Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

ASR Motorverzekering Afsluiten?

Vergelijk de ASR Motorverzekering met 19 andere motorverzekeringen!

 • Stel zelf je ASR motorverzekering samen
 • Hulp nodig? Bel 035-6857888!
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ en Allrisk)
 • Direct verzekerd de weg op!

Kies voor de motorverzekering van ASR!

Een ASR motorverzekering biedt je erg veel keuze in dekkingen. Samen met drie basisdekkingen zijn er ook nog negen aanvullende dekkingen en keuzes! Daarbij komt nog kijken dat een ASR motorverzekering je erg veel voordelen geeft. Lees meer over een ASR motorverzekering in dit artikel.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Een ASR motorverzekering biedt je erg veel keuze in dekkingen. Samen met drie basisdekkingen zijn er ook nog negen aanvullende dekkingen en keuzes! Daarbij komt nog kijken dat een ASR motorverzekering je erg veel voordelen geeft. Lees meer over een ASR motorverzekering in dit artikel.

Voordelen van een ASR motorverzekering

Bij een ASR motorverzekering profiteer van erg veel voordelen, namelijk:

ASR voordelenInformatie
No blame - no claimregeling

Bij ASR krijg je, net als bij de meeste motorverzekeraars, extra korting op je premie per jaar dat je geen schade rijdt. Rijd je wel een keer schade, dan wordt er bij ASR, in tegenstelling tot de meeste motorverzekeraars, rekening gehouden met het feit of het jouw eigen schuld is. Wordt er besloten dat het niet jouw schuld is, dan behoud je de korting op je premie. Dit wordt de no blaim, no-claimregeling genoemd.

Voordeelpakket

Je kunt bij ASR meerdere schadeverzekeringen afsluiten. Hoe meer schadeverzekeringen je bij ASR afsluit, hoe meer korting je op je premie(s) ontvangt. Deze regeling werkt als volgt:

 • 1 voertuig: 0% korting
 • 2 voertuigen: 10% korting
 • 3 voertuigen: 15% korting
 • 4 voertuigen: 20% korting
 • 5 voertuigen: 25% korting

Voertuigen kunnen motoren, auto's, bestelauto's of campers zijn.

 

Geen premietoeslag

Je betaalt geen hogere premie als je de laagste trede op de no-claimladder hebt. Verder worden ook geen hogere treden gehanteerd voor de grote steden waarbij het risico op schade hoger ligt.

Overige voordelen

De overige voordelen van een ASR motorverzekering zijn:

 • Motorkleding en helm zijn standaard tot een bedrag van €750,- meeverzekerd
 • Iedereen met een geldig rijbewijs en jouw toestemming mag gewoon op je motor rijden
 • Je zijspan kan je ook meeverzekeren
 • Geen premietoeslag als je de laagste trede op de no-claimladder hebt
 • Jonge bestuurders en motorbezitters in grote steden starten op dezelfde trede van de no-claimladder als alle anderen
 • Een adviseur helpt je graag met het afhandelen van schade. Ook kun je rekenen op een vaste schadebehandelaar bij ASR

Basisverzekeringen

Er zijn drie verschillende verzekeringen waar je uit kan kiezen als je een ASR motorverzekering wil hebben: een WA, WA+ Casco beperkt en een WA Casco allrisk verzekering. Met een WA-verzekering ben je enkel gedekt tegen de fysieke- en materiële schade die je bij een ander veroorzaakt. Met een WA+ Casco beperkt verzekering ben je ook gedekt tegen schade aan je motor door diefstal, brand of natuurgeweld. Daarnaast is schade aan gemonteerde onderdelen gedekt tot €500,- en zijn je helm en motorkleding ook gedekt. Daarnaast heb je ook recht op de nieuwwaarderegeling van een jaar. Met de laatste verzekering, de WA Casco allrisk verzekering, tegen schade aan je motor door vandalisme, aanrijding of doordat je van de weg raakt.

Aanvullende dekkingen

Naast de standaard dekkingen WA, beperkt casco en all-risk casco kan je bij ASR tot wel negen aanvullende dekkingen en keuzes afsluiten! Let er wel op dat je als een WA dekking afsluit je niet alle keuzes en aanvullende dekkingen kan afsluiten.
Bij ASR kun je de volgende aanvullende dekkingen naast je gekozen motorverzekering afsluiten:

ASR voordelenInformatie
Rechtsbijstand

Met deze dekking ben je verzekerd van juridische hulp. Hierbij heb je drie verschillende dekkingen: de Verhaalservice, Rechtsbijstand Basis en Rechtsbijstand Uitgebreid. Met behulp van juristen kun je de schade op de veroorzakende partij verhalen.

Pechhulp

Wanneer er onder het motorrijden iets kapot gaat aan je motor, is het fijn als je hier hulp bij krijgt. Bij motorpech kun je gebruik maken van de pechhulpdekking van ASR. Van deze dekking mag je ook gebruik maken in je eigen woonplaats. Daarnaast zit er geen maximum op. Je kan zo vaak als je zelf wil gebruik maken van de pechhulpdekking.

Nieuwwaarde twee jaar verzekerd

Wanneer je motor nieuw is gekocht in Nederland, krijg je standaard een jaar nieuwwaarderegeling. Je kan deze optie eventueel verlengen tot wel 2 jaar nieuwwaarderegeling. Deze keuze kan je niet maken als je de WA dekking hebt afgesloten.

Aankoopwaarde

Als je jouw motor tweedehands of in het buitenland hebt gekocht, krijg je met deze optie de vergoeding op basis van de aankoopwaarde

Schade aan gemonteerde extra's

Standaard zijn je gemonteerde extra's verzekerd tot €500. Met deze dekking kan je bij de dekkingen Beperkt casco en all-risk casco dit bedrag verhogen

Ongevallen opzittenden

Er wordt hierbij een bedrag uitgekeerd als een opzittende invalide raakt of overlijdt. Je mag zelf bepalen hoe hoog dit bedrag is, maar dit is natuurlijk van invloed op je premie. Kom je te overlijden, dan wordt er een bedrag uitgekeerd aan je nabestaanden.

Schade opzittenden

Bij een verkeersongeval met je motor wordt materiële schade en letselschade van opzittenden tot €1.000.000 vergoed. Hierbij maakt het niet uit wie er aansprakelijk is

Helm en motorkleding

Je helm en motorkleding is al standaard tot €750 verzekerd per persoon. Met deze dekking is dit tot wel €1.500 per persoon. Deze dekking kan je niet afsluiten als je enkel de WA dekking hebt afgesloten

Eigen risico aanpassen

Als de basisdekkingen Beperkt casco en all-risk casco hebt afgesloten, kan je kiezen hoe hoog je jouw eigen risico wilt hebben. Je kan kiezen uit de bedragen; €0, €150, €250 of €500. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie.

Maandelijks opzegbaar

Bij ASR hoef je niet bang te zijn dat je voor meerdere jaren een ASR motorverzekering vastzit. De motorverzekering van ASR is namelijk maandelijks opzegbaar. Er geldt wel een opzegtermijn van één maand.

De beste motorverzekering vinden met Vergelijkdirect.com

Wil je graag de beste motorverzekering vinden? Of besparen op je huidige motorverzekering? Ga dan naar Vergelijkdirect.com! Door jouw wensen en eisen in de unieke motorverzekering vergelijker te zetten krijg jij precies te zien welke verzekeringen het beste bij je passen. Je hoeft alleen nog te kiezen op welke verzekering jij het meeste bespaart en dan kan je deze direct online afsluiten.