Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

a.s.r. bootverzekering?

Ontdek alles over deze a.s.r. bootverzekering

Op zoek naar een a.s.r. bootverzekering?

 • Binnen 1 werkdag een offerte op maat
 • Voor alle soorten boten
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Offerte aanvragen

Goede bootverzekering nodig? Kies voor a.s.r.

Met een ASR bootverzekering ben je verzekerd voor schade of letsel die je veroorzaakt met je boot. Met vele aanvullende dekkingen en keuzes zorg je ervoor dat de bootverzekering precies bij jou past. Vergelijkdirect.com heeft alles over een ASR bootverzekering voor je op een rij gezet.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA

Met een WA dekking verzeker je je boot tegen schade aan anderen of hun spullen. Daarnaast krijg je met deze dekking ook hulp als je boot niet meer verder kan varen door diefstal of schade.

Bekijk de dekking

Beperkt casco

Met deze dekking is je boot verzekerd tegen schade door brand, diefstal, inbraak of vandalisme. Daarnaast is de gevolgschade gedekt door een eigen gebrek van de boot. Ook schade aan je inboedel is met deze verzekering gedekt. Net als schade door de natuur.

Bekijk de dekking

Allrisk

Kies je voor allrisk? Dan is je boot ook verzekerd tegen iedere onvoorziene schade. Daarnaast krijg je hulp als je niet verder kan varen doordat de schipper uitvalt of als het vervoermiddel of de boottrailer uitvalt. Ook schade door een aanvaring wordt vergoed.

Bekijk de dekking

De voordelen van een a.s.r. bootverzekering

Bij a.s.r. krijg je standaard een vergoeding op basis van de dagwaarde van je boot. Daarnaast ben je standaard verzekerd tot vijf zeemijlen uit de kust van Nederland. Je bent tot een bedrag van €5.000.000,- verzekerd voor schade die je met je boot veroorzaakt aan anderen, of spullen van een ander. Bij kajuitjachten is de volgboot tot €5.000,- gratis meeverzekerd. Dit geldt alleen als de motor van de volgboot maximaal 10pk heeft.

Ook krijg je standaard juridische hulp van DAS na een ongeluk. Daarbij krijg je een vergoeding voor proceskosten en kosten van onafhankelijke deskundigen vergoed. Met a.s.r. kan je rekenen op pechhulp voor als je niet verder kan varen bij gedekte schade. Je hebt geen eigen risico bij de WA dekking en profiteert van no-claimkorting.

Daarnaast wil a.s.r. je graag belonen als je geen schade claimt. Je krijgt daarom voor ieder jaar dat je geen schade claimt een no-claimkorting op je premie. Deze korting kan oplopen tot wel 40%. Wanneer de schade niet jouw schuld is, behoud je jouw korting. Naast de bootverzekering heeft a.s.r. nog vijftien andere schadeverzekeringen. Hoe meer schadeverzekeringen je afsluit, hoe meer korting je krijgt op je premie. Dit kan oplopen tot wel 10% korting op de totale premie.

De basisdekkingen

Bij een a.s.r. bootverzekering zijn er drie basisdekkingen, namelijk: WA, beperkt casco en allrisk.

WA dekking

Bij de WA dekking ben je gedekt voor schade aan anderen of hun spullen en voor hulp als je niet verder kan varen door diefstal en/of schade aan je boot.

Beperkt casco dekking

Bij de beperkt casco dekking ben je verzekerd voor:

 • Schade die jij toebrengt aan een ander of ander voertuig
 • De schade door bijvoorbeeld brand, explosie, diefstal, inbraak
 • Vandalisme aan je eigen boot
 • Gevolgschade door een eigen gebrek van de boot
 • Schade door (een poging tot) diefstal
 • Inboedel met schade
 • Spullen die gebruikt worden voor het huishouden aan boord.
 • Schade door natuur. Denk hierbij aan hagel, blikseminslag en storm.

