Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

a.s.r. autoverzekering

Vergelijk diverse autoverzekeringen voor de beste dekking!

Vergelijk nu een autoverzekering

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Op werkdagen binnen een uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Vergelijk nu je autoverzekering

Over a.s.r. autoverzekeringen

Bij vergelijkdirect.com vergelijken we verschillende verzekeringen voor jou. Waarom doen we dit? Wij willen de beste dekking voor de voordeligste prijs voor onze klanten. a.s.r. is een van de verzekeraars die we vergelijken. Om jou een beter beeld te geven van deze verzekering hebben we wat informatie over deze verzekering voor jou op een rijtje gezet. Wil je meer weten over de autoverzekeringen van a.s.r. lees dan gerust verder.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA auto-verzekering

Deze dekking wordt het meeste gekozen bij auto’s die ouder zijn dan tien jaar. Bij deze dekking ben je verzekerd tegen de schade die je bij anderen veroorzaakt.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ auto-verzekering

Deze dekking wordt het meest gekozen voor auto’s die tussen de vier en tien jaar oud zijn. Bij deze dekking ben je verzekerd tegen de schade die je bij anderen veroorzaakt. Ook ben je verzekerd tegen schade aan je auto door natuurgeweld, brand en diefstal.

Bekijk aanvullende dekkingen.

Allrisk auto-verzekering

Deze dekking wordt vaak gekozen voor auto’s tussen de nul en vijf jaar oud . De a.s.r. allrisk autoverzekering is de meest uitgebreide verzekering voor je auto. Bij deze verzekering ben je verzekerd tegen schades die je een ander toebrengt. Ook je bent verzekerd tegen schades aan je eigen auto. Wel moeten we erbij vermelden dat er geen schadevergoeding wordt uitgekeerd bij opzet of gebruik van verboden middelen.

Bekijk aanvullende dekkingen

De aanvullende dekkingen

Pechhulp
Hulp als je auto niet verder kan rijden door pech. Ook in je eigen woonplaats. Bij de ingangsdatum van deze dekking mag de auto niet ouder zijn dan vijftien jaar.
Ongevallen inzittenden
Er wordt een bedrag uitgekeerd als een inzittende overlijdt of blijvend invalide wordt door een verkeersongeval met je auto.
Schade inzittenden
Bij een verkeersongeluk met je auto vergoeden wij materiële en letselschade van inzittenden. Het maakt niet uit wie de schuldige is.
Rechtsbijstand
Met deze extra dekking ben je zeker van juridische hulp.
Eigen risico aanpassen
Kies je eigen risico van €0, €150, €250 of €500. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie.
Vrije keuze herstel
Met deze optie kun je jouw auto ook laten herstellen door een schadeherstelbedrijf dat niet door ons is geselecteerd. Dit heeft dan geen gevolgen voor je schadevergoeding.
Schade aan ingebouwde extra’s
Standaard zijn je ingebouwde extra’s al tot €1.000,- verzekerd. Met deze extra dekking kun je dit bedrag verhogen.

Wanneer ben je niet verzekerd?

In sommige gevallen wordt schade niet uitgekeerd. Deze gevallen hebben we voor jou op een rijtje gezet zodat je precies weet wanneer je wel en niet bent verzekerd. a.s.r. keert niet uit als:
Schade is ontstaan bij verhuur, lease of zakelijk gebruik van je auto.
• De auto niet voldoende is beveiligd tegen joyrijden of diefstal.
• Schade ontstaat door normaal gebruik, bijvoorbeeld slijtage.
• De premie niet is betaald.
• Je rijdt zonder een geldig rijbewijs.
• De auto onvoldoende is onderhouden.
• Jij alcohol, medicijnen en drugs hebt gebruikt.
• Schade ontstaat door snelheidswedstrijden.

Kosten a.s.r. autoverzekering

Een van de grootste vragen wanneer je een verzekering gaat afsluiten is meestal: wat gaat dit kosten? De kosten van jouw autoverzekering kunnen bij a.s.r. per maand, kwartaal, half jaar of jaar betaald worden. a.s.r. berekent jouw premie aan de hand van een aantal factoren. Ten eerste wordt er gekeken naar je leeftijd. Hoe jonger je bent, hoe hoger je premie. Waarom is dit? Omdat jonge bestuurders een groter risico lopen om een ongeluk te veroorzaken. Verder kijkt a.s.r. ook nog naar de kenmerken van je auto. Een voorbeeld hiervan is de prijs. Deze verzekeraar kijkt ook nog naar het aantal kilometers dat je per jaar rijdt met de auto. Daarnaast kijkt ze naar de omgeving waar je woont. Als laatste kijkt a.s.r. naar je schadevrije jaren. Wanneer jij een aantal jaren schadevrij hebt gereden, heb je recht op no-claim korting. Deze korting wordt over de premie geheven.

Is deze a.s.r. autoverzekering verzekering iets voor jou?

Je vraagt je vast af, is deze verzekering iets voor mij? Daarvoor is het goed om nog even te kijken naar de volgende voorwaarden. De eerste voorwaarde is dat je de auto vooral particulier gebruikt wordt. De tweede voorwaarde is dat je auto een Nederlands kenteken heeft. En de laatste voorwaarde is dat de auto maximaal 3.500 kg weegt, dit is inclusief het laadvermogen. Als je aan een van deze voorwaarden voldoet, kan je het beste naar de zakelijke autoverzekering van a.s.r. kijken.

Wat doen wij?

Wil je graag een goede autoverzekering met de juiste dekking? Of wil je besparen op je autoverzekering? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij ons kan je online vergelijken en verzekeren naar jouw wensen. Door verschillende verzekeringen te vergelijken, kan jij zien wat het beste bij jou en je auto past. Op deze manier vind je de beste dekking voor de beste prijs. Nadat je een online vergelijking hebt gemaakt en de meest passende verzekering hebt gevonden, kan je deze direct afsluiten. Ook is het mogelijk om dit telefonisch te doen. Wij helpen je met een vergelijking maken en beantwoorden vragen die je zou kunnen hebben. Spreek ons op de chat of bel/WhatsApp ons op 035-6857888. We hopen je snel verder te kunnen helpen!

Veel gestelde vragen over ASR autoverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: W. Wortel

Beantwoord door: Bart Houtman op 27/01/2020

Om te berekenen wat je voor je ASR autoverzekering gaat betalen moet je weten wat je kenteken is, je geboortedatum, je adresgegevens en het aantal schadevrije jaren. Aan de hand daarvan kan je je premie voor een autoverzekering bij ASR berekenen. Heb je hulp nodig of wil je exact weten wat een autoverzekering bij ASR kost? Dan kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Vraag van: B. Timmer

Beantwoord door: Bart Houtman op 28/01/2020

Bij a.s.r. heb je drie verschillende basisdekkingen. De eerste dekking is een WA-dekking, bij deze dekking ben je gedekt tegen de schade die je andere toebrengt. De tweede dekking die a.s.r. biedt is de WA+ dekking, bij deze dekking ben je gedekt tegen schade die je andere toebrengt en je bent ook gedekt schade aan je auto door natuurgeweld, brand en diefstal. En dan de laatste dekking die ze aanbieden is allrisk. Bij allrisk ben je verzekerd tegen schades die je een ander toebrengt. Ook ben je verzekerd tegen schades aan je eigen auto. Meer vragen over de dekkingen? Dan kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Autoverzekering op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je autoverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Autoverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen autorijbewijs maar heb je wel een auto? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je autoverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.