Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Univé bootverzekering

Ontdek de Univé bootverzekering

Op zoek naar een Univé bootverzekering?

  • Binnen één werkdag een offerte op maat
  • Voor alle soorten boten
  • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Offerte aanvragen

Univé bootverzekering

Geniet jij het liefst op het water met jouw zeilboot, sloep of motorboot? Dan kan een goede bootverzekering niet ontbreken. Hiermee verzeker je de schade of letsel die je bij anderen veroorzaakt met jouw boot, maar je kunt ook de schade aan je eigen boot verzekeren. We vertellen je graag meer over de Univé bootverzekering. Deze verzekering kunnen we voor je vergelijken met andere bootverzekeringen. Zo sluit je altijd de perfecte verzekering voor jouw boot af, tegen de beste prijs.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Univé basisdekking boot

De Univé bootverzekering verzekert je standaard voor je wettelijke aansprakelijkheid. Als je met jouw boot schade aan iets of iemand toebrengt, is dit tot een bedrag van vijf miljoen euro verzekerd. Verder ontvang je bij diefstal of total loss de vervangingswaarde van Univé. Zo kun je een gelijkwaardige boot terugkopen. Je kunt er ook voor kiezen om de nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie te verzekeren. Daarnaast heb je de keuze uit vijf aanvullende dekkingen.

Bekijk meer

Aanvullende dekkingen boot

Univé biedt vijf aanvullende dekkingen om jouw boot - en je eventueel meeverzekerde volgboot en trailer - nog beter te verzekeren. Zo kun je ervoor kiezen om schade aan je eigen boot te verzekeren, maar ook schade door diefstal of inbraak. Verder kun je pechhulp en rechtshulp meeverzekeren. De in- of opzittenden kun je verzekeren met een ongevallendekking. Je kiest zelf welke en hoeveel verzekeringen je eventueel aan je basisverzekering toevoegt.

Bekijk meer

Bootverzekeringen vergelijken

De Univé bootverzekering kunnen wij voor je vergelijken. Door gratis een vrijblijvende offerte aan te vragen, hoor je binnen één werkdag van ons welke bootverzekering het beste bij je past. Wij vergelijken de verschillende bootverzekeringen voor je op basis van premies, dekkingen en jouw wensen. Zo vind je altijd de ideale verzekering voor je boot!

Bekijk meer

Voordelen Univé bootverzekering

Stap je aan boord? Dan ga je met een goed gevoel het water op. Maar met de Univé bootverzekering ga je met een nog beter gevoel het water op. Je bent namelijk standaard WA verzekerd tot wel vijf miljoen euro. Dit houdt in dat je voor schades die jij aan iets of iemand anders veroorzaakt, verzekerd bent. Verder profiteer je van een aantal voordelen.

Zo stel je zelf jouw verzekering samen. De standaard bootverzekering van Univé kun je namelijk uitbreiden met vijf aanvullende dekkingen. Daarnaast kun je ook nog korting stapelen. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger je no-claimkorting wordt. Dit kan wel oplopen tot 40%. En als je meer verzekeringen van Univé afsluit, krijg je pakketkorting. Dat is mooi meegenomen!

Dekking bootverzekering Univé

Met deze bootverzekering ben je dus standaard verzekerd tot vijf miljoen euro aan schade die jij toebrengt aan anderen. Niet alleen je boot of sloep is verzekerd, maar ook de motor, accessoires en nautische apparatuur.

Bij schade aan je boot vergoedt Univé standaard de vervangingswaarde. Dit houdt in dat je een vergoeding krijgt om een vergelijkbare boot terug te kopen. Maar je kunt ook kiezen voor nieuwwaardegarantie. Dit kun je doen als je een gloednieuwe boot gekocht hebt. Als je boot dan total loss raakt of gestolen wordt, ontvang je de eerste drie jaar na aankoop van deze nieuwe boot het volledige bedrag terug dat je voor de boot betaald hebt. Als je de boot tweedehands gekocht hebt, kun je kiezen voor aanschafwaardegarantie. Bij total loss of diefstal binnen drie jaar ontvang je dan de aanschafwaarde terug. Bewaar in beide gevallen altijd goed het aankoopbewijs van de boot.

Je kunt de Univé bootverzekering uitbreiden met een of meerdere van de vijf aanvullende dekkingen.

Vaargebieden

Vaar je niet alleen in de Nederlandse wateren, maar ook in het buitenland? Dan kun je de vaargebieden aanpassen. Je kunt kiezen uit Nederland, Europa of Europa & Europese zeeën. Zo verzeker je precies die gebieden waar jij graag vaart.

Aanvullende dekkingen bootverzekering Univé

Naast de basisdekking kun je jouw boot uitgebreider verzekeren met een van de aanvullende dekkingen van Univé. Je eventueel verzekerde volgboot of trailer vallen ook in de aanvullende dekkingen die je afsluit. Daarnaast is je inboedel standaard verzekerd tot 20% van de waarde van je boot.

We vertellen je graag uit welke aanvullende dekkingen je kunt kiezen.

Schade

Met deze dekking verzeker je beschadigingen aan je boot. Bijvoorbeeld de schade na een hevige storm of een aanvaring. Schade aan je volgboot of trailer is ook verzekerd. Mits je deze hebt verzekerd.

Diefstal

Wordt je boot gestolen of wordt er ingebroken? Of loopt de boot schade op door een poging tot diefstal? Dan ben je daarvoor verzekerd met deze dekking. Dat geldt ook voor je volgboot of trailer. Als je die hebt meeverzekerd natuurlijk.

Pechhulp

Heb je pech met je boot? Dan wil je deze dekking zeker afgesloten hebben. Een monteur komt je dan helpen, maar wel aan wal. Deze dekking geldt niet als je op de Waddenzee pech krijgt. Wel in alle Nederlandse binnenwateren.

Rechtshulp

Als jij of je passagiers met je boot bij een ruzie betrokken raken, kun je misschien wel wat juridische hulp gebruiken. Met deze dekking ben je zeker van juridische bijstand. Bijvoorbeeld na een ongeval met je boot.

Ongevallendekking

Deze dekking verzekerd alle mensen aan boord. Is er na een ongeval sprake van invaliditeit of overlijden? Dan keert Univé een bedrag uit. Bij blijvende invaliditeit is dit tot €75.000,- per persoon. Bij overlijden gaat het om een bedrag tot €25.000,- per persoon.

Eigen risico Univé bootverzekering

Bij de bootverzekering van Univé is het standaard eigen risico €100,- per schade. Dit is het bedrag dat je zelf betaalt als je boot schade heeft of als je schade hebt veroorzaakt. Als de schade duurder is dan €100,- betaalt Univé de rest.

Je kunt er ook voor kiezen om een hoger eigen risico te nemen. Dat is dan €250,-. In geval van schade betaal je dan zelf meer. Maar het voordeel is dat je premie omlaag gaat. Aan de andere kant kun je ook kiezen voor een eigen risico van €0,-. Je betaalt dan niets zelf bij schade. Hierdoor gaat je premie wel wat omhoog. Denk dus goed na over wat jij kan en wil betalen in geval van schade.

Bootverzekering Univé vergelijken

Om je boot te verzekeren heb je meer keuze dan alleen de Univé bootverzekering. Daarom raden we je aan om bootverzekeringen te vergelijken. Daar helpen we je graag bij. Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan en binnen één werkdag hoor je van ons. Wij gaan in tussentijd aan de slag met het vergelijken van bootverzekeringen. Door onze samenwerkingen met verzekeraars en doordat we dekkingen en premies vergelijken, vinden we altijd de beste bootverzekering voor je. Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de bootverzekering van Univé

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Gieneke

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/06/2023

Zeker! Bij de bootverzekering van Univé is het standaard eigen risico €100,- per schade. Je kunt er ook voor kiezen om een hoger eigen risico te nemen. Dat is dan €250,-. In geval van schade betaal je dan zelf meer. Maar het voordeel is dat je premie omlaag gaat. Aan de andere kant kun je ook kiezen voor een eigen risico van €0,-. Je betaalt dan niets zelf bij schade. Hierdoor gaat je premie wel wat omhoog. Neem meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Bo

Beantwoord door: Vincent Schokker op 20/06/2023

Ja, een bootverzekering is verplicht. Dit is een voertuig waarmee je schade aan anderen of spullen van anderen kunt toebrengen. Daarom ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering voor je boot af te sluiten. Je kunt vervolgens vrijwillig kiezen of je de schade aan je eigen boot ook wil verzekeren. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Yasmina

Beantwoord door: Vincent Schokker op 19/06/2023

Bij Univé kun je zelf kiezen in welke vaargebieden je verzekerd wil zijn. Vaar je niet alleen in de Nederlandse wateren, maar ook in het buitenland? Dan kun je de vaargebieden aanpassen. Je kunt kiezen uit Nederland, Europa of Europa & Europese zeeën. Zo verzeker je precies die gebieden waar jij graag vaart. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Lindsay

Beantwoord door: Vincent Schokker op 20/06/2023

Pech met je boot, daar zit je zeker niet op te wachten! Bij Univé kun je een aanvullende bootverzekering afsluiten voor pechhulp. Een monteur komt je dan helpen, maar wel aan wal. Deze dekking geldt niet als je op de Waddenzee pech krijgt. Wel in alle Nederlandse binnenwateren. Ook op de Zeeuwse wateren of het IJsselmeer. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Otis

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/06/2023

Om de beste en goedkoopste bootverzekering te vinden, raden we je aan om bootverzekeringen met elkaar te vergelijken. Daar helpen we je graag bij. Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan en binnen één werkdag hoor je van ons. Wij gaan in tussentijd aan de slag met het vergelijken van bootverzekeringen. Door onze samenwerkingen met verzekeraars en doordat we dekkingen en premies vergelijken, vinden we altijd de beste bootverzekering voor je. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!