Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Europeesche bootverzekering

Bij een Europeesche bootverzekering kan je een verzekering afsluiten voor je zeilboot, speedboot, jacht of sloep. Met veel voordelen en aanvullende dekkingen kan je bij Europeesche een bootverzekering zo samenstellen dat deze perfect bij je past. Vergelijkdirect.com heeft alles over een Europeesche bootverzekering voor je op een rij gezet.

De voordelen van een Europeesche bootverzekering

Bij een Europeesche bootverzekering heb je verschillende voordelen, namelijk de volgende:

 • Standaard geldt er een eigen risico van €125,- per gebeurtenis. Als je een casco of casco+ dekking afsluit kan je kiezen wat voor eigen risico je wilt. Je kan kiezen uit; €125,-, €250,- of €500-. Door een hoger eigen risico te kiezen kan je een hoge premiekorting krijgen.
 • Je volgboot is gratis meeverzekerd als deze een waarde heeft van maximaal €5.000,-. Schade aan je volgboot heeft geen invloed op je no-claimkorting.
 • Bij een Europeesche bootverzekering kan je een no-claimkorting opbouwen van maximaal 40%.
 • Wanneer je alleen in Nederland blijft met je boot krijg je 10% korting op je bootverzekering.
 • Bij een casco en casco+ dekking is je inboedel standaard meeverzekerd tot 30% van de verzekerde waarde van de boot. Er geldt wel een maximum van €35.000,-.
 • Je bent standaard verzekerd voor hulpverlening van SOS International als je niet meer verder kan varen of reizen door schade of diefstal.

De basisdekkingen

Bij de Europeesche bootverzekering zijn er meerdere basisdekkingen, namelijk de volgende:

 • WA
  Met deze dekking ben je verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid. De dekking verzekert je tot een bedrag van €5.000.000,- voor schade die je veroorzaakt met je boot aan anderen of spullen van anderen.
 • WA met diefstal
  Bij deze basisdekking ben je voor aansprakelijkheid en schade bij diefstal verzekerd.
 • WA met brand
  Bij deze basisdekking ben je voor aansprakelijkheid en schade bij brand verzekerd
 • WA met diefstal en brand
  Bij deze basisdekking ben je verzekerd voor aansprakelijkheid en voor schade door brand en diefstal.
 • WA casco
  Bij de WA casco dekking ben je verzekerd voor schade door/aan; van buitenkomende onheilen, inboedel, boottrailer en diefstalpreventiemateriaal.
 • WA casco+
  Bij de WA casco+ dekking ben je verzekerd voor schade door/aan; van buitenkomende onheilen, eigen gebrek, inboedel, boottrailer, diefstalpreventiemateriaal.

Aanvullende dekkingen

De basisdekkingen van Europeesche kun je eventueel nog uitbreiden met de aanvullende dekkingen.

 • Particuliere verhuur
  Met deze aanvullende dekking ben je ook verzekerd wanneer je boot schade oploopt terwijl deze was verhuurd.
 • Ongevallenverzekering
  Met deze dekking ben je verzekerd voor blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval aan boord van je boot. Bij blijvende invaliditeit en overlijden krijg je een uitkering. Wanneer je opgenomen moet worden in het ziekenhuis krijg je tot €25,- per dag uitgekeerd, dit kan oplopen tot een totaal van €1.500,- per ongeval.
 • Boottrailer
  Bij een casco of casco+ dekking kan je je boottrailer mee laten verzekeren. De vergoeding hierbij is maximaal de dagwaarde en hij is verzekerd tegen schade of verlies.
 • Rechtsbijstand
  Bij deze dekking ben je verzekerd voor rechtsbijstand bij juridische meningsverschillen. Er worden hierbij meerdere dingen vergoedt; rechtsbijstand in natura, kosten, waarborgsom, onvermogen andere partij om te betalen bij verhaal en bij te laag financieel belang.

De vaargebieden

Bij een Europeesche bootverzekering heb je verschillende vaargebieden waar je uit kan kiezen. De hoogte van je premie is afhankelijk van het vaargebied wat je kiest. Je kunt kiezen uit de volgende vaargebieden:

Vaargebied Nederland

Bij dit vaargebied ben je verzekert op alle Nederlandse rivieren en binnenwateren, maar ook op zee tot 5 zeemijlen uit de Nederlandse kust. Met uitzondering van de gemeenten Saba en Sint Eustacius (statia).

Vaargebied Europa

Bij het vaargebied Europa ben je verzekerd op alle Europese rivieren en binnenwateren, maar ook op zee tot 15 mijlen uit de Europese kust.

Vaargebied Zeevaart

Bij dit vaargebied ben net als het vaargebied Europa verzekert op alle Europese rivieren en binnenwateren. Je bent ook verzekerd op zee tot 15 mijlen uit de Europese kust. Bij het vaargebied Zeevaart komt daar nog bij dat je van 1 april tot 1 november verzekerd bent tussen 63°N.B., 25°O.L., 15°W.L. en 45°N.B.

Het afsluiten van een Europeesche bootverzekering

Wij van Vergelijkdirect.com willen graag dat jij de juiste bootverzekering krijgt, een die het beste bij je past en waar je het meeste op bespaart. Aangezien een bootverzekering vrij complex is, vinden wij het daarom handig om je persoonlijk te helpen met vergelijken. Je kan in onderstaand formulier je gegevens achter laten en dan maken we een telefonische afspraak. Hiermee zoeken wij dan contact met je op om jou te helpen met het vinden van de juiste bootverzekering!

Lees hier meer over de bootverzekering