eerste jaar vindt meestal een afschrijving plaats. Wil je precies weten welke waarde je bij diefstal vergoed krijgt? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: A. Dissel

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/05/2019

De kosten van een motorverzekering zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Ten eerste de dekking. Neem je een WA, WA+ of een Allrisk verzekering? Een WA dekking is de goedkoopste, daarna heb je de WA+ dekking. De duurste dekking is de allrisk dekking. Met deze dekking ben je sterkst verzekert. Naast deze basisdekkingen kan je kiezen voor een aantal aanvullende dekkingen. Dat zijn: schade verzekering opzittenden, ongevallen verzekering opzittenden, rechtsbijstand en winterstop. Daarnaast kan je bij sommige verzekeraars ook je accessoires zoals een helm meeverzekeren. Naast al deze factoren zijn ook je leeftijd, postcode en het aantal schade vrije jaren van belang. Deze factoren kunnen het risico op een ongeval/diefstal beïnvloeden. Wil je precies weten welke waarde je bij diefstal vergoed krijgt? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: A. Dissel

Beantwoord door: Vincent Schokker op 15/03/2021

Wanneer je lange tijd niet op je motor gaat rijden kan het handig zijn om je motor te schorsen. Wil je je motor tijdelijk schorsen? Denk daar dan eerst goed over na! Het heeft namelijk nadelige gevolgen voor je motorverzekering. We leggen je op deze pagina graag uit hoe dit precies zit. Wil je precies weten welke waarde je bij diefstal vergoed krijgt? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 144 motorverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct je motor verzekeren
 • Breid je motorverzekering uit met aanvullende dekking

Zelf je motorverzekering samenstellen!

Kies zelf je aanvullende dekkingen zoals ongevallen opzittenden, rechtsbijstand en pechhulp!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Gratis overstapservice
  Wil je dat wij je oude motorverzekering opzeggen? Geen probleem! Neem hiervoor contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op telefoonnummer 035-6857888
 • Winterstop dekking
  De verzekeraar geeft een korting van 10% tot 15% op je premie, omdat er een uitgeklede variant van de basisdekking actief is. Informeer naar de voorwaarden!