Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Motor schorsen, wat houdt dat in?

Je motor schorsen en je verzekering pauzeren, is dat wel zo’n goed idee?

Motor verzekeren na schorsing?

  • Vergelijk meer dan 11 motorverzekeringen
  • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
  • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Wil je je motor schorsen? Let dan goed op!

Je motor schorsen en je verzekering pauzeren. Het is gemakkelijk online te regelen maar is dat allemaal wel zo’n goed idee? Welke kosten zijn verbonden aan het schorsen? Zijn er naast de voordelen ook nadelen waarover je zou moeten nadenken? Wij leggen het je graag eerlijk uit!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Stop je tijdelijk met motorrijden?

Heerlijk, dat vrije gevoel van motorrijden in de lentezon, maar in de winter is motorrijden toch wat minder fijn. Het weer zit niet meer zo mee en je motor staat vaker in de garage. Je kunt dan je motor schorsen. De motorrijtuigenbelasting hoef je dan niet meer te betalen. Ook vervalt je verzekeringsplicht. Na het schorsen van je motor kan je ook je motorverzekering schorsen. Als je je motorverzekering schorst, pauzeer je je verzekering voor de maanden dat je niet met je tweewieler rijdt. Dit schorsen lijkt misschien voordelig, maar het zit iets anders in elkaar!

Motor schorsen, hoe werkt het?

Het schorsen van je motor kan je doen via de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Dit kan online door middel van je Digi-D of bij een kentekenloket of RDW-balie. Hierbij is het van belang dat je een aantal zaken meeneemt. Vergeet bijvoorbeeld niet je legitimatie, maar ook niet het tenaamstellings- en overschrijvingsbewijs, de kentekencard en ook de tenaamstellingscode moet je meenemen. Nadat je je motor geschorst hebt, kan je je motorverzekering pas schorsen.

Nadelen schorsen motor

Voor jou, als verzekerde, brengt het schorsen van je motor een aantal nadelen met zich mee. Wij zetten deze voor je op een rijtje.

  • Met een geschorste motor mag je de weg niet meer op.
  • Wanneer je je motor korter dan zes maanden onafgebroken verzekert, bouw je geen schadevrije jaren op. Hierdoor bouw je dus ook geen no-claim korting op.
  • Verzekeringspremies stijgen jaarlijks een aantal procent. Als je na de winterperiode weer de weg op wilt en je je motor uit de schorsing haalt, kan het zo zijn dat de huidige premie hoger is dan de premie die je betaalde vóór de schorsing.
  • Aan het schorsen van je motor bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zijn kosten verbonden. De kosten van het schorsen van je motor zijn €24,95 per keer.
  • Het is belangrijk dat je je motor weer uit de schorsing haalt en dus weer verzekert als je er weer mee wilt rijden. Als je vergeet om je motor uit de schorsing te halen, moet je niet alleen de naheffing van je motorrijtuigenbelasting betalen, maar ontvang je ook nog eens een blauwe envelop op de mat met daarin een boete van €400,-.

Wat wel kan

Maar wat kan je dan wel doen? Wij bieden een goede oplossing voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Heb je een verzekering van twaalf maanden of langer? Dan kan je jouw allrisk verzekering om laten zetten naar een WA+ dekking. Dit is een stuk voordeliger voor jou! Naast dat je premie tijdelijk lager wordt, behoud je op deze manier ook de diefstaldekking. De ‘eigen schuld schades’ worden bij deze keuze echter niet meer gedekt. Neem gerust eens contact met ons op als je vragen hebt. We helpen je graag bij het afsluiten van de juiste motorverzekering.

Check nu je premie

Heb je je motor geschorst en wil je weten hoe hoog je verzekeringspremie wordt als je hem uit de schorsing haalt? Vergelijk dan direct de motorverzekeringen met elkaar die bij jouw situatie passen? Dat kan!

Kortom, je motor schorsen lijkt interessant, maar niets is minder waar! Je verzekering aanpassen is wél weer een goed idee. Neem gerust eens contact met ons op. Wij van Vergelijkdirect helpen je graag bij je keuze voor de beste verzekering.