Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Direct zelf online je (Piaggio) MP3 verzekeren?

Vul je gegevens in, kies je dekking en bereken je premie!

 • Hulp bij (Piaggio) MP3 verzekeren? Chat, bel of Whatsapp 035-6857888!
 • Wij bieden een MP3 verzekering op maat voor alle merken (ook Piaggio)
 • Je kunt direct verzekerd de weg op
 • Kies zelf je dekking (WA, WA beperkt Casco of Allrisk)

Verzekering MP3

Ben je in het bezit van een MP3 motor? Dan ben je verplicht om deze te verzekeren. Bij het zoeken naar een verzekering zal je ervaren dat niet alle verzekeraars MP3's verzekeren. Om je te helpen, hebben we precies uitgezocht hoe jij je MP3 wél kunt verzekeren. Daarbij vergelijken we meerdere verzekeraars zodat jij de beste verzekering kan vinden voor jouw MP3. Wij verzekeren alle merken MP3's. Dus ook voor een verzekering MP3 Piaggo kun je zeker bij ons terecht.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA MP3 motorverzekering

De WA-MP3 motorverzekering is de goedkoopste MP3 motorverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor motorbezitters. Met deze verzekering ben je namelijk gedekt voor schade die jij aan derden toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen MP3 motor. Hiervoor moet je een meer uitgebreidere MP3 motorverzekering afsluiten zoals een WA+ of allrisk verzekering.

MP3 motorverzekering vergelijken

WA+ MP3-motorverzekering

De WA beperkt casco MP3-motorverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Deze dekking is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA-MP3 motorverzekering. Als je door een ongeval schade krijgt aan je motor dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. Daarvoor heb je dan een allrisk dekking nodig.

Bekijk de dekkingen

Allrisk MP3 motorverzekering

De allrisk MP3-motorverzekering is de meest uitgebreide MP3-motorverzekering die er is. Met deze MP3-motorverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt en je bent verzekerd voor schade aan je eigen motor. Als je geen risico wilt lopen dan is het verstandig om deze MP3-motorverzekering af te sluiten. Let wel op: de allrisk MP3-motorverzekering keert geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of na het gebruik van verboden middelen zoals drugs en alcohol.

Bekijk de dekkingen

Wat zijn de voordelen van een MP3 verzekeren?

In Nederland is het verplicht om voertuigen minimaal WA te verzekeren. Er zit ook een aantal voordelen aan een MP3 verzekeren. Ten eerste ben je dan altijd verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt, omdat je minimaal een WA verzekering moet afsluiten. Als je voor een WA+ of een allrisk verzekering kiest heb je nog meer voordelen. Zo ben je met een WA+ verzekering voor verschillende soorten schade aan je eigen MP3 verzekerd. Denk aan brand- en stormschade. Ook ben je met een WA+ verzekering vaak verzekerd voor diefstal. Dit kan dus handig zijn bij een verzekering MP3 Piaggio. Als laatste kun je kiezen voor een allrisk verzekering. Met deze verzekering geniet je van de voordelen van een WA en een WA+ verzekering. Maar ben je ruimer verzekerd voor schade aan je eigen MP3. Als je een nieuwe MP3 hebt, kan een allrisk verzekering voor je Piaggio MP3 erg interessant zijn.

Verschillende dekkingen

Wil je je MP3 verzekeren? Dan is het verstandig om eerst eens goed te bedenken voor welke dekking je verzekerd wilt zijn. De dekkingen waarvoor je verzekerd bent, zijn belangrijker dan je maandelijkse premie. Je verzekering zorgt er namelijk voor dat je niet opeens voor onverwachte kosten komt te staan. Zelf kun je als beste nagaan welke dekking je nodig denkt te hebben. Laat dit van de staat van je MP3 en je eigen rijgedrag afhangen.

Hieronder zie je een overzicht van wat in ieder dekking valt:

WAWA + beperkt cascoAll Risk

✔ Schade aan anderen

✔ Schade aan anderen

✔ Schade aan anderen

✔ Diefstal of poging tot diefstal

✔ Diefstal of poging tot diefstal

✔ Aanrijding met een dier

✔ Aanrijding met een dier

✔ Brand / kortsluiting

✔ Brand / kortsluiting

✔ Storm, hagel en natuurgeweld

✔ Storm, hagel en natuurgeweld

✔ Schade aan eigen motor

✔ Tot 3 jaar aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling (verschilt per verzekeraar)

MP3 verzekering uitbreiden

Naast de één van de basisverzekeringen zijn er ook aanvullende dekkingen. Hieronder zijn de verschillende aanvullende dekkingen genoemd. Je kunt je MP3 motorverzekering uitbreiden met één of meerdere van de aanvullende dekkingen!

Schade Verzekering Opzittende (SVO)

Deze aanvullende dekking vergoedt de schade aan je bezettingen na een ongeluk, maar ook het eventuele letsel dat hierbij is ontstaan. Dit geldt voor zowel de bijrijder als voor de bestuurder. Hieronder wordt specifieker uitgelegd wat nou daadwerkelijk gedekt wordt bij een schadeverzekering opzittende.

Voorbeeld Schadeverzekering opzittende
De schade aan bezittingen en de letsel schade worden vaak gedekt tot een bedrag van 1 miljoen euro.

Hoe wordt de schade berekend en vergoedt?
Voor het uitgekeerde bedrag bij lichamelijk letsel wordt gekeken naar een aantal verschillende factoren. Dit zijn factoren als: inkomstenderving, huishoudelijke hulp, vervoerskosten, medische kosten en smartengeld. In het ergste geval raak je invalide, of gedeeltelijk invalide. In dit geval worden aanpassingen die in huis gemaakt moeten worden ook vergoed. Deze verzekering keert in veel gevallen uit. Wie de schuld van het ongeluk krijgt, maakt niet perse uit. Behalve als er sprake is van roekeloos rijgedrag of het gebruik van verboden middelen zoals alcohol of drugs.

Ongevallen Verzekering Opzittende (OVO)

Motor verzekeren met ongevallenverzekering opzittende (OVO)
Het verschil tussen OVO en SVO zit hem in het feit dat wanneer je bij een ongeval blijvend invalide wordt of komt te overlijden, een OVO enkel een eenmalig bedrag uitkeert.

Vaste bedragen ongevallenverzekering opzittende
De bedragen die uitgekeerd worden lopen uiteen van €5.000,- tot €10.000,- voor overlijden en tot een bedrag van €25.000,- voor blijvende invaliditeit. In geval van overlijden wordt het bedrag aan de nabestaanden uitgekeerd. Een OVO verzekering keert niet meer dan dit bedrag uit en daarom kan het verstandig zijn om een SVO verzekering af te sluiten. Deze verzekering kijkt meer naar de werkelijke kosten van een ongeval.

Rechtsbijstand

Met de aanvullende dekking rechtstand krijg je juridische hulpverlening na bijvoorbeeld een ongeluk. Ook kan je deze hulp krijgen als na een ongeval niet duidelijk is op wie je de schade kan verhalen. Vaak maakt de verzekeraar afspraken met een onafhankelijk juridisch bureau. De verzekeraar bemoeit zich niet met de procedure, maar vergoedt alleen de rekening.

Winterstop

Als je voor de winterstop dekking kiest, krijg je een korting van 10 tot 15 procent op je premie. Een winterstop houdt in dat je de keuze maakt niet op je motor te rijden in de winterperiode. Ook moet de motor keurig geparkeerd staan in een (overdekte) stalling. Deze periode is vaak van 1 december tot 1 maart. Overige dekkingen in deze periode blijven wel gewoon van kracht.

Welk rijbewijs MP3 Piaggio verzekeren

Er bestaan veel onduidelijkheden over welk rijbewijs er vereist is rondom de Piaggio MP3. Zo kunnen mensen die een rijbewijs B behaald hebben voor 19 januari 2013 gewoon op een MP3 rijden. Er hoeft geen apart motorrijbewijs behaald te worden en deze mensen kunnen genieten van alle voordelen die een MP3 biedt. Echter is deze regeling niet van toepassing voor mensen die later dan 19 januari 2013 hun rijbewijs gehaald hebben. Zij moeten een extra rijbewijs A halen om een MP3 te mogen besturen.

Welke verzekeraars vergelijken we?

Je MP3 verzekeren is dus behalve dat het verplicht is, ook erg handig! We vergelijken de volgende verzekeraars als jij een MP3 wilt verzekeren:

 • Klaverblad
 • ASR
 • Nationale Nederlanden
 • ANWB
 • Univé
 • OHRA
 • De Goudse
 • Unigarant
 • Quakel
 • HEMA

Heb jij bijvoorbeeld een Piaggio MP3 LT verzekering nodig? Dan vergelijken wij de verzekeraars die jouw MP3 willen verzekeren en dan krijg jij deze te zien met bijbehorende premies.

MP3 verzekering vergelijken

Wil je een Piaggio MP3 kopen of je MP3 verzekeren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij werken samen met verschillende verzekeraars. Al deze verschillende verzekeraars staan goed aangeschreven en hebben een goede naam in de motorverzekering branche. Een verzekering MP3 Piaggio valt eigenlijk gewoon onder een normale motorverzekering. Bij Vergelijkdirect vergelijken wij verschillende verzekeraars op premies en dekkingen. Door een vergelijking te maken ben je op de hoogte van de verschillende mogelijkheden en zal je ook nooit een te hoge premie betalen. Dus wil je je MP3 verzekeren? Maak dan nu gratis binnen enkelen minuten je eigen vergelijking.

Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. Onze experts helpen je graag.

Veel gestelde vragen over een Piaggio MP3 verzekeren

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: H. van Beek

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/05/2019

De kosten van een MP3 verzekering zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Ten eerste de dekking. Neem je een WA, WA+ of een Allrisk verzekering? Een WA dekking is de goedkoopste, daarna heb je de WA+ dekking. De duurste dekking is de allrisk dekking. Met deze dekking ben je sterkst verzekert. Naast deze basisdekkingen kan je kiezen voor een aantal aanvullende dekkingen. Dat zijn: schade verzekering opzittenden, ongevallen verzekering opzittenden, rechtsbijstand en winterstop. Daarnaast kan je bij sommige verzekeraars ook je accessoires zoals een helm meeverzekeren. Naast al deze factoren zijn ook je leeftijd, postcode en het aantal schade vrije jaren van belang. Deze factoren kunnen het risico op een ongeval/diefstal beïnvloeden. Wil je precies weten welke waarde je bij diefstal vergoed krijgt? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: T. De roode

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/05/2019

Bij vergelijkdirect.com vergelijken we verschillende verzekeraars. De verzekeraars worden vergeleken op persoonlijke gegevens, premies en dekkingen. Op deze manier wordt de verzekering voorgesteld die het beste past bij jou wensen. De verzekeraars die wij vergelijken staan in de pagina hierboven vermeld. Wil je precies weten welke waarde je bij diefstal vergoed krijgt? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: J. Hoeve

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/05/2019

Een MP3 is natuurlijk een beetje een apart voertuig. Officieel is het een motor. Maar als je een autorijbewijs-B hebt gehaald voor 19 januari 2013 dan heb je geen motorrijbewijs nodig. Als je na 19 januari 2013 je rijbewijs B gehaald heb moet je wel een motorrijbewijs A halen om op een MP3 te mogen rijden. Wil je precies weten welke waarde je bij diefstal vergoed krijgt? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk verschillende verzekeringen met elkaar!
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct je MP3 verzekeren
 • Breid uit met aanvullende dekkingen!

Zelf je MP3-verzekering samenstellen!

Kies zelf je aanvullende dekkingen zoals ongevallen opzittenden, rechtsbijstand en pechhulp!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Gratis overstapservice
  Wil je dat wij je oude kattenverzekering opzeggen? Geen probleem! Neem hiervoor contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op telefoonnummer 035-6857888
 • Winterstop dekking
  De verzekeraar geeft een korting van 10% tot 15% op je premie, omdat er een uitgeklede variant van de basisdekking actief is. Informeer naar de voorwaarden!