Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Ligfiets verzekeren

Ook je ligfiets kun je verzekeren via Vergelijkdirect.com!

Ligfiets verzekeren?

 • Onafhankelijk vergelijken op basis van jouw situatie
 • Direct verzekerd de weg op
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Diefstal, Schade, Ongevallen, Pechhulp etc. )
Start vergelijken

Ligfiets verzekeren

Een ligfiets is vaak veel duurder dan een normale fiets. Dit heeft te maken met duurdere en meerdere materialen en hogere ontwikkelingskosten. Sommige ligfietsen hebben een aerodynamische kap waardoor de waarde nog hoger ligt. Door de hogere aanschafprijs is het natuurlijk handig om je ligfiets te verzekeren met de zogenaamde ligfietsverzekering.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Mogelijke dekkingen fietsverzekering

Je kunt je fiets verzekeren tegen schade door diefstal en ongevallen. Daarnaast kun je je fietsverzekering uitbreiden met veel handige aanvullende dekkingen. Kies bijvoorbeeld voor een uitgebreide fietsverzekering met pechhulp, (verhaals)rechtsbijstand en een accessoire dekking. We leggen je graag uit hoe iedere dekking werkt. Je kunt dan zelf beter inschatten wat je wel en niet wilt verzekeren!

fietsverzekering - fiets verzekeren
Bekijk aanvullende dekkingen

Looptijd fietsverzekering

Je kunt ervoor kiezen om een doorlopende fietsverzekering af te sluiten of een fietsverzekering voor 1, 2, 3 of 5 jaar. Een doorlopende fietsverzekering betaal je maandelijks, terwijl je een fietsverzekering voor een vaste periode in één keer vooruit betaald. Wil je weten welke fietsverzekering het beste bij jouw fiets past? Vergelijk dan zelf je fietsverzekering!

Vergelijk zelf je fietsverzekering

Hulp nodig bij het vinden van de juiste fietsverzekering?

Wij hebben meer dan 5 jaar ervaring op het gebied van fietsverzekeringen. We helpen je dan ook graag bij het vergelijken en het afsluiten van een fietsverzekering die volledig past bij je wensen! Wil je direct geholpen worden (op werkdagen binnen 1 uur)? Laat één van onze experts dan direct contact met je opnemen!

Ligfiets verzekeren, waar moet ik op letten?

Je kunt je ligfiets verzekeren zodat je op je gemak kunt gaan fietsen. Je bent dan immers verzekerd tegen diefstal. Veel fietsverzekeraars bieden ook dekking voor:

 • Schade
 • Rechtsbijstand bij verhalen van schade
 • Ongevallen
 • Pechhulp

Uitleg dekkingen bij ligfiets verzekeren

Doordat een ligfiets duurder is in aanschaf, en duurdere onderdelen heeft, kan het verstandig zijn om de ligfiets ook te verzekeren tegen val- en stootschade. Een valpartij kan namelijk resulteren in dure schade! Daarnaast kunt u met een ligfiets meer schade veroorzaken dan met een normale fiets. U vindt val- en stootschade onder categorie schade’.

De ongevallen dekking is ontwikkeld om hoge kosten na een ernstig ongeluk te dekken. Mocht je (blijvend) invalide raken keren de meeste €5.000 uit en mocht je in een ernstiger geval komen te overlijden, dan vergoeden de meeste verzekeraars €10.000.

Stel je voor dat je met pech komt te staan met je ligfiets, ga je dan met zo een “lompe” fiets een heel eind naar huis lopen? Met de dekking pechhulp wordt je fiets ter plaatse gerepareerd. Wanneer dit niet mogelijk is word je met de fiets naar de fietsenmaker gebracht of naar je eigen huis. Ligfiets verzekeren, erg verstandig vaak.

ART slot en diefstal

Een vaak voorkomende voorwaarde bij diefstal is vaak wel, dat de fiets op slot gezet moet worden met een ART goedgekeurd slot. Per fiets en fietsverzekering verschilt het type ART slot. Voor ligfiets verzekeren geldt dezelfde ART regeling.

Accessoires

Wil je je ligfiets verzekeren met accessoires? Dan is dat bij de meeste fietsverzekeraars geen probleem. In het verzekerde bedrag wordt dan ook de waarde van bijvoorbeeld je fietsslot, de koets zelf, manden en fietstassen meegeteld. Uiteraard betaal je met een hoger verzekerd bedrag doorgaans meer premie.

Fietsverzekering vergelijken

Bij Vergelijkdirect.com kunt je onder andere fietsverzekeringen vergelijken. Fietsverzekeringen met elkaar vergelijken is een goede manier om erachter te komen welke fietsverzekering het beste bij jou past. Op basis van jouw criteria en behoeften, kunnen wij de beste en goedkoopste verzekering voor jou uitkiezen. Mocht je er zelf niet uitkomen, dan helpen wij je graag vergelijken met onze bespaarservice.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Werkelijke premies voor jouw fiets
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Fiets verzekeren op maat

Zelf je fietsverzekering samenstellen!

Breid je fietsverzekering uit met dekking voor pechhulp, rechtsbijstand en je accessoires!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude fietsverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude fietsverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe fietsverzekering!
 • Extra korting fietsverzekering?
  Combineer je fietsverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Veel gestelde vragen over fietsverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: G. van den Brink

Beantwoord door: Bart Houtman op 04/06/2019

Je kunt jouw ligfiets gewoon op dezelfde manier verzekeren als een normale fiets. Het enige verschil is dat de kosten voor een ligfiets vaak hoger liggen dan bij een normale fiets. Je hebt ook gewoon basis- en aanvullende dekkingen. Dus wil je naast diefstal ook schade, pechhulp of andere aanvullende dekkingen? Dan kan dat, maar zal je premie hoger uitvallen. Wil je precies weten welke verzekering bij jouw fiets en je situatie past? Start dan zelf met vergelijken. Mocht je er niet uit komen met vergelijken of heb je andere vragen? Dan kan je contact met ons opnemen per chat, WhatsApp of telefoon! 035-6857888.