FBTO autoverzekering

De meest klantgerichte verzekeraar!

FBTO autoverzekering
   • Eigen Keuze Herstelbedrijf
   • Meld je schade makkelijk en snel via MijnFBTO of WhatsApp
   • De FBTO alarmcentrale scoort een 8,7

  Bekijk dekkingen

In 1956 werd de Friese Boeren en Tuinders Onderlinge (FBTO) opgericht. Sindsdien bieden zij veel verzekeringen aan, waaronder de FBTO autoverzekering. Je kunt tegenwoordig eenvoudig ook online een FBTO autoverzekering vergelijken en afsluiten. FBTO is tegenwoordig onderdeel van Achmea.

Soorten FBTO autoverzekeringen

Net zoals velen andere verzekeraars, biedt FBTO drie verschillende verzekeringen aan:

 • WA
 • WA+
 • Allris

Daarbij kun je bij de FBTO nog 5 extra aanvullende dekkingen afsluiten.

FBTO autoverzekeringInformatie
WA

Met de WA autoverzekering van FBTO ben je verzekerd voor schade aan anderen. Dit is de meest gekozen dekking voor auto's ouder dan 12 jaar. Je bent weliswaar enkel verzekerd voor schade aan anderen, maar aan de andere kant betaal je een lage premie. Deze FBTO autoverzekering is ook gewoon uit te breiden met de aanvullende dekkingen

WA+

Een WA+ oftewel beperkt casco verzekering wordt vaak afgesloten door mensen die een auto tussen de 7 en 12 jaar oud hebben. Met een WA+ autoververzekering van FBTO ben je namelijk verzekerd voor schade aan anderen, diefstal, ruitschade en schade door natuurbanden of brand. Ook deze autoverzekering FBTO is natuurlijk uit te breiden met aanvullende dekkingen en opties.

Allrisk

De allrisk autoverzekering wordt ook wel de volledig casco genoemd. Het is dan ook de meest uitgebreide autoverzekering. Vaak wordt deze afgesloten voor auto's jonger dan 7 jaar. Om je autoverzekering FBTO nog completer te maken, kun je deze ook nog eens uitbreiden.

Aanvullende dekkingen

Bij een FBTO autoverzekering heb je ook de mogelijkheid om ook aanvullende dekkingen af te sluiten. Soms wil je namelijk net iets beter verzekerd zijn. Bij FBTO kun je de volgende dekkingen afsluiten:

FBTO autoverzekering aanvullende dekkingenInformatie
Verkeersrechtsbijstand

Als je een ongeluk hebt gehad, heb je soms hulp nodig om het schadebedrag terug te krijgen. Met deze aanvullende dekking ben je dus verzekerd van rechtsbijstand.

Ongevallen inzittendenverzekering

Bij de aanvullende dekking ‘Ongevallen inzittenden verzekering’ ben jij en de inzittenden verzekerd bij een ongeval. Hierbij maakt het niet uit wie er schuld heeft aan een ongelijk. Er wordt geld uitgekeerd aan de inzittende die invalide wordt, of aan de nabestaanden in het geval dat iemand overlijdt. Deze aanvullende dekking heeft de volgende doordelen:

 • Je kunt de module het hele jaar door aan- of uitzetten
 • We betalen € 10.000 bij overlijden. We betalen € 40.000 bij blijvende invaliditeit.
 • Je bent al verzekerd voor € 1,66 per maand.
Schadeverzekering bestuurder

Als je een ongeluk hebt gehad, kun je soms (tijdelijk) niet meer werken. Deze aanvullende dekking vergoedt de kosten die jij hierbij maakt, dit zijn materiële en persoonlijke kosten.
De volgende voordelen komen bij deze aanvullende dekking kijken:

 • Deze module is altijd aan en uit te zetten
 • Een uitgekeerd bedrag bij arbeidsongeschiktheid
 • Maximaal € 500.000 vergoed aan persoonlijke schade

Als je (tijdelijk) niet meer kan werken, wordt de persoonlijke schade vergoed. Dit is een maximaal bedrag van €500.000. Zo worden bijvoorbeeld de kosten van de kinderopvang vergoed, maar ook de huishoudelijke hulp, smartengeld en een aanvullend inkomen omdat je (tijdelijk) niet kan werken.

Verder wordt er bij deze aanvullende dekking maximaal €5000 aan materiële schade vergoed.

Pechhulp

Je kunt de dekking pechhulp afsluiten voor Nederland, of voor het buitenland. Bij een mechanisch defect wordt er geprobeerd om de auto te repareren. Mocht een reparatie niet mogelijk zijn, wordt je auto afgesleept en wordt er voor jou vervangend vervoer geregeld. De FBTO schadecentrale is 24/7 bereikbaar.

Extra opties

Je kun een FBTO autoverzekering ook uitbreiden met extra opties. Dit zijn dus geen dekkingen, maar opties om je autoverzekering op maat te maken. Vergelijkdirect.com heeft deze opties voor jou op een rijtje gezet:

Eigen risico

Mocht je schade hebben, betaal je de eerste kosten zelf aan het schadebedrijf. Bij FBTO kun je het eigen risico op €0, €150 of €300 zetten. Hoe hoger je je eigen risico zet, hoe lager je premie wordt. Verder is het eigen risico alleen van toepassing bij een WA+ of allrisk FBTO autoverzekering. Bij deze verzekeringen ben je namelijk verzekerd voor schade aan je eigen auto. Bij een WA autoverzekering geldt het eigen risico niet.
Bij een FBTO autoverzekering bepaal je verder altijd zelf je eigen risico. Dit eigen risico mag je het gehele jaar door aanpassen.

No-claimbeschermer

Een no-claimbeschermer beschermt jouw premie als je schade hebt gereden. Zo behoud je de zelfde no-claimkorting. Let hierbij wel op dat je bij schade wel schadevrije jaren verliest. Kort samengevat: bij schade betaal je gewoon dezelfde premie en wordt deze niet verhoogd.

Eigen keuze herstelbedrijf

Soms kom je al jaren bij je vertrouwde garage, of misschien wel bij de dealer waar je jouw nieuwe auto hebt gekocht. In dat geval is het prettig om juist bij die garage of dealer je auto te laten maken. Voor een kleine meerprijs kun je dan de optie Eigen keuze herstelbedrijf aanzetten. Je betaalt dan een kleine meerprijs, maar hierdoor wordt het hele schadebedrag vergoed bij jouw eigen garage.

Vergelijken

Het is belangrijk om verzekeringen met elkaar te vergelijken! Door goed te vergelijken kun je misschien veel besparen op je autoverzekering.

Lees hier meer over de autoverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier