Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

ANWB bootverzekering

Een ANWB bootverzekering biedt je veel verschillende mogelijkheden en voordelen. In dit artikel hebben wij alles over de ANWB bootverzekering op een rij gezet voor je, er komt namelijk meer kijken bij een bootverzekering dan men denkt.

De voordelen van een ANWB bootverzekering

Een ANWB bootverzekering biedt je standaard verschillende voordelen welke basisdekking je ook hebt afgesloten, dit zijn:

 • 3 jaar aanschafwaardegarantie
  Als je boot in de eerste 3 jaar na aanschaf total loss raakt krijg je hiervan de volledige aanschafwaarde vergoed.
 • Geen eigen risico voor boten tot €50.000,-
  Wanneer je boot een lagere verzekerde waarde heeft dan €50.000,- heb je geen eigen risico bij ANWB. Je kan er ook voor kiezen wel een eigen risico te nemen en zo een extra premiekorting te krijgen. Deze korting kan oplopen tot wel €750,-.
 • Een volgboot en/of trailer zijn ook verzekerd, deze moeten wel vermeld staand op het polisblad.

Kortingen

Bij ANWB kan je op verschillende manieren erg hoge kortingen ontvangen. Er zijn hierbij wel zes verschillende soorten kortingen en dit zijn de volgende:

5% ANWB-ledenkorting

Als je lid bent van de ANWB krijg je standaard 5% korting op je bootverzekering. Als je lid wil worden van ANWB kan dit tegelijk geregeld worden met het afsluiten van je bootverzekering. De kosten voor het lidmaatschap heb je dan al snel terugverdiend.

No-claim korting tot wel 40%

ANWB beloont je als je schadevrij vaart. Je kan in vier jaar tijd de maximale no-claim korting opbouwen van maar liefst 40%.

30% korting op elektrische boten

Elektrisch varen wordt bij ANWB beloond door standaard 30% korting op je premie te geven als je een elektrische boot hebt.

Track en Trace korting

Bij een Track en Trace systeem die voldoet aan EBV 01 categorie 3 certificering kom je in aanmerking voor 5% korting op je premie.

10% korting op preventiemiddelen

Met een ANWB bootverzekering krijg je 10% korting op de aankoop van bepaalde preventiemiddelen. Klik hier om te zien op welke preventiemiddelen jij een korting kan krijgen.

De basisdekkingen

Bij de ANWB heb je drie verschillende basisdekkingen; WA, basis casco en uitgebreid casco. Bij de WA dekking ben je verzekerd voor schade aan anderen en spullen van anderen. Bij de dekking basis casco ben je ook voor het volgende verzekerd:

 • Schade door brand, zelfontbranding, kortsluiting en het blussen van brand
 • Blikseminslag die schade veroorzaakt door bliksemontlading
 • Schade door ontploffing
 • Stormschade
 • Schade door diefstal en inbraak, of een poging daartoe
 • Van buiten komende schadeoorzaken
 • Schade tijdens het transport

Bij de basisdekking uitgebreid casco komen naast de dekkingen van het beperkt casco het volgende nog bij:

 • Schade door overspanning
 • Verduistering en joyriden die schade hebben veroorzaakt
 • Schade door relletjes en opstootjes
 • Schade door vorst
  Let hier wel bij op dat je dit alleen vergoed krijgt als je jouw boot op tijd door een gespecialiseerd bedrijf winterklaar hebt laten maken.
 • Osmose schade
  Wordt alleen vergoed als de boot dit binnen 10 jaar krijgt nadat de boot voor het eerst het water in is gegaan.
 • Het lekvaren van opblaas- en/of rubberboten.

Aanvullende dekkingen

Bij een ANWB bootverzekering heb je ook de mogelijkheid om aanvullende dekkingen af te sluiten. Er zijn drie aanvullende dekkingen en dit zijn de volgende:

Ongevallen opvarenden

De aanvullende dekking ongevallen opvarenden voorziet in een eenmalige uitkering. Wanneer er door een ongeval blijvende invaliditeit als gevolg is, krijgt elk verzekerde persoon maximaal €40.000,- vergoed. Bij overlijden is dit €10.000,- per verzekerde persoon. Per schadegebeurtenis is er een maximum van €500.000,-.

Verhaalsrechtsbijstand

De dekking verhaalsrechtsbijstand verzekert je voor; verhaal kwesties, contractuele kwesties en strafzaken. De maximale vergoeding bij rechtsbijstand is €25.000,-.

Pechhulp

Met deze dekking krijg je bij pech op het water in Nederland hulp van een van de ervaren servicemonteurs van ANWB.

Het vaargebied van een ANWB bootverzekering

Er zijn verschillende vaargebieden bij een ANWB bootverzekering, namelijk de volgende:

Nederland (basis)

Hierbij ben je verzekerd in de Nederlandse binnenwateren, met uitzondering van de kustwateren, de Waddenzee, Dollard, Eems, Westerschelde, IJsselmeer, Markermeer en de gemeenten Saba en Bonaire en Sint Eustatius.

Nederland (uitgebreid)

Hierbij ben je verzekerd in de Nederlandse binnenwateren en op zee tot twintig zeemijlen uit de Nederlandse kust, met uitzondering van de gemeenten Saba, Bonaire en Sint Eustatius.

Europese binnenwateren

Hierbij ben je net als het gebied Nederland (uitgebreid) verzekerd in de Nederlandse binnenwateren en op zee tot twintig zeemijlen uit de Nederlandse kust, met uitzondering van de gemeenten Saba, Bonaire en Sint Eustatius. Bij het gebied Europese binnenwateren komt nog bij dat je op alle Europese binnenwateren en op zee tot twintig zeemijlen uit de kust van het vasteland van de Europese landen (met uitzondering van de Zwarte zee) bent verzekerd.

Europese zeeën (klein vierkant)

Naast waar je allemaal verzekerd bent bij het gebied Europese binnenwateren, ben je ook verzekerd binnen de volgende begrenzingen:

 • 45 graden noorderbreedte
 • 63 graden noorderbreedte
 • 15 graden westerlengte
 • 30 graden oosterlengte

Europese zeeën (groot vierkant)

Naast waar je allemaal verzekerd bent bij het gebied Europese binnenwateren, ben je ook verzekerd binnen de volgende begrenzingen:

 • 73 graden noorderbreedte
 • 24 graden noorderbreedte
 • 30 graden westerlengte
 • 35 graden oosterlengte

Het afsluiten van een ANWB bootverzekering

Wij van Vergelijkdirect.com willen graag dat jij de juiste bootverzekering krijgt, een die het beste bij je past en waar je het meeste op bespaart. Aangezien een bootverzekering vrij complex is, vinden wij het daarom handig om je persoonlijk te helpen met vergelijken. Je kan in onderstaand formulier je gegevens achter laten en dan maken we een telefonische afspraak. Hiermee zoeken wij dan contact met je op om jou te helpen met het vinden van de juiste bootverzekering!

Lees hier meer over de bootverzekering