Allrisk

Met een allrisk dekking ben je extra uitgebreid verzekerd. Je bent verzekerd tegen dezelfde zaken die in de WA en beperkt casco vallen, maar je bent ook verzekerd voor:

 • Iedere plotselinge en onvoorziene beschadiging
 • Hulp als je niet verder kan varen door uitval van de schipper of de stuurman
 • Hulp als het vervoermiddel of de boottrailer waarmee de boot wordt vervoerd uitvalt
 • Schade door (een poging tot) diefstal en inbraak
 • Schade aan eigen boot door een aanvaring of vandalisme

Aanvullende dekkingen en keuzes

Bij het afsluiten van een basisdekking kan je ook nog aanvullende dekkingen afsluiten. Daarbij ben je vrij om de verzekering ook nog aan te passen.
De volgende keuzes en dekkingen kan je bij elke basisdekking aanvullend afsluiten:

Groter dekkingsgebied

Met een a.s.r. bootverzekering ben je standaard verzekerd tot vijf zeemijlen uit de Nederlandse kust. Je kan ervoor kiezen om een groter gebied te verzekeren, namelijk de Europadekking of de zeevaartdekking.

Opvarenden

Bij deze dekking zijn alle opvarenden verzekerd tijdens het varen. Ook wanneer er een ongeluk vlakbij je boot gebeurt, als je in- en uitstapt, tankt, een noodreparatie uitvoert of andere boten helpt.

Extra aanvullingen voor beperkt casco en allrisk

Als je de basisdekkingen beperkt casco of allrisk afsluit heb je ook de mogelijkheid voor de volgende keuzes en aanvullende dekkingen:

Eigen risico

Bij een a.s.r. bootverzekering wordt er standaard een verplicht eigen risico gekozen, maar deze kan je verhogen. Door het verhogen van het eigen risico betaal je minder voor je premie.

Aankoopwaarde één of drie jaar verzekerd

Met a.s.r. krijg je al standaard een vergoeding op basis van de dagwaarde van je boot. Je kan er ook voor kiezen om een vergoeding te krijgen op basis van aankoopwaarde op de aankoopdatum.
Bij de allrisk dekking kan je er ook nog voor kiezen om je boot te laten verzekeren op basis van taxatie. Hierdoor betaal je precies de juiste premie en ben je niet onderverzekerd.

Is een a.s.r. bootverzekering iets voor jou?

De a.s.r. bootverzekering is geschikt voor jouw boot als je boot een vast ligplaats in Nederland heeft. Je boot moet ook particulier bezit zijn en recreatief gebruikt worden. Daarnaast moet je boot minder dan 100pk hebben of je binnenboordmotor op diesel minder dan 200pk.

Het afsluiten van een a.s.r. bootverzekering

Wij van Vergelijkdirect.com willen graag dat jij de juiste bootverzekering krijgt, een die het beste bij je past en waar je het meeste op bespaart. Aangezien een bootverzekering vrij complex is, vinden wij het daarom handig om je persoonlijk te helpen met vergelijken. We spreken je graag telefonisch. Neem gerust contact met ons op. Dan helpen we jou met het vinden van de juiste bootverzekering!

Veelgestelde vragen over de bootverzekering van a.s.r.

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Niels

Beantwoord door: Vincent Schokker op 11/08/2021

Voor een bootverzekering zijn er eigenlijk dezelfde dekkingen als voor een autoverzekering. Zo kun je bij een boot ook kiezen uit WA, WA plus of allrisk. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Roos

Beantwoord door: Vincent Schokker op 07/08/2021

Zeker! Zo kun je naast de basisdekkingen kiezen voor de aanvullende dekkingen 'groter dekkingsgebied' en 'opvarenden'. Kies je voor een beperkt casco dekking of voor allrisk? Dan kan je ook nog kiezen voor een verhoogd eigen risico wat ervoor zorgt dat je een lagere premie hoeft te betalen. En je kan kiezen voor een vergoeding op basis van de aankoopdatum van je boot als je boot kapot is. Met allrisk kan je ook kiezen voor een taxatie van je boot. Zo ben je nooit onderverzekerd. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Mike

Beantwoord door: Vincent Schokker op 06/08/2021

Deze a.s.r. bootverzekering kun je afsluiten voor je boot als deze aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo moet je boot een vast ligplaats hebben in Nederland en moet je deze particulier en voor recreatief gebruik in bezit hebben. Ook mag je boot niet meer dan 100pk hebben of moet je binnenboordmotor op diesel minder dan 200pk hebben. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!