Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

FBTO autoverzekering?

Sluit de FBTO autoverzekering direct af

Vergelijk nu autoverzekeringen

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Op werkdagen binnen een uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Goede autoverzekering? Ga voor FBTO!

Op zoek naar een autoverzekering? Dan ben je hier goed! FBTO is de meest klantgerichte verzekeraar. In 1956 werd de Friese Boeren en Tuinders Onderlinge (FBTO) opgericht. Sindsdien bieden zij veel verzekeringen aan, waaronder de FBTO autoverzekering. Je kunt ook eenvoudig online een FBTO autoverzekering vergelijken en afsluiten. Tegenwoordig is FBTO onderdeel van Achmea.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA

Voor auto's ouder dan twaalf jaar wordt deze dekking vaak gekozen. Je verzekert je ermee tegen schade aan een ander. Dit is de meest simpele verzekering, maar je betaalt wel een lage premie.

Bekijk de dekking

WA plus

Is je auto tussen de zeven en twaalf jaar oud? Dan kiezen mensen vaak voor de WA plus dekking. Je bent dan verzekerd tegen schade aan anderen, maar ook tegen diefstal van je eigen auto, ruitschade of schade door brand.

Bekijk de dekking

Allrisk

Bij nieuwe auto's wordt vaak voor de allrisk dekking gekozen. Dit is de meest uitgebreide verzekering. Ook wanneer je zelf schade rijdt aan je auto wordt dit vergoed.

Bekijk de dekking

Voordelen FBTO autoverzekering

Bij FBTO mag je zelf het herstelbedrijf kiezen. Dit is handig, want zo kan je het bedrijf kiezen dat je kent of het meest in de buurt is. Schade kan je makkelijk melden via WhatsApp of via MijnFBTO. Daarnaast beoordelen bestaande FBTO klanten de alarmcentrale met een 8,7.

Soorten FBTO autoverzekeringen

Net zoals andere verzekeraars biedt FBTO drie verschillende verzekeringen aan.

WA dekking

Met de WA autoverzekering verzeker je je tegen schade aan anderen. Dit is de meest gekozen dekking voor auto’s ouder dan twaalf jaar. Je bent alleen verzekerd tegen schade aan anderen. Aan de andere kant betaal je wel een lage premie. Deze FBTO autoverzekering is ook uit te breiden met de aanvullende dekkingen.

WA plus dekking

Een WA+ oftewel beperkt casco verzekering sluiten mensen af die een auto tussen de zeven en twaalf jaar oud hebben. Met een WA+ autoververzekering van FBTO ben je namelijk verzekerd tegen schade aan anderen, diefstal, ruitschade en schade door natuurbranden of brand. Ook deze autoverzekering van FBTO is natuurlijk uit te breiden met aanvullende dekkingen en opties.

Allrisk

De allrisk autoverzekering wordt ook wel de volledig casco genoemd. Het is dan ook de meest uitgebreide autoverzekering. Vaak kiezen mensen voor deze dekking bij auto’s onder de zeven jaar. Om je autoverzekering van FBTO nog completer te maken, kun je deze ook nog uitbreiden.

Aanvullende dekkingen

Bij een FBTO autoverzekering heb je dus ook de mogelijkheid om aanvullende dekkingen af te sluiten. Soms wil je namelijk net iets beter verzekerd zijn. Bij FBTO kun je de volgende dekkingen afsluiten:

Verkeersrechtsbijstand

Als je een ongeluk hebt gehad, heb je soms hulp nodig om het schadebedrag terug te krijgen. Met deze aanvullende dekking ben je verzekerd van rechtsbijstand.

Ongevallen inzittendenverzekering

Bij de aanvullende dekking ‘Ongevallen inzittenden verzekering’ zijn jij en de inzittenden verzekerd bij een ongeval. Hierbij maakt het niet uit wie er schuld heeft aan een ongeluk. Er wordt geld uitgekeerd aan de inzittende die invalide wordt, of aan de nabestaanden in het geval dat iemand overlijdt. Deze aanvullende dekking heeft voordelen. Zo kun je de module het hele jaar door aanzetten of juist uitzetten. FBTO betaalt €10.000,- bij overlijden en €40.000,- bij blijvende invaliditeit. Daarnaast sluit je deze aanvullende dekking al af voor €1,66 per maand.

