Ditzo autoverzekering

Dat is wel zo logisch

Ditzo autoverzekering
   • Binnen 5 minuten verzekerd
   • Tot 3 jaar nieuw- of aankoopwaarde
   • Overstap wordt geregeld

  Bekijk dekkingen

Bij Ditzo autoverzekering kun je snel, gemakkelijk en online jouw autoverzekering afsluiten. Je hebt de mogelijkheid uit drie verschillende keuzes voor je basisdekking: WA, Casco beperkt of allrisk. Daarnaast kun je aanvullende dekkingen afsluiten die aan jouw wensen voldoen.

Basisdekkingen

De WA (wettelijke aansprakelijkheid) basisverzekering van de Ditzo autoverzekering vergoedt schade die jij aan andere personen of hun eigendommen toebrengt met je auto. Deze dekking is wettelijk verplicht. Wil je meer zekerheid, kies dan voor de dekking Casco beperkt. Je bent dan, naast de WA verzekering, deels verzekerd voor schade aan je eigen auto. Denk aan ruitschade, brandschade, stormschade en diefstal. De meest uitgebreide verzekering is de Casco allrisk dekking. Met de Casco allrisk dekking van Ditzo ben je verzekerd voor schade door aanrijding, botsing of als je van de weg geraakt bent. Ook andere oorzaken van buitenaf die niet onder de Casco beperkt dekking vallen, vallen daaronder. Voor een Casco allrisk verzekering betaal je uiteraard meer dan de WA of Casco beperkt basisverzekeringen. Het is dus belangrijk om te overwegen wat jouw auto nodig heeft en wat geschikt is. Gemiddeld gezien kiezen mensen als volgt hun verzekering:

 • WA: ongeveer 15 jaar en ouder
 • WA+ ongeveer tussen de 6 en 15 jaar
 • Allrisk: ongeveer tussen de 6 jaar of nieuwe

 

Eigen risico

Bij een WA+ of allrisk verzekering kun je ervoor kiezen om een eigen risico te nemen. Als je je eigen risico verhoogt, betaal je een lagere premie. Alle schade tot aan je eigen risico betaal je dan zelf. Kies je ervoor om geen eigen risico te nemen dan valt je premie wat hoger uit, maar hierdoor vergoedt de Ditzo autoverzekering wel alle schade. Bij een normale WA Ditzo autoverzekering geldt er geen eigen risico. Veroorzaak je dus schade bij een ander met een WA autoverzekering, betaal je dus geen eigen risico.

Aanvullende dekkingen

Nog meer zekerheid? Dat kan met de aanvullende dekkingen van Ditzo. Naast de verplichte WA dekking en de andere basisdekkingen, kun je ervoor kiezen om jouw autoverzekering nog iets verder uit te breiden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de schade te dekken van de inzittenden van jouw auto op dat moment. Je kunt ook kiezen uit rechtsbijstand en pechhulp. Stel jouw autoverzekering samen zoals jij dat wilt. Bekijk de mogelijkheden:

Ditzo autoverzekering aanvullendInformatie
Schade inzittenden
Met deze dekking kun je mensen en spullen verzekeren in je auto. Zo wordt er schade vergoed als er inzittenden gewond raken, overlijden of schade hebben aan hun spullen. Je kunt het volgende verwachten bij deze dekking:
 • Schade die inzittenden in je auto lijden door een verkeersongeval, zoals schade aan personen en schade aan spullen
 • Smartengeld
 • Alle schade zoals die volgens de wet verhaald kan worden op iemand die aansprakelijk is. Ook als er niemand aansprakelijk is
 • Verzekerd bedrag is maximaal € 1 miljoen
Rechtsbijstand

De gespecialiseerde juristen van DAS ondersteunen je bij: 

 • Het verhalen van letsel en/of materiële schade, die is ontstaan door deelname met je auto aan het verkeer
 • Geschillen ontstaan bij de aankoop, verkoop of onderhoud/reparatie van je auto
 • Strafzaken in verband met deelname met je auto aan het verkeer, bijvoorbeeld als je je rijbewijs kwijtraakt of als je voor de rechter moet verschijnen
Pechhulp

Je kunt bij de Ditzo autoverzekering ook pechhulp afsluiten. Het volgende kun je verwachten:

 • Reparatie ter plaatse
 • Ook in je eigen woonplaats
 • Vervoer van je auto en passagiers als reparatie niet direct mogelijk is
 • Huur van een vervangende auto
Extra's boven de €1.000

Met deze aanvullende dekking vergoedt de Ditzo autoverzekering schade aan alles wat niet in de fabriek, maar later is ingebouwd en wat niet in de cataloguswaarde van de auto zit of zat, zoals: 

 • Navigatiesysteem
 • Geluidsinstallatie
 • LPG-installatie

Ditzo vergoedt maximaal € 2.500 bovenop de standaarddekking van € 1.000. Dus maximaal € 3.500. Maar voor beeld-, geluids- en navigatieapparatuur krijg je nooit meer dan € 500 vergoed. Dit geldt ook voor de standaarddekking. De aanvullende dekking 'Extra's boven € 1.000' is alleen mogelijk bij de Casco Allrisk dekking.

2e autoregeling

Als je al een auto hebt verzekerd bij Ditzo, kun je voordelig nog een tweede of derde auto verzekeren! Je krijgt dan namelijk 10% korting op al je verzekerde auto’s.

Schade vrije jaren en no-claimkorting

Bij een Ditzo autoverzekering start je automatisch in trede 5 van de no-claimladder. Als je schadevrije jaren hebt, dan kom je natuurlijk hoger in de no-claimladder. Uiteindelijk kan je korting oplopen tot wel 75%. Verder zijn bij Ditzo je schadevrije jaren 3 jaar geldig!

Overstapservice

Als je een goedkopere autoverzekering hebt gevonden dan je huidige, kun je met de Ditzo autoverzekering gebruikmaken van de overstapservice. Je kiest eenvoudig voor overstapservice, en Ditzo stuurt namens jou een opzegmail naar je huidige autoverzekering. Handig!

Autoverzekering Ditzo vergelijken

Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat de perfecte autoverzekering voor jou is. Om dat te weten zal je de verschillende verzekeraars met elkaar moeten vergelijken zodat je de goedkoopste premie weet, en de autoverzekering kiest die bij jouw wensen aansluit. Vergelijk daarom Ditzo autoverzekering met andere verzekeraars en bereken jouw premie!

Lees hier meer over de autoverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier