Ditzo Unive Ohra Klaverblad

De nr. 1 in motorverzekeringen

Wij vergelijken motorverzekeringen op premie, dekking en voorwaarden. We doen dit als enige vergelijken in de markt.

60000 mensen gingen u voor

In 2017 hebben we meer dan 60000 mensen geholpen met het kiezen van de juiste fietsverzekering.

Betrouwbaar

We zijn in het bezit van een AFM vergunning en zijn aangesloten bij KiFid, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening.

Motorverzekering

Als je over een motor beschikt, dan ben je verplicht deze te verzekeren met minimaal een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA). Een motorverzekering is een verzekering voor je motor waarmee een motorrijder eventuele schade die hij of zij aan anderen toebrengt kan afdekken. Naast de verplichte WA motorverzekering kun je er nog voor kiezen om schade aan je eigen motor te dekken. Hierbij kun je kiezen uit een WA beperkt casco of allriskmotorverzekering.

WA, WA beperkt casco of allrisk?

Als je een motor hebt, dien je jezelf minimaal te verzekeren met een WA motorverzekering. Naast het risico dat je schade aan anderen kan toebrengen, is het ook verstandig om schade aan jezelf en je eigen motor af te dekken. Uit onderzoek is gebleken dat motorrijders over het algemeen vaker bij ongevallen betrokken zijn dan autorijders. Dit komt omdat motorrijders in sommige gevallen over het hoofd worden gezien door overige weggebruikers. Daarom is het verstandig om een WA beperkt casco of zelfs allriskverzekering in overweging te nemen. Een WA beperkt casco motorverzekering veelvoorkomende schade aan je motor. Dit zijn schades veroorzaakt door brand, storm, blikseminslag, hagelschade, diefstal of een botsing met lopende dieren. Voor de volledige zekerheid is een allrisk motorverzekering de beste keuze. Deze verzekering dekt naast alle risico’s die verzekerd zijn via een beperkt cascodekking ook alle schades die ontstaan door een aanrijding, van de weg raken of slippen. Hierbij maakt het niet uit wie de schuldige is van het ongeluk.

Vergelijk en bespaar!

Ben je benieuwd naar de premies van alle motorverzekeraars? Vergelijk dan jouw motorverzekering met alle andere motorverzekeraars en kom erachter wat voor jou de voordeligste en beste motorverzekering die het beste bij jou past!

Verzekeraars

We hebben van alle vergelijkers het breedste aanbod aan verzekeraars. In onderstaand overzicht zie je met welke verzekeraars wij een partnerschap hebben.

centraalbeheer
anwb
meeus
inshared
ohra
zelf
fbto
deltalloyd
nationalenederlanden
knmv
verzekeruzelf

Reviews

Het onderstaande resultaat komt van VerzekeraarsInBeeld. Dit gebeurt in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars vinden het belangrijk dat zij open zijn over hun prestaties. In 2017 doen 48 verzekeraars mee aan het onderzoek.

bar74

bar74

bar75

bar75

Het onderzoek is in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar TNS.

Unive Motorverzekering
03-08-2014 | Nathalie
Prima motorverzekering. Goed aanbod en een acceptabele premieprijs. Ik heb nog geen schade hoeven claimen dus ik kan (nog) geen oordeel geven over de klantenservice etc..
KNMV Motorverzekering
11-07-2014 | Joey
Goede dekking wordt er geboden bij deze motorverzekering. Na het toe zenden van een declaratie formulier van lichte schade werd er snel een bevestiging gestuurd en werd het bedrag snel over gemaakt op de rekening. Ook bij het mail contact snelle antwoorden terug. Nog geen telefonische ervaring met dit bedrijf.
Centraal Beheer Motorverzekering
03-06-2014 | Ebelien
Ik ben al een fors aantal jaren klant van centraal beheer verzekeringen, eigenlijk al vanaf de eerste motorverzekering die ik afgesloten heb. Helaas zijn mij in de loop der jaren best wel wat ongevalletjes overkomen. Maar daar heb je een goede verzekering voor en centraal beheer heeft wat dat aangaat nooit dwars gelegen.
Meeus Motorverzekering
18-09-2014 | Erik
Omdat ik zowat al mijn verzekeringen bij Meeus heb, heb ik hier ook mijn motorverzekering afgesloten. Ik vind de kwaliteit van de dienst zeer goed, de afhandeling gaat snel, zowel het afsluiten als het indienen van schade. Een echte aanrader voor iedereen.
ANWB Motorverzekering
24-07-2014 | Harry
Schade wordt correct afgehandeld. Prima hulpverlening. Extra is dat als je ook een motor hebt dat die jaren ook voor je autoverzekering mee kunnen tellen. Dat scheelt. Kon hier zelfs een auto verzekeren die ik bij de rest haast niet kon verzekeren omdat hij te duur was! En dan was de premie ook niet normaal bij de andere verzekeringen. Super.
MEER REVIEWS

Veelgestelde vragen

We snappen natuurlijk dat vragen over verzekeringen een beetje saai zijn om te stellen. Daarom beantwoorden we ze op een korte en simpele manier. Mocht je onverhoopt nog vragen hebben dan kan je ze altijd stellen via een van onze contactmogelijkheden.

Is een alarm verlicht op mijn motor als ik een verzekering wil afsluiten?

Nee, een alarm is niet verplicht. Vaak krijg je wel korting als je een SCM-goedgekeurd motoralarm op je motor hebt. Je motor moet wel over een goedgekeurd ART klasse 4 (of 5) slot beschikken, ook als je motor een SCM-goedgekeurd alarmsysteem heeft.

Wat is no-claim?

No claim betekent in dit geval letterlijk: geen schadeclaim. Als je geen schade claimt, bouw je korting op binnen een bepaalde tijd. Dit wordt dan ook de no-claim korting genoemd.

Wat gebeurt er met mijn no-claim als ik bij een aanrijding betrokken raak zonder dat het mijn schuld is?

Wanneer je schade kan worden verhaald zal dit geen gevolgen hebben voor jouw no-claim.

Wat gebeurt er met mijn no-claim als ik betrokken ben bij een ongeluk door mijn schuld?

Als je verzekeraar moet betalen voor schade dat door jou is veroorzaakt, dan heeft dit gevolgen voor je no-claim en zal deze worden verlaagd.