Schadeverzekering bestuurder

Als je een ongeluk hebt gehad, kun je soms (tijdelijk) niet meer werken. Deze aanvullende dekking vergoedt de kosten die jij hierbij maakt. Dit zijn materiële en persoonlijke kosten. Ook deze dekking is altijd aan of uit te zetten. Daarnaast kun je rekenen op een uitgekeerd bedrag bij arbeidsongeschiktheid. FBTO vergoedt tot wel €500.000,- aan persoonlijke schade. Zo worden bijvoorbeeld de kosten van de kinderopvang vergoed, maar ook de huishoudelijke hulp, smartengeld en een aanvullend inkomen omdat je (tijdelijk) niet kan werken. Verder wordt er bij deze aanvullende dekking tot wel €5.000,- aan materiële schade vergoed.

Pechhulp

Je kunt de dekking pechhulp afsluiten voor Nederland, of voor het buitenland. Bij een mechanisch defect wordt er geprobeerd om de auto te repareren. Mocht een reparatie niet mogelijk zijn, wordt je auto afgesleept en wordt er voor jou vervangend vervoer geregeld. De FBTO schadecentrale is 24/7 bereikbaar.

Extra opties

Je kun een FBTO autoverzekering ook uitbreiden met extra opties. Dit zijn dus geen dekkingen, maar opties om je autoverzekering op maat te maken. Vergelijkdirect.com heeft deze opties voor jou op een rijtje gezet:

Eigen risico

Mocht je schade hebben, betaal je de eerste kosten zelf aan het schadebedrijf. Bij FBTO kun je het eigen risico op €0,-, €150,- of €300,- zetten. Dit eigen risico mag je het gehele jaar door aanpassen. Hoe hoger je je eigen risico zet, hoe lager je premie wordt. Verder is het eigen risico alleen van toepassing bij een WA+ of allrisk FBTO autoverzekering. Bij deze verzekeringen ben je namelijk verzekerd voor schade aan je eigen auto. Met een WA autoverzekering geldt het eigen risico niet.

No-claimbeschermer

Een no-claimbeschermer beschermt jouw premie als je schade hebt gereden. Zo behoud je de zelfde no-claimkorting. Let hierbij wel op dat je bij schade wel schadevrije jaren verliest. Kort samengevat: bij schade betaal je gewoon dezelfde premie en wordt deze niet verhoogd.

Eigen keuze herstelbedrijf

Soms kom je al jaren bij je vertrouwde garage, of misschien wel bij de dealer waar je jouw nieuwe auto hebt gekocht. In dat geval is het prettig om juist bij die garage of dealer je auto te laten maken. Voor een kleine meerprijs kun je dan de optie Eigen keuze herstelbedrijf aanzetten. Je betaalt dan een kleine bedrag, maar hierdoor wordt het hele schadebedrag vergoed bij jouw eigen garage.

Vergelijken

Als deze FBTO autoverzekering precies is wat je zoekt, is dat heel fijn. Maar het is belangrijk om verzekeringen met elkaar te vergelijken! Door goed te vergelijken kun je misschien veel besparen op je autoverzekering. Vergelijken kan bij ons! Je kunt meer dan negen autoverzekeringen vergelijken. Zo vind je de beste en goedkoopste verzekering voor jou. Kom je er niet uit? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag.

Veelgestelde vragen over de autoverzekering van FBTO

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Danique

Beantwoord door: Vincent Schokker op 11/08/2021

Je kunt schade eenvoudig melden. De FBTO alarmcentrale is 24/7 bereikbaar, maar je kunt schade ook melden via WhatsApp of via Mijn FBTO. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Mitchell

Beantwoord door: Vincent Schokker op 07/08/2021

Zeker! Bij de FBTO autoverzekering kun je kiezen uit de aanvullende dekkingen 'verkeersrechtsbijstand', 'ongevallen inzittendenverzekering', 'schadeverzekering bestuurder' en 'pechhulp'. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Maaike

Beantwoord door: Vincent Schokker op 04/08/2021

FBTO biedt naast de aanvullende dekkingen ook nog andere opties aan. Zo kun je zelf je eigen risico kiezen. Ook kun je kiezen voor een no-claimbeschermer. Dit zorgt ervoor dat je bij schade geen hogere premie hoeft te betalen. Daarnaast kan je je eigen herstelbedrijf kiezen als je een kleine meerprijs betaalt. Zo kun je bijvoorbeeld je vertrouwde garage kiezen en wordt daar het hele schadebedrag vergoed. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Autoverzekering op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je autoverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Autoverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen autorijbewijs maar heb je wel een auto? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je autoverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.