Beste motorverzekering 2021?

Wij verzekeren op maat. Daardoor hebben we altijd de beste motorverzekering voor jou!

Vind de beste motorverzekering

 • Stel zelf je motorverzekering samen
 • Hulp nodig? Bel 035-6857888!
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ en Allrisk)
Start vergelijken

Vind zelf de beste motorverzekering

Op zoek naar de beste motorverzekering 2021? Bij verzekeringen is het moeilijk te bepalen wat nou echt de beste verzekering is. De beste is voor ieder mens anders. Omdat je niet simpelweg kan zeggen wat de beste motorverzekering 2021 is, kan je bij ons verschillende motorverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo kan jij een keuze maken die voor jou het aansluit op je wensen. Verzekeren kan al v.a. €2,15 per maand!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Beste WA motorverzekering

De beste WA motorverzekering is eigenlijk bij elke verzekeraar hetzelfde en is bovendien verplicht voor motorbezitters. Met deze WA verzekering ben je gedekt voor schade die jij aan derden toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen motor, hiervoor moet je een uitgebreidere motorverzekering afsluiten. Bijvoorbeeld een WA+ of Allrisk. Ook kun je je WA verzekering naar wens uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Beste Motorverzekering
Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ motorverzekering

De WA beperkt casco (ook wel WA+) motorverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je motor, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco verzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA-motorverzekering maar geeft dus wel een bredere dekking. Daarnaast kun je je WA+ motorverzekering ook uitbreiden met aanvullende dekkingen!

Bekijk aanvullende dekkingen

Beste Allrisk motorverzekering

De Allrisk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die er is. Met een Allrisk verzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt en je bent verzekerd voor schade aan je eigen motor. Als je geen risico wilt lopen, dan is het verstandig om voor een Allrisk dekking te kiezen. Let op! De allrisk motorverzekering keert geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of gebruik van verboden middelen zoals alcohol en drugs. Je Allrisk verzekering kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen om zo de beste motorverzekering te creëeren die bij je situatie en wensen past.

Bekijk aanvullende dekkingen

Vergelijkdirect.com checkt elk jaar een groot aantal motorverzekeringen om zo de beste motorverzekering voor jou te vinden! Natuurlijk doen we ons best om alle motorverzekeringen met alkaar te vergelijken. In 2021 hebben we de volgende verzekeraars onder de loep genomen:

 • a.s.r.
 • Avero Achmea.
 • Klaverblad
 • Nationale Nederlanden
 • OHRA
 • Univé
 • Unigarant

In de loop van 2021 voegen we uiteraard nog verzekeraars toe, zodat we continu in beeld hebben welke verzekeraar voor jou de beste keuze is.

Dekking van de beste motorverzekering 2021

Staat dezelfde motor al tien jaar bij jou in je garage, dan kun je wel begrijpen dat deze geen al te hoge waarde meer heeft. Het zou dan verstandig zijn om een WA verzekering voor je motor af te sluiten. Dit is de goedkoopste verzekering die je kunt afsluiten. Zo hou je jouw maandelijkse premiekosten relatief laag voor een motor met een lage waarde. Heb je een bijzondere motor al 10 jaar in je garage staan waar je weinig op rijdt maar wel een hoge waarde heeft? Laat hem dan taxeren. Zo kun je toch een verzekering met diefstaldekking of zelfs allrisk dekking afsluiten. Met een WA verzekering ben je namelijk alleen verzekerd tegen fysieke- en materiële schade die je bij andere mensen veroorzaakt. De kosten voor deze schade kunnen hoog oplopen, dus het is handig (en ook in 2021 verplicht), om deze verzekering af te sluiten.

Is WA, WA+ of Allrisk de beste motorverzekering 2021?

Het is handig om een motor met een hogere waarde te verzekeren met een WA+ of Allrisk verzekering. Met een WA+ verzekering ben je uiteraard meer premie kwijt per maand, maar ben je ook gedekt tegen meerdere soorten schade aan je eigen motor. Met een WA+ verzekering ben je gedekt tegen schades als: brandschade, stormschade, hagelschade, bliksemschade en schade door diefstal.

