Beste motorverzekering 2019?

Wij verzekeren op maat. Daardoor hebben we altijd de beste motorverzekering voor jou!

 • Stel zelf je motorverzekering samen
 • Hulp nodig? Bel 035-6857888!
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ en Allrisk)

Vind zelf de beste motorverzekering

Op zoek naar de beste motorverzekering 2019? Bij verzekeringen is het moeilijk te bepalen wat nou echt de beste verzekering is. De beste is voor ieder mens anders. Omdat je niet simpelweg kan zeggen wat de beste motorverzekering 2019 is, kan je bij ons verschillende motorverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo kan jij een keuze maken die voor jou het aansluit op je wensen. Verzekeren kan al v.a. €2,15 per maand!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Beste WA motorverzekering

De beste WA motorverzekering is eigenlijk bij elke verzekeraar hetzelfde en is bovendien verplicht voor motorbezitters. Met deze WA verzekering ben je gedekt voor schade die jij aan derden toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen motor, hiervoor moet je een uitgebreidere motorverzekering afsluiten. Bijvoorbeeld een WA+ of Allrisk. Ook kun je je WA verzekering naar wens uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Beste Motorverzekering
Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ motorverzekering

De WA beperkt casco (ook wel WA+) motorverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je motor, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco verzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA-motorverzekering maar geeft dus wel een bredere dekking. Daarnaast kun je je WA+ motorverzekering ook uitbreiden met aanvullende dekkingen!

Bekijk aanvullende dekkingen

Beste Allrisk motorverzekering

De Allrisk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die er is. Met een Allrisk verzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt en je bent verzekerd voor schade aan je eigen motor. Als je geen risico wilt lopen, dan is het verstandig om voor een Allrisk dekking te kiezen. Let op! De allrisk motorverzekering keert geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of gebruik van verboden middelen zoals alcohol en drugs. Je Allrisk verzekering kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen om zo de beste motorverzekering te creëeren die bij je situatie en wensen past.

Bekijk aanvullende dekkingen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Gratis overstapservice
  Wil je dat wij je oude motorverzekering opzeggen? Geen probleem! Neem hiervoor contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op telefoonnummer 035-6857888
 • Winterstop dekking
  De verzekeraar geeft een korting van 10% tot 15% op je premie, omdat er een uitgeklede variant van de basisdekking actief is. Informeer naar de voorwaarden!

Vergelijkdirect.com vergelijkt meerdere motorverzekeringen met elkaar om zo de beste motorverzekering voor jou te vinden! Natuurlijk doen we ons best om alle motorverzekeringen te vergelijken. In 2019 vergelijken we de volgende verzekeraars:

 • ASR
 • Klaverblad
 • De Goudse
 • HEMA
 • Nationale Nederlanden
 • OHRA
 • Quakel
 • Univé
 • Unigarant

Dekking van de beste motorverzekering 2019

Staat dezelfde motor al tien jaar bij jou in je garage, dan kun je wel begrijpen dat deze geen al te hoge waarde meer heeft. Het zou dan verstandig zijn om een WA verzekering voor je motor af te sluiten. Dit is de goedkoopste verzekering die je kunt afsluiten, en zo hou je jouw maandelijkse premiekosten relatief laag voor een motor met een lage waarde. Met een WA verzekering ben je enkel verzekerd tegen fysieke- en materiële schade die je bij andere mensen veroorzaakt. De kosten voor deze schade kunnen hoog oplopen, dus het is handig (en ook in 2019 verplicht), om deze verzekering af te sluiten.

Is WA, WA+ of Allrisk de beste motorverzekering 2019?

Het is handig om een motor met een hogere waarde te verzekeren met een WA+ verzekering. Met een WA+ verzekering ben je enkele euro’s meer kwijt per maand, maar ben je ook gedekt tegen meerdere soorten schade aan je eigen motor. Met een WA+ verzekering ben je gedekt tegen schades als: brandschade, stormschade, hagelschade, bliksemschade en schade door diefstal.

Uiteraard kun je ook kiezen voor een allrisk verzekering. Deze verzekering wordt voornamelijk afgesloten voor nieuwe motors of voor motoren met een hoge waarde. Een motor van vijftig jaar oud, waar er nog maar twee van bestaan in de wereld, wil je natuurlijk ook zo goed mogelijk verzekeren vanwege de hoge waarde. Met een allrisk motorverzekering ben je ook, naast de dekkingen van WA en WA+, gedekt tegen aanrijdingen, van de weg raken en slippen.

WAWA + beperkt cascoAll Risk

✔ Schade aan anderen

✔ Schade aan anderen

✔ Schade aan anderen

✔ Diefstal of poging tot diefstal

✔ Diefstal of poging tot diefstal

✔ Aanrijding met een dier

✔ Aanrijding met een dier

✔ Brand / kortsluiting

✔ Brand / kortsluiting

✔ Storm, hagel en natuurgeweld

✔ Storm, hagel en natuurgeweld

✔ Schade aan eigen motor

✔ Tot 3 jaar aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling (verschilt per verzekeraar)

Aanvullende dekkingen

Ook zijn er een aantal aanvullende verzekeringen waar je uit kunt kiezen. Daarom zetten wij ze op een rijtje! Voorbeelden van aanvullende verzekeringen zijn:

 • SVO: staat voor Schade Verzekering Opzittende. Vergoed de financiële schade aan spullen van jou en je bijrijder. Ook financiële gevolgen ontstaan door verwondingen worden vergoed.
 • OVO: staat voor Ongevallen Verzekering Opzittende. Te vergelijken met SVO, alleen hierbij word er een eenmalig bedrag uitgekeerd aan jou of je bijrijder als jullie blijvende invaliditeit oploopt.
 • Rechtsbijstand: vergoed de juridische procedure.
 • Winterstop: een korting op je premie als je niet op je motor rijdt in de winter.

Er zijn dus een hoop aanvullende verzekeringen. Echter, deze zijn niet verplicht!

Update beste motorverzekering 2018

In 2018 hebben we meer dan 20000 motorrijders geholpen met het vergelijken van hun motorverzekering. Gezien de vele verschillende wensen en motorfietsen per motorrijder kunnen we niet spreken van een motorverzekering die de beste in 2018 kan zijn geweest.

Vind ook in 2019 de beste motorverzekering!

Samengevat, wat nu echt de beste motorverzekering 2019 is, is voor iedereen anders. De ene persoon vindt een goedkope verzekering het beste. De ander vindt een verzekering die zoveel mogelijk dekt het beste. Hopelijk kan jij via onze vergelijker de beste keuze voor jou vinden!

Veel gestelde vragen over de beste motorverzekering aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: M. Sterrenburg

Beantwoord door: Bart Houtman op 28/05/2019

De beste motorverzekering is voor iedereen anders, ook in 2019! De ene heeft een wat oudere motor en de ander juist een gloednieuwe. Beide motoren hebben tenminste een WA verzekering nodig maar zullen aanvullend misschien andere dekkingen nodig hebben. Verzekeraars onderscheiden zich juist in de aanvullende dekkingen dus voor iedere motorrijder zal een op maat gemaakt verzekering de beste motorverzekering zijn. Wil je weten wat voor jou de beste motorverzekering is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: J. Mets

Beantwoord door: Bart Houtman op 28/05/2019

De beste motorverzekering is voor iedereen anders, dit was ook in 2018 al zo! In 2018 waren de wettelijke regels omtrent motorverzekeringen hetzelfde als in 2019. Hierdoor kon je in 2018 ook het beste zelf een motorverzekering samenstellen op basis van je situatie en je wensen. Wil je weten wat voor jou de beste motorverzekering is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier