Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Ditzo autoverzekering?

Dat is wel zo logisch

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Op werkdagen binnen een uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)

Ditzo autoverzekering

Bij Ditzo kun je snel, gemakkelijk en online jouw Ditzo autoverzekering afsluiten. Je hebt de mogelijkheid uit drie verschillende keuzes voor je basisdekking: WA, WA+ of allrisk. Daarnaast kun je aanvullende dekkingen afsluiten die aan jouw wensen voldoen.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Ditzo basisdekkingen

Ditzo heeft drie basisdekkingen. Zo kun je kiezen voor de wettelijk verplichte WA dekking die de schade aan een ander dekt. Maar je kunt ook kiezen voor wat meer zekerheid voor je eigen auto met de WA+ dekking. Wil je ook goed verzekerd zijn voor schade aan je eigen auto na een ongeluk? Ga dan voor allrisk.

Bekijk meer

Overstapservice

Wil je overstappen van je huidige autoverzekering naar de Ditzo autoverzekering? Dan heeft Ditzo daar een hele handige overstapservice voor. Zo hoef jij je geen zorgen te maken om de overstap. Dat regelt je nieuwe verzekeraar voor je!

Bekijk meer

Ditzo autoverzekeringen vergelijken

Om de beste autoverzekering voor jouw auto te vinden, raden we je aan om autoverzekeringen te vergelijken. Dat kan snel en eenvoudig via onze online vergelijker. Door jouw wensen en eisen in te vullen, tonen wij je direct welke verzekeringen het beste bij jou passen. Zo vind je snel een voordelige, goede autoverzekering. En misschien is dat wel de Ditzo autoverzekering.

Bekijk meer

Voordelen Ditzo autoverzekering

Uiteraard heeft de Ditzo autoverzekering een aantal leuke voordelen voor jou. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet!

 • Je bent binnen 5 minuten verzekerd
 • Je krijgt tot drie jaar nieuw- of aankoopwaarde
 • De overstap wordt geregeld

Basisdekkingen

WA

De WA (wettelijke aansprakelijkheid) basisverzekering vergoedt schade die jij aan andere bestuurders toebrengt. Deze dekking is wettelijk verplicht. Wil je meer zekerheid? Kies dan voor de WA+ dekking.

WA+

Met WA+ ben je, naast de WA verzekering, verzekerd voor schade aan je eigen auto. Denk hierbij aan ruitschade of brandschade. Maar ook stormschade en diefstal vallen binnen de dekking. Je bent niet verzekerd tegen schade aan je auto na een botsing. Hiervoor moet je een allrisk dekking afsluiten.

Allrisk

De meest uitgebreide verzekering is de allrisk dekking. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade door aanrijdingen. Of als je van de weg geraakt bent. Ook andere oorzaken van buitenaf die niet onder WA+ vallen, vallen daaronder. Voor een allrisk verzekering betaal je natuurlijk meer dan de andere twee verzekeringen. Het is belangrijk om te overwegen wat jouw auto nodig heeft. Gemiddeld gezien kiezen mensen als volgt hun verzekering:

 • WA: de auto is ongeveer 15 jaar en ouder
 • WA+: de auto is tussen de 6 en 15 jaar
 • Allrisk: de auto is tussen de 6 jaar of nieuw

Eigen risico

Bij een WA+ of allrisk verzekering kun je een eigen risico kiezen. Als je je eigen risico verhoogt, betaal je een lagere premie. Alle schade tot aan je eigen risico betaal je dan zelf. Kies je ervoor om geen eigen risico te nemen? Dan valt je premie wat hoger uit. Maar hierdoor vergoedt Ditzo wel alle schade. Bij een WA verzekering geldt er geen eigen risico. Veroorzaak je dus schade bij een ander met een WA autoverzekering? Dan betaal je geen eigen risico.

Ditzo autoverzekering aanvullende dekkingen

Wil je meer zekerheid? Dat kan met aanvullende dekkingen. Naast de basisdekkingen, kun je ervoor kiezen om jouw autoverzekering nog iets uit te breiden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de schade te dekken van de inzittenden van jouw auto op dat moment. Je kunt ook kiezen uit rechtsbijstand en pechhulp. Stel jouw autoverzekering samen zoals jij dat wilt. Bekijk de mogelijkheden:

Schade inzittenden

Met deze dekking kun je mensen en spullen verzekeren in je auto. Zo wordt er schade vergoed als er inzittenden gewond raken, overlijden of schade hebben aan hun spullen. Je kunt het volgende dekkingen verwachten:

 • Schade die inzittenden in je auto lijden door een verkeersongeval, zoals schade aan personen en schade aan spullen
 • Smartengeld
 • Alle schade zoals die volgens de wet verhaald kunnen worden op iemand die aansprakelijk is
 • Het verzekerd bedrag is maximaal 1 miljoen euro

Rechtsbijstand

In het verkeer kunnen ruzies ontstaan. De gespecialiseerde juristen van DAS ondersteunen je dan. Je kunt op hen rekenen bij:

 • Het verhalen van letsel of materiële schade die is ontstaan door deelname met je auto aan het verkeer
 • Geschillendie ontstaan bij de aankoop, verkoop of het onderhoud van je auto
 • Strafzaken in verband met deelname met je auto aan het verkeer. Bijvoorbeeld als je je rijbewijs kwijtraakt of als je voor de rechter moet verschijnen

Pechhulp

Je kunt bij Ditzo ook pechhulp afsluiten. Het volgende kun je verwachten:

 • Reparatie ter plaatse (ook in je eigen woonplaats)
 • Vervoer van je auto en passagiers als reparatie niet direct mogelijk is
 • Huur van een vervangende auto

Extra’s boven de €1.000,-

Met deze aanvullende dekking vergoedt de verzekeraar de schade aan alles dat later in de auto is ingebouwd. Deze zaken zitten niet in de cataloguswaarde van de auto. Denk hierbij aan het:

 • Navigatiesysteem
 • Geluidsinstallatie
 • LPG-installatie

Ditzo vergoedt maximaal €2.500,- bovenop de standaarddekking van €1.000,-. Dus maximaal €3.500,-. Maar voor beeld-, geluids- en navigatieapparatuur krijg je nooit meer dan €500,- vergoed. Dit geldt ook voor de standaarddekking. De aanvullende dekking ‘Extra’s boven €1.000,-‘ is alleen mogelijk bij de allrisk dekking.

2e autoregeling Ditzo autoverzekering

Als je al een auto hebt verzekerd bij Ditzo, kun je voordelig nog een tweede of derde auto verzekeren! Je krijgt dan namelijk 10% korting op al je verzekerde auto’s. Dus ook de auto die je al had verzekerd.

Schadevrije jaren en no-claimkorting

Bij een Ditzo autoverzekering start je automatisch in trede 5 van de no-claimladder. Als je schadevrije jaren hebt dan kom je natuurlijk hoger in de no-claimladder. Uiteindelijk kan je korting oplopen tot wel 75%. Verder zijn je schadevrije jaren 3 jaar geldig!

Ditzo autoverzekering overstapservice

Als je een goedkopere autoverzekering hebt gevonden dan je huidige, kun je met bij Ditzo gebruikmaken van de overstapservice. Je kiest eenvoudig voor overstapservice en Ditzo stuurt namens jou een opzegmail naar je huidige autoverzekering. Handig!

Autoverzekering Ditzo vergelijken

Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat de goede autoverzekering voor jou is. Om dat te weten kun je verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo weet je de goedkoopste premie en je kiest de autoverzekering die bij jouw wensen aansluit. Vergelijk de Ditzo autoverzekering met andere verzekeraars en bereken jouw premie! Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de autoverzekering van Ditzo

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Danique

Beantwoord door: Vincent Schokker op 11/02/2022

De Ditzo autoverzekering sluit je in slecht vijf minuten al af! Daarnaast krijg je tot drie jaar de nieuwwaarde of koopwaarde terug wanneer je auto total loss is. Ook profiteer je van een handige overstapservice. Je geeft bij Ditzo aan dat je hier gebruik van wilt maken en zij zeggen jouw huidige autoverzekering voor je op wanneer je een autoverzekering bij Ditzo afsluit. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Bilal

Beantwoord door: Vincent Schokker op 20/02/2022

Als je een goedkopere autoverzekering hebt gevonden dan je huidige, kun je met bij Ditzo gebruikmaken van de overstapservice. Je kiest eenvoudig voor overstapservice en Ditzo stuurt namens jou een opzegmail naar je huidige autoverzekering. Handig! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Rick

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/02/2022

Als je al een auto hebt verzekerd bij Ditzo, kun je voordelig nog een tweede of derde auto verzekeren! Je krijgt dan namelijk 10% korting op al je verzekerde auto’s. Dus ook de auto die je al had verzekerd. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Autoverzekering op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je autoverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Autoverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen autorijbewijs maar heb je wel een auto? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je autoverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.