Uiteraard kun je ook kiezen voor een allrisk verzekering. Deze verzekering wordt voornamelijk afgesloten voor nieuwe motors of voor motoren met een hoge waarde. Een motor van vijftig jaar oud, waar er nog maar twee van bestaan in de wereld, wil je natuurlijk ook zo goed mogelijk verzekeren vanwege de hoge waarde. Met een allrisk motorverzekering ben je ook, naast de dekkingen van WA en WA+, gedekt tegen aanrijdingen, van de weg raken en slippen. Denk bij een oude motor wel aan een taxatierapport!

WAWA + beperkt cascoAll Risk

✔ Schade aan anderen

✔ Schade aan anderen

✔ Schade aan anderen

✔ Diefstal of poging tot diefstal

✔ Diefstal of poging tot diefstal

✔ Aanrijding met een dier

✔ Aanrijding met een dier

✔ Brand / kortsluiting

✔ Brand / kortsluiting

✔ Storm, hagel en natuurgeweld

✔ Storm, hagel en natuurgeweld

✔ Schade aan eigen motor

✔ Tot 3 jaar aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling (verschilt per verzekeraar)

Aanvullende dekkingen

Ook zijn er een aantal aanvullende verzekeringen waar je uit kunt kiezen. Daarom zetten wij ze op een rijtje! Voorbeelden van aanvullende verzekeringen zijn:

 • SVO: staat voor Schade Verzekering Opzittende. Vergoed de financiële schade aan spullen van jou en je bijrijder. Ook financiële gevolgen ontstaan door verwondingen worden vergoed.
 • OVO: staat voor Ongevallen Verzekering Opzittende. Een zelfde soort verzekering als de SVO, alleen hierbij word er éénmalig een bedrag uitgekeerd aan jou of je bijrijder als jullie blijvende invaliditeit oplopen.
 • Rechtsbijstand: vergoed de juridische procedure om schade te verhalen op een tegenpartij. Kies je deze dekking niet? Dan dien je je schade zelf te verhalen!
 • Winterstop: een korting op je premie als je niet op je motor rijdt in de winter.

Er zijn dus een hoop aanvullende verzekeringen. Ze zijn niet verplicht maar zijn wel aan te raden!

Update beste motorverzekering 2021

In 2021 hebben we meer dan 31000 motorrijders geholpen bij het vinden van de motorverzekering die het beste bij hen past. Gezien de vele verschillende wensen en motorfietsen per motorrijder verschilt de beste verzekering per motorrijder.

Welke is voor jou de beste?

Samengevat, wat nu echt de beste motorverzekering in 2021 is, is voor iedereen anders. De ene persoon vindt een goedkope verzekering het beste. De ander vindt een verzekering die zoveel mogelijk dekt het beste. Hopelijk kan jij via onze vergelijker de beste keuze voor jou vinden!

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Gratis overstapservice
  Wil je dat wij je oude motorverzekering opzeggen? Geen probleem! Neem hiervoor contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op telefoonnummer 035-6857888
 • Winterstop dekking
  De verzekeraar geeft een korting van 10% tot 15% op je premie, omdat er een uitgeklede variant van de basisdekking actief is. Informeer naar de voorwaarden!

Veel gestelde vragen over de beste motorverzekering aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: M. Sterrenburg

Beantwoord door: Bart Houtman op 23/03/2021

De beste motorverzekering is voor iedereen anders, ook in 2021! De ene heeft een wat oudere motor en de ander juist een gloednieuwe. Beide motoren hebben tenminste een WA verzekering nodig maar zullen aanvullend misschien andere dekkingen nodig hebben. Verzekeraars onderscheiden zich juist in de aanvullende dekkingen dus voor iedere motorrijder zal een op maat gemaakt verzekering de beste motorverzekering zijn. Wil je weten wat voor jou de beste motorverzekering is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: J. Mets

Beantwoord door: Bart Houtman op 23/03/2021

De beste motorverzekering is voor iedereen anders, dit was ook in 2018 al zo! In 2018 waren de wettelijke regels omtrent motorverzekeringen hetzelfde als in 2021. Hierdoor kon je in 2018 ook het beste zelf een motorverzekering samenstellen op basis van je situatie en je wensen. Wil je weten wat voor jou de beste motorverzekering is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


[wpforms id="9906" title="false" description="false"]

